Pakhistakhis: fajok, gondozás és reprodukció

  Az egzotikus növények rajongói jól ismertek, hogy ismerik a trópusi növényvilág – Pakhistakhis termálos képviselőjét. Az orosz szélességekben ez a virág néhány évszázaddal ezelőtt jött Mexikóból, Dél-Amerikából és Indiában, ahol vad formában nő. Ez az évelő szereti a melegséget és a nedvességet – hazájában két méteres bokor formájában nő. A meleg éghajlatú területeken Pakhistakhis a városok utcáin ültetik, és az üvegházhatású vagy szobatermék formájában nőttünk.

  Pakhistakhis értékelik az ő dekoratív faj – a virágzási időszak a növényi vannak virágok a szokatlan formájú, emlékeztető térfogati gerendák. Az ilyen virágzat színe világos sárga vagy piros. Gyakran találkozhatsz ilyen nevekkel Pakhistakhis, mint “Arany fül” vagy “arany garnélarák”.

  Sajátosságok

  Pahistakhis hálószoba virág családjába tartozik a acanthous, amelyek páros növények és nő a trópusi nedves erdő területén. Ez a gyorsan növekvő cserje 60 centiméter magassága egy mérőhöz juthat. A szár egy felnőtt örökzöld pakhistakhis fában, a levéllemez 13 cm-es értékig nő, és egy hegyes hosszúkás ovális alakja van. A levelek színe gazdag sötétzöld, több szálláshelyet egyértelműen kifejeznek egy lapon, köszönhetően, amelyhez a textúra benyomása keletkezik.

  Blossom a Pakhistakhis már a kora tavaszi időszakban kezdődik, és folyamatosan továbbra is mély őszi. A hozzászólószerkezet sárga virágzása eléri a 15 centiméter nagyságát, de csak a hajtások végein javítanak és fejlődnek. A virágzaton kis fehér virágok – akár 5 centiméter hosszúak lehetnek, de nagyon gyorsan csökken, így a virág fő díszes vonzereje pontosan a sárga alakú burkolatokban, amelyek hosszú ideig a szemet kérem. A bőséges virágzó évelő ígérete jó világítás és elegendő öntözés. A forró napokon Pakhistakhisnek permeteznie kell. A közvetlen napfény hatása alatt az üzem elfordíthat egy növényt, de ha időben elrendezheti őt az árnyékban, és jól önti, akkor újra megújul az életről.

  Az örökzöld növény mérgező, tehát amikor vele dolgozik, meg kell figyelni a szükséges óvintézkedéseket. A szakértők figyelmeztetnek arra, hogy még akkor is, ha csak megérintette a növényt a kezével, azonnal kell mosni őket szappannal. A virág szépsége ellenére az üzemet a gyermekek és a háziállatok hozzáférési területén kívül kell tartani.

  Fajták

  Jelenleg a biológusok legalább 12 fajtát ismernek Pakhistakhis, de csak kettő közül kettő háziasított formák – ez egy közös sárga minőségű és nagyon ritkán talált piros minőségű.

  A Pakhistakhis sárga változata úgy néz ki, mint egy olyan cserje, amely egy magasságmérőig nő. Az összes hajtás csak egy eldöntés, és mint a virág felnőttek, az alsó hajtások nyernek. A sárga dummy ovális levelek hegyes véggel, a lemezlap szélessége legfeljebb 5 centiméter, és hossza – 12-15 centiméter. A virágzatok a tüske típusát tartalmazzák, maga a bract fa telített sárga színű, és a kis fehér buborék virágok jönnek ki belőle.

  PACHISTAKHIS piros fokozatja találkozik ritkán – ez a ritka virág különbségei vannak a fickójától. Ezek az, hogy a piros fokozat erősebb cserje, akár két métert is növelhet, és meglehetősen nehéz megtartani. Ezenkívül a növény megkülönböztethető, és a bract típusának megfelelően. Ez egy coosenal alakú és zöld. A braktorból egy nagyon nagy számú kis virágos virágok. Mindegyik ilyen virágnak 4 hosszúkás szirmai van.

  A fogva tartás feltételei

  Mivel Pahistakhis egy trópusi növény, kényelmes körülményeket kell teremteni ahhoz, hogy a lehető legközelebb legyen a természetes természetes élőhelyhez. A tavaszi-nyári időben történő ápolása jelentősen eltér az őszi és téli indulástól. Az évelő cserje életének legfontosabb kritériumait öntözés és világítás. A tavaszi nyári időszakban viharos növekedés és virágzás történik a növényben.

  Fontos megjegyezni, hogy az érkezése ősszel, miután a virágzás végét, a növény megy a csendes szakasz, és megszűnik szüksége bőséges öntözést és etetés műtrágyák.

  Hőmérséklet és páratartalom

  Tavasszal és nyáron kedvező feltételeket teremt a növekedéshez és a virágzáshoz Pahistakhisnak +20 és +25 fok közötti hőmérsékletre van szükség. Ez a trópusi rezidens szereti a nedvesített levegő légkörét, így nem csak a növény, hanem a levegő körülötte kell rendszeresen permetezni meleg vízzel szennyeződés nélkül. Ha a lakásban lévő páratartalom nyilvánvalóan nem elegendő, egy nedvesített Cerazy-i tálcával rendelkező növény előállítása segít megoldani ezt a problémát. Biztosítani kell, hogy a tálcán lévő víz ne vezessen.

  Ősszel és télen Pahistakhisnak békére van szüksége, miközben jól érzi magát +16 és +18 fok közötti hőmérsékleten. Spray virág ebben az időszakban csak hetente egyszer szükséges. Azonban a központi fűtésű apartmanokban nehéz létrehozni az optimális békefenntartó körülményeket a növény számára, és általában a hidratálni, hogy némileg több.

  Világítás

  A tavaszi nyári időszakban az évelőnek szüksége van a napfény beáramlására, de ugyanakkor a sugara kell szétszóródnia – egy túlságosan fényes könnyű növény nem tetszik. A Pahistakhis legjobb élőhelye lesz az északi, nyugati vagy keleti ablak. De a déli ablakon a virág forró lesz, ha nem teszed meg az intézkedéseket.

  Az őszi és téli napfény eljövetelével a virág katasztrofálatlanul hiányozhat. Ezt az állam szerint fogja észrevenni – a levelek nem lesz olyan vidám és fényesek.

  A Duchistakhis dekoratív típusának megőrzése, és jó feltételekkel biztosítja a telek számára, a növény különleges phytolamba-val megengedett. Ebben az esetben az évelő kútja a többiek alatt nyugszik, akkor az erő és a korai tavasz aktívan belép a növekedési fázisba, hogy bőséges virágban legyen.

  Hogyan kell törődni?

  Termesztése és gondozása Pahistakhis otthon nem sok nehézséget – még egy kezdő szerető trópusi egzotikus képes lesz megbirkózni ezzel a feladattal. Egy felnőtt bokor növekedéséhez, fiatal pakhistakhis minden tavaszát át kell ültetni egy új edénybe, amely 1-2 centiméter több, mint az előbbi. Ugyanakkor azt javasoljuk, hogy egyáltalán frissítse a talajt 2-ben, és jobb – 3 év alatt. A növényeken végzett munka elvégzésének legkedvezőbb időpontja március közepén tekinthető, amikor a növény télen nyugodt, és készen áll az aktív növekedésre.

  A trópusi évelő talajnak laza, tőzegből, levél lassításból, nagy, homok és sorból áll. És a rúdnak nagyobb méretűnek kell lennie, mint az összes többi alkatrész. A Pahistakhis nem szereti a magas edényeket, az optimális lehetőség lesz, ha az ültetési kapacitás mélysége és szélessége ugyanolyan méretű lesz. Nem szabad azonnal ültetni egy fiatal növényt egy nagy potba – a kapacitás növekedését fokozatosan kell elvégezni, egy évtől az évig, egyenletesen, hogy a gyökérvirágrendszer növekszik és fejlődik.

  Locsolás

  Ami az öntözés problémáját illeti, meg kell tudni tudni, hogy az üzem ugyanolyan rosszul tolerálja mind a földön kómát, mind a túlzott konvergenciát. Az öntözéshez szükséges víz kell elhelyezni, szobahőmérsékletre. A forró időszakban az öntözés szükséges azonnal, amint látja, hogy a talaj felső rétege csökken. Télen a frekvencia és az öntözés mennyisége csökken – elég fokozatosan víz, az üzem nem hetente háromszor hetente háromszor.

  Ha látta, hogy a raklapon összegyűlt a nedvesség vízelvezető nyílásából – azonnal távolítsa el, hogy megvédje a növény betegségét és rothadja a gyökérrendszert.

  Podkord

  A tavaszi érkezéskor már április elején a növekedési időszak a trópusi Pahistakhis-on kezdődik. Ebben az időben az üzemnek olyan aktív adagolót kell végeznie, amelyet október elejéig rendszeresen kell tartani. A virágot összetett ásványi vagy szerves trágyákkal lehet felvenni. A kérelem gyakorisága 2 hétenként egyszer történik. A növény jól ismert komplexeket érzékel, mint például az “élő erő”, “Agrikola”, “Bioton”, “Aquarin”, “Universal” és mások.

  Ritkítás

  Annak érdekében, hogy egy gyönyörűen megjelenő kompakt bokrot képezzen, Pakhistakhis minden tavasszal kell vágnia. Ha nem tartozik a növényi vágás alá, akkor kockáztatja, hogy feszített hajtások és lefelé irányuló lefelé irányuló ágak, miközben a virágzás nem lesz olyan nehéz, mint a várt, és a lombozat számát a virágban észrevehetően fogja. A fiatal növényben az első vágás akkor történik, amikor a hajtások több mint 10-15 centiméterrel nőnek a földről – pontosan ezen a távolságon, és meg kell tennie egy szekciót vagy csípő. A jövőben jobb lesz, ha minden tavaszi lesz, hogy megcsípje az összes hajtást a növényből, visszavonuljon a tetejéről két levélből (és csípje őket). Az ilyen módszer lehetővé teszi egy bokor gyönyörű alakját és bőséges virágzását. Fontos tudni, hogy Pahistakhis virágokat készít csak a fiatal hajtásokra, míg a növény csak az élet harmadik évében virágzik.

  Miután a növény közelebb van a télhez, a növény befejezi a virágzási időszakot, meg kell vágnia a bracts – tedd meg a növekvő pár levelekkel. Az ilyen vágás hozzájárul a bokor megfiatalításához és az elágazáshoz a tavasszal.

  Reprodukció

  Előbb-utóbb, az idő akkor jön, amikor meg akarsz szaporítani vagy megújítani a dummy felnőtt bokorát. Könnyű, mivel ez a multi-oltár magvak vagy dugványok tenyésztés. A magvak segítségével a reprodukció elég hosszú és zavaró, sokkal könnyebb teljesíteni ezt az eljárást.

  Ahhoz, hogy egy felnőtt üzemben acélt szerezzen, a 10-15 centiméter hosszúságú hajtások tetejét vágjuk. A legfontosabb dolog az, hogy a dugványok legalább két vagy akár három interstices párosított levelekkel rendelkeznek. A leszállási anyag tavaszi vágásával sokat lesz, és csak a legerősebb és életképes dugványokat kell választania a későbbi gyökeresedéshez.

  A vágott friss cutleteket Kornin oldatával kezeljük – szükség van a gyökérnövekedés ösztönzésére. Ezután a leszálló anyag egy pohárba helyezhető vízzel, vagy azonnal elhelyezett a földbe helyezve. A földön lévő dugványok ültetése esetén gyökerezik, és erre Pahistakhis-t átlátszó lehet, ezáltal egy miniatűr üvegházt létrehozó. Üvegház egy meleg és jól megvilágított helyen. Az üvegházban a növény meleg és nedves lesz, míg a gyökérrendszer gyors növekedése lesz. Napi üvegházat néhány percig kell eltávolítani és levegőzni.

  Az őrlési folyamat növelése érdekében mesterséges stimulánsokkal, például “epikus” vagy “heteroacexin” -t permetezhet.

  Ha a vizet a vízbe helyezi, akkor biztosítani kell a könnyű és a levegő hőmérsékletének beáramlását +20 és +22 fok között, akkor a jövőbeli palánták gyökerei 3 vagy akár 4 hét után jelennek meg. Ezután a növény már bátran lehet a potot – az üvegházhatású feltételek ebben az esetben nem lesz szükség.

  Betegségek és kártevők

  A forró és nedves trópusok lakója – Pakhistakhis, figyelmet és gondot igényel. Azonban még annak ellenére is, hogy a figyelmes virágellátás, néhány virágvirág várhat bizonyos nehézségeket. Tehát például néha előfordul, hogy a virága a transzplantáció után elhagyja a leveleket. A szakosodott fórumok ismerős emberek úgy vélik, hogy ennek oka lehet, nem csak a rossz öntözött növények. Lehetséges, hogy a korán végzett transzplantáció, amikor a növény még mindig a pihenés ideje alatt volt, és stressz, amikor a transzplantáció vezetett, hogy a virág elkezdte dobni a leveleket. És talán akkor kezdődött az átültetést a virág, amikor még nem volt szüksége rá – elvégre a frekvencia egy ilyen eljárás egy felnőtt növény kell az intervallum háromévente egyszer.

  Ez megtörténik, hogy az üzemben lévő levelek csavartak, majd azt látják, hogy úgy döntöttek, és ugyanakkor szárak. Leggyakrabban az ilyen problémák az őszi téli időszakban merülnek fel, és azok kapcsolódnak azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy a virág kényelmetlen körülmények között volt. Az ilyen helyzet leggyakoribb oka egy banális tervezet. Télen, amikor központi fűtési munkálatok, akkor gyakran megnyitjuk az ablakot, amelynek eredményeképpen egy tervezet, amely nem szereti a Pahistakhis-t. Kényelmes hőmérséklet csökkentése a bevonásra, még akkor is, ha nagyon rövid időn belül lombozathoz vezethet. Ezenkívül gyakran előfordul, hogy az összes fenti körülmények között a talajmindulást is megfigyelték. A virágok stagnálása is kedvezőtlen ez a virág.

  A Pakhistakhis diszfunkciójának másik zavaró tünete lehet a levelek sárgulása és a tippjeik szárítása. Az ilyen állapot oka a hőmérséklet emelkedése. Már beszéltünk arról, hogy télen trópusi évelőnek szüksége van egy hőmérséklet-rendszerre, amely nem haladja meg a 16-18 fokot. Ezen mutatók túllépése után 4-5 fok, a növény megsérül.

  A fény vagy a tavaszi vágás hiánya esetén olyan problémát tapasztalhat, amely abban a tényben fejeződik fel, hogy a virág hajtása növekszik, de nagyon kevés friss levele van rájuk, és nem alkotnak színt. És elégtelen öntözéssel, a lemezlemezek színének változása megtörténhet.

  A Pahistakhis megmentéséhez szükséges, hogy megszüntesse az összes káros tényezőt sürgősen.

  A virágzavarokkal kapcsolatos hibák mellett a növény kártevőknek lehet kitéve. Tipikus kártevők lehetnek a növény lehet egy internetes atka, enyhébb cherberry, fehérflid, hullám vagy pajzs.

  • Az időjárási kullancsok megtalálhatók a kis háló megjelenésével a növényen. Az internet legnagyobb klaszterje, amelyet látni fogsz a hajtások interszágaiban, és a levelek hátulján kis barna foltok lesznek – ez egy kullancs klaszterje. Ha nem veszi meg az intézkedéseket, hogy elpusztítsa a kártevőt, akkor a növény nagyon gyorsan meghal – gyengül, elveszíti a lombozatot.

  • Meylybug Azt mutatja, hogy az a tény, hogy az üzemön megtalálja a gyapjú kis részecskéihez hasonló oktatást. Ezek a Cherwell szekréciós szennyvízei, amelyek mellett lárvákkal vannak tojással. A kártevő befolyásolhatja az egész növényt, beleértve annak gyökérrendszerét is. Ugyanakkor a levelek sárgaek és csavarták, a növény gondoskodik, öntőforma van.

  • A pajzs hímzett a virághoz, és van egy héj, amely védi a külső hatásoktól. A pajzs az erőát használja a növény léjét, és az idő múlásával halálra vezet. Vizuálisan, egy virág vizsgálata során látni fogod a sötét kis plakkok, ragadós formációk és a virágszövetek sötét halott részei a Pest ünnepein.

  • A hiba nagyon kicsi, halványsárga, rózsaszín, világos sárga vagy akár fekete rovarok akár 1 milliméterig. A szikla levelek inváziójával a virág csavart, majd esik. A TLA táplálja a növény léjét, így a klaszterek körül ragadós tömeg és látható nyomai a növényi szövetek sérüléseinek. A TLL legtöbbje szereti a fiatal szórólapokat, és a levéllemez hátulján nő. Ezenkívül megtalálható a fiatal menekülés növekedési pontján.

  • Bellenka – Ez csak 2 milliméter kártevő mérete, de szárnya van. Szorozva nagyon gyorsan, rovar lárvák takarmány a növénylé. Ha a fehér torok érezni fogja a szellő csapást – azonnal el fog repülni a növénytől, és a lárvái továbbra is maradnak. Vizuálisan, amikor egy virág vizsgálata során észre fogod venni, hogy a mészek megrepülnek körülötte, és a leveleken vannak ragadós oktatás és sérült területek, amelyek a lárvákat evették.

  Szembesülve a rovar kártevők inváziójával, sürgősen intézkedéseket kell tenni a növény megmentésére. Először is, meg kell adni más egészséges színekből, mivel a fertőzés nagyon gyorsan előfordulhat. Ezután meg kell vágnia az összes érintett területet.

  A kártevők megsemmisítésének leghatékonyabb módja az inszekticid gyógyszerek. A választásuk hatalmas, és mindegyikben az adagolás és a használat gyakorisága. A leghatékonyabb alapok közé tartozik a “Configord”, “Voltton”, “Fosalon”, “Intra-Vir”, “Aktellik”, “Citcor”, “Phytoverm” (és ez a lista folytatható). Inszekticid készítmények alkalmazásával előzetesen vigyázzon az intézkedésekre és a személyes védelmi intézkedésekre.

  A feldolgozást nem szabad elvégezni, ha kisgyermekek, állatok, akváriumi halak, valamint élelmiszertermékek szobája van. A legjobb, ha egy fazékot nyitott levegőn, és ott kell költenie.

  A kezelt növényt polietiléncsomaggal borítják, és időt biztosítanak a gyógyszernek való kitettségre, majd a növény vízzel permetezhető. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy az inszekticid szerek nem befolyásolják a kártevők tojását, így a növényi feldolgozás naponta többször is meg kell ismételnie. A kártevők hatásainak tünetei után a virágfeldolgozást hetente egyszer kell folytatni az újbóli fertőzés megelőzése érdekében.

  Hogy megakadályozzák a kártevők megjelenése a zöld évelő, meg kell felelnie bizonyos szabályoknak: tartalmaz virág tiszta, távolítsa el a port úgy, spray fröccsenôvízzel, figyelje a hőmérséklet és öntözés mód. E fontos normáknak megfelelõen a virág örül a szépségével.

  Pahistakhis gondozáshoz lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: