Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchidea – az egyik legszebb színek. Mivel az orosz szélességi orchidea a nyílt földön nem nő, kap ez a virág, mint egy ajándék, nagyon szép, mert nem úgy néz ki, mint bármely más, ugyanakkor hihetetlenül szép.

A vietnami orchideák gyakran válnak a “vadászat” turisták (különösen a turisták) tárgyává, amelyek ezt a gyönyörű növényt otthonában akarják ültetni, vegye ki az izzókat egy poggyászba vagy kézzel készített. De mivel hazánkban az éghajlat messze van a vietnami-tól, az otthoni orchidea növekedése érdekében számos bizonyos követelménynek felel meg. Kicsit alacsonyabbról beszélünk róluk, de most már a gyönyörű növények fajára összpontosítunk.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Mi a vietnami orchideák?

Első osztályozás – A növekedés helyén. Ha a növény a Föld felszínén van (főként a fából vagy akár szemét túlterhelésére szolgáló klaszterben), akkor szárazföldi fajok. És ha egy fa törzsén, akkor a nézetet levegőnek nevezik. Az utóbbi nagyon szép, hiszen az üzem virágai úgy tűnik, hogy a levegőben szárnyalnak, az orchidea csak gyökereket tart, erősen rizik.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Logikus, hogy a földfelszíni csúcsokat Vietnamból hozták, mert csak az orchidea légtípust hoznak létre egy olyan fa törzsével, amelyen megerősödött.

A különböző színű talajtípusok megkülönböztetik mind a szirmok színét, mind a virágzat alakját és méretét. Az orchidea “pafioedulum” leggyakoribb típusai, Ezek azok, hogy az idegenforgalmi kirándulások utazóit hordozzák. A pafiopedulum meglehetősen nagy számú fajtára osztható.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

A sziámi pafiopylamum jellemzője csak egy virág jelenléte, amelynek lilian-zöld színű. A virágzat egyik alsó szirmája barnás színben festett.

A szakállas fajta az egyik legjelentősebb színek – a levelek maguk világos zöld, sötét foltok, mint egy növény beteg. Bordeaux Shade virág, a szirmok könnyű kaym, az egyik alsó szirmok – tégla hang.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

A gyönyörű kilátás a vietnami orchidea szirmok festett narancssárga és zöld tónusok fekete foltokkal. A világos zöld testek világosan láthatóak minden sziromban. Ami a vietnami fajtát illeti, képviselői különböző színekben festhetők, azonban van egy általános is: minden sziromnak van egyfajta “zseb”, úgy tűnik, mint egy shill.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchid “Elena” jól felismerhető a sárga árnyalat jellemző egyetlen virágai szerint, amelyek mindegyike csillog a viasz raidnek köszönhetően. Ezt a fajot hosszú virágok jellemzik – körülbelül három hónap alatt évente.

“Appleton” fokozat Érdekes, mi van egy vékony szaga. A virágzat nagy, széles, barna és lila kombinációban festett. Az egyvirágzó orchidea sokkal korábban virágzik, mint más típusok. Minden üzemnek 1-2-es virágzata van az aromákkal.

A fajok mindegyikének növekedéséhez szinte ugyanazokat a szabályokat kell ragaszkodnia.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Leszállás és gondozás

Az orchidea Bulba egyik fő szabálya – a lehető leggyorsabban telepíteni, különösen, ha a repülést csak akkor mozgatta, ha meg fogja tudni tartani az üzemet. Ellenkező esetben az izzó meghal a gyökerek felszabadítása nélkül. Ha az izzó már egy kis tartályban vagy egy edényben ül, akkor nem szabad megzavarni, amíg az üzem nem lesz elég erős ahhoz, hogy a károkozás veszélye nélkül tegye meg magát.

Ültetőanyag (gumók, izzók, úgynevezett orchidea bikák) növények a szabályok szerint.

Ha a palántákról beszélünk, akkor, mielőtt átültetnénk őket a konténerből, amelyben Vietnamból származnak, meg kell várnia a pillanatot, amikor szorosan lesz. De azelőtt, hogy jobb, ha nem zavarja őket, elhagyja az üveget, amelyben hozott.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Ha van egy izzója, azonnal meg kell erősítenie a földet. Jobb, ha készen áll a kirakodási orchideákra, különösen akkor, ha kezdővirág vagy. Ha jól ismeri a növekvő színeket, és szeretné felkészíteni a földet saját kezével, akkor mehetsz.

A keverékhez, amelyben az orchidea kényelmes, összetevőkre lesz szükség:

 • Barkover;
 • Moha-Safagnum;
 • páfrány (lapok);
 • Ceramzit és szeletes pumice.

Minden alkatrészt 1: 1 arányban kell bevenni, és óvatosan keverjük össze, Tehát az izzók a szellőztetés szükséges szintjével szolgálják, a levegő a gumóba megy. Nagyon fontos, különösen egy hónapon belül a földre való leszállás után. De hozzon létre megfelelő keveréket a leszállási orchidea csak a kezdeti szakasz.

Nem kevésbé fontos a megfelelő kapacitás kiválasztása, amelyben növekszik. A méret attól függ, hogy milyen fajta tartozik, amelyhez a virág tartozik. Ha lehetetlen megállapítani a nézetet, kell maradnia a középső méretű poton, azaz átlagosan. Kiváló, ha átlátszó anyagból vagy üvegből származik. Tehát jelentősen megjelenik annak biztosítása érdekében, hogy a növény fejlődik és mennyi a talaj.

Fontos figyelembe venni, hogy a habkő darabok és ceramzite kell használni nem csak a láp alkatrész, hanem a lefolyó réteg, amely a lefektetett az alján a bankot. Tehát az izzó egyenletesen megnedvesedik.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Ezenkívül gondoskodni kell arról, hogy az üzembe tartozó edénynek van-e egy vagy több lyuka a felesleges víz elvezetésére és leeresztésére. Tehát az izzó minden bizonnyal nem feltétlenül “kitöltött”, és még a bejövő túlzott nedvesség esetén sem kezdődik.

A kiválasztott tartályban lévő talaj a következő technológiával van kötve.

 • Az alját a kövek – a midjective és a nagy. Ez sokkal fenntarthatóbbá teszi a potot, megakadályozza, hogy a sátor és a véletlenszerű elrejtéssel csökkenjen, és az izzó levegőztetését is hozzáadja.
 • Az agyaggal és pumice pumpált kövekből.
 • Öntsön készen vagy egyedülálló talajkeveréket.
 • Mérsékelt öntözési talajt termel.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Miután befejezte az összes fenti műveletet, elkezdheti a leszállási köröket. Fontos megjegyezni, hogy egy tartály elég egy bulwe.

Az ültetési kapacitás kiválasztása után, és a talaj kialakulása, az orchidea izzót oly módon kell elrendelni, hogy helyesen csírázzon. Hogyan kell csinálni? Vigyázz függőlegesen, meg kell erősítenie a földre, hogy csak az alsó rész (kb. 1/5 a Bulba) kiderült, hogy a szubsztrátumba merüljön.

Ezután türelmesnek kell lennie – a vietnami orchidea izzója kb. Egy hónapig csírázik. De ez az időszak után nem kell pánikba esni – az izzó nagy vizet és táplálkozási elemeket tartalmaz a csírázáshoz és később. Az első gyökerek megjelenése 30-35 nap után következik be. A víz orchidea kezdődik, amint a gyökerek 3-4 cm-rel emelkednek. Korábban az öntözés nem szükséges.

Miután elvégezte a gumók ültetésével kapcsolatos összes tevékenységet, a jövőbeni üzemekkel rendelkező tartályokat jól megvilágított helyen kell elhelyezni.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Növényvédelem

A szavakkal “Grow Orchid Otthon” sok tekercses szemet, hiszi, hogy nagyon nehéz és energiafogyasztás. Ez azonban nem így van, ezeknek a hagymás növényeknek az ellátása meglehetősen egyszerű. Tartsunk a vietnami orchideák gondozásának és termesztésének legfontosabb pillanataiban. Az ültetés után az üzemet nem öntözik, amíg az izzója az első erős gyökereit adja meg. Az első öntözés után egy másik hónapot kell várnia a növény átültetésére. Úgy vélik, hogy ezúttal az izzó elég ahhoz, hogy a növekedéshez szükséges összes elem legyen.

A SunConioviva vietnami orchidea. A levegő beltéri, ahol vannak, melegnek és nedvesnek kell lenniük. Az ablakpárkány optimális lesz a ház déli oldalán, azonban óvatosnak kell lennie az egyenes napsütéses sugarakkal – a fényük nem eshet orchidea. Nos, ősszel és télen kell gondoskodnia a mesterséges világítás forrásairól – végül is, a fény szükséges ázsiai szépség éve.

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

A vietnami orchideák gondozása nem túl különbözik a virág más fajok gondozásától. Ideális esetben az a feltételek, amelyekben termeszted a növényét, a lehető legközelebb kell lennie ahhoz a tényhez, hogy a természetben nőnek.

   A szétszórt napsugarak virágok nagyra értékelik, mint az egyenes napfény. Ez a szabály nem vonatkozik a napsütés minden reggel sugaraira, sem az estére, a virágok finomak. Enyhén dicséret nem rossz, ha a növény már kialakult. A növekedési fázisban Orchideának hosszú világítási napra van szüksége, és egy rövid (5-6 óra) az éjszaka. Ha télen ültette az izzót, lehetséges, hogy “újjáéledjen” az intenzív mesterséges fény használatával.

   Ami a hőmérséklet-szabályozást illeti, folyamatosan, sima hőcseppek nélkül kell lennie. Jobb, ha a hőmérséklet nem esik +18 alá, és nem emelkedik +25 fok felett. A racing hőmérséklet mind hideg, mind a hő felé, nagyon ártalmas a fiatalok számára, még nem alakult növények. Amint a növény “nőtt a növekedésbe”, gyakran szükség van a vízre, de felületre, nem engedi a kiáramlás. Amint a talaj száraz, öntözés keletkezik, ajánlatos reggel csinálni.

   Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

   Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

   A “lélek” elfogadása csak az orchidea csak előnyös lesz, de ez az eljárás nem lehet gyakori. Az ujjongóvirágok minden hónapban különleges kompozíciókra van szükségük.

   Hogyan növekszik orchidea vietnami izzókból, nézze meg az alábbi videót.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása