Növényi lámpák: fajták és tippek a választáshoz

Ma egy ember talált egy csomó további eszközöket, amelyek hasznosak lesznek a különböző növények termesztése során. A kategória az ilyen eszközök tartalmaznia kell phytolamba bemutatott a piacon sokféle faj, amelynek köszönhetően a kertészek és kertészek voltak képesek szaporodni a különböző növények és megteremti egy optimálisan megfelelő környezetet számukra a lehető legkisebb erőfeszítéssel és a költségeket.

Ami?

A kultúrák otthon termesztése és a tenyész növények a téli időszakban az üvegházakban, a világítás optimális szintje, mert különben minden csemeték egyszerűen vezetnek. Ebben a helyzetben A lakás megvilágítására használt szokásos izzólámpák, a további háttérvilágítás szerepe nem illeszkedik.

Ebben az időszakban a kertészek és a kertészek különleges világítóberendezésekre lesz szükségük olyan növények számára, amelyek elegendő mennyiségű fényt biztosítanak, ami garantálja a beltéri dekoratív kultúrák jó hozamát és egészségét.

Hasonló Az eszközök figyelembe veszik a növények alapvető szükségletét a megvilágításban a nap folyamán legalább 14 óra alatt. Ezért vannak az eszközök optimális számú fotonjaikban a sugárzásukban, amely a napsugárzás teljes skálájának csúcspontját biztosítja.

Nem sokkal ezelőtt, az ilyen eszközök listája hagyományos izzólámpákból állt, és a lumineszcens lámpákból állt. Az első a gyakorlatban teljesen haszontalan. A növényi növekedés második opciója hatásosnak bizonyult, mivel a ragyogás spektrális összetétele meglehetősen hasonló a napkollektorhoz, mivel egyes esetekben a lumineszcens világítóeszközöket napfényes lámpáknak nevezik.

Ma az ilyen sokféle hasznos eszköz már nagyrészt bővült, megtalálja a termékeket különböző konfigurációkban kapható, de minden helyzetben a piacon kapható tartozik ugyanahhoz a csoporthoz – phytolampa.

A fő előnye az ilyen világítóberendezések a módszer generáló fotonok egy szűk színskála, amely eltérően széles körben elterjedt, bocsátja ki a legtöbb a lámpák és különleges célú lámpák. Pozitív hatással van a növények vagy a beltéri virágok és növények fotoszintézisére.

Mint a gyakorlat azt mutatja, a kék spektrum célja növekedésének serkentésére és fejlődését a gyökerek, és a piros felelős a virágzás folyamat és az öregedés gyümölcsök, ha kultúrák képesek, hogy egy növény.

Az eszközkonfiguráció kiküszöböli a zöld sejtek bármilyen ártalmának biztosítását, így a fitolampa teljesen nem veszélyes az ultraibolya és az infravörös sugárzást érintő növények és gyümölcsök számára. A legtöbb növény háttérvilágítású készülékek kombinált kék és piros ragyogást tartalmaznak, ami miatt az eszközök az egyetemes csoportnak tulajdoníthatók. Az eladás azonban olyan termékeket is előfordul, amelyek csak egy színt sugároznak, ami a növényfejlesztés egy vagy másik szakaszában szükséges.

Az eszközök színhőmérsékletét Kelvinben mérjük. Általános szabályként a gyártó a termékeket a csomagoláson és az utasításokban jelzi.

Van egy bizonyos eszközök osztályozása:

 • 2700K – egy hasonló teljesítményű fitoscurett “meleg” fényt sugároz, amely a spektrum piros részében van;
 • 4100K – “semleges fehér” ragyogás, amely közelebb van a spektrum zöld részéhez;
 • 6400K – “hideg fehér” fény, a spektrum kék régiójára utal;
 • 8000-25000k – ultraibolya.

Előnyök és hátrányok

Mint bármely eszköz, a növények fitolambának erősségeik és gyengeségeik vannak.

A pozitív funkciók közé tartoznak az ilyen jellemzők.

 • Szabályként az üvegházakra vagy üvegházakra vonatkozó speciális berendezések használatával jelentősen megmentheti a villamosenergia-fogyasztást. A nagyméretű mezőgazdasági létesítményekben működő működési eszközök tapasztalatai alapján a hagyományos világítás használatával összehasonlítva körülbelül 80%.
 • Az ilyen eszközök második nagy előnye az a hatékonyság, amely miatt a növények bizonyos frekvenciatartományt kapnak, létfontosságú a fotoszintézishez.
 • Mivel a lámpák üzemi hőmérséklete nagyon kicsi, az eszközök nagyfokú tűzbiztonsággal rendelkeznek. Ezenkívül, még akkor is, ha a készülék véletlenszerű érintése nem károsítja a személyt, és nem okoz bőr égési sérülését.

A lámpákból származó fények jellemzői miatt a kiemelő eszközök hasznosak lesznek még a pincékben lévő növények termesztésével is.

 • A lámpák nem igényelnek további helyreállító beltéri használatra. Az eszközök működtetéséhez a lámpát a szabványos alapba lehet csavarozni, és csatlakoztathatja az összes területet.
 • A növények termesztésének minimális fűtése miatt a fitolamp segítségével könnyebb lesz az optimális hőmérséklet és páratartalom a zárt rendszerek és szobák belsejében.
 • Működés közben beállíthatja a sugárzási intenzitást. Ezt a lehetőséget a változó ellenállás telepítésével érjük el a kapcsoló közelében.
 • Az eszközök létre a megfelelő UV-flow a kultúra, ami nagyon kényelmes a szobában, ahol több növényfajták nőnek különböző fejlődési szakaszokat.

Minden kiemelésre szolgáló termék környezetbarát, így nem veszélyezteti a környezetet és a levegőt, amikor működnek.

Azonban néhány fajta eszköz még mindig van bizonyos hátrányai.

 • Az izzólámpák nem tudnak tenyészeteket biztosítani a kék és a piros spektrum lumineszcenciájához, továbbá nagyon melegek, amelyek hátrányosan befolyásolják a kultúrákat. Az ilyen zseblámpa helyesebb lesz a lumineszcens eszközökkel való használathoz, mivel a munka során kék és lila sugárzási spektrumot adnak.
 • Az energiatakarékos gázlámpák a növények számára speciális alkatrészeket igényelnek a ballasztok formájában való használatra, amelyek bizonyos esetekben elég kényelmetlenek lehetnek.
 • Az akváriumi lámpák jól mutatják magukat a működés során, azonban magas költségeik kiemelik őket, így a nagy helyiségekért beszerzésük veszteséges.

Fajták

A modern kertek és kertészek esetében az agroszféra speciális világítóberendezésének gyártói nagy választékot kínálnak hatékony termékekkel. Az alábbi típusok azonban különösen népszerűek.

Nátrium

Hasonló típusú háttérvilágítást mutat a hosszú működési erőforrás, ráadásul a DAT-lámpák erős és stabil fényáramot hoznak létre. Nátrium-lámpák narancssárga-sárga fényt bocsátanak ki, amelyek kultúrákhoz hasznosak, valamint nem irritálják. Az utolsó jellemző lehetővé teszi az otthoni üzemek számára, például, amikor az ablakpárkányon egy palántákat termelnek.

Üvegházakban vagy pincékben, ahol egyáltalán nincs világítás, az ilyen lámpákat lumineszcenssel együtt kell használni.

A háttérvilágítás színhőmérséklete legfeljebb 2200K-ig terjed, mintegy 22 egység színnel. A beltéri virágokért érdemes választani a 100 W-os teljesítményt. Egy lámpa kiemelheti a területet 2 méterre. Az üvegházak és a téli kertek esetében 400-ról 600 W-ról érdemes használni a háttérvilágítást.

Nátrium-megvilágítás szükséges a növények korai és késői fejlesztési idejében. A hasonló spektrumú eszközöknek köszönhetően növelheti a zöldségek és gyümölcsök hozamát, normalizálja a virágzást.

Az északi régiókban ezt a megvilágítást ajánlott egy ultraibolya lámpával kombinálni.

A DNAT lámpák működési erőforrással rendelkeznek, amely 20 ezer órát alkot. A nátrium-készülékek jellemzője az alacsony hőmérsékleten való munka és égési képesség.

Azonban a kiemeléshez használt nátrium-fitolampáknak vannak hátrányai. Először is, hogy vonzzák a rovarokat, amelyek a legtöbb esetben károsítják a növekvő növényeket. Ezenkívül az eszközök szabályozó eszközei magas költséggel rendelkeznek. Az ilyen típusú kiemelések működése során különös figyelmet kell fordítani, valamint a víz lombikba való belépését.

Indukció

Ez a fajta megvilágítás a működés elvén hasonló a fluoreszcens lámpákhoz, de a tervezésben jelentősen eltér. A belsejében lévő elektródák hiányának különbsége miatt jelentősen növekszik a műszerek működési erőforrásai, amely körülbelül 6 000 000 órát növekszik, jelentősen növekszik.

Az opció megvásárlása előtt Érdemes megfontolni, hogy az idő múlásával az ilyen lámpák fényereje fokozatosan csökken. A készülékek kényelmes a minimum fűtési, fényében, amely a lehetőséget forgalomba őket a közvetlen közelében a növekvő házak vagy az üvegházban a kultúrák.

Az indukciós lámpák nem rontják ki a feszültségcseppeket az elektromos hálózatban, emellett a lámpák nem hozzanak létre kellemetlen villódzást az emberi szem számára.

Az indukciós lámpák emissziós spektrumának pozitív jellemzője a napsütéses fény hasonlósága, amelynek következtében a lámpák teljes és független megvilágításként használhatók a növényfejlesztés különböző szakaszaiban.

Az indukciós világítás mínusza között meg kell jegyezni a magas költséget, ha összehasonlítjuk a termékeket az eszközök többi részével.

Vérplazma

Az ilyen lámpák fő jellemzője a kén használata a készülékben, amely nem veszélyes a növények és az emberek számára, amelynek fényében a plazma opciók alkalmasak a ház felszerelésére annak érdekében, hogy biztosítsák a növények fényét az offseason és a tél. Az ilyen eszközök szinte nem bocsátanak ki ultraibolya, összesen nem több mint egy százalék.

Ez háttérvilágítás egy széles körben alkalmazható nem csak a hazai forrás fényforrás növények számára, így a plazma lámpa megtalálható a kerttervezés, valamint a szerepét kiemelve a vízkultúrás növények a helyszínen személyes vagy nyilvános használatra.

Az üvegházakban, ahol a plazma lámpákat használják, nincs szükség speciális szemüveg viselésére egy normál felülvizsgálathoz, A lámpák nem torzítják a növények valódi színét. Ebben az esetben az eszközök képesek megbirkózni azzal a feladattal, hogy fenntartsák a nagy területek optimális szintjének fenntartását, a minimális villamos energiát használva.

A háttérvilágítás hiányosságai között érdemes kiemelni magas költségeiket, de pontos és illetékes számítások végrehajtásakor a plazma lámpák vásárlása nagy helyiségekben a növényekkel való hatékonyságuk fényében indokolt lesz.

Modellek és jellemzői

A hazai és külföldi fitolamps rendelkezésre álló tartománya között érdemes kiemelni a legigényesebb védjegyeket.

Philips “zöld hatalom”

A nagynyomású nátrium-eszközök kategóriájára utal, így a termékek a kulturális fejlesztés minden ciklusára ajánlottak. A lámpákat a vörös és narancssárga sugárzás jó frakciója különbözteti meg, emellett a kék fény hiánya szintén megjegyezzük a GLAN-ban, amely a termesztett szezonban a kultúrákra van szükség.

A készüléket Belgiumban állítják elő, és egy átlátszó lombikot tartalmazó eszköz, amely a cső belsejében lévő csővel és a beépített antennával van ellátva, amely megszakításhoz és produktív működéséhez szükséges. A lombik maximális üzemi hőmérséklete 450 fok.

Bicolor

Háztartási eszköz kiemeléshez, amely egy LED-es lámpa, magas fényszóró fényével. Ez az eszköz használható a helyiség és az üvegházhatású orchideák, a kaktuszok és a citrusfélék termesztése, valamint a rácsok beépítéséhez és a hidroponikumok fényforrásaként. A lámpa telepítésének egyszerű kialakítása és könnyedségének köszönhetően az üvegházakban.

A készülék magasságban állítható, mivel a nap folyamán a fényáramlás szintjét és intenzitását szabályozhatja. A lámpa erőforrása 50000 óra.

LED lámpa “Black Sun Edition”

Univerzális Phytolampa, amely ajánlott üvegházakban és üvegházakban a termesztési szezonban, a virágzás és a gyümölcsözés fázisában. A lámpa kis méretű, az egyik eszköz teljesítménye 3W.

Az eszközök keresletben vannak a tűzálló tok és a szabadalmaztatott optikai lencsék kialakítása miatt, amelyek 90 fokos fényt terjeszthetnek. A termékek két kapcsolóval rendelkeznek.

Tippek a választáshoz

Annak érdekében, hogy válasszon egy funkcionális és megbízható eszközt a beltéri és az üvegházhatású növények fejlesztésének fenntartása érdekében, figyelembe kell venni bizonyos árnyalatokat.

 • A fitolamba költségeinek kiválasztása a készüléket, amellyel a készüléknek dolgozni kell. Érdemes dönteni a világítás gyakoriságáról is. Az eszközre vonatkozó követelmények világos megértése nagymértékben megkönnyíti a választását. Általános szabályként a gyártók adják termékeiket a termékek kapacitásáról és az ajánlott működési területről.
 • Vásárlás előtt el kell döntenie, hogy milyen eltávolítás kerül a növényekre. A legjobb megoldás lesz a fitolamp megszerzése a helyük és magasságuk szabályozásának lehetőségével.
 • A kiemeléshez szükséges eszközök megvásárlása előtt érdemes a meglévő növények rendezését a növekvő szakaszon alapulva.
 • Kis szóközökre, például az ablakpárkányra, akkor a kibocsátott áram átlagos teljesítményével rendelkező modelleken maradhat. A gyakorlati bemutatóként a helyiség színek kellően lumineszcens lámpák, amelyek körülbelül 6500-as lumineszcens hőmérsékletűek. Az üvegházak és üvegházak télen, termelékeny és nagy univerzális spektrumlámpákra lesz szükség.
 • A szoba kiemelésével való javítása érdekében érdemes előnyben részesíteni az egyik típusú világítóeszközöket, hogy hozza létre a növekvő növények legkényelmesebb feltételeit.

Fontos, hogy 865 egységen belül magas színű renderelési indexet válasszon.

Hogyan kell használni?

A növények sikeres megvilágításának kulcsa a Phytolamp segítségével az illetékes elhelyezésük lesz. Ezért ez a kérdés figyelembe veszi a készülék jellemzőit, amely segít kiszámítani a szükséges számú lámpa a megadott területen.

A megvilágítás szintje megegyezik azzal az eredményével, hogy a fényáramot a termesztés négyzetméteres szobájából adja meg.

Majdnem minden gyártó jelzi a termékcsomagolás ajánlott területét a készülék számára.

Ami a lámpák használatára vonatkozó alapvető szabályokat illeti, a Novice Gardener a következő ajánlásokhoz ragaszkodhat:

 • A világításnak olyan fókusznak kell lennie, amely hasonló a napelemhez, azaz ragyog a felülről lefelé;
 • A fitolampból származó növények legmegfelelőbb eltávolítása 30 centiméterré válik;
 • Az eszköz optimális hatalma egy négyzetméter háttérvilágításához 70 W;
 • Télen az eszközök időtartamát legalább 4 órán át kell növelni;
 • Ha a palánták háttérvilágítását tervezik, akkor az első néhány napban fel kell szerelni a folyamatos infravörös világítást a fiatal hajtások számára.

Vélemény

A növények fitolamps fajtáival kapcsolatos elérhető válaszok között elsősorban pozitív visszajelzésre van szükség, különösen a hazai palánták tenyésztésekor. Ami az üvegházakat és az üvegházakat illeti, a nátriumvilágító eszközök különösen népszerűek ezeken a helyiségekben, amelyek a kultúrák újjáéledését segítik a minimális időtartamban.

A növények fitolampjának sajátosságai közül kiemeli a diódákban lévő edényekben lévő növények háttérvilágításának független létrehozását.

Lásd alább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: