Pelargonium Zonal: fajták, leszállási szabályok és gondozási jellemzők

Pelargonium Zonal – elegáns dekoratív üzem, nagy népszerűséggel a hálószobában virágzásban. Alapvető előnyeit szándékosnak tekintik, valamint a fényűzően virágzás képességét az év jelentős része. Ugyanazzal az árnyalatokkal a Zonal PelarGonium termesztése konjugált? Milyen feltételek vannak ezek a növények a kényelmes létezéshez?

Leírás

Meg kell kezdeni, meg kell jegyezni, hogy a Pelargonium zonális sok virágterméket tévesen nevezik Geraniumnak. Tény, hogy a címek egy csoportja e cím alatt belép a pelargónium külön nemzetségébe, amely viszont a gerániumcsaládhoz tartozik. Ez a család a másik független nemzetség – Geranium (rágás) vonatkozik, amely körülbelül 400 félig félcsípő és cserjék, vizuálisan hasonlít a jól ismert beltéri pelargóniumhoz. Ugyanakkor, anélkül, hogy figyelembe véve ezt a tényt, a virágtermékek többsége továbbra is a Zonal Pelargonium “Geranium” -re utal, figyelembe véve ezt a nevet egyszerűbb és kényelmesebb.

A Zonal PelarGonium az évelő félcsomagok széles körű csoportja, amelynek korosztályai díszítik és durva bézsbarna kéreggel vannak díszítve. A növény fajtulajdonságától függően magassága elérheti a 15 centimétert (miniatűr fajtákat) és másfél métert.

A legtöbb beltéri és kert Pelargoniumnak van egy riláló törzse, elágazó és erős hajtások. Is ismert és fajtudományi csoportok, amelyek képviselői feltérképeznek, és ampelezhető növényekként termesztik.

A zonális pelargonium leveleknek megfelelő kerek alakú, enyhén szétválasztott és hullámos élek vannak. A levelek színének jellemző jellemzője – a sötétbarna, sárgás vagy sötétzöld árnyalatú zóna lemezlapján található jelenléte. A lemezlemezeken lévő rajz telítettsége a növény fajtájától, valamint a tartalom feltételeitől függ.

Megfigyelhető, hogy a világítás hiánya, a különböző színű, sápadt és összehasonlítva az árnyalatú zóna, és összehasonlítva az árnyékot a laplemez többi részével.

A mai napig a tenyésztők a pelargoniumok fajtáiból származnak, egyszerű, félig fokozatú és frottírvirágokkal. A fájdalmainak palettája szokatlanul széles és változatos. A pelargóniumvirágok festményétől függően kétszínű vagy monofonikus lehet (tejszerű-fehér, szelíd vagy telített-rózsaszín, korall, narancs, barack, carminno-vörös, sötét rubin). Vannak olyan fajták is, amelyek egyedülálló lila-ametiszt színek színei (“kék vér”).

A ZONAL PELARGONIUM egyik fényes jellemzője az adott torta illata. Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb ilyen növény illata nemcsak levelek, hanem virágok is. A Pelargonium néhány fajtája kellemes gyümölcsöt és lágyszárú ízeket tartalmaz.

Fajta

A történelmi források szerint a virágtermesztés leírta a növényt a XVIII. Század elején is. Néhány évszázadon belül a tenyésztők több mint 10 ezer fajta pelargoniumot hoztak a színek és formák széles választékának. Az alábbiakban a legnépszerűbb fajták, amelyek minden otthoni vagy kert tisztességes dekorációjává válnak.

 • “Yu-ködös” – nagyon vonzó standard fokozat a csodálatos díszítéshez. A növénynek van egy kifogásolása, egy gyönyörű kompakt bokor. Virágok – sűrű, rózsa, telített korall és rózsaszín szín.

 • “Tó” – Szerezd meg a bőséges és buja virágzás megkülönböztetését. A növény kis méretű, lekerekített lédús zöld levelek sötét barna körkörös területén a központban. Számos virágot képez gömb alakú színszínekkel. Virágok – Terry, lazac-narancssárga árnyalat.

 • “Rafaella f1” – A modern szelekció fokozata, gyönyörű és kompakt bokrok kialakítása 30 centiméter magas. A virágzás során számos gömbölyű virágzat alakul ki. Virágok – Terry, szorosan szomszédos egymás szirmokkal. A fajta színek köre a tejfehér, barack-rózsaszín, világos narancssárga, lila és skarlát árnyalatok.

 • “Merész arany” – nagyon látványos bőséges fokozat ajánlott a termesztéshez mind otthon, mind nyitott talajban. A növény erős elágazó szárak és világos zöld levelek széles barna gyűrűvel a központban. Virágok – Gustomahrovy, a sűrű gömbölyű virágzatokkal kombinálva. A szirmok festése a narancssárga-baracktól a lazac-rózsaszín árnyalatig változik.

 • “KIKAPÓS NŐ” – Eredeti miniatűr minőségű felvonás látványos és bőséges virágzás. Nagy frottírvirágok színezése – Carminno-Red, sikeresen ellentétes a telített smaragd árnyalattal a lombozat.

Amint azt a virága tenyésztők áttekintése is bizonyítja, a fajta pelargonium önálló kompakt bokrot képez, anélkül, hogy a felvételek paplanját vagy vágását igényli.

 • “Ainsdale Duke” – A szokatlanul varázslatos virág által megkülönböztetett szabványos fajta. A növény egy tiszta, kifogásolt bokrot képez elágazó hajtásokkal, amelyek könnyű fikciót igényelnek. Virágok – nagyon nagy, kombinálva sűrű gömbölyű virágok, gazdag vörös árnyék.

 • “ColorMa” – A nyílt földterület termesztésére alkalmas standard szerény minőségű. A növény jól fejlett és elágazó menekül, könnyű smaragd levelek széles sötétbarna gyűrűvel a központban. Virágok – félig természetes, sűrű gömbölyű virágzatokkal kombinálva. A színező virágok lehet tejes fehér, rózsaszín-lila, telített piros, őszibarack.

 • “Quantum Light Pink” – nagyon eredeti osztály, figyelemre méltó a szokatlan megjelenéshez. A növény egy kompakt bokrot képez, amelynek magassága körülbelül 30 cm-es, bonyolult palpális lombokkal borított. A virágok fantasy csillag alakú alakjával rendelkeznek, amelyet hegyes hosszúkás szirmokkal adnak. Színes festés – óvatosan rózsaszín, kissé halványsá a központba.

 • “Grand Canyon” – Luxus fokozatú buja gömbölyű virágzatok, körülbelül 12 centiméter átmérőjű. A növény különbözik a tömörséget, egy tiszta egyenes bokrot képez 30-35 centiméter magasra. Virágok – Lazac rózsaszín színezés, nyugodt, sűrű és vastag.

 • “Keverd össze” – Érdekes fajta, amely különbözik a szokatlan színező lombozat hagyományos fajtáitól. A fajta növények gyönyörű, lekerekített leveleket festenek a csokoládébarna színben, zökkenőmentesen, zöld irányba fordítva a szélek mentén. A színező virágokat elsősorban könnyű árnyalatok mutatják be, ellentétben a lombozat színei.

 • “ASSZONY. Pollock » – kellemes volatilis fajta, látványos megjelenés még virágzás hiányában is. A levelek színezését egy menta-zöld folt képviseli a központi részben, egy széles barna-burgundi gyűrűzónában és egy világos bézs szélén az élek mentén. A növény egyszerű, de számos karminvörös színű virágok összegyűjtött ömlesztett virágzatban.

 • “Mirka” – fajta zonális pelargónium, nyilvánvaló nagy (legfeljebb 15 centiméter átmérőjű) karakter virágcselekmények skarlát színezés. Virágok – Egyszerű, kombinálva a hosszú bloomrs sapkában. A bokorot tömörséggel megkülönbözteti, körülbelül 35 centiméter magassága. Levelek – smaragd zöld, a középpontban kifejezett barna barna gyűrűzónával.

 • “Kabaré” – Népszerű szerény fokozat, amelyet nagyrészt nagy (12-15 centiméter átmérőjű) és ömlesztett virágzat jellemez. A virágok egyszerűek és félig szerelve vannak, szorosan egymás mellett. A festékpaletta tejfehér, korall és rózsaszín, barack-narancssárga, rubin-vörös árnyalatú. A növények gyönyörű alacsony bokrokat képeznek körülbelül 30 centiméterrel.

 • “Quantum lazac” – szokatlanul látványos fajtája Zonal Pelargonium, nyilvánvaló gazdag és hosszú virág, eredeti megjelenés. Az üzemnek van egy vastag palpal lombja a sötét smaragd színű, a középpontban kifejezett barna gyűrűzónával. Virágok – Csillag, Számos, szorosan megérintve egymással. Színes festés – lazac rózsaszín, enyhén sápadt a szirmok szélén.

Leszállás

Zonal Pelargoniums – Gyönyörű növények a szobahőmérsékleten, mint évelők. A nyílt talajban általában az éves dekoratív kultúra szerepében nőnek. A kedvezőtlen környezeti tényezőknek ellenállóképességek, a pelargoniumok jól érzik magukat a szabadban, ahol virágágyakban, virágágyásban, hordozható tartályokban és vázákban termesztik őket.

Ezeknek a színeknek a termesztésének egyik fontos szempontja a hazai és utcai körülmények között az illetékes leszállás. Az eljárás végrehajtásakor figyelembe kell venni az ilyen követelményeket:

 • A talaj optimális összetétele;
 • Megfelelő kapacitás (pot ültetésekor);
 • a helyes választás (a nyílt talajra való leszálláskor);
 • Helyes ültetési technikus növények.

A pelargoniumok olyan növényeknek tekintendők, amelyek nem írják elő a talaj összetételére vonatkozó különleges követelményeket. Az alföldi talajok azonban nem tudják elegendőnek biztosítani őket a növekedéshez, a fejlesztéshez és a hosszú virágzó potenciálhoz. Figyelembe véve ezt a körülményt, amikor leszállási zonális Pelargonium, célszerű olyan talajt használni, amely magában foglalja az ilyen alkatrészeket:

 • Cseresznye és levél föld;
 • humusz;
 • tőzeg.

A talaj nedvességének és légáteresztő képességének javítása érdekében ajánlott néhány homokot. Fontos nyomon követni, hogy tiszta legyen, és nem tartalmazott agyag szennyeződéseket.

A pelargóniumba való leszálláskor a tartály alján előre kell állnia Rétegelvezető réteg. Kis kövek, zúzott Clayjit, folyó kavicsok használhatók vízelvezető elemekként.

A tapasztalt virágok szerint a Pelargonium legjobb leszállási kapacitása egy kerámia edény. A kerámiák kapacitása védi a gyökereket a túlmelegedésből, ami miatt a növény jól érzi magát még nagyon forró időben is.

A pelargónium és a műanyag edények ültetésére használható. A műanyag elég higiénikus és olcsó anyag, amelyet sok éven át lehet használni. Azonban a mínusz műanyag tartályok úgy vélik, hogy a talaj elég gyorsan szárad.

Az ültetési kapacitás mérete a növények gyökér kóma átmérőjétől függ. Planeievodes vitatják, hogy még a felnőtt pelargoniumok számára is optimálisan alkalmas pot, Amelynek átmérője nem haladja meg a 15 centimétert, és magassága – 12-15 centiméter.

Ezenkívül, ha megfelelő méretű edényt választ, figyelembe kell venni, hogy az ültetett növény virágzik csak akkor lesz, ha gyökerei kitöltik a tartály összes helyét. Ezért nem kívánatos, hogy túl nagy edényeket szerezzen.

Ha egy zonális pelargóniumot ültetünk a földre, akkor szükség van a megfelelő hely kiválasztására. A könnyű felében helyezkedik el, laza és jól leeresztett talajjal.

Nem szabad ezeket a növényeket a földi vizes élőhelyeken, a rosszul sugárzó nedvességet. Nagy valószínűséggel, ezeken a helyeken kirakodott virágok az újbóli gyökereiből és meghalnak.

A növények ültetése nyílt földön, csak a fagyok fenyegetése után kell mozognia. Az eljárás optimálisan megfelelő hónapja júniusnak tekinthető.

A Zonal Pelargonium leszállását és átültetését egy lefordított módszerrel kell elvégezni, amely a landing gödrökben lévő növényeket biztosítja a gyökereken lévő lombos földjal együtt. Ez a módszer a legkevésbé és legkevésbé traumatikusnak tekinthető, így a hulladéklerakók elég gyorsan elhagyják az új helyet.

Az eljárás után el kell rejtenie a növényeket. Forró és túlzottan napos időjárás esetén a PelarGonium erősen ajánlott.

Gondozási szabályok

Az otthoni zonális pelargónium gondozása egyszerű, mivel ezek a növények különösenszerűek. Könnyen elviselik mind a könnyű felét, mind a fényes napot. Azonban még mindig meg kell védeni őket a közvetlen napfénytől, hogy a virágok ne égjenek égnek.

Razing a tapasztalat alapján Zonal Pelargoniums könnyebben hordoz egy kis szárazságot, mint a többszörös és nem rendszeres öntözés. A fazékban lévő talaj hajlandó számukra káros, így ezeknek a növényeknek az öntözése mérsékeltnek kell lennie.

A virágzó példányokat a komplex műtrágyák havonta egyszer kell felvenni. Az ilyen eljárás lehetővé teszi a virágzás kiterjesztését és megakadályozza a növényi erőforrások kimerülését.

Ez is fontos a sokk és a szárított napernyők virágzása során.

Ha a Pelargonium fajtájának jellemzője növekszik, akkor rendszeres rendszert kell kialakítani. Annak érdekében, hogy kompakt, alacsony és szimmetrikus bokor legyen, szükség van a szárak tetejére.

Amikor a Pelargoniumok az utcán növekszik, akkor esővé kell tennie őket. Ezek az egyesülési évelők fájdalmasan átadják a felesleges nedvességet a levegőben és a talajban. Ugyanezen okból nincs szükség permetezésre és öntözésre.

A tenyésztési módszerek

Leggyakrabban a virágtermékeket a Zonal Pelargonium magvak és dugványok tenyésztésére használják. A reprodukció vetőmag-módja egyre nehezebb és hatástalan. A ragyogás a növények tenyésztésének optimális módszere, szinte mindig kiváló eredményeket ad.

A magvakból származó pelargoniumok fogadása jó minőségű tárolóanyagot használjon. Az otthon érkezett magok ritkán igazolják a virágvíz elvárásait.

A vetőmagot a laza talajjal töltött tálcákban végezzük, homok hozzáadásával. A vetés után a föld felületét alaposan permetezzük és lezárják egy polietilén fólia tálcával. Permetezés, mielőtt a felvételek megjelenését rendszeresen végezzük, nem teszik lehetővé a talajszárítás engedélyezését.

Az összes vetési szabályoknak megfelelően a hajtások általában 2-3 hét után jelennek meg.

A Pelargonium reprodukciójának legkönnyebb módja a dugványok gyökerei. Rouded nekik mind vízben, mind laza és nedves szubsztrátumban megengedettek. Hogy a dugványok elégséges gyökérmasszát fejlesztettek ki, bizonyítják az új fiatal levelek megjelenését. A gyökerek szárítását a szokásos módon állítják elő.

Betegségek és kártevők

Az indulási szabályok szerint a Zonal Pelargoniums gyakorlatilag nem sérül meg a kártevők, és ritkán szenvednek a betegségekben. Az egyik leggyakoribb betegség Gyökér rothadás, A talaj fejlődése a potban. Ebben az esetben az érintett üzemet óvatosan kell eltávolítani a potból, és a gyökerei (gyökér nyakát) a készítmény által “HOM” vagy “FUSTAZOLL”.

A nedves talaj vonzó feltételeket is teremt a tenyésztéshez gyökér féreg – Pest elpusztítja a gyökérrendszert a növények. Ebben a helyzetben a Pelargoniumot is el kell távolítani a potból. Ezután, el kell távolítani a akut penge érintett gyökerek, majd megszórjuk a szakaszok a szakaszok egészséges maradékok a gyökerek aktív szén por. Súlyos növények esetén az üzemet a gyógyszerrel kell kezelni “Aktara” vagy “Aktellik”.

Egy másik veszélyes pesti, gyakran csodálatos zonális pelargoniumok – Bellenka. Ismerje meg ezeket a kis szürke-fehér pillangókat a levelek belsejében. A gyógyszert a paraziták elpusztítására is használják “Aktara” – Nagyon hatékony inszekticid a beltéri növények híres kártevőivel szemben.

A betegségek megelőzésének és a kártevők megjelenésének leghatékonyabb mértéke az, hogy megfeleljen a Pelargonia gondozásának ajánlásainak. Ez nemcsak az évelők tartalmának optimális feltételeinek megteremtését jelenti, hanem rendszeres gondos vizsgálatot is, az általános feltétel és megjelenés értékelését is.

Arról, hogyan növekedni egy pelargónium a magokból, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: