Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

A mai napig számos nagyon sokféle formája és mérete van az otthoni növények. A fajok közül néhány csak a virágvíz keskeny körére ismert, míg mások, éppen ellenkezőleg, sokan népszerűek és szerették. Az egyik híres növény Zamiculkas, vagy ahogy azt is hívják, egy dollárfa.

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

Transzplantáció jellemzői

Az 1990-es évek közepén Oroszországhoz tartozó növény az Aracaiai családra (Araceae), amelyre csak egyfajta Zamioculcas Zamiifolia vagy Zamioculcas Zamifolia. Szerezd meg a természet, a növény, a növény, amely különbözik a vastag szárak és meglehetősen gyönyörű levelek, hasonlít a tenyér alakú, saját jellemzői a transzplantáció.

Fontolja meg, hogy milyen gyakran kell áthelyezniük az üzemet, és milyen tényezők befolyásolják a transzplantációt.

Először is meg kell emlékezni egy “arany” szabályra: vásárolt zamokulkas – ne átültetni azonnal, hagyja, hogy alkalmazkodjon a környezethez.

Ez a legjobb ebben az esetben más hazai virágokból. A kényszeres karantén a korai felismerés kulcsa, ami azt jelenti, hogy a betegségek kezelése, továbbá az ilyen óvintézkedések elősegítik az egészséges növényeket a fertőzésből. Elég ahhoz, hogy ellenálljon a Zamiculkasnak, miután megvásárolta az izolálást 12-14 napig.

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

Úgy tűnik, hogy nincs szükség transzplantációra, mert hangsúlyozhat egy növényt. Azonban a szubsztrát, amelyben a virágot a boltokba szállítják, nem rosszabb, ez csak egy különleges, és a növekedés és a fejlődés a növénynek továbbra is átültetni kell.

A legtöbb otthoni növény a világ különböző részein szállít, és Zamokulkas nem kivétel. A szállított üzem hosszú ideig az úton található, a beszállítóknak annak érdekében, hogy megőrizzék a gyökérrendszert az űrlap további fejlesztése miatt, speciális szubsztrátumban. Ez a primer csak a szállításra szolgál, de teljesen nem alkalmas a “dollárfa” hosszú távú növekedésére. Ezenkívül a további növekedés mellett a gyökérrendszer növekszik a tartály lyukaiba, és a térfogat növekedésével meglehetősen nehéz lesz kivonni Zamioculkákat a potból, anélkül, hogy csillapítaná a gyökereket.

Ha megítéled a transzplantátum gyakoriságát, akkor vannak saját szabályok. A rizómák intenzív növekedésének köszönhetően a letelepítés vagy a transzszment szükséges. Minél inkább a gyökérrendszer válik, annál inkább a potban történik.

A fiatal mintáknak éves transzplantációra van szükségük, és a felnőtt növények számára a transzplantátum gyökérrendszerének lassú növekedésével, 3-4 év alatt 1 alkalommal szükséges. A növény újbóli letelepedésének legmegfelelőbb ideje tavasszal (március, április).

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

Az új edény mérete nagyobb mértékben nagyobbnak kell lennie az előző kapacitással összehasonlítva több centiméterrel. Az alak kiválasztása, valamint az anyagi pot az Ön preferenciájától függ. A műanyag tartályok tüdők, és egy felnőtt növényben meglehetősen erőteljes gyökérrendszer, amely megduplázáshoz vezethet. Ugyanakkor könnyebben újratelepíthető a műanyag tartályokból, mind a fiatal, mind az érett minták, mert a műanyag rugalmas, és ezért vallásos, a gyökerek sérülésének valószínűsége minimalizálódik.

A Zamioculkas átrakodásának vagy transzplantációjának technológiája egyszerű, a legfontosabb dolog, megfelel a szabályoknak, és ne rohanjon az eljáráshoz. A növény eltávolítása érdekében óvatosan kell bekapcsolni az oldal kapacitásával együtt. Ha a kapacitás műanyag, és a növény sokkal nőtt, akkor több helyen kell levágnia a falat. Ha a kerámia edénye, akkor a növény eltávolítható a falakon keresztül, miközben előre húzza a tetejét.

Az extrahált zamioculkas megtisztítjuk a szubsztrátum, gondosan gördülő com, és vizsgáljuk a gyökérzet. Az eltávolított és erősen túlterhelt területeket eltávolítják, vágják, majd a megfelelő helyeken végezzük a szénat. A kiválasztott tartály alját agyag réteggel borítjuk, és a talajjal megszórjuk.

Az elkészített növényt egy nagyobb edénybe ültetik oly módon, hogy a gyökér felső része legalább 1-1 felület fölé emelkedik.5 cm, és maga a növény szigorúan volt a központban. A zamoculkas tartása a tetejére, elalszik a Föld fennmaradó üressége és kissé szabotázs.

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

A talaj összetétele

A Zamokulkas vadon élő hátlapja Afrikában nő, ahol sziklás homokos talaj. Ezért a leszállási talajnak a lehető legközelebb kell lennie a természetes szubsztrátum összetételében. Az erőteljes gyökér Zamiculkas rendszer egy gumó rendszer, amelynek következtében a növénynek nincs szüksége hosszú ideig a nedvesítésre, Víz felhalmozódik a gumókban. Sűrű szennyeződő talajok hosszú ideig nedvességet tartanak, ami nem járul hozzá a növény fejlődéséhez, de csak a gyökérrendszer forgásához vezet. Ezért a jó fejlődés érdekében a növénynek könnyű laza szubsztrátokra van szüksége, amelynek következetessége hozzájárul a levegőbe való behatoláshoz a gyökerekhez.

A talaj összetételében jelen kell lennie a talaj, a homok, a clamzit, a faszén és a gyepterület. Minden komponensnek saját célja van.

A homok a szubsztrátot laza és levegő teszi lehetővé, lehetővé téve a gyökérrendszer növekedését, hogy növekedjen.

A legjobb lehetőség egy nagy folyó homok.

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

Környezetbarát, agyagból és pala Ceramzitból jól ütközik a növényi vízelvezető rendszer szerepével. A porozitása miatt nemcsak gyorsan elnyeli a nedvességet, hanem sokáig tartja, ezáltal hozzájárulva a Zamiculkas vízegyensúlyának szabályozásához.

A szén- és tőzegmoha (sphagnum) tökéletesen megvédi az üzemet a baktériumok által okozott betegségekből. Moha, amely természetes szivacs, elősegíti a légáramlást.

A szubsztrátumhoz hozzáadott vermikulitis megakadályozza a különböző típusú penészgombok reprodukálását, valamint a víz tartásának képességét is elvégzi a vízelvezető funkciót.

A jó vízelvezetés perlit. Ezek a fehér kavicsok nem rosszabbak, mint a clamzit, tartsa a nedvességet önmagában, és a szubsztrátum felső rétege megbízhatóan védett a szárítástól.

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

A Zamiculkas befejezett talaj mindig eladó. A megfelelő arányokban a szükséges összetevők jelen vannak a talajban.

Hogyan válasszuk ki?

Válasszon megfelelő talajt a növény számára, hogy meglehetősen egyszerű, ha tudod, hogy melyik összetevőnek kell lennie a kompozícióban. A Zamiculkas számára a leginkább elfogadható lehetőségek olyanok, amelyek a “succulents” jelzéssel rendelkeznek, valamint a kaktuszok földjalására használt szubsztrátumok.

A kész talaj megvásárlása, elsősorban a kompozícióhoz kell figyelni. Benne az összetevők mennyiségi értelemben vagy százalékban a teljes tömeggel kapcsolatban szerepelnek. A talaj kiválasztásakor figyelembe kell venni a csomagolás napját és az eltarthatósági időt. Vizuális ellenőrzéssel nem lehet a felületen lévő öntőfóliák, és a csomag megérintése közben nem lehet szalma.

A kész termékeny anyag nagyon kényelmes. Nem kell kiszámítani a független kötetet, a csomagoláson, a gyártó ezt az adatokat jelzi. Opcionálisan vásárol nagy csomagolást, szabályként a gyártók különböző csomagolású szubsztrátokat termelnek. A szükséges komponenseken kívül a kész talajban vannak jelen a megfelelő dózisokban és műtrágyákban, nem kell továbbítani az etetést.

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

Hogyan készítsük el a talajt otthon?

A kész szubsztrátum természetesen nem rossz, és időt takarít meg, de elkészítheti a talajt a Zamokulkas számára, és a legfontosabb, hogy az összes összetevőt egyenlő részben.

Legalább 3 típusú keverék van, amelynek összetétele az alkatrészektől függ:

  • Az első kiviteli alaknál egy lapot, edzést és tőzegt fog tartani, hogy tápláló szubsztrátot, valamint szent homokot kapjon (1: 1: 1: 1);
  • A második kiviteli alaknál több egyéb összetevőnek keverni kell, miközben az összefüggést egyenlő részvényekben hagyja – a kemény földet homokkal, agyaggal és kis törmelékkel keverjük össze;
  • A harmadik verzióban a Turf és a levélterület egy részét összekeverik a homok és a vermikulit hasonló frakciójával.

Az otthoni szubsztrátum sterilizálásnak van kitéve, hogy elpusztítsa a baktériumokat, a gomba spórákat és a rovarokat. A sterilizálás módja a képességek és preferenciák függvénye. Valaki több, mint egy módszer a mikrohullámú sütő, ahol a sterilizáló szükséges telepíteni az átlagos teljesítmény és után a szoba belsejében, hogy ellenálljon egy keveréket körülbelül 20 perc alatt. Valaki számára könnyebb használni a sárgaréz szekrényt, 90 percig elhelyezve, a fűtés hőmérsékletét 150 ° C-on.

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

Későbbi ellátás

Zamiculkas – egy növény, bár szerény, de még mindig megfelelő ellátást igényel. Olyan tényezők, mint a világítás, a hőmérséklet-rendszer, az ásványi adalékok és az öntözés, befolyásolják a növekedést, az általános fejlődést és a reprodukciós képességet.

A tavaszi nyári időszakban kedvező növényfejlesztéshez elegendő ahhoz, hogy hetente egyszer vigye el. Télen is havonta egyszer, a vizet fel kell melegíteni és megmenteni.

Az öntözés mennyisége közvetlenül a környezeti hőmérséklettől függ. A + 25C feletti hőmérsékleten, amikor a levegő túl száraz lesz, permetezhet, vagy csak törölheti a növény leveleit.

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

A világítás nem lehet túl világos, kismértékben formázott az ablakpárkányon vagy az ablak mellett, meglehetősen kényelmes létezést biztosít. Ha van egy loggia, nyári időszakban elhelyezhető, de nem a tervezetben.

A Zamokulkas-t csak az aktív növekedés időszakában táplálja, nevezetesen: a tavaszi-nyári időszakban. Télen nincs értelme elvégezni az eljárást – a növény nem veszi fel az adagolót. Az ásványi műtrágyák adagját szigorúan meg kell figyelni, különben nem kerüljük el a gyökérégetést égetni.

A különböző rovarok, például a hullám, egy internetes kullancs, egy pajzs, nem sietni, hogy dobja ki, próbálja meg kezelni ágai speciális inszekticid drogokkal. A dohányszappan megoldás segít az alkohol hozzáadásával, és a TRU szulfát-permetezéssel kimenhető.

Ne feledje, hogy csak a szárak és levelek szükségesek ahhoz, hogy feldolgozzák, anélkül, hogy befolyásolnák a szubsztrátot, és az eljárás után, győződjön meg róla, hogy lemosja az üzemből származó vegyi anyagok maradványait.

A növény többször is megszűnik. A kezdőknek a leginkább megfizethetőek a gumók ágát, a későbbi transzplantációval. Több összetettebb a szórólap és a szár reprodukciójához tartozik. Megvágják őket, és a nyílt térben tartják őket, enyhén lejtős részeket kezelnek stimulánsokkal, és intenzív fejlődésre tolva, és a talajt a földön, a galléron film vagy üveg. Négy hónap elteltével megjelenik egy gumó, és hat hónap múlva – és a levelek.

Milyen talajra van szükség a zamiculkas számára?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása