Ripzalis: Leírás, típusok és ellátás

A természetben a kultúrák bőségesen vannak jelen, ami otthon is élni fog. A meglévő elosztó között az, hogy kiemelje a dekoratív tulajdonságait, akiknek a dekoratív tulajdonságai nagy népszerűségre vezettek. Ilyen növények közé tartozik a Ripzalis, amelyet több tucat faj, amelyet aktívan használnak a szoba díszítésére.

Sajátosságok

Ez a növény hosszú távú zamatos a kaktuszcsaládból, amely egyfajta kultúrák hátterében áll Szokatlan megjelenés. A természetes ripzalis környezetben a trópusi erdőkben nő, leggyakrabban a növény Brazíliában található. Nedvdús Hatalmas számú kis hajtásokból áll, Amely a növekedés folyamatában meghosszabbodik, úgy, hogy egy kerek alakú sapkát képez a virágbázis körül.

A vadon élő állatok mellett a Ripzalis, mint a Hachira, aktívan művelt otthon, Elég gyorsan növeli a zöld tömegét, A világon díszes virágként kereslet lesz.

Az ellátással kapcsolatos ajánlásokhoz való ragaszkodás meglehetősen rövid idő alatt nagyon szép csodálatos növényt kaphat, amely méltó díszítés lesz a lakás vagy az iroda.

A virág egy epifizikus kultúra, egy kis felületi gyökérrendszerrel. A szerkezetének jellemzői miatt a vadon élő, a kaktusz fákon alakul ki, amelynek köszönhetően a kultúra képes elkerülni a gyökerek konvergenciáját és rothadását a súlyos csapadék időtartama alatt. A hajtások maguk is kompozit alkatrészeket képviselnek a hosszúkás részvények által képviseltek. Ami a fajtól függően a fajtól függően bizonyos különbségek figyelhetők meg a szerkezetükben.

Találkozhat a kultúrával Hengeres forma hajtásával, lapított alapgal vagy több bordával. Gyűjtemények szárak – telített zöld.

A Ripalis bizonyos típusainak leírása szerint az üzemben lévő szárak lehetnek analázok, valamint Könnyű halom a felszínen. A pomp üzem megszerzi azt a ténynek, hogy a kaktusz hajtása vastag és nagy ágakban van csatlakoztatva, amelynek hossza elérheti az egy métert, közepes szélességét a szár, amely csak néhány millimétert alkot. A Ripzalis struktúra jellemzője A levegő gyökerek kialakulása, ahol a szárak összekapcsolódnak.

A virág díszítő vonzereje nemcsak a szárainek fajlagos struktúrájára és fejlődésére szolgál, hanem a virágzás képességét is. A kultúra egyetlen rügyeket dob, amely formájukban a keskeny szirmokkal és a közepén fekvő csengőkkel hasonlítanak.

Otthon termesztett növények, Virágzó sárga, fehér vagy rózsaszín virágok. Szabályként a Ripzalis a virágzás fázisába kerül az őszi téli időszakban, amikor egy forró szezon jön a hazáján.

A lekérdezett virágoknál a mini gyümölcsök később később, amelyeket kerekített formák képviselnek, egy ragadós halom.

Típusok és fajták

A modern osztályozás szerint ma körülbelül hat tucat faj a növény. Különösen népszerű a virágvíz között A következő zamatosok használatát használják.

 • Barchela. Egy szokatlan virág a vékony hajtásokból henger formájában alakul ki, szabályként átmérője nem haladja meg a 2-3 milliméter hosszúságát, hossza körülbelül 5-6 centiméterrel. A zöld szárak fehér fröccsenés vannak.

 • Haj alakú. Hasonló név Ripzalis kapott a miniatűrből álló szárak miatt, de hosszúkás frakciókból. A kultúra számos olyan hajtásból áll, amelyek hajlítottak, alakítanak egy alakot egy edény körül, a haj boltjához hasonlítanak. Virágok kaktusza ilyen típusú fehér virágokkal, általában virágzik az őszi hónapok, és télen a kultúra a többi fázisban van.

 • Bütykös. Ez a virágszalagok hengeres vagy szűk keresztmetszet alakulnak, a növekedés folyamatában egy fiatal növényi hajtások aktívan összeomlanak. De idővel, saját tömege alatt, még mindig esik, és az alsó ágon lesz. A virág részvényei kicsiek, átmérőjük több milliméter lesz, a maximális hossza 5-6 centiméter szintjén lesz, a hurok teljes hossza egy méterben.

 • Pilokarp. Ez az évelő erőteljes hajtásokkal fejlődnek, amelyek világos zöld színben festettek, különböző tartományokkal és kis szőrrel a felületen. Az illetékes távú elszomorítóval évente kétszer virágozhat virágokat. Sárga színűek lesznek, és nagyszámú porszívó.

 • Elliptikus. Az ilyen típusú részvények széles és meglehetősen lapítottak lesznek, a felszínen lévő szárak a villákkal együtt vannak. Rügyek alakulnak ki a virág oldalán, a szín túlnyomórészt sárga.

 • Prizma alakú. A fajok hajtása olyan részvényből áll, amelynek hossza körülbelül 15 centiméter lesz. A kaktusz tetején 3-5 arcú hajtások nőnek, virágot biztosítanak egy hengerhez hasonlítva. Virágzó kultúra fordul elő fehér virágok.

 • Mérgező. Nagyon nagy szoba kultúra, a hajtások hossza akár 4 métert is elérhet. Egyes évelők tüskéket tartalmaznak a szárakon. Virágok ripzalis fehér virágokkal, hasonló színű bogyókkal, amelyek átmérője 6-8 mm lesz.

 • Ceresubla. A legnépszerűbb növény a virágvíz között. A növény sok lövést képez, amely a potot, és az ívek formájában esik ki. A virágok átmérője nem haladja meg a 2 centimétert, a szín túlnyomórészt fehér.

 • Ripzalis Lindberg. Kultúra virágzik kis rózsaszín virágok, az átmérőjű szárak nem haladják meg az 5 millimétert egy méter hosszúságú sorrendjével.

 • Göndör. Az átlagos méretük és lapos formájuk kiemeli. Telített zöld színek díszítik kis krémvirágokat, amelyek az egyes kulturális szegmenseken alakulnak ki.

Otthon is, a Ripzalis következő fajtái aktívan termesztenek:

 • Patchiptera;
 • Cheteroclada;
 • Ulle;
 • karom;
 • Keverd össze;
 • Üres (cassuty).

A fogva tartás feltételei

Ripzalis – egy olyan növény, amely otthon nem fogja szállítani az extra problémát. Azonban az alapvető tényező, amelyen a kultúra egészségének és virágzása attól függ, hogy az elhelyezési pot a virág elhelyezésére.

Ami a világítás szintjét illeti, akkor az évelőnek szüksége lesz egy piaci, diffúz fényre, a kaktusz szintén jól fejlődik fel. Negatívan a Ripzalis növekedését és megjelenését tükrözi a közvetlen napfényt, így a déli oldalra néző ablakok, nyáron az árnyékolásra ajánlott. A meleg szezonban a virág az erkélyen vagy a loggia, valamint a veranda.

A legmegfelelőbb levegőhőmérséklet-beltéri kaktusz a hőmérő mutatók, Változó a + 18-22 ° C tartományban. A nyári hónapokban túlmelegedés elkerülése érdekében a virág, ahol a virág nő, Javasoljuk, hogy rendszeresen működjön. A kultúra nem fél a vázlatoktól, a lövöldözéseket még kézzelfogható széllökésekkel is megmentették. Télen a Ripzalis hőmérsékleti beltéri helyisége + 10-12 ° C-ra kell csökkenteni.

Cactus, ellentétben a beltéri virágok sok fajával, nem igényel a magas páratartalom fenntartását, így még a fűtési szezonban sem lesz probléma vele. Pozitívan befolyásolja a kultúra periodikus fürdését meleg zuhany alatt.

Hogyan kell törődni?

A jelenlegi ellátás meglehetősen egyszerű eseményeket végez.

Locsolás

A Succulent rendszeres és bőséges nedvesítése szükséges a talaj és a gyökérrendszer, a szakértők azt tanácsolják magukat, hogy navigáljanak ez a kérdés Talajszárítási szint a potban: Száraznak kell lennie egyharmadnak. Virágzás után, amikor a növény a többi fázisban lesz, az öntözés vágható. A nedvesség érdekében helyesebb lesz a vízhőmérséklet víz használatához, de csak miután elbocsátja jól.

A hőségben továbbra is permetezhetsz.

Podkord

A kultúra további táplálkozási komplexumokra van szüksége a növényzet fázisában. Ezért a virágokat javasoljuk, hogy kéthetenként megtermékenyítsék a ripzalist kéthetes szakosodott kompozíciókat. Extrém óvatossággal nitrogén sókat tartalmazó anyagokat kell használni, Mert rizomikus rothadást tudnak provokálni. Télen megtermékenyítik a kaktuszokat.

Átruházás

A transzplantációt csak végső megoldásként kell átültetni, mert ezeknek a manipulációk folyamatában meg lehet károsodni a gyökereket és lőni a növényt. A virággyökerezést általában sekély zabkása vagy edényei használják. Változtassa meg a kaktusz talajját és kapacitáit legfeljebb egyszer 2-3 évenként. Míg a kaktusz még nem nőtt, a fiatal növényt évente transzplantálni kell.

A Ripzalis megfelelő talajja lesz a tápanyag és a gyengeség talaj. A virágok virágok gyakran homok, tőzeg és gyep földi szubsztrátumokat használnak. A kaktusz fazék alján következik Győződjön meg róla, hogy elvezet. A transzplantációs folyamat maga feltételezi az átrakodási módszert.

Reprodukció

Hogy többféleképpen terjesszen a zamatos dugványok és magvak. Az utolsó opció az összeszerelt anyag mélyülését közvetlenül a gyűjtemény után kell elmélyíteni, mivel az évelő magok gyorsan elveszítik a gyengéden. A leszállás előtt is előre kell előre meghatározni a mangán oldatában. Kaktusz a magokból kis kapacitású, mélyítő anyag egy tőzeg szubsztrát és vermikulit.

Annak érdekében, hogy a magok menjenek, Mini-üvegházt kell létrehozniuk, egy filmes tartályáramot, a szobában, a hőmérsékletet a hőmérsékletet + 23-25 ​​° C-on kell tartani. Általános szabályként az egészséges ültetési anyag néhány hét múlva fog lőni. Fiatal kultúrák külön fazékban több darabra van szükséged.

Érzékeny módszer azt sugallja, hogy egy ágat az egészséges, ripzalis menekülésből 2-3 részvényekkel. Ez egy kicsit megszáradt, majd a homok és a tőzeg szubsztrátumába gyökerezik.

Általában 2-3 hét elteltével az üzem megkezdi a méret növekedését, és a gyökerek megjelenését követően a kultúrát a kaktuszok speciális talajjévé lehet átültetni.

Betegségek és kártevők

Leggyakrabban a kulturális ellátás folyamatában lévő hiba arra a tényre vezet, hogy a zamatos egy ilyen jelzőteljesítményt fejleszt Gyökér rothadás. Ez az opció rendszeres beágyazással történhet egy cserepes virágban.

Gyakran kaktusz meglepő Klóros, Ezek jelei sárga a hajtások, az évelő gyökérrendszere is szenved ebben a betegségben. Olyan megelőző intézkedés, amely csökkenti a hasonló betegség kockázatát, a világítás optimális szintjét eredményezi. kívül, Fontos, hogy vegye fel a talajt, hogy a savasság tenyésztése nem több, mint 5 ph. Profit A betegség kialakulása alacsony minőségű csapvizet lehet magas savassággal. Ennek a jelzőnek a csökkentése érdekében a kaktuszos potos talajt a citromsavalapú megoldással hidratáljuk.

Egy másik lehetőség, amely hatékony profilaktikus jellegű, lehetővé téve, hogy megszüntesse a helyzetet a rovarok megjelenésével a virágban, lesz Kaktusz szövet kelátképző formában. Ebben az esetbenSzükséges a műtrágyák bevezetése, nem a földre, hanem a kábítószer feldolgozása a kultúra lőni.

A betegségek mellett a ripzalis néha rovar pesti támadásoknak van kitéve. Általános szabály Piros fogók és pajzsok. A kultúra a szappanoldattal történő feldolgozása a küzdelem profilaktikus eszköze lesz.

Szintén hatékony lehetőség a kártevők megszüntetésére, manuális irányul lesz. Ez magában foglalja az alkoholba merülő pamut pálcát, amely óvatosan eltávolítja a rovarokat a növény hajtásához.

Radikális intézkedésként használni kell Inszekticid kompozíciók, mint például,“CARBOFOS” vagy “Aktara”. Számos emberrel ezekkel a gyógyszerekkel újra felhasználható növényi kezelésre van szükség.

A virágon lévő fogók alacsony szintű levegő páratartalmúak lehetnek. Ahhoz, hogy gyorsan megszabaduljon a kártevőktől, szükség lesz arra, hogy növelje a levegő páratartalmát az üzem körül – A háztartási párásító, valamint a zuhanyzó és a rendszeres permetezés segíthet ebben a kérdésben. A vásárlási lehetőségek csak akkor szükségesek, ha nagyszámú kullancs jelenik meg – ebben az esetben a virág ajánlott használni “Aktellik”, “KRESTRIXEVIT” vagy más hasonló akció és összetételű gyógyszerek.

Minden Ripzalisról lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: