Piveya Kadier: Feature, az ültetés és az ellátás jellemzői

  Az egyik leggyakoribb beltéri növény, amely Pivey Kadiernek számít. Ez a virág csodálatosan érzi magát mind a szobákban, mind a kertelemeként. Tekintsük a növényvilág képviselőjét, és figyeljen a legnépszerűbb fajtákra.

  Leírás

  A pivy kadier típusának típusa (ez az ezüst fűrészelés) a Pivyya külön klánjára utal, amely viszont a Spechatális Család része. A természetben a virág található Kínában és Vietnamban. A maximális magasság eléri a 30 centimétert. A cserje megkülönböztető jellemzője erős elágazó az alapon. A levelek formája – ovális. A hossza 8, és szélessége 5 centiméter. A lombozat ellentétes, megkönnyebbülés felülete és fényes ragyogása van.

  A virág vonzza a figyelmet a kontraszt színére. Sötét zöld háttér, két nagy csíkos ezüst színek észrevehetően megkülönböztethető, amelyek osztják külön szegmensben. Elhaladnak az egyikről a lap másik szélére. Szintén színes és fényes elemek találhatók a lemezlemezek szélén.

  A virágzás során kis fehér virágok jelennek meg. Kis méretek és nem megfelelő szín miatt gyakorlatilag láthatatlanok. A virágzatban összegyűjtött rügyek hosszú virágokon vannak kialakítva. A levelek a leveles sinusokban jelennek meg.

  Otthoni ápolás

  Világítás

  A cserje a fényes és természetes napfényt szereti, de csak szétszóródott. A közvetlen sugaraktól kell menteni. Ideális hely a házban – ablakpárkányok nyugati vagy keleten. Ha a hideg évszak kezdete észrevette, hogy az üzem elkezdte elveszíteni az expresszív színt, ez jelzi a fény hiánya. A hiányt kiegészítő fényforrások segítségével kompenzálhatja, amelyek a napot tavasszal helyettesítik.

  Hőmérsékleti feltételek

  Pivyya Cadier szereti a hőt. A növekedés tökéletes hőmérséklete 20-24 Celsius fok. Ilyen feltételek ajánlottak a meleg időszakban fenntartani. A tél beállta, ez a mutató lehet csökkenteni néhány fok, de ha a hőmérséklet 15 fok, a cserje kezd vissza a levelek.

  A hőmérséklet-rezsim éles változása negatívan befolyásolja a növény fejlődését. Védje a virágot a vázlatoktól is.

  Páratartalom és öntözés

  A cserjék rendesen fejlődnek és elégedettek a szépséggel, meg kell őrizni a megnövekedett páratartalmat. Ugyanakkor a permetezés nem ajánlott. Szárítás után a cseppek halvány foltokat hagynak, amelyek érzékelik a sima felületen. Kényelmes körülmények létrehozásához ajánlott egy tartályt nedves agyaggal telepíteni. Töltsön tiszta vizet a raklapba szárításként.

  A tapasztalt virágok is ajánlottak tárolni a talajt egy virágos potban moha és rendszeresen nedvesíteni.

  Az öntözés során csak puha és hígított vizet használnak. A virág rendszeres öntözést igényel, de óvatosan kövesse a felesleges nedvességet a tartály késleltetéséhez. A munkamenetek között kis szünetet kell tennie, hogy a föld kissé szárítva legyen. Télen a növény pihenőállapotba áramlik, minden folyamat felfüggesztésre kerül. Ebben az időszakban a cserje nem tud gyorsan felszívni és párologtatni a nedvességet. A hideg szezonban túlzott nedvességgel megkezdődhet a rothadó gyökérrendszer.

  Talaj és etetés

  A virág műtrágya esetében a legmegfelelőbb a kész univerzális folyékony műtrágyák használata, amelynek összetétele kifejezetten az ilyen típusú növények számára készült. A termesztési időszak alatt a táplálkozás 2 hétenként történik. A hűtési virág megtermékenyítése csak havonta egyszer. A talajnak táplálónak kell lennie, és egyszerre. Ideális semleges talajhoz vagy alacsony savtartalomhoz. A kezdő virágok tanácsot adnak Készen álló talajkeverék otthoni lombhullató növényekhez. Add hozzá a kész összetételhez Vermikulit vagy perlit.

  Ön is főzheti a talajt is. Ehhez a következő összetevők keverednek az arányokban 2: 1: 2: 1:

  • Lapok;
  • tőzeg;
  • humusz;
  • homok.

  Ön is használhatja a hidroponikus virágtermesztést.

  Transzplantáció és vágás

  A fiatal cserjék minden évben transzplantálnak. A felnőtt növények gyakorlatilag nincs szükség transzplantációra (kivéve a teljes frissítést). Virágcserépként a kis kapacitás alkalmas a növény kompakt gyökérrendszerének köszönhetően.

  Győződjön meg róla, hogy az alsó részen lévő vízelvezetés réteget helyezzen el, és készítsen több lyukat, amelyen keresztül felesleges nedvességet tesz közzé. Annak érdekében, hogy feltárja a növényzet szépségét, amennyire csak lehetséges, ösztönözni kell a fiatal oldalsó hajtások növekedését. Csináld a vágással. A felnőtt növényeket gyakran frissítik, növekvő cserje ismét egy kutikulából.

  Reprodukció

  A cserje megszorzásához használjon stroke dugványokat. Az év bármikor elvégezheti a munkát, azonban a tapasztalt tenyésztőknek ajánlott a gyökerezés tavasszal nyáron. A hajtásokat használják, amelyek hossza 7-10 centiméter (3 interstices). Ezután tiszta vízzel csökkentik a tartályba, és várják a gyökerek kialakulását.

  A termesztés lehetséges problémái vannak.

  • A hőmérsékleti körülmények be nem tartása esetén a levelek megkezdődnek és esnek.
  • Ha észrevette, hogy a növény elkezd elveszíteni a rugalmasságot, és a lombozat sötét – csökkenti az öntözést. Ezek a tünetek a nedvesség feleslegét jelzik.
  • Száraz levelek (tippek) a levegő nedvességének hiányával.
  • A levelek felszínén ragyogó ezüst csíkok kezdenek rögzíteni a világítás hiánya.

  Fajták

  A Pészszi Kadier mellett többféle növény is van a Pive nemzetséghez. Tekintsük a leggyakoribbat.

  Peponyoid

  Ez a fajta csodálatos, hogy az apró méretek miatt otthon növekedjen. Egyenes és szoros szár. A hosszú merevlemezek lekerekített alakja van. Sok virág összehasonlítja az ilyen típusú lombozatot a vízililiommal. A lombozat felülete sima, fényes csillogás. Az ereijük hálózata egyértelműen észrevehető. Szín – telített zöld.

  Monetolisztikus

  A virágnév a kis és lágy kerek levelek rovására kapott nevét. Maximális átmérőjű számuk 1 centiméter. A fajta megkülönböztető jellemzője – csipet ágak. A fényes zöld levelek sűrű kalapot hoznak létre. A bokrok növekedéséhez ajánlott felfüggesztő tartályok használata.

  Pivy lucfenyő

  A hajtások maximális magassága eléri a 20 centimétert (magasság). Ez a faj a szokatlan sötét színű levelek matt felületére felhívja a figyelmet, barna, zöld és piros tónusokkal kombinálva. A lemezlemezek széleit kis jarbrinekkel díszítették. Felületi megkönnyebbülés.

  A fő színek hátterében a könnyű ezüstszalagok észrevehetően vannak elosztva. A levelek hátulján piros színű. Egy ilyen szokatlan megjelenés miatt az üzemet gyakran a hüllő bőrével összehasonlítjuk.

  Meltsolet

  A fajta jellemzi a sűrű és húsos hajtásokat, amelyek könnyű zöld és rózsaszín színűek lehetnek. Megnyugtatja a kis levelek fedezését, amelynek hossza 3-5 centiméterből változik. Az ágak közel vannak egymáshoz. Abban a ténynek köszönhetően, hogy a cserje levelei áthaladnak a fénysugaraknak, csodálatos megjelenést hoznak létre, a gyengédség és a nyitás kombinálása.

  A Pivey Kadier indulásának részletei megtalálhatók az alábbi videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: