Miért vonják a leveleket a Spathifylumból, és mit kell tennie vele?

Spathiylum – Közös szoba virág. Még mindig “női boldogság”, misztikus tulajdonságok tulajdonítása. Úgy gondolják, hogy a nem házas fiatal lány, aki termeszti ezt a virágot, biztosan megfelel a szűkültnek. Családi pár, aki jólétet ad, elősegíti a gyermekek születését. Ezért, amikor a sphatiflam beteg, a hostess frusztrált, nem tudom, hogyan kell segíteni a kedvencednek. Nézzük meg a növények leggyakoribb okait.

Tünetek

A fő panasz a lap feketéke, amely csak a csúcsot érinti, vagy az egész felületre vonatkozik. És ez a betegség az alábbiakban nyilvánul meg:

 • Sárgító levelek;
 • a foltok jelenléte a széleken;
 • Száraz tippek;
 • színek hiánya;
 • Lassú növekedés.

A szorongásos tünetek azonnal és hosszú tartózkodással rendelkeznek a házban. Néhány héttel az új üzem megvásárlása után határozottan átültetett. Ez annak köszönhető, hogy a boltban a tápanyag szubsztrát helyett a vitaminokkal gazdag tőzeg. A virág újratelepítése, eltávolíthatja a rothadt gyökereket, megszabadulhatsz a véletlen parazitáktól, valamint hozza létre a szükséges talajt.

Ha a virágod az otthoni hosszú tartózkodás után megsérül, akkor meg kell telepíteni, hogy miért kezdődött a lapos megfékezés.

Okoz

A lap megfékezése a betegség leggyakrabban megnyilvánul, vagy az ellátás hibái miatt.

Levegő páratartalom

A trópusi erdők az esőerdőknek tekintendők, amelyekben elsősorban az alsó szinten települ. Magas páratartalom és árnyék ismeri őt. Annak érdekében, hogy elegendő nedvességet biztosítsanak a levegőben permetezzük a virágot 2 alkalommal a víz szobahőmérsékletének napja. Ha elfelejtesz, egy tálat helyezek víz mellett a növény.

Leggyakrabban a fűtési szezonban elégtelen páratartalom történik. A meleg akkumulátorok szárítják a levegőt a szobában, amely azonnal tükrözi a virág jólétét.

A napégés ég

A Spathifylum egy brassybal növény. A fényes napfényben van egy makacs tippek a lap, a növény a gyökér és lassan meghal. Ez különösen észrevehető, ha a “női boldogság” a déli oldalon található. Mozgassa a virágot az északi ablakon, és a probléma megoldódik.

Helytelenül kiválasztott primer

A “női boldogság” különleges szubsztrátra van szüksége. Ha a talaj nehéz, akkor a vizet a gyökerekre fogják feltüntetni, ami okozza őket. A növény földterületének kiválasztásakor figyeljen a kompozícióra. Tartalmaznia kell a talajt, a fák kéregét, a tőzeget, a levelek leveleit. Ha nincs kész szubsztrát a boltban, tedd magad. Ehhez egyenlő arányban keverjük össze a homokot, a tőzeget, a talajt orchideákra és a földre. Pottito potted agyaggal vagy kövekkel.

Beltéri hőmérséklet

Ha a virágod az őszi-téli időszakban fog nyomni, a legvalószínűbb, hogy a növény hideg levegővel van. Távolítsa el az ablakpárkányról, az erkélyről, a hideg verandára. Képes legyőzni a túlnyomóról. Általában a fűtőberendezésekkel való szoros érintkezés után fordul elő. Ha fekete leveleket észlel egy virágból, távolítsa el távol a forró eszközöktől.

Figyeljen az öntözésre használt vízre. Szobahőmérsékletnek kell lennie. Ha túl hideg, akkor a gyökerek befagyasztását, a leveleket és a növény halálát okozhatja.

Túlzott polis

  Ez egy komoly probléma, amely az egész levelek szárításához vezet. A nagy mennyiségű víz káros a gyökérrendszerre. Nem szabad a virág tálban, egész idő alatt víz volt. Az öntözés után össze kell szüntetni. Legközelebb várjon a talaj felső rétegére, csak azt követően, hogy hidratálható.

  A víz hiánya szintén nem kívánatos. Amikor a levelek dömpingeltek, a növény stressz alatt van.

  A gyökerek jobb levegőztetése és a páratartalom hosszú távú karbantartása során a Spathifylums transzplantáció során öntsünk agyagot. A rétegnek körülbelül 2 cm legyen.

  Parasitis fertőzés

  Spatifylum hit baktériumok, gombák és kártevők. Leggyakrabban ez történik, ha egy páciens növény áll a virág mellett. Először is, a nők boldogsága, csak a kezelés megkezdése. Bakteriális elváltozás esetén a levelek szükségszerűen megszakadnak. A virágot háztartási szappannal kezeljük. És lehetővé tette az ipari készítmények “alin”, “Gamair” használatát is.

  Alkalmazza a szárazföldi héjrészeket a paraziták leküzdésére, amely a következőképpen készíthető el:

  1. Vegyünk 100 g héjat, töltsünk 500 ml vizet;
  2. Legyen 3-4 óra;
  3. Ezt követően megoldja az infúziót;
  4. Csatlakoztassa azt szappanoldattal;
  5. Folytassa az érintett leveleket a hét folyamán.

  A kártevők fertőzésére a Spathiylumot más növényektől védeni kell. Ezután kezelje a virágmérget a paraziták ellen. Óvatosan ellenőrizze, hogy más növényeket ne legyen rovarok. Állítsa be a helyiség hőmérsékletét és páratartalmát, öntsön öntözést, miután a virágod virágozhat és örülhet téged.

  Booting gyökerei

  Ez a száraz levelek egyik leggyakoribb oka. Küzdelem vele egyszerűen hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Óvatosan húzza ki a virágot;
  2. A meleg víz sugár alatt öblítse le a gyökereket;
  3. Távolítsa el a rothadt – azonnal különböznek az egészségesektől, mivel nem rendelkeznek rugalmassággal, puha és préselés közben;
  4. A gyökérrendszer javítása, az egészséges szálak visszafizetése zsúfolt aktivált szén;
  5. A fazék talaját ki kell cserélni, előzetesen embradni egy agyagréteg;
  6. Ne azonnal ne vigye el a növényt, mert a friss vásárolt talaj elegendő víz.

  A műtrágyák feleslege vagy hiánya

  Hogy a műtrágyákkal megállt, azonnal felkéri a sárgás virág leveleket. Ha ilyen probléma jelenik meg, azonnal a növény etetése után sürgősen meg kell mentenie. Tartsa be a következő műveleteket:

  1. húzza ki a pot virágát;
  2. Öblítse le a gyökereket folyó víz alatt;
  3. Ezután tegyen egy virágot egy új talajba.

  Ismernie kell, hogy ha a növény hosszú ideig ugyanabban a talajban van, akkor kimerült. A Spathiflum szárításának elkerülése érdekében legalább 2 év alatt átülteti az üzemet. És szükség van egy virágos műtrágya egy virágcsökkentő szerves és ásványi műtrágyákkal – havonta 2-szer tavasszal és ősszel. Télen a legjobb, ha abbahagyja az etetés, és nyáron elegendő 1 nap havonta.

  Fontos! A szerves műtrágya feleslegével Spathifulum megállítja a virágozást, és növeli a zöld tömeget.

  Mit kell tenni?

  A spatiflow megmentése a szárításból és a halálból segíti a szakemberek tanácsát. Először határozza meg a problémát, hogy könnyen megtalálja a megoldás módját.

  • Ha a virágod sötétíti és megszárítja a leveleket a végén, legvalószínűbb, hogy helytelenül óvatosak. Ellenőrizze, hogy a kedvenced elegendő-e, nem túl ritka. A felesleges víz lehetséges. Ha a SpathiFlow elhagyja mindenütt fekete, átültetni kell.
  • A levelek sötétedésének másik oka helytelenül kiválasztott talaj vagy tervezet. Az üzemet a megfelelő talaj összes szabályához. A hideg levegőáramok elleni védelem érdekében távolítsa el a virágot az ablakból. Mivel a “női boldogság” egy teotheloby, tökéletesen növekszik a helyiség mélyén, egy különleges állvánnyal.
  • Egy komoly probléma akkor fordul elő, amikor a levelek közepétől húzódnak. “A nők boldogsága” szereti a melegséget, a nedvességet és a megfelelő öntözést, és ezek tökéletes feltételek a növekvő gomba. Ez okozza a gyökérégést, a levélszáradást, a virág megállítja a virágát. Ha gyanítja a gombás vereséget, azonnal átalakítja a betegeket szórólapokkal, majd permetezze az egész növényt gombaölővel.

   Lehetőség van a foldgus elleni küzdelemre. Ehhez az alábbi recept szerint infúziót kell adni a citruskérésekről:

   1. 150 g narancssárga vagy citromkocsival, töltse ki a vizet;
   2. Hagyja, hogy 2 órán belül tegye meg, majd törzs;
   3. Spray a Nasty 2-3-szor nyert növény naponta a hét folyamán.

   Megelőzés

   Annak érdekében, hogy a “női boldogság” örült téged a színekkel, gondoskodnia kell vele, Figyelembe véve a következő tippeket:

   • Bőséges, de nem túlzott öntözés – kövesse a növényi talaj nedvességtartalmát; Vízre van szükség, ha a szubsztrátum körülbelül 2 cm;
   • Hogy a virág ne szenvedjen a páratartalom hiányában, rendszeresen permetezzen; Törölje le a leveleket nedves ruhával;
   • A “női boldogság” pozíciójában olyan helyeken, ahol az egyenes napsugarak nem esnek rá; legjobb, ha az északi vagy nyugati oldalon van;
   • A növények táplálásakor vegye figyelembe az adagot; A műtrágyák alkalmazása 2 héten belül nem lehet többé 1 alkalommal;
   • Időben végezze el a bokor propilaktikus kezelését a kártevők és parazitákból.

   A Spatifylum nagyon szép, szerény virág, amelyet sikeresen használnak a szoba belsejében. Szabadidős levél – Veszélyes tünet. Azonnal hozza létre az okot, és megszüntesse, különben a növény meghalhat. Az illetékes ellátással a Spathifylum egész évben örömmel fogadja Önt virágzik, és hiszen a családi boldogság védelme érdekében is.

   A spathiflum levelek hibáinak megoldásának módjáról, lásd a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: