Minden a Pelargonia Toscana-ról

A meleg szezon kezdete az erkélyeken és a kertekben, a Pelargonium fényes virágos esernyőjei felfedve, hogy minden nyár örömmel veszi körül buja virágzás és dekoratív levelek. A Dél-Afrikából származó bőr hosszú ideig, és határozottan meghódította a virágtermesztők szívét.

Sajátosságok

Pelargonium – díszítő virág a Geranium nemzetségből. A mai napig a növény körülbelül 250 fajának leírása ismert. Az emberekben a Pelargonia-t Geraniumnak nevezik, bár nem megfelelő tudományos szempontból. A növények egy klánhoz tartoznak, de különböznek a megjelenésben, és saját sajátosságaikkal rendelkeznek. A gerániumtól eltérően a PelarGonium, a termálszerető növény, a nyitott talajban nem télen. Egyesíti ezt a kétféle gerán szín alakját egy virág és egy magdoboz, hasonlóan a daru csőrhöz, amelyre a virágok megkapták a nevüket (Geranium fordított görögül “daru”).

Az évelő füves növény, amelynek kifogástalan vagy kúszó elágazó szárat termesztenek, közepes szélességűek, mint beltéri, amely a meleg időszakban az erkélyre kerül, vagy a kertbe kerül. A faragott levelek egyszerűek vagy szétszóródnak, bársonyos felületen. A növény típusától függően a levelek színe egy monofonikus zöld vagy kifejezett váltakozó fény és sötét zónák. A gerániumok kilátása a változó színezés levelével a Zonal Pelargonium csoportjába tartozik.

Pelargonium esernyőforrások, amelyek egyszerű vagy frottírvirágokból gyűjtenek, fényes színben különböznek egymástól. A növények sokféleségétől függően a rügyek monofonikusok vagy több színben vannak.

Az illóolajok tartalmának köszönhetően a Geranium terápiás és kozmetikai célokra használják.

Fajták

A csoportok Pelargoniums több sorozatban van, jellemezve magasság, színes és forma levelek. A Toscana sorozatú virágok zónához tartoznak. Ezek az alacsony növények jellemzőek a bokor, a nagy esernyők virágzása és virágzó időtartama körülbelül egy hónap. A Pelargonium Toscana számos fajtával rendelkezik, amelyek különböznek a színezőbimbókban.

 • Toscana – alacsony ágai bokor, amely nagyon szép virágzattal díszített, legfeljebb 100 mm átmérőjű, félálló formában, amely egy rózsabimbóra hasonlít. Egyszerű növények levelei egy sötét gyűrűvel rendelkeznek, közel a kisállathoz.

 • Toscana Bernd – félig szélességű, piros, enyhén barnás mintavétel. Ritka fehér csíkok szétszóródnak a bud közepétől. Amikor elkezdődik, a szirmok szélei elveszítik a színt, amelynek következtében a virágzat megszerzi a fedett nézetet.

 • Toscana Edwards – Terry osztály fényes narancssárga virágokkal. A szirom alsó oldala fehérített színű. A növényeknek rövid erős elmosódása van. Edwards korán virágzik, és bőséges virágzik.

 • “Eric”, vagy “Castello Orange”, Ez híres az ideális, narancssárga, félig fokozatú virágok közül a sötétzöld lombozat között, egy könnyű területen a központban.

 • Toscana Hero – törpe növény egyszerű, fényes málna virágokkal, fehér szemekkel a központban. A világos zöld levelek alacsony szintű sötét zónákkal rendelkeznek.

 • Szelíd rózsaszín geránium Karen Az egyszerű színek a buja virágzat, a sötét lombozat felett, lenyűgözi a gyengédséget.

 • Tammo – Kompakt sötétzöld bokor sapkával nagy virágzat egyszerű színek fukszia árnyékban egy sötét vörös bársonyos folt közepén a szirom.

 • Dolce Vita Lavender Lara Nagy rózsaszín levendula egyszerű virágokkal rendelkezik, nagy színű közepén. A növény zöld levelei nem rendelkeznek kifejezett zónákkal.

 • Angeleyes amarillo burgundi Az Angeline kompakt királyi fajtából származó hibridre utal. A fajok virágai hasonlítanak az árvácsák formájára. A kis zöld leveleket olyan kupakkal borítják, amelyek az egyszerű színeket alacsony méretű, öt fő érmével vannak ellátva. Két felső nagy szirmos van egy fogazott élvel és három alacsonyabb kisebb méretű burgundi színű, szelíd lila szélével. A szirom központ fényrács borítja.

 • Muskátli Regina A málna színek nagy esernyőjei narancssárga középső, a zöld levelek fölött emelkedő sötét zónával emelkednek.

 • W Lenja Nagy, fél-világos, lazac színű virágok, könnyebb vágással, nagy gömb alakú esernyőkkel összeszerelve.

 • “Catarina” – Közepes zöld lombozatú és alacsony emelkedésű zónával rendelkező kompakt üzem. Kupak nagy lila virágok rózsaszín mintavételrel, és egy piros szív díszíti a növény körülbelül egy hónap.

Ezek a fajták leggyakoribbak a beltéri virág növekvő szerelmeseinek és tájtervezők körében, akik ezeket a virágokat a kompozíciókban használják.

Az ellátás alapvető szabályai

A növények gondozásának alapja öntözés és etetés. A Dél-Afrikából való kilépés, a Pelargonium csendesen néhány aszályra vonatkozik, de rosszul tolerálja a permetezést és a leveleket. A vízvirág egy edényben meleg lágy vizet kell, hogy csak a talaj felső rétege hidratálja. A raklapból származó felesleges nedvesség kiszárad, és nem adja meg a vizet.

A forró szezonban napi öntözés ajánlott, és amikor a növény pihenésre megy, a hidratálások gyakorisága hetente kétszer csökken.

A virágot speciális műtrágyákkal táplálhatja, amely minimálisan nitrogént tartalmaz, mivel ez az elem a zöld tömeg gyors növekedését okozza a virágzás károsodásához. A Geranium szerves műtrágyái nem ajánlottak, de Ez a jódoldattal öntözhető, amely csak egy literenkénti anyagot adunk hozzá az anyagból. Folyadék a potot a szélén, hogy ne égessen gyökereket.

A geránium jól megvilágított helyeket szeret, ahol csak a Bright Midday Sun-tól kell lefednie. A fény hiányából a Zonal PelarGonium elveszíti fényerejét, a levelek monofonikusvá válnak, a szárakat kihúzzák. A legjobb könnyű nap hossza hosszú és buja virágzás – 12-14 óra.

Télen további háttérvilágítást használhat a virágdekoráció megtartásához.

Összességében, amikor a virágzás véget ér, és a kora tavaszi gerániumot vágja, egy bokorot alkot. A virág jellemzője, hogy a növekedés folyamatában folyamatosan meghal az alsó levelek, amelyekből a növény kihúzódik, és a bokor laza és csúnya lesz. A termés a szükséges magasságig, még akkor is, ha a csupasz szárak maradnak. Alvó vesék vannak, amelyek a vágás után megkezdik a fejlődést, új hajtásokat adva.

Betegségek és kártevők

Még egy ilyen szerény növény is csodálkozik a kártevők és a gombás betegségek. Annak érdekében, hogy megvédje az üzemet a betegségtől, meg kell figyelni az öntözési rendszert, és nem adja meg a kínzó gyötrelem, rozsda vagy szürke rothadás.

A betegség jelei esetén az üzemet fungicidekkel kell kezelni. Ha a virágot egy fekete láb megüt, akkor a virágot teljesen meg kell pusztítani, és a tartály fertőtlenül.

A PelarGonium terápiás tulajdonságokkal rendelkezik, és megijeszti a kártevők nagy részét, de néhány szopás rovar (mint például a whiteflinking vagy a webes kullancsok) megtámadhatja a növényt. A küzdelem rovarirtókat használ.

Reprodukció

Új üzemeket kaphat:

 • magvak;
 • A dugványok gyökerezése.

A magvak reprodukálásában különösen otthon érkezett, lehetséges, hogy nagyon különböző növényeket kapjanak, amelyek különböznek az anyai. Ezért jobb, ha a szaküzletekben vásárolt vetőmagot használjuk. Vetés a második hónapban termelt palántákon:

 • A nedves talaj felszínén a vetőmagok vékony réteggel szóródnak;
 • egy film borítva, és meleg helyet helyeznek melegen;
 • Egy hét múlva megjelenik a hajtások;
 • Amikor a palánták két igazi leveleket kapnak, egyenként két palántát osztanak fel a fazékban;
 • Amikor 5-6 levél jelenik meg, az első elválás készül.

A reprodukcióhoz a virág vágásakor nyert sztrájkokat vehet fel, vagy 2,5 cm hosszúságú speciális vágókat vághat le. Scele bontás és a gyökér növekedési stimulánsok megszórása. A nedves földterületen elkészített dugványok, és érintetlenül hagyják el. Rendszeres öntözéssel és levegőhőmérséklet esetén kb. 21 ° C-os gyökeresedés következik be 2-3 héten belül. Amikor a hajtás öt levelet ad, meg kell csípnie a tetejét.

Ha megfigyeled ezeket az egyszerű gondossági szabályokat, akkor a PelarGonium köszönet a buja hosszú virágban.

Tudsz többet megtudni a PelarGonium termesztéséről a következő videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: