Neorelegelia: Jellemzők és szabályok

Inorelegelia sok rajongóval rendelkezik. És ez nemcsak vonzó megjelenéssel kapcsolódik. Úgy gondolják, hogy a virág pozitív hangulatot teremt a házban, a gondolatok megrendeltsége és minden módon elősegíti a test életének optimalizálását.

Leírás

A nevét a virág kapott tiszteletére a Növénytani tudós, aki megalapította az orosz társadalom a Kertészeti Eduard augusztus Regile – Ő volt az első, aki részletesen leírta az egzotikus kultúra. A növény a bromok családjához tartozik. A család második neve ananász. És valóban, a nonorelmiációk némileg hasonlítanak erre az egzotikus gyümölcsre. Ez a növény egy füves kilátás, amelynek fényes zöld hegyes levelei körülbelül fél méter és 3-4 cm széles szélességben összegyűjtve egyetlen sűrű gerenda. Neorelegity trópusi növényekre vonatkozik – annak hazája Brazil.

A virág vonzza a virágvizet, elsősorban szokatlan és fényes megjelenést, valamint a megjogosító. Ez az epifizikusnak tekinthető – alkalmazkodhat a környezethez.

A természetes körülmények között, akkor nő az ágak és fák törzsét, ezért alkalmas a növekvő hidroponikus módszer, azaz, egy mesterségesen létrehozott táplálkozási oldatot leszállás nélkül a talajba.

A virág gyökérrendszerének sajátossága olyan, hogy A gyökerek elsősorban a felszínen tartják, és ne válasszanak tápanyagokat. Források az életbiztosításhoz Neorelegia elsősorban légtelenül, és nedvességet vesz igénybe természetes csapadékból, amely felhalmozódik a tálban. A nonorérelmok azonban mesterségesen termeszthetők a talaj környezetében. ezért A virág alkalmas mind a botanikus kertekre, mind a parkokra és az otthoni feltételekre.

Mielőtt belépne a virágzási fázisba, a levelek világos ijesztő színt szereznek, és a virágok maguknak szelíd lila vagy kékes hangulattal rendelkeznek. Vannak ilyen növények is, hosszú csíkos levelekkel – a rajz lehet semleges fehér, hagyományos zöld vagy piros, vagy piros. A virágok maguk a növény középpontjában találhatók, és mély leszállással rendelkeznek.

A megfelelő gondossággal a nonorelegációk akár fél méteres átmérőjű és akár 30 cm magasságig is előállíthatók.

A növény általában tavasszal kezdődik. Mint a bromeli család legtöbb növénye, Neorelegia csak egyszer virágzik az egész életében. A virágok megjelennek és meghalnak a következő napra. Maga az aljzat néhány hónapig virágozhat, majd a virágok után távozik.

Azonban, mielőtt elfojtott volna, a növény több olyan folyamatot ad, amelyek a központi szülői szár körül találhatók. Az idő múlásával minden folyamat felnőtt növényré válik. Ha nem elégednek meg, akkor az idő múlásával egy egész virágcserépet alkotnak.

Típusok és fajták

A virágot a XIX. Század közepén nyitotta meg. A mai napig kb. 60 különböző típusú nem szabálytalanság ismert tudomány. Körülbelül 40 közülük mesterséges környezetben termesztik.

  Carolina Neorkelia (Neorkelia Carolinae)

  Az egyik legnépszerűbb fajta a virágvízben. A virágzat körülbelül 40 cm átmérőjű széles tölcsérre néz. A smaragd zöld telített leveleknek körülbelül 45-50 cm hosszú, és körülbelül 3,5 cm széles. Mint a nem szabálytalanság minden képviselője, a levelek rendelkeznek ingatlannal, mielőtt a virágzás fokozatosan megváltoztatja a színét a zöld színnel, majd a fényes skarlátra. A gömbölyű virágzatban kb. 4 cm-es virágok mérése. A növény virágzója a nyár elején kezdődik.

  A felnőtt bokor leggyakrabban több virágzatból áll, amelyek mindegyike 10-20 levélből áll. Néha vannak fajták csíkos sárga levelek. De ismert számos kerti fajták tricolor csíkok három szín egyszerre: fehér, zöld és rózsaszín.

   Neorkelia pauciflora

   Kulturális üzemként 1939-ben nyílt meg. A felnőtt kultúra magassága körülbelül 15 cm. A keskeny tölcsér formájában lévő virágzat 10-12 levélből áll. A levelek maguk is hegyesek, hasonló a széles szalagokhoz, kis tüskékkel és mérlegekkel borítottak. A virágok kicsiek, körülbelül 4 cm magas, vékony virágtáblával rendelkeznek, 2 cm átmérőjű virágzatban. Virág alakú ovális, metszéses szirmokkal.

    Neorelegity márvány

    Neorkelia Marmorata Tudományos neve. Csakúgy, mint az előző nézet, a nonoreliity márvány 1939-ben nyílt meg. Képes felfelé növelni egy fél méteres és magasabb, széles rozetta egy tölcsér alakú forma, amely 15 levélből áll. A virágzás kezdete júniusban esik. A levél textúrája kemény, formája nyelvi, méret 60×8 cm, színes zöld, piros foltokkal. Floreszcencia gömb alakú, amely különböző kis virágokból áll egy virágon. Virágmagasság 3-4 cm, Flower Tables Magassága 1-2 cm. A színes szín fehér vagy halvány rózsaszín lehet.

     Grim vagy Neorkelia Tristis Nonoregelia

     Növénymagasság körülbelül 25 cm, virágzás formájában egy keskeny tölcsér, amely 10-12 rugalmas zöld levelekből áll. Az ilyen jellegzetesség az, hogy a felső fiatal szórólapok simaak és monofonikusak, és a növényi levelek alapja sötét csíkokkal és mikroszkópos mérlegekkel. A virágok hossza körülbelül 4 cm-es ással együtt. A fehér és kék színű virágok augusztusban kezdődnek.

      Neorelegitás elegáns

      Neorkelia Spectabilis. A fajta 1873 g-ban nyílt meg. Széles levélnyelv, tölcsér. Rámutatott levelek, emlékeztesse a nyelv formáját, a hossza valamivel kisebb, mint egy mérő, a szélesség körülbelül 5 cm, kettős vörös-zöld színű, pikkelyes, homályos szürke csíkkal. A fajta általában a nyár közepén virágzik, néha télen virágozhat – januárban vagy februárban. Floreszcencia Sharo alakú, süllyesztve a levelek aljzatának mélyén.

      A virágkészlet a rossz aszimmetrikus alak, a szirmok lekerekítettek, egy csavart lemez, mikroszkópos villákkal, kékes színűek.

       Neorelegity buborék

       A NEOREGELIA AMPULCACEA néven ismert tudományos körökben. A fajta megkülönböztető jellemzője a virágzat, amely mélyen süllyeszti a levelek kimenetét. A virágzat formájában távolról hasonlít egy pohárra. A virágzási időszak szinte egész évben tart. Keskeny és hosszú levelek – kb. 20 cm hosszú és kissé több mint 1 cm széles, csíkos minta zöld háttéren. A levelek szélei a jarral, és maguk is kis villákkal vannak borítva.

        Neorelegitás kék

        Amint azt a különleges irodalom, neoregelia cyanea. A fajta 1939 óta ismert. A növény alacsony, a magasság kissé 20 cm felett van. A lapos aljzat keskeny, több mint 20 lapból áll. A levelek hosszúak és keskeny, monofonikus zöld, textúra bőrös, pikkelyes, szoros, sima élekkel. Virágok körülbelül 2,5 cm hosszú virágjelzéssel. A szirmok a sápadt kék vagy lila-tól egy telített lila színűek lehetnek.

         Neorkelia tigria

         Az osztályról szóló első információ 1954-ben jelent meg. A növény alacsony, csak 10-12 cm magasságban, Bloom márciusban kezdődik. A levelek hosszúak, rámutattak a tippekre, sárgás zöld, csíkos mintával, kis barna tüskékkel rendelkeznek. A növény virágzója a tavasz elején kezdődik. A virágokat 10-12 virágból álló kerek virágzatban gyűjtik össze, amelyek egy lapos kimeneten belül vannak elrejtve.

          Ellipszis szirmok, a bázis a csőbe nőtt, könnyű lila színezéssel fehér szélekkel.

          Neorelegia oatsaya

          A NEOREGELIA SARMENTOSA nevét az irodalomban használják. A fajta 1934-ben kezdett művelni. A vadvilág egy köves felületen nő. A kulturális körülmények között a növény 20 cm-re nőhet, Blooms a nyár végén. A “USATAYA” NEEF NEORELEGEL-t a kiterjesztett folyamatok miatt kapott, vizuálisan emlékeztető bajusz. Ezek a levelek funnelei vannak – ez a növény leányai.

          A levelek meglehetősen nagyok, néha meghaladják a növény növekedését, és akár 35 cm hosszú ideig is elérhetők. Leaf forma kerek és keskeny, 2-3 cm széles. A szín gazdag-zöld, fokozatosan pirosra mozog a lap tetejére, a fehéres pelyhek aljáról. A virágok kicsi, tiszta-fehér vagy halványkék virágok a hagyományok szerint virágzanak.

          Otthoni ápolás

          Amikor a bromelia gondoskodik, a melynek számához tartozik a nonoriációkhoz, sok figyelmet kell fordítanunk. Az üzemben lévő aktív növényzet időszaka a tavasz elején kezdődik – március elején, és októberben fokozatosan leüldődik. Ebben az időben a virágnak bőséges öntözésre van szüksége. Télen meg kell vágni a nedvesség mennyiségét. Ha a helyiségben lévő szoba, ahol a növény, + 20 ° C felett van, akkor a vizet közvetlenül a virág belsejébe öntjük, maga a levél tölcsérben. Ha a levegőben lévő levegő hűvös, akkor az üzem egyszerűen permetezik. Magasabb hőmérsékleteken a víz elpárolog, és nincs ideje bélyegezni, ezért a növény gyökerei nem indulnak el, és nem maradnak egészségesek.

          Mivel a nem erózió az epiphiták kibocsátására utal, A legjobb az összes növény úgy érzi, egy brómás fa, amely támogatja neki. Fa vásárolható kész, de bármilyen snag-ból teheted magad. Annak érdekében, hogy a fán lévő virág helyesen alakuljon ki, rendszeresen el kell távolítani az állványból, és több órán át vízkapacitásba kerül. Azzal, hogy A víz legjobban a lakás, szobahőmérséklet.

          A helyi párásítás mellett, A növény nagy koncentrációt igényel a levegőben a levegőben. A jó jólétért a virágnak olyan környezetben kell lennie, ahol a páratartalom több mint 60%. Ehhez rendszeresen (naponta többször is) szükséges a nem szabálytalanságok permetezése. És azt is javasolta, hogy a növény maga is legyen az edények vízzel. A moha, kavicsok vagy más szubsztrátok, amelyek a növényi edényekben rendelkezésre állnak, folyamatosan nedvesnek kell lenniük.

          A nagyvonalú öntözés mellett a virágzás során Neorelegia rendszeres etetésre van szüksége. Sok modern üzlet rendelkezik elegendő választékkal a különböző műtrágyáknak, amelyek alkalmasak Bromelievis számára, amelynek családja Nonori. És más, nitrogénnal rendelkező műtrágyák is alkalmasak, De koncentrációjuknak többször kevesebbnek kell lenniük, mivel a feleslegének negatívan befolyásolja a növény fejlődését.

          Ezért vízzel kell hígítani. Az oldatot be lehet önteni az aljzatba, amely elvégzi a tartály funkcióját. Ez a megoldás permetezhető egy növényre.

          Transzplantáció jellemzői

          Az utóbbi időben néhány évig átültetett, ha szükséges. A transzplantáció nem egy felnőtt növény, és a fiatal hajtások, amelyek a főutón körül vannak kialakítva. Meg kell várni, amíg a növény villog. Sok tapasztalatlan virágvirág hibázik, hiszi Minél mélyebben eltemetik a növényt a talajba, annál jobb, hogy gyökerezik. A szabálytalanság esetében az ellenkező hatás zajlik – a túl mélyen ültetett növény nem kap megfelelő levegőt és vízcserét, így a kiküldetés folyamata megkezdődik.

          Egy új üzemhez ajánlott használni Fa kéreg, tőzeg és moha keveréke. De lehet vásárolni és kész Szubsztrátum bromelian a boltban.

          A legfontosabb dolog az, hogy a keverék laza, és a levegő jól átadja. Az edényeket egy eljárással melegen kell tartani +25 ° C hőmérsékleten.28 ° C.

          Betegségek és kártevők

          Még akkor is, ha Norelegel otthon növekszik, különböző betegségek és inváziók hatálya alá tartozik. Leggyakrabban az üzemben van egy webes kullancs. A jelenlétéről a növényen kialakított finom vékony ketrecben található. És károsíthatja a virágot a bromelia pajzsát vagy gyötrelmes cseresznyét. Mentse el a növényt Pesti támadások rovarirtó megoldás. Ehhez a növény minden részét alaposan töröljük egy pamutlemezzel vagy szalvétával. A megoldás maradványai garantálása.

          Ha a virág a nap jobb sugarai alatt áll, negatívan befolyásolja növekedését. A leveleken barnás foltok – napégés. A nedvesség vagy túl szűk víz hiánya miatt a levelek tippjei is elkezdnek elveszíteni a színt, megszáradnak és törékenyek lesznek. Ha a levelek sápadtak és lassúak, az üzem felesleges nedvességet ad.

          A tenyésztési módszerek

          Kétféleképpen elszenvedett szennyeződést – Magok és folyamatok. Az első esetben a magokat a tőzeg keverékébe helyezzük, a homokos, hidratálva és filmmel borítva, hogy megnövelt hőmérsékletet hozzanak létre. Körülbelül 2-3 hétig megjelenik az első csírák. Ezt követően a film eltávolítható, és 2-3 hónap elteltével a folyamatok különálló tartályokba helyezkednek. A növény virágzása 3-4 éves életre kezdődik.

          A reprodukcióban a folyamatot üvegházhatás létrehozásához is szükség lehet. Ehhez a menekülést szépen elválasztják az anyavállalattól, egy speciális szubsztrátumba is elhelyezve, és üvegedényt vagy csomagot tartalmaznak. Amikor az új levelek jelennek meg, a kupak eltávolítható.

          Neorelegia rendelkezik egy funkcióval, hogy növekedjen a szélességben, így az ételeket tartalékkal kell választani.

          A nem szabálytalanság növeléséről és gondozásáról lásd a következő videót.

          Értékelje a cikket
          ( Még nincsenek értékelések )
          Megjegyzések hozzáadása

          ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: