Megjelent a kullancs az orchideán: a probléma megoldásának okai és módjai

  A tapasztalt gazdálkodók jól tudják, hogy az orchidea kullancsának megjelenése nagyon gyakori jelenség. Lehet, hogy sok oka van itt – ez a rossz növényi ellátás, valamint a hőmérséklet és a páratartalom változása, valamint az etetés hiánya. Ahhoz, hogy megszabaduljon egy veszélyes kártevőtől, tudnia kell, és képes legyen alkalmazni néhány módszert és technológiát.

  A kártevők leírása

  Az orchideák az egyik legszebb szín a világon, de ezek a szelíd növények gyakran különböző paraziták agresszív támadásainak vannak kitéve. A hasonló negatív jelenségek fejlődéséhez bizonyos előfeltételek vannak.

  Az entomológusok azzal érvelnek, hogy a kullancs nem rovar, hanem agyagiston. Ezeknek a lényeknek a jellemzője – fenomenális túlélés a különböző körülmények között. A nehézség abban rejlik, hogy a hamis webes kullancs mikroszkopikus dimenzióval rendelkezik, és a virágokon rendkívül nehéz. Paraméterei nem haladják meg a fél millimétert, és a hívó a növény színétől függ, amit eszik. Ezeknek a rovaroknak a chitor borítója piros vagy zöld színű lehet.

  A felnőtt kullancsoknak nyolc lába van, de a növényen mozgásuk rendkívül lassú. Az orchidea énekelésével a kullancs egyidejűleg visel, amely a növény szárát és rügyeit borítja. Ha van egy web, akkor ez azt jelenti, hogy az új kártevők nemzedékek megjelennek a közeljövőben.

  Ez a parazita veszélyes, mivel a reprodukció a geometriai progresszióban történik. Mindössze 2-3 héten belül a lárva felnőttké válik. Ez a teremtmény nem több, mint 40 nap, de ez elég ahhoz, hogy elpusztítsa az üzemet. Az ilyen rovarok kedvenc finomsága – ezek a növények gyümölcslevek: a kullancs vonzza az orchideák epidermiszeit, és egy speciális enzimet vezet be, amely oldja a sejteket. Táplálkozási biomassza fordul elő, melyik parazita peres.

  A sérülés helyszínén a Yellowness alakul ki, fehér virágzás, egy web, rövid idő után ez a telek meghal. Ha a legfinomabb web megjelent az orchideák virágai és rügyei, ez azt sugallja, hogy sok parazita van az üzemen, sürgősen intézkedéseket kell hozni azoknak. A sérülés helyén kívül különböző paraziták is behatolnak:

  • vírusok;
  • gomba;
  • Nehéz baktériumok.

  Ha semmit sem teszel, a növény gyorsan lefedi a sötét (néha fekete) foltokat. Ha ilyen jelenség történik, orchidea gyakorlatilag elítélt.

  A nagy mennyiségben lévő kullancsok létrehozása termékeny talajban él, láthatja őket egy nagyítóval. Orchidea “szerelem” a következő típusú kullancsok.

  • Gyökér. Ez a parazita 6 mancs, bajusz és test, formában, egy megfoghatatlan oválishoz hasonlít. Jó ellenállással rendelkezik, több hónapig élelmiszer nélkül is megtehető. A kedvenc finomság a különböző növények gyökérrendszere.
  • Piros cobweb kullancs. Az egyik leggyakoribb. Jól tolerálja a kábítószereket. Coleler Taurus lehet sárga és még világos narancssárga.
  • Hagymás. Legfeljebb 0,5 mm méretű, és ez a parazita rendkívül rossz. Színes sötétbarna, test ovális. Vannak rövid sörték a testen.
  • Pancar atyák. Úgy néz ki, mint egy pók, táplálkozzon a növények gyökereire.

  Még mindig vannak olyan paraziták, amelyek nagyon káros az orchideákra.

  • Kirándulások. Ezek a szürke legyek, amelyek a növény vágása miatt jelennek meg. Trips táplálja a gyümölcslével, így a virág egy héten belül meghal.
  • Matematikai férgek. Mutasd meg magukat egy fehér virágzás, amely úgy néz ki. Is táplál egy viráglé, ami az átlagos veszélyt jelent.
  • Pajzs. Ezek olyanok, amelyek sűrű fekete héjjal vannak borítva. Amikor a rovar a lárvák színpadán van, nehéz felismerni, használnia kell a nagyítót.
  • Rendes. Sok növényen jelenik meg. Rovar szeret fiatal leveleket, virágszirmokat. A TLL méretének köszönhetően jól néz ki a levelekre.
  • Pilóta. Ezek mikroszkopikus bogarak, amelyek a szubsztrátban élnek és szeretik a gyökérrendszert. Szorozzuk meg, ha csökkentett hőmérséklet és bőséges öntözés van.

  A megjelenés okai

  Az orchidea fertőzés kullancsokkal levegővel történik. Az erős szél számos kilométerre terjeszti ezeket a lények lárváit. A közeli környezetben lévő kullancsok “utazásának” forró széles időjárása esetén a legkisebb idő jön. Az inkubációs periódusban a páratartalom is fontos – ha 28-42%, akkor a parazita reprodukálása gyors lesz. A páratartalom csökkenésével a webes kullancs kialakulásának folyamata lelassul.

  A webes kullancs megjelenik az orchideán, amikor a minimális páratartalom jelen van a levegőben, ez az aktív kártevők fejlesztése. A kullancsok néhány nap alatt teljesen elpusztíthatók, vagy átalakíthatják őket, hogy felismerhetetlenek legyenek.

  Hogy hatékonyan megvásárolja a fenyegetést, meg kell értened, hogy miért jelent meg a parazita. Gyakran előfordul, hogy hasonló jelenség fordul elő, amikor az Agrárok palántákat vásárolnak a boltban, vagy fiatal növényekkel változnak egymással. Az orchidea betegség megjelenésének okának ismerete érdekében könnyebb lesz megszüntetni annak következményeit.

  Hogyan kell kezelni őket?

  Ahhoz, hogy megszabaduljon otthonról a webes és más kullancsoktól, számos hatékony intézkedést kell tenni. Először is, meg kell fertőtleníteni az érintett területet. Használjon hígított háztartási szappant: egy nagy kanál folyékony szappant keverünk egy liter vízben. Ruhával vagy szivaccsal, óvatosan törölje le a növény felületét.

  Fontos, hogy a szappanoldat ne kerüljön a talajba, a gyökérrendszer másként szenved. A fertőtlenítő oldatot meg kell dörzsölni a raklapot és a potot, és ha az orchidea az ablakpárkányon van, akkor az összes olyan repülőgép is kívánatos, hogy törölje a szappanoldat.

  Ezután öntsük az aljzatot, fedje le a növényt átlátszó filmmel, és legalább 70 óra alatt ellenálljon ebben az űrlapon. A film növeli a páratartalom százalékos arányát, amely hozzájárul a rovarok aktív megsemmisüléséhez, és gyógyítja a növényt. Fontos megjegyezni, hogy Orchidea fél a közvetlen napfénytől, a virágot az árnyékban kell tartani.

  Vegyszerek

  A kullancs elleni küzdelem leghatékonyabb gyógyszerei akarikusak lehetnek:

  • “Színész”;
  • “Phytoverm”;
  • “Vestima”.

  Gyakran különleges vegyi anyagokat használnak a Pawkin Tick:

  • “Aktellik”;
  • tiophos.

  Javasoljuk, hogy kezelje a növény „kémia” és ezzel egyidejűleg létre kényelmes üvegházi körülmények között, amely az átlátszó fólia. A kezelés az egyik gyógyszerrel követi, és csak akkor használja a filmet. Fontos továbbá emlékezni arra, hogy a kullancsok ellenálló paraziták, képesek gyorsan előállítani egy antidototot. Időről időre alternatív kémiai kompozíciókat kell alkalmazniuk.

  A legveszélyesebb kullancs a gyökér. Ha a fertőzés jelei vannak, akkor sürgősen:

  1. Minden érintett területet vágnak;
  2. A szekciókat mangán dolgozzák fel aktivált szén hozzáadásával;
  3. Vásárlási virágokat veszünk ki egy másik szobába;
  4. A fazekakból származó talaj el van helyezve;
  5. A fazékokat fertőtlenítő kompozícióval tisztítják.

  A leghatékonyabb kompozíciókat figyelembe veszik:

  • “Phytoverm”;
  • “Aktellik”;
  • “Apollo”.

  Ezek az anyagok a legjobban váltakoznak ilyen gyógyszerekkel:

  • Omaith;
  • “Klezhevit”;
  • “Vestima”;
  • “Durban”;
  • Borneo;
  • “Sanmight”;
  • “Oberon”.

  Minden kábítószernek előnyei és hátrányai vannak, sokan függnek a növény elváltozásának súlyosságától. Ha a folyamat kezdetén van, akkor elég egy ilyen kémiai összetétel, mint “Apollo”. Segít olyan kis tálak kolóniákat hozni, amelyek éppen elkezdtek alkotni.

  Népi módszerek

  A népi módszerek csak a növényi betegség kezdeti szakaszaiban érvényesek. A gazdasági szappan megoldása a leggyakoribb módja az orchideák érintett területeinek feldolgozásához.

  A ciklámen zaklatása jól működik, ami képes megszüntetni a paraziták kolóniáját, maradék nélkül. A készítmény előkészítése következik:

  1. Vegye ki az eper növényeket, finoman vágja le;
  2. tegyen darabokat forró vízbe, és 30 percet húzzon;
  3. fedje le a fedéllel, és ragaszkodik a naphoz.

  Ez a kivágás a hét folyamán képes kezelni a növényeket.

  Az orvosi alkohol használható a kullancs ellen, de javasoljuk, hogy emlékezzen arra, hogy csak a felnőtt növények megtéveszthetők.

  Aktiválja a növények immunitását a csalánfutásnak. Ez így történik:

  1. 750 gramm friss csalán három liter forró vizet öntött;
  2. A kapott keverék 40 perc alatt van.

  Amikor a zaklatás hűvös, orchidea 5-6 percig merül fel.

  Nem kevésbé ártalmas a menedék kullancs, rendkívül tele, és néhány nap alatt az ABJONE a növény, hogy elkerülhetetlenül meghaljon. Ebben az esetben az orchideát eltávolítjuk a talajból a gyökérrendszerrel együtt, 20 percig vízzel áztatva. Ezután a növényt kivonták és egy pamutszövetre helyezzük, a gyökereknek száraznak kell lenniük. Javasoljuk, hogy hasonló eljárást készítsen legalább háromszor, majd az üzem telepítve a frissített talajba.

  Fontos továbbá annak biztosítására, hogy a vízcseppek ne kerüljenek rügyekben és a leveleken, különben ezek a webhelyek elkezdődhetnek.

  Feldolgozási szabályok

  Minden kémiai kémiai toxicitási fokozatokkal történik. Például az “Aktellik” egy olyan anyag, amely foszforot tartalmaz, hogy kezelje őket, hogy egy növény csak szabadon legyen. Ebben az esetben az egyéni védelem módszerei nem kaphatnak mérgezést. Az “Actellik” kezelését két-három alkalommal kell elvégezni, a növénykárosodás súlyosságától függően.

  A tiofos is olyan vegyi anyag, amelyben foszfor van. Rendkívül mérgező gyógyszer, amelyet otthon nem használnak. A mezők permetezésére használják, amikor azokat a kullancsok befolyásolják.

  A hatékony összetétel a “fitodeterm”, ez egy biológiai gyógyszer, amelyet havonta 3-4 alkalommal orchideal permetezhetnek, az ülések között 5-6 napig szüneteltetni kell.

  A növény csak akkor lehetséges, ha a következő tényezők telepítve vannak:

  • a betegség oka, amelyet a pesti “részt vesz” a folyamatban;
  • Az orchidea foka (nehéz, kezdeti, középső szakasz).

  A vegyi anyagokkal való együttműködés során használatra van szükség:

  • szemüveg;
  • gázmaszk;
  • kesztyű.

  A szobanak jó szellőzéssel kell rendelkeznie. Ha az utcán dolgozhat, akkor az optimális lehetőség lesz a szabad levegő. A munka ebben az esetben a legjobb a lombkorona alatt, amikor az időjárás széltelen és napos. Ügyeljen arra, hogy figyeljen a vegyi anyagok adagolására.

  A “kémia” nagy koncentrációja elpusztíthatja az üzemet. A paraziták károsodásának mértékétől függően az orchideákat többször kell feldolgozni. Miután befejezte a munkát, néhány nap alatt ellenőrizze az eredményt. Ha relapszus van, az eljárást meg kell ismételni.

  Megelőző intézkedések

  Tick ​​- nagyon veszélyes kártevők, nem díj a megjelenéséből. Vannak azonban megelőző intézkedések, ha a fertőzés kockázata minimalizálható. Szükséges, hogy szigorúan megfeleljen az orchideák gondozásának minden tanácsadásának és ajánlásainak, rendszeresen szellőztetik a helyiségeket, hogy megelőzzék a színeket. A szubsztrátum csak ellenőrizhető. Új növények vásárlásakor néhány héttel egy külön helyiségben kell elhelyezni, egyfajta “karantintint”.

  Általában a kertészek mindig azt tanácsolják, hogy megfeleljenek a következő ajánlásoknak:

  • rendszeresen vizsgálja a növényeket;
  • Hetente egyszer, törölje le a szárakat és leveleket fertőtlenítő kompozícióval;
  • Az öntözésből származó víz orchideák meleg vízbe csomagolhatók, ez a módszer segít a paraziták és a felnőttek tojását mosni;
  • Győződjön meg róla, hogy a talaj nem túl nedves vagy átfedve;
  • Idővel a vízcseppek eltávolítására, a virágzatban maradva;
  • Kút;
  • Ne bent ne felújítsa a levegőt, a paraziták aktív reprodukcióját provokálja;
  • Rendszeresen permetezzen növényeket vízzel.

   Az orchidea különleges ellátást igényel, ez egy szelíd és szeszélyes virág, így a kertész mindig tartani kell a helyzetet az ellenőrzés alatt, nem pedig a szamonra.

   Az orchidea feldolgozásáról az utazásokról és a shecietic kullancsról, nézd meg a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: