Miért nem virágzik Calangean és mit kell tennie?

A sok beltéri növény közül a Kalanchoe népszerűséget használ, ami gyógyhatásai miatt és népszerűvé vált. A népgyógyászatban széles körben alkalmazzák az égési sérülések kezelésére, valamint a különböző bőrgyulladásra. De nem csak ez, vonzza a figyelmet. Ezt a virágot gyönyörű és buja színekkel megkülönböztetik. Ezenkívül teljesen szerény. Azonban néhány kertész panaszkodik, hogy a kalán egyáltalán nem virágzik, és mit kell tennie vele, nem tudom.

Családok virágzik

Valójában ez egy gyönyörű dekoratív növényi virágok hosszú ideig. A CalaneChoe virágok nagyon szépek, és számos fényes tónusokkal rendelkeznek. Elkezd örülni a szépségüket a hideg és a hóvihar alatt, azaz télen. A virágzás minden télen folytatódik, valamint több tavaszi hónap.

Leggyakrabban otthon, a Kalanchoe Blossfeld vásárolt, amely hosszú ideig kellemes a tulajdonosoknak a virágjával.

Ez megtörténik, hogy a felszabadult rügyek soha nem kerülnek ki a tavaszra, ebben az esetben a növény csak dobja ki őket. Azonban csak egy hónappal később, új rügyek jelennek meg, amelyek a nyárig virágzik.

Calcanchoe fajták, amelyek virágzik, amely a tavasz elejétől az őszig folytatódik. Leggyakrabban az ilyen másolatok mesterségesen származnak. Határozottan azon a kérdés, hogy mennyi ideig lehet virágozni ezt a növényt, nem adhat választ semmilyen kertészre, mivel a különböző fajták eltérő módon fordulnak elő. Ezenkívül sokan függnek az indulástól.

Miért nem virágzik Calangean és mit kell tennie?

Okoz

Gyakran előfordul, hogy otthon Kalangean nem virágzik. A növény kihúzódik, és csak lombozatot ad. Ez különböző okokból fordulhat elő.

 • Ha hiányzik a fény a házban, a levelek megnyílik, hogy lássák. Ebben az esetben csak egy ilyen növényre nő.
 • Ha Kalanchoe túl sok vizet kap, gyökereei gyorsan érinthetők.
 • Egy másik ok egy olyan transzplantáció, amely nem történt meg időben.
 • Ha a vázában lévő szubsztrátum túl telített műtrágyákkal, akkor is vezethet, hogy a növény nem virágzik. Végtére is, a természetben, a calanechoe eléggé gyenge talajban nő.
 • Amikor a napi nap túl hosszú ideig tart, akkor is kárt okoz. A virágos vesék csak akkor jelennek meg, ha a nap csökken.
 • Ha a beltérben elég melegek, mert a virágzás hideg időben kezdődik.
 • Amikor a metszést nem tartják. Ebben az esetben a növény nem lesz az új színek kialakulására.
 • Ha a Calanchoe hibrid fajta, akkor az állandó virágzás sem lesz.
 • A különböző betegségekkel vagy kártevőkkel való károsodással.

Miért nem virágzik Calangean és mit kell tennie?

Mit kell tenni a virágzáshoz?

A szokatlan jóképű embert többféleképpen virágozza. Az első dolog az, hogy megfelelő feltételeket teremtsen tartalmának. Vagyis a szobahőmérséklet nem eshet 10 fok alá, és nem emelkedik a +25 fokos jelzés felett. Ne álljon télen, hogy Calangean-t helyezzen az elemek vagy bármilyen fűtőberendezés közelében. A növény teljesen nem fél a hőmérsékletcseppektől, de túl magas hőmérsékleten nem virágzik.

Miután a kalangeak először villogni fog, fontos, hogy eltávolítsuk az összes nyugtató virágot, és várjon a fiatal hajtások megjelenésére. A megjelenésük után azonnal meg kell adni a felső levelek minden párját.

Szükséges továbbá, hogy a növény ne nyúljon fel. Ha ez minden történt, akkor teljesen meg kell vágnia a csúcsot. Ha a vágás helyszínén fog lőni, akkor egy kicsit meg kell adnod nekik. Aztán, amikor megjelenik a harmadik levél pár, meg kell tennie a Calanchoe-t ezen a helyen. Így jöjjön el minden hajtás, akkor a bokor lesz több buja lesz.

Az utolsó csővezetéket az utolsó őszi hónap végén kell elvégezni. Már hamarosan a felső virágoknak a csúcsokon kell megjelenniük, amelyek először a fiatal hajtásoktól eltérnek. Azonban az idő múlásával, akkor lehet látni, hogy ez egy floweros konnektorba, amelyből az első rügyek lesz látható egy bizonyos ideig, egy kis hoz hasonlít sündisznó.

Miért nem virágzik Calangean és mit kell tennie?

Ha a tavasz elején a virágok nem jelennek meg, a hajtások darabokat újra meg kell tenni. Azt is előfordulhat, hogy a Wintering idő alatt a Bush Kalanchoe nagyon beszél. Ebben az esetben az üzemet kell vágni és átültetni a vazonra egy új szubsztráttal. Utána alaposan meg kell öntözni. Egy ilyen eljárás után a bokor levágása fel lehet alakulni, de az első gyökerek megjelenésével újra ugyanaz lesz. Egy új gyökérrendszer kialakításához körülbelül 2 hét. Szó szerint azonnal megjelenik rügyek, amelyek buja virágokká válnak.

Ezenkívül, hogy a növényi duzzad, gondoskodni kell a világítási napra. A legjobb kalangei virágok olyan irodákban, ahol az emberek 8 órán át dolgoznak. De otthon, hogy ilyen feltételeket teremtsen. Az egyetlen dolog, amit meg kell tenni, hogy megakadályozzák egy bizonyos időn keresztül. Ez a szokásos sötét cellofán csomagolással történhet. Növény Ez a növény a legjobb a nyugati vagy keleti, így optimális világítást kap.

Szükséges tudni, hogy a Calanchoe azon növényekre utal, amelyekre a műtrágya csak kárt okoz. És nagy adagolási táplálkozás esetén egyszerűen nem fog virágozni, és csak szép és erős lombozatot ad.

Így ez nem történik meg, csak havonta egyszer táplálhatja a növényt. Ebben az esetben a normát pontosan kétszer kell csökkenteni, majd a virágzás buja és bőséges lesz.

Miért nem virágzik Calangean és mit kell tennie?

Hogyan kell törődni

Annak érdekében, hogy a Kalanchoe sokáig vonzó maradjon, meg kell adni a megfelelő indulást, ami megfelel a legegyszerűbb feltételeknek. Ez a növény, a megfelelő világítás, az öntözés, valamint a transzplantáció és a vágás. Érdemes megfontolni néhányat.

Locsolás

A víznek enyhe és melegnek kell lennie. Ha ezt nem lehet megkapni, akkor a szokásos a daruból, és felemelheti. Ezt követően óvatosan illeszkedjen, hogy a csapadék maradjon az alábbiakban, és elkezdi öntözni az üzemet. Ez az eljárás nem éri túl gyakran. Meg kell nézni a hátsó felső réteget, és csak akkor a víz Calangean. A legjobb az ilyen növény számára a raklapon keresztül történő öntözéssel – ebben az esetben nem lesz konvergencia.

Átruházás

Az ilyen eljárás csak akkor szükséges, ha a váza közel lesz a Calangean számára, azaz a gyökérrendszere túl nagy lett. A potot leginkább az agyagból készül, ilyen ételekben a növény jobban fejlődik. A talaj is használható, és az egyik, amely szamatosságra vonatkozik, és a rendes beltéri növények esetében. Azonban a jobb növekedés érdekében hozzá kell adni néhány homokot.

Ha nem lehet vásárolni földet egy speciális boltban, akkor egy szubsztrátot tehetsz. Ehhez meg kell tennie a következő összetevőket:

 • 2 csésze lombhullató humusz;
 • 2 csésze gyep föld;
 • 2 csésze homok, a legjobb, ha egy nagy;
 • 1 csésze faszén, egy kicsit zúzott;
 • 1 csésze tégla morzsa.

Ezenkívül hozzáadhat néhány lime lisztet. Szükséges a savasság csökkentése a talajban.

Miért nem virágzik Calangean és mit kell tennie?

Reprodukció

Fontos szerepet játszik a hasznos jóképű ember gondozásában és reprodukálásában. Végtére is, minden személy azt akarja, hogy a lehető legnagyobb legyen Kalanchoe otthon. Módosítsa a növényt különböző módon: a dugványok, levelek, valamint magvak segítségével.

Ha dugványokat vagy leveleket használ, elegendő ahhoz, hogy elválassza őket a főbokról, és helyezze közvetlenül az aljzatba. Ezután meg kell rohanni, hogy meleg vizet öntsön, és fedje le az üvegedényt a tetején. Néhány idő után az első gyökerek jelennek meg.

Dráma virágok és magok. Ehhez a tél végén vagy a tavasz elején az elkészített talajba kell ültetni őket. Azonban a magokat nem szabad tele telik, csak megkönnyítené őket, és lefedje őket felülről. Ezután reggel és este minden nap szellőztetése, valamint annak biztosítása, hogy a föld mindig megnedvesedett legyen. Amikor az első hajtások megjelennek, az üveg eltávolítható, és egy hónap alatt transzplantációs üledékek külön tartályokká.

Miért nem virágzik Calangean és mit kell tennie?

Amikor a fiatal palánták már gyökerezik, meg kell fektetniük a csúcsokat, hogy a jövőben a növény buja volt. Egy év után Kalanchoe virágzik.

Tippek

A tapasztalatlan kertészek hasznosak lesznek Egyszerű növénygondozási tippek.

 • Annak érdekében, hogy a Calangean ne veszítse el a megjelenését, nem szabad átrendezni egy másik helyre.
 • Amikor Bloom elkezdődött, nem ajánlott átültetni a növényt vagy a pinch fiatal hajtásokat, hogy ne károsítsa a virágot.
 • Vásárláskor érdemes figyelmet fordítani a sárga virágokkal rendelkező növényekre. Nem olyan válogatósok, és különböző körülmények között virágozhatnak. De azok, akiknek rózsaszínvirágai a tulajdonosok jól működnek, hogy ismételt virágzást érjenek el.

Összefoglalva, csak egy dolgot mondhat: a CALANECHOE egy kellően válogatós növény, amely különleges ellátást igényel. Ha az összes szabályt tiszteletben tartják, sokáig örülni fogja a virágot.

Miért nem virágzik Calangean és mit kell tennie?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása