Lisovoid Ficuses: Leírás, ügyfél és gondozási tippek

A Ficus Lirata egy dekoratív növény, amely tökéletesen illeszkedik a klasszikus belső terekbe a legmodernebbre. Jól és otthon, és hangsúlyozza az irodai központ eleganciáját.

Leírás

A Lovid Fikus anyaország – forró afrikai kontinens. A természeti környezetben a növény eléri a 13 métert, De mint helyi növény, ez sokkal alacsonyabb – átlagosan, a lirat 2,5-3 m-re nő, És a dekoratív vágás végrehajtásakor, akkor és egyáltalán kaphat mini verziót a szokatlan Treha.

Ez a szokatlan variáns Ficus megkapta a nevét A külső hasonlóság miatt a Lyra sziluettje. Liirat különbözteti meglehetősen széles lemezek hullámszerű élek és jól distinguisible csíkok halványzöld színű – ezek erősen látszanak a közös sötét lap lap. A lemezlap teteje lekerekített, és az alap szűkebb, a felnőtt növény hossza 40-50 cm hosszú, körülbelül 20-25 cm szélességű, fényes bevonat, ragyogó. A címkével ellátott levelek közepén “a derékban”, ami miatt a zenei eszköz hasonlós formája.

A szürkés szín törzse általában egyenes és durva.

Hogyan válasszuk ki?

A Lovoid Ficus leggyakoribb fajtái több növény.

 • Oszlopos – Ez egy magas colonofon növény, leggyakrabban a téli kertek, üvegházak, valamint a nyilvános terek díszítésére használják.

 • Kis hegedű – átlagos cserje, nagyon népszerű az irodákban.

 • Bambino – alacsony virág, viszonylag kis korona és elég kis lombozat. Előnyösen otthoni termesztésre szerezhető.

A nagy fikuszok elég gyorsan növekednek, és jelentős magasságot érnek el. Sok helyet igényelnek, mert nem alkalmasak a kis apartmanok díszítésére. Kis szobákban érdemes fizetni a preferenciát Elég kompakt fajta “Bambino” – egy kis szabad helyet vesz igénybe.

Hogyan kell törődni?

Annak érdekében, hogy a Liirat hosszú ideig elégedett legyen az egzotikus megjelenésével, a szokásos növekedéshez és fejlesztéshez szükséges feltételeket meg kell figyelni.

Hely kiválasztása

Trópusi kút valóban szüksége intenzív világítás, de a természeti környezet a fán nő elsősorban a középső és az alsó küszöbértékű dzsungelben, és ezért van szokva, hogy több világítás – Egyenes napsugarak lehetnek pusztító a növény számára.

Az otthoni növekedés során kívánatos, hogy a nyugati, valamint a keleti szelek közelében legyenek elhelyezve, de a lirat a déli irányba helyezheted, és a fény további kipufogása általában ablakfilmeket vagy könnyű tülleket használ , A dekoratív fa védelme égési sérülésekből. De az északi oldalról a ficus jobb, ha nem tesz közzé, Mivel a virágok teljes növekedésének fényei nyilvánvalóan nem elegendőek.

Ha azonban nincs más kimenet, akkor további háttérvilágítással rendelkezhet, különösen az őszi-téli szezonban, amikor a fény napja meglehetősen rövid.

Ne feledje, hogy ez a növény nehéz alkalmazkodni az új helyekre, ezért nem tolerálja az elmozdulást. A zöld kisállat stresszének elkerülése érdekében még mindig tartós “sarok” kell vásárolnia a falu számára, és ne adja át később.

Lire-formázott ficus megszokta a forró éghajlatot, így meleg szobákat igényel. Az optimális mód a nyári időszakban +25.30 fok, és télen a hőmérséklet alacsonyabb lehet, +15 és +20 fok között változik. Erősen elfogadhatatlan éles ingadozások a hőmérsékleten, a környezeti körülmények ilyen változásain, a növény jelentősen negatív reagál.

Olvasson tovább  Cordilina: Típusok, gondozás és reprodukció

Ha a ficus ficus a padlón áll, különösen az első emeleten, akkor télen szükség van egy állványra, amely megvédi a fák gyökérrendszerét a szuperhooling-ről. Ha ezt elhanyagolják, akkor a virág következményei lesznek a legkisebbek.

Meg kell vigyáznia a ficusról a széltől és a vázlásoktól, mert Nem ajánlott az erkélyajtók közelében telepíteni. A fűtőberendezések közelében található szállás is nem ajánlott – ez a ficus szárítását okozza.

Külön figyelmet kell fordítani a szükséges páratartalom fenntartására. Mint minden trópusi növény, A lirat a jól nedves levegőt előnyben részesíti. A lakossági helyiségekben azonban nem lehet olyan körülményeket biztosítani, amelyek közel vannak a természetesekhez, így a rokonokhoz hasonlító feltételek létrehozása,, Naponta 1-2 alkalommal permetezzen, és rendszeresen elrendezve meleg zuhanyzót.

Ha lehetséges, próbáljon meg néhány órát tartalmazni egy hidratáló, és távollétében – egy szoba szökőkút.

Ficus jól reagál a termékeny földeken, laza szerkezettel és semleges reakcióval. Megfelelő talaj bármely boltban megvásárolható, de ha szeretné, létrehozhat egy szubsztrátot, ehhez a keverékhez:

 • DERN – 1 rész;
 • Talaj – 1 rész;
 • Folyó homok – 0,5 rész.

A főtt földön hozzá kell adnia egy kis zsúfolt faszén, gazdagítja a kálium földjét, és hozzájárul a keverék fertőtlenítéséhez is.

Ne feledje, ha a talaj fő összetevői az utcán az utcán szerzett, akkor egy serpenyőben, vagy legalábbis a meredek forrásban lévő vízben kell gördülniük, különben a ficus fertőzés nagy kockázata kártevők, vírusok és gombák megőrzik a földön.

Podkord

A Lirect-formázott ficus meglehetősen gyorsan növekvő növény, így folyamatosan kell táplálkozni. Különösen nagy szükség lirats nitrogénben, ez az elem fenntartásához szükséges puff a bokor és telített festmény a lombhullató rész. A karbamid a legjobb nitrogénforrásnak tekinthető, bármely kertészeti áruházban megvásárolhatja, és szigorúan az utasításoknak megfelelően használhatja.

Fontos szerepet játszik a teljes fejlesztés a Ficus játssza foszfor, ez nagyon jótékony hatással van a gyökérzet, teszi erősebbé és erős. Ezt az ásványt a szuperfoszfátból kapjuk.

Mi szükséges egy ólomszerű ficus és kálium, köszönhetően ennek a komponensnek a jelenlétének köszönhetően a növény mobil immunitását biztosítják, és az üzem szöveteiben lévő összes cserefolyamat normalizálódott. A kálium legjobb forrása a szokásos fa hamu. A növények táplálásához a kanál felét egy liter vízben tenyésztik, 5 napig ragaszkodnak hozzá, majd adjunk hozzá öntéskor.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk egy potot Zamiculkas számára?

A kész átfogó kábítószerek nagy hatékonysággal rendelkeznek. A tapasztalt virágok inkább ilyen készítményeket részesítenek előnyben Bona Forte, Biohumus, valamint “Rainbow”.

A műtrágyák kéthetente kéthetente február és november között járulnak hozzá, és a pihenés folyamán novembertől januári műtrágyákra havonta.

Locsolás

A lirat Ficus nagyon érzékeny az öntözésre, ezért fontos, hogy szem előtt tartsuk, hogy a talaj a túlzott nedvességtől való lenyelés, ami a növény halálához vezet. Ajánlatos a földet hetente 2-3 alkalommal öntözni, mint a talaj sírok. Ha az öntözés különösen figyelmet kell fordítania, úgy, hogy a folyadék teljesen kopogtassa a földet. A hideg időben a polírozók számát kell vágni – elegendő 1 alkalommal 7 nap alatt.

A legjobb, ha ezt a kiemelkedő vagy szűrt puha vizet használhat, minden bizonnyal szobahőmérséklet – a hideg gyökérrendszerből elkezdődik.

Harci betegség

Rendszerint, a helytelen ellátással, a növény megsérül. Megismerjük a Ficus Lirat leggyakoribb kérdéseit.

 • Sárgító levelek. Gyakran ilyen kellemetlenség a túlzottan száraz levegő belsejének következménye. Fix A probléma meglehetősen egyszerű – rendszeres permetezést végez, törölje le a lemezlemezeket nedves szivacsral, és időről időre, hogy meleg zuhanyzót rendezzen.

 • Csiszolási lombozat. A tápanyagok hiánya miatt a ficus levelei kisebbek lesznek. Ha észreveszi ezt a riasztó jelet, azonnal fogadja el a zöld kisállatát, és az etetésnek gyökér és extraxornikusnak kell lennie.

Ezenkívül győződjön meg róla, hogy elegendő hely van a tartályban, és a gyökerek nem pihennek a falak falaiban – a legközelebbi lehet egy másik ok, amiért a levelek kicsi.

 • Leveles levelek. Amikor a növény az élőhelyi feltételek megváltoztatásával okozott stresszt tapasztal, visszaállítja a leveleket. A lirat elég rossz adaptációs képességekkel rendelkezik, így ha lehetséges, próbálja meg minimalizálni a növény mozgása a ház körül.

 • Égő. A napok egyenes sugaraiból kis barna foltokból állnak. A sérült leveleket le kell vágni, és a növény bármely más helyre változik, hogy a probléma már nem fordul elő többé.

 • Gomba. Az összes betegség közül a Ficus ugrása fogékonyabb a gombás fertőzésekre. Az ilyen agell első jele a levelek, a raid és a gyors karcolások felületén lévő sötét válások. Ez a probléma a talaj kikötőjének vagy a virág elhelyezésének következménye a hideg helyiségben.

A gombák elleni küzdelemre speciális fungicid megoldásokat használnak, és súlyos fertőzés esetén, ha a levelek részben spontán, a nem tervezett transzplantáció teljes helyettesíthető a talaj helyettesítésével.

 • Kártevő. A lirat leggyakrabban egy pók és levéltetvek támadják meg. A ciklámen fogyasztásának segíti őket, de ez csak akkor lesz hatásos, ha a vereség területe kicsi. Súlyos károkkal érdemes előnyben részesíteni a vegyi anyagokat, mint például a “Vestimen” és a “Mavrik”.

Ritkítás

A ficus lirat nagyon gyorsan növekszik, ezért gyakori korona alakulást igényel. A hajtásoknak rendszeresen meg kell vágniuk 1 cm távolságra a levelek felett. Egy hasonló eljárás serkenti a fiatal hajtások növekedését, ennek eredményeképpen a bokor egyre buja és terjed.

Olvasson tovább  Betegségek és kártevők

A vágáshoz Secateur vagy kerti ollót kell használnia. Fontos, hogy élesek legyenek – lehetővé teszi, hogy egy megközelítésre csökkentse. A tompa eszköz használatakor a szárak csavartak, és a hajtások elveszítik a díszítést.

A szakaszok részeit le kell tartani, nem kívánt aktivált szénnel kell kezelni – megvédi a fikuszt a fertőzés penetráció ellen.

Hogyan lehet szorozni?

A Lire-alakú ficus többféle módon is megszorozható: magvak, valamint gabona vagy dugványok. A gyakorlatban az első opció gyakorlatilag nem használja, mert A növény csak olyan körülmények között virágzik, mint a természetes, És újrakezdeni őket a lakóházak és irodák körülményeiben, lehetetlen. Ezenkívül a meglehetősen nehézkes és zavaró folyamata – az első hajtások nem korábban jelennek meg, mint néhány hónappal a leszállás után, és hogy teljes körű növényt kapjanak, és egy évig szükségessé válik. Ezért a reprodukció ezen változata elsősorban a tudósok használják a ficus új fajtáinak fajtájának és eltávolításához.

Ragyogó – a legnépszerűbb reprodukciós liratok módja. Az összes szükséges eljárást tavasszal végezzük, amikor a növény alvásból ébred, és aktív fejlődésre és növekedésre megy. Ehhez 10-15 cm-es dugványokat vágnak egy erős anyai ficusból, így mindegyiknek legalább két lapja van. A szeletelt darabokat folyó vízhőmérsékleten mossuk, hogy mossuk az összes tejlé, majd pár órát szárítjuk, majd áztatják egy vízi edényben.

A szubsztrátum fertőtlenítése és a Putrence folyamatok megelőzése, Hozzá kell adni a szubsztrátumhoz egy kicsit metilén kék vagy aktivált szén tabletta.

Annak érdekében, hogy a gyökérképződés gyorsabban menjen, az oldatot a vízbe öntjük, “Kornevin” oldat, és az összes levél félig vágott. A bankot sötét színű polietilénfóliával kell lefedni – így létrejött az üvegházhatás, amely kedveli a fiatal gyökerek sörökét.

Általában egy hónappal később jó gyökerei lehetnek – ebben az időben az üzemet a földön állandó helyre lehet szállítani.

Ugyanezen elv szerint a ficust levelek reprodukálják.

A második legnépszerűbb reprodukciós módszert tenyésztésnek tekintik, azonban ez a módszer kizárólag kiterjedt tapasztalattal rendelkező virágcsökkentőkre alkalmas. Ehhez válasszon ki egy nem kívánt fiatal menekülést, távolítsa el az összes alsó leveleket, és tegyen egy metszést körülbelül 5 cm távolságra.

A tej meg vízzel, feldolgozta a helyét a vágás a gyökér képződés stimulátor, betét egy fából készült pálca, hogy csökkentsék a vágás, terjed nedves moha és tekert film. Időről időre Sphagnum hidratálja, és egy hónap, a gyökerek általában megjelennek – akkor a hajtás lehet vágni és átadni a földre.

A FICUS vonal alakú, lásd a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: