Pelliance: Jellemző, termesztési finomság

A pelliance a csúnya család virágzó növényeinek nemzetségére utal, amely több mint 20 különböző gyógynövényt és félcsomóságot tartalmaz. Úgy vélik, hogy a növény neve a híres francia Navigator XIX. Századi Alfons de Pellion nevétől származik. A vadon a pelliance megtalálható a délkelet-ázsiai trópusi és szubtrópusi éghajlatban. Ott gyönyörűen lefedi a talajt a Liana-hoz hasonló menekülésével. Annak ellenére, hogy ez a növény a Spechatális családhoz tartozik, biztonságos a közvetlen tapintható érintkezéssel rendelkező személy számára.

Mit néz ki a pelliaony?

Ez az évelő örökzöld növény leggyakrabban élesíti a hajtásokat és a felszíni vizelet gyökérrendszert. Szárak, erősen elágazva a növény alapja, általában nem magasabb, mint 50 cm.

A pellinget virágok értékelik, a zöld, szürke, ezüst vagy bronz színű ovális formájú dekalmas levelekhez (néha márványmintával), amelynek barna-burgundi szegélye van.

Ez a növény kis fehér virágokkal virágzik, hasonlóan a csengőkhöz, amelyeket a fej vagy az esernyő virágzatában gyűjtenek.

Népszerű fajok

A család többféle típusot használ.

Pellia Daveauana (Pelionia Daveauana)

Nagyon elágazó éles élesítési hajtások vöröses árnyalattal, sima az érintéshez. Barnás zöld levelek fényes csíkkal, amely váltakozva a központi véna mentén, ovális alakú. 6 cm-re nőnek. A lila-fekete színű szórólap szélén, a hátsó oldaluk szürke-zöld színű, piros színű és durva felületű. Az alaplapon minden lapon látható egy pár filmszalag vöröses színű. A nyár kis zöldes virágok alakul ki.

Pelliai gyönyörű vagy gyönyörű (Pelionia pulchra)

Külsőleg hasonlít a Pellionia Davo-ra, de több miniatűr méretű. Az ellipszes alakú levelek csak 2-4 cm-re nőnek. A színük felett ezüst, a vénák mentén sötétzöld. A márványra hasonlító alakított dísz, nagyon szép. A rózsaszín zöld alsó részén piros lila testekkel egy lapos lemezt tesz közzé rövid szőrszálak. Virágok kis halvány, nem nagyon figyelemre méltó.

Pelliance Scholly (Pelionia Brevifolia)

Van egy kúszó szár, elágazó, vöröses színű hajtott. A tojás alakú leveleken egy szürkés-ezüst árnyalatú aszimmetrikus mintázata van. Shilovoid csíkok és dugványok 2 cm hosszúságig. Ehhez a fajhoz 2 emeletes kis virágzat jellemzi, de néha egy hálószobás.

Pellias kúszó (Pellionia repens)

Ez a fajta kúszó húsos szárak, amelyek könnyen ragaszkodhatnak a sziklákhoz vagy a falakhoz, és akár 50 cm-re emelkedhetnek a vadonban. Ovális forma 4-5 cm hosszú, sűrű struktúrák. A saláta árnyalatának színének közepén és a bronz-zöld szélén. Kedvező feltételek mellett ez a pellion 4-5 évig él. Ez csak a szokásos természeti környezetében virágzik.

Otthon, ajánlott Pellione Dava és Pelliona szépségét.

Otthoni ápolás

Pellian – egyszerű otthon vagy az apartmanban való növekedéshez. De nem veszíti el a díszíthetetlenségüket, amikor az ellátás során figyelembe kell vennie a tapasztalt virágcsökkentők ajánlásait.

Világítás

A pellia a fényes otthoni növényekre utal. De a legjobb a fele. Ideális szállás a szoba mélyén, jó világítással. A Nap egyenes sugarai hatásaitól a hajtás és szárítás.

Ha hiányzik a könnyű lombozat gyorsan sápadt és elveszíti vonzerejét.

Öntözési mód

A növény előnyben részesíti a gyakori bőséges öntözést. Javasoljuk, hogy egy halkan megdöbbentett víz kissé a szobahőmérséklet felett. A Földnek folyamatosan kissé nedvesnek kell lennie. De ki kell önteni a vizet a raklapról, hogy elkerülje a gyökerek rothadását.

Hőfok

A növény legkényelmesebb hőmérséklete nyáron + 25 ° C, és télen + 16 ° -nál alacsonyabb. A vázlatokból származó Pellionot gondosan védeni kell, de biztosítani kell a friss levegő rendelkezésre állását. Nyáron friss levegőn és helyen érhető el az árnyékban.

Ha a növény télen áll az ablakpárkányon, akkor ne hagyja, hogy a levelek érintkezzenek hideg üveggel.

Levegő páratartalom

Mint minden trópusi növény, a pellia magas páratartalomra van szükség. Győződjön meg róla, hogy naponta permetezze a leveleket. Egy növényt egy raklapra is elhelyezhetsz kavicsokkal vagy agyaggal: ha a levelek gyorsan szárazak lehetnek.

Podkord

Az aktív növekedés időszakában havonta 2 alkalommal, ásványi műtrágyák készíthetők, de gyengén telített oldatot ajánlottak. A Pellia szerves műtrágyákból a levelek rajzolásának fényereje észrevehetően.

Vágás és átültetés

Tavasszal a Pellionia lehet vágni, így 8 cm hosszúságú hajtások. Ez a növény 2 évente átültetést igényel, mivel gyorsan növekszik és elveszíti díszítését. Az edényeknek szélesnek kell lenniük, de nem túl mélyek. A talaj perlit vagy vermikulit hozzáadásával laza.

Ön magának a földes keveréket készíthetsz, 2 rész a levél földjét és 1 részét a tőzeg, humusz és perlit, nem felejtik el a jó vízelvezetést.

A tenyésztési módszerek

Ez a növény szétválasztható megosztással és magvakkal, de A legjobb és hatékony út a shilling. Ehhez a felső dugványok levágnak, amelyek 2-3 interstices, és forralt vízhőmérsékletű tartályba helyeznek. A gyökerek gyorsan nőnek. Ha hossza eléri a 0,5 cm-t, akkor földes keverékben egy növényt szállíthatsz.

A vágott dugványokat azonnal be lehet ültetni a talajba, gyorsan és bármilyen probléma nélkül gyökerezik.

Az üzem esetleges betegségei

A pellia nagyon ellenáll a különböző betegségeknek. De néha hatással lehet egy fogselyem és a fehérszer, amelyet száraz levegőben és magas hőmérsékleten zártak. A megelőzési célokra a zuhanyzó, a meleg víz öntése. Ha felfedezte a virágot egy virágra, hasonlóan a liszthez, akkor ezek a fehérfüves maradványai és Pellionia nyomai Szükséges az “Aktara” vagy a “Phytoverm” előkészületekkel. TLI jelenlétében el kell távolítani az érintett területeket, és a növényt gyenge szappanoldattal kezeljük.

Sajnos a Pelliance ma nem népszerű beltéri növény, bár úgy néz ki, hogy más virágokkal rendelkező kompozíciókban úgy néz ki, mint más virágok, mint egy ampel növény felfüggesztett zabkása és hatékonyan, mint a talaj növény, a virágzó példányokkal kombinálva. Ezenkívül Pelliai tökéletesen tisztítja a levegőt, elpusztítja a káros mikrobákat és a mikroorganizmusokat.

A Pellione kilátásáról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: