Módszerek Kalangean kezelésére a betegségek és kártevők

Calanchoe – Nyugodt, jól reagáló virág. De a betegségekre hajlamos, hogy “nézet”. Ha kezdővilág vagy, akkor ne várjon, amíg a kalangean megjelenésének megnövekedésének megnövekedése, a diagnózis és a kezelés megkezdése. Pontosan a virág beteg, mit fejez ki, és hogyan segítsünk a növénynek, megmondjuk az elemekről.

Tünetek és okok

A tünetek szerint meghatározhatja, hogy melyik korszakban találja meg a virágot. A jelek általában fényesek, nehéz megzavarni a betegséget, ha a tünetek kifejezettek. A betegségek okainak keresésére összpontosít a következő listára.

 • Barna foltok. Ez a fitoofluorózis. Ez a betegség helytelenül szervezett szellőztetéssel rendelkezik, a betegség oka lehet a nedvesség feleslegének a talajban. A betegség elején a szórólapok barna foltokkal jelennek meg, fokozatosan a Calangean hajlítása.
 • fehér zászló. Egy ilyen jel valószínűleg penészről beszélünk. Ez, sajnos, gyakori diagnózis Calangean, gombás betegségek leggyakrabban a túl nedves beltéri levegő miatt következik be. Először is, hasonlít egy porrétegre, és ha a virág rosszul ellenőrzi a kalangét, előfordulhat, hogy nem ad raid értéket. De idővel, a “por” úgy kezdődik, mint a liszt. E betegség miatt a növény elhagyja a leveleket és a sluggot.
 • Szürke gnil. Ha a szórólapok hajtogatódnak és rothadnak, és a növény puha lesz, akkor ez a szürke rothadás. Ez arra a tényre vezet, hogy a penész a leveleken keletkezik. Az ilyen rothadás szürke, mint a név.
 • Rothadás. Ha szárított és sötétednek a CALANECHOE TRUNKS, akkor ez egy szár rothadás. Először is, egy kis fekete pont fordul elő a csomagtartóban, akkor olyan méretű, hogy az egész törzs fekete lesz. Ez éles hőmérsékletű csökkenésével történik. Ha ez a télen történt, pontosan ilyen jelenség, a növény fenyegeti a halált.
 • Kerek kis foltok. Valószínűleg a gyűrűs foltról beszélünk. És ez sajnálatos módon az ítélet növény. Ez szárítja és meghal, ezért ne várjon egy órát teljes mértékben, hogy megszabaduljon egy beteg virágtól a lehető leggyorsabban.

De nem csak a betegségek támadása Kalanchoe. A sárga és a csavart és a kártevői támadástól levelek. Ha a növény teteje a fekete öntőformát dobta, és a leveleken és száron a viasz folytatások megjelentek, ez volt a gyötrő cseresznye. Ha a virág a gyors idő szinte megszárad, és a levelei folyamatosan csavartak, valószínűleg pajzs. Sárga levelek a kullancsból, és ha Kalanchoe újra bekapcsol, majd leesik a leveleket, valószínűleg harcolni kell.

Úgy, hogy a virág ne induljon el, vizsgálja meg minden nap.

Közös betegségek

Most beszéljünk többet a betegségekről, amelyek a kultúrát leggyakrabban diagnosztizálják.

A phytoofluorosis az a betegség, amely csúnya barna foltokhoz vezet a virágon. Ha szó szerint felvázolta a virágot egy erősített öntözéssel, vagy ha nyilvánvalóan hiányzik a szellőztetés, valószínűleg beteg lesz a fitoofluorózissal. Amikor a virág gyökér, sötét foltok szinte minden levél söpörnek. Ha semmit sem teszel, a lapok masszívan elkezdenek hajlítani és esni. A növény meg kell mentenie, erre megvásárolható a megfelelő gombaölő szer.

De a gyógyszerek mellett, Virág szükséglet és optimális gondozás. Hogy a betegségek ne folytassa a kalanchát a jövőben, indítsa el helyesen, és szükség szerint a műtrágya talaj megteremtéséhez.

Egy másik közös diagnózis – Malievelhető harmat. Ez egy gyakori gombás betegség, amely a szoba túlzott páratartalma miatt következik be. A betegség a lombozat csökkenését eredményezi, amelyet a növények megsemmisítése követ. Ezért, a kínzó harmat első gyanújánál kezdje el a virág kezelését. Fertőző betegség, gyorsan megy egy másik zöldségbe a házban, mert az első intézkedés egy páciens növény izolálása. A terápia a fungicidek használata.

Számos más kalangeai betegség is meg kell említeni.

 • Rothadás. Bízhatsz az emberek útján, törölheti a Stem Raid-t, majd a Mangartee-t, hogy fertőtlenítse ezt a helyet (a Mangartee helyett, néhány virágterméket használjon). Fontos, hogy normál és hőmérsékleti rendszerhez vezethessünk.
 • Szürke gnil. A fungicidek is kezelik. De még az alkalmazásuk után is az üzem újraélesztése: a talaj cseréje, a megfelelő fénymód biztosítása.

A Kalangean-betegség kimutatása során vizsgálja meg más virágokat a szobában. Lehetséges, hogy felismeri a tömeges fertőzés forrását, ha kiderül, hogy más virágok fenyegetnek.

Kártevő

Kalanchoe egyik legfontosabb ellensége – tl. A tavaszi elindul. És ha a virág nem segít az idő alatt a támadás időszakban, ő nem fogja kímélni őt, és azokat a növényeket, amelyek mellett található Kalanchoe. Még egy kezdő sem fog dolgozni, hogy meghatározza a tru-t: a virág szárán, a fekete vagy zöld kis rovarok észrevehetőek a leveleien.

A növény léjének hulláma hulláma, mérgezte őt, befecskendezte a méregét. A levelek és a szárak fokozatosan lefednek a ragasztóanyagot. A kudarc gyakran nagyon aktív nitrogénes táplálás miatt jelenik meg. És az apartman parazitákba esik egy újonnan vásárolt virággal vagy vágott rügyekkel. Mert ha virágot vásárolt a boltban, vagy megadta nekik, akkor van értelme, hogy egy vázában egy másik szobában (legalább egy nap). A hullám is veszélyes az a tény, hogy képes több százféle fertőzéseket szállítani.

Ezért A virág beteg darabjai ajánlottak égetni, és a fennmaradó egész számok – a rovarirtó kezelésére. Hetente egyszer kell elvégeznie. A kálium-szappant aktívan használják az elsődleges eszközökből – 20 g. Az eszközöket egy liter vízben tenyésztik. A talaj polietilén fóliává válik, majd a virágot habarccsal mossuk.

Nem kevesebb veszély a kalangeire képviseli és pajzs. Ez egy apró rovar, mozgatható, viaszvédővel van felszerelve. A pajzsok támadása miatt a kultúra általában nem alakul ki, “hiányzik” virágzás, sárga és őszi. Mind a TLA, mind a pajzs általában ül a lap alján.

Ha rendszeresen permetezi a kalangeant, akkor a pajzs valószínűleg nem marad meg, mert nem tolerálja a vízi eljárásokat. De ha még mindig felfedezted kártevőket, össze kell állítani őket.

Hogyan mentse el a virágot?

A szappanoldat a legnépszerűbb népi jogorvoslat, amely sok esetben fog használni. Az ilyen kezelés valóban segíthet. Alkalmazott alkoholos törlőkendők is: hetente háromszor egy vodka pamutszalaggal, egy növényi törlőkendőkkel. Cserélje ki az alkoholt fokhagymás infúzióval: öt fiatal fogak dörzsölve, majd egy pohár vizet. Két órányi ragaszkodás sötét helyen, szűrés és infúzió a permetezéshez. A pajzsok eltávolíthatók a levélből, lehet egy fogkefe.

Általánosságban elmondható, hogy mit kell tennie a virág kezeléséhez:

 • Meg kell szerveznie a megfelelő ellátást;
 • Ha a kártevők megtámadták a virágot, akkor bármilyen megfelelő módon kell megszüntetni, időtvesztés nélkül;
 • Töltsön fogaskereket;
 • Tartsa be a páratartalom, a fény és a hőmérséklet üzemmód optimális mutatóit;
 • Állítsa be az üzemet.

Ezek a manipulációk segítenek a CALANECHOE-t. Átlagosan az etetés havonta egyszer történik. Nagyon gyakran használják erre a célra a műtrágya a zamatosok számára, de megengedett, hogy alkalmazza és összetett adalékanyagokat (jó, buja virágzás). A műtrágyát a lehető legpontosabban kell elvégezni. Ha egy táplálkozással túllépsz, akkor a növény nem fog bőséges növekedést biztosítani a zöld tömegben, és egyáltalán nem éri el a virágokat.

A virágok nemcsak a gyógyításához járulnak hozzá, hanem nem adják meg. Tudsz mélyreható bármit, a fő dolog az, hogy a szerszám feldolgozása, és az eljárást gondosan vették, rohanás nélkül. Ha óvatosan inspirálod, nem működött, megszórjuk félre a hamu vagy a faszén.

Megszabaduljon a vészhelyzeti intézkedések nélküli betegségektől, de még akkor is, ha Kalangean gyógyult, különös figyelmet kell fordítania a rehabilitációra. Az optimális gondozási komplexum fenntartása.

Megfelelő növényi ellátás

Növekszik a gyönyörű virág otthon lehet, ha ellenáll a megfelelő gondossággal. És nem olyan kevés.

 • Locsolás. A természetből származó növény képes jól elnyelni és fenntartani a nedvességet, mert fél a túlcsordulástól, nem a víz hiánya. Ráadásul egy kis aszály is hasznos neki. Ha az időjárás forró, akkor természetesen a növény nem szükséges kínozni, szükség esetén vízzel. De télen próbálja meg védeni CalaneChoe-t a túlcsordulásból. Nos, ha a vázában vízelvezetés van, segíti a talajt kiváló állapotban. A virág nemcsak a fentiekből öntözött, a vizet a raklapba öntjük.
 • Világítás. Sok “szomszédok” kalangeai nem tolerálják a közvetlen UV sugarakat, de ez a növény jól ellenáll. De a meleg szezonban van. Télen a növény egyfajta hibernálásba kerül, mert leggyakrabban egy sötétített ablakba kerül. Hogy a növény virágzik, meg kell csökkentened a napfény hosszát, függetlenül attól, hogy furcsa hangzik. A ColorHoe Blossoms télen előnyben részesíti.
 • Hőfok. A melegségben a kultúra kényelmes lesz, ha a ház hőmérséklete 18 és 28 fok között van. Télen tolerálja és hűvös – a pozitív 10-16 fokos. A növény tökéletesen elhagyja a melegített loggiát és az erkélyt.
 • Átruházás. A növény kényelmére van szükség. Kalanchoe gyökérrendszer gyorsan felnő, mert a tavasz második felében, a virág aktív növekedési ideje alatt, ne felejtsd el átültetni. Ebből a célból új vázát használnak, sokkal nagyobb, mint az előző tartály. De a talaj összetétele ugyanaz marad. Adjon óvatosan egy virágot egy fazékból, hogy ne sérüljön meg a Föld által.
 • Ritkítás. A virágzás során a Calangean vágását csak kulturális betegség esetén végzik. A lilait óvatosan le kell vágni az egészséges csomópontnál. A Blossom általában létezik Calangean, mert ne felejtsük el, hogy rendezzen egy virág nyugodt időszakokat, hogy mit kell termeszteni az összes virágzást, tegye a vázát a hűvös árnyékos helyre, ne vizet egy fél és fél hónapig.
 • páratartalom. Ami ezt illeti, sok vita van: némelyik biztosítja, hogy a virágok teljesen közömbösek legyenek egy ilyen mutatóhoz, mint a levegő páratartalma, a többi virág meg van győződve arról, hogy a Calangean nem tartja meg az alacsony páratartalmat és meghal. Az igazság valószínűleg valahol a közepén van. Ezért ne felejtsük el a rendszeres fényszórást, ami biztosan nem károsítja a virágot. Az eljárás után a növényi levelek egy szivacsral törölhetők – összehasonlíthatók a spa eljárásokkal, a virág hálás lesz az ilyen ellátáshoz, és válaszol az egészségre és a gyönyörű virágokra.

Nem valószínű, hogy a helyes ellátás segít abban, hogy eredetileg nem a leginkább egészséges virágot szerezte meg. Ezért Amikor gondosan megvizsgálja a Calangean-t: a levelei rugalmasnak és sűrűnek kell lenniük. Hogy a növényeket, akik még nem blokkolták a virágokat. Ha már annyira alakultak ki, hogy meghatározhatják színeiket, de még nem blokkolták, az üzem könnyebb átutalni a mozgást.

Őszi és tavasz ajánlott a növény nyugati és keleti ablakokból tartani. Téli kényelmes a déli oldalon. Ha vettél egy virágot a boltban, ahol fél alatt lakik, gondosan meg kell tanítani a napot. Egyébként romboló égési sérülések.

Módosítsa a virágot különböző módon: Magvak, dugványok (lapok / stabil). A gyermekek reprodukálásának legegyszerűbb módja. A talajban ültetett szülői növénytől elválasztva. De a magvak reprodukálása sokkal hosszabb és bonyolult, de még mindig.

A növény határozottan megérdemli az ilyen szándékos gondosságot, mert nem az, hogy nem az, hogy az úgynevezett “házi ginseng”. Ez egy nagy természetes gyulladásgátló szer. Juice-t a nőgyógyászatban, a fogászatban és az influenza és a Furunculóz kezelésében használják.

Ne magadban gyógyítson, de ne feledje, hogy otthona növekszik és nagyon szép virág, még egy név – “az életfa”.

A következő videóban várja a Kalanchoe kezelésére a betegségek és kártevők.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: