Orchid “Legato”: Leírás és gondozás

Orchid “Legato” a phalaenopsis egyik faja. Az orchidea “pillangó” neve szó szerinti fordítása, és megkapta az egyik holland nerds. Az orchideák jellemzői, hogy zöld gyökerei vannak, befolyásolja a fotoszintézisben való részvételt.

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Sajátosságok

A “Legato” orchidea leírása szerint – csak egy hibrid virág. Ezért a növények költsége sokkal kisebb, mint a fajták. Ez azonban nem befolyásolja a virág megjelenését. A szín nagyon szokatlan, a lehetséges színű megoldások körében olyan árnyalatok vannak, mint az arany, lila, szelíd rózsaszín. A bézsvirág felülete gyöngyhatást eredményez, így az összes színek gyengéden néznek ki.

A virágok maguk is nagyok, méretűek 7 centiméterrel. Felnőtt orchidea, amely 70 centiméter hosszú. Szirom selymes szövet. Mint sok növény, a phalaenopsis szereti a friss levegőt, de mindazonáltal nagyon fontos neki, hogy nincs tervezet a szobában. A több faj kényelmes a nap folyamán + 22 ° C és + 30 ° C között, az éjszaka hőmérséklete nem lehet 16 ° C alatt.

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Hogyan kell törődni?

Minden virágnak saját jellemzője van, amely lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjon egy bizonyos élőhelyhez. Orchid “Legato” nem kivétel.

Az orchidea tartalma számos körülményt tartalmaz.

 • A túlmelegedés vagy a tervezet rendkívül veszélyes lehet a növény számára: nagyon alacsony hőmérsékleten hozzájárul a nem tervezett virágok, magas – a gyermekek előfordulása.
 • Ez a növény fajta nagyon könnyű, így éjjel is megengedett a mesterséges fény, de lehetetlen telepíteni orchidea jog alapján természetes napsugarak, mint tudják hozni kár és gyöngéd bevonat szövet. Ha a hőmérséklet eléri a + 35 ° C-ot, az üzemet egy másik helyre kell átrendezni, ezáltal napfénytől elrejtve. Ezt követően a permetezőből a gyökér és lapok vízhőmérsékletének kielégítése szükséges.
 • A Phalaenopsis téli időszakban a világításnak naponta legalább 12 órát kell fenntartani. Ha ez nem történik meg, az orchideák növekedése és virágozása lelassul. November végétől március elejéig a mesterséges világítást leggyakrabban használják. Ha nincs ilyen lehetőség, akkor az orchidea egyszerűen a “hibernálás”. Az élete lelassul, de a virág nem hal meg. Ebben az esetben az aktív fejlesztés nyári vagy rugós időszakban történik.
 • Annak érdekében, hogy biztosítsuk a puffadás lehetőségét, meg kell határozni a pot helyét, és nyugodt helyzetben kell tartani. Csakúgy, mint a szobában, ahol a virág található, meg kell, hogy tartsa a stabil hőmérsékletet biztosítják, meglehetősen erős fény ugyanabban a szobában és körültekintően ellenőrizzék a levegő, tartása viszonylag párás.

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Polírozási szabályok

A phalaenopsis öntözése szükséges forralt vízzel, amely a szűrőkön áthaladt. Öntözési módszer – rhizoma vízbe történő bebegése. Szükséges, hogy ezt a folyamatot elég hosszú ideig, de ritkán: a nyári időszakban 4 naponként, és télen – hetente egyszer.

A levelek lemorzsolódásának megakadályozása érdekében biztosítani kell, hogy a víz ne kerüljön a levelek növekedési pontjába.

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Hogyan és mit kell termékenyíteni?

Ami a további tápanyag a növény, akkor a szakértők javasoljuk, hogy válassza műtrágyák, amelyek által meghatározott különleges savtartalma. Az orchidea sokkal kisebb számú nyomelemet igényel a hagyományos beltéri növényekkel összehasonlítva. Az otthoni üzem táplálásának kiválasztása, a legjobb, ha előnyben részesíti a folyékony ásványi műtrágyákat, amelyek nem igényelnek keverési és mérési arányokat.

Ha a növénynek nincs károsodása, a legjobb, ha a gyökereken keresztül megtermékenyítik.

Rhizóma probléma esetén javasoljuk a műtrágya folyamatát permetezésen keresztül.

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Betegségek és kártevők

Az orchideák legnagyobb problémája rothad. Az ellátás és túl nagyvonalú öntözés be nem tartása esetén a lapok lecsökkenése lehetséges. Amellett, hogy érzékenyek a gombás vereségekre.

Ha a kártevőkről beszélünk, a gyötrelem és a citrusok Chervests népszerűbb az orchideák körében. Ezért a növényeket rendszeresen meg kell vizsgálni. Pusztítsd el azokat a parazitákat, amelyeket megtalál, megvédheti a phalaenopsis megoldást szappannal.

És a rovar kártevők elleni küzdelemben a fungicid permetezéséhez segít.

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Gyermek árnyalatok

A virágok területén szakértők azt javasolják, hogy a virágzás során vásároljon orchideákat. A homályos virágok a potenciális vásárlókat vonzzák megjelenésükkel. A virág különleges formájának köszönhetően az ügyfelek nem figyelnek arra, hogy érdemes megnézni. Ahhoz, hogy egészséges, erős virágot kapjon sokáig, meg kell vizsgálnod.

 • Gyökerek növények meg kell erősíteni a hordozót. Az ültetési kapacitásban megmutazva, nincsenek jelek, hogy elutasítják az üzemet az irányából.
 • Falenopsis levelek kell egy kötet, lenyűgöző csíkok és erős bevonó ruhával. A levelek ragyogása egy növényi egészségügyi mutató. És nem szabad szárított tippeket, lassan néz ki.
 • A Falenopsis színeire A rothadás jelei nem lehetnek rothadás, a Frorcoráció fényes színe és megbízható rögzítése üdvözlendő.

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Szaporodás otthon

Az ilyen típusú orchidea példányának négy módja van. Egy felnőtt növény nagyon igényes, hogy maga, és a hajtások és a primitívek.

 • A reprodukciós magok gyakorlatokat és kitartást igényelnek. A Rostkov kedvező reprodukciójához különleges üvegházhatást okozó feltételeket kell létrehozni.
 • A virágzás végén egy virágnézés, egy csíra előfordul, van egy levegő gyökér. Egészséges növény növekedéséhez, ezt a folyamatot a szokásos szubsztrátumba kell helyezni, valamint megfelel a fenti feltételeknek.
 • Kockázatos módszer a virágzás ingen keresztül. Ezzel a módszerrel lehetetlen a sikerben bízni. Mindazonáltal a reprodukcióra, az ilyen módszernek csíráznia kell a phalaenopsis dugványokat egy magas páratartalommal ellátott tápközegben.
 • Növekvő gyerekek – A folyamat példátlan. Először is meg kell észlelni a csecsemőket a virágzaton, miután létrehoztuk a szobahőmérsékletet, nem haladja meg a + 29 ° C-ot. Óvatosan nyissa ki a vesét a virágon (nem ajánlott egynél több megnyitni, meghalhat). A vese-t fel kell szabadítani a “bevont” szövetből. Miután a vese elrejti a kis darab sphagnumot. Csak 3-4 hónap után a vesék az első gyökereknek tűnnek. Amikor a gyökerek hossza eléri a centimétert, biztonságosan levághatja a vesét az anya ágával együtt, majd a szubsztrátumba helyezhető.

Míg a növény nem érhető el normál méretű, gondosan figyelemmel kell kísérni a gyökér páratartalmát.

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

A megfelelő virágellátásnak köszönhetően a boldog tulajdonos hat hónapig tartó hosszú távú virágokat kaphat. Az orchidea több száz virágzást igényelhet, ami nagy plusz: esztétikai fajta növény tetszik a szem.

Orchid "Legato": Leírás és gondozás

Lásd alább.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása