Scindapsus: Leírás, típusok, leszállási és gondozási szabályok

Liana, a fazekakba költözött Afrika, Délkelet-Ázsia és Polinézia ablakpárkányunkhoz, Szindapsus vicces neve. A hazájában trópusi erdőkben növekszik, és főleg a földön él, zöld szőnyeg formájában. Valamint a szindapsus felmászhat fákra. A virág szőlő ugyanakkor az emberi beavatkozás nélkül akár 15 méter hosszúságú.

Szobaüzemként a Szindapsus mind ugyanazokat a tulajdonságokat tartja meg, amelyekre a virág szerette azt. Alkalmas ahhoz, hogy ne csak a zöld szigeten lévő szobát díszítse, hanem teljes körű díszítő elemeket is létrehozzon a belső térben.

Leírás

Liana Szindapsus évelő örökzöld növény érdekes gyökerekkel. Érdekesek, mert három típus van:

 • levegő, amelyet rögzítőelemként használnak a támogatáshoz;
 • levegő, amelyen keresztül az üzem megkapja a szükséges tápanyagokat a levegőből;
 • Föld alatt.

Szindapsus a barroid családjára utal, és kevésbé, de mérgező. A legmagasabb szintű toxicitás mindenféle különböző Scindapsus festett. A növény léje nemcsak irritációt és viszketést okozhat a bőr és a nyálkahártyák, hanem a hasmenés is. Ezért fontos, hogy óvintézkedéseket tegyenek az ilyen növényekkel való munkavégzés során.

  A növény nem értékelik élénk színek, és milyen csodálatos és bőségesen növekszik és kitölti a teret jelölték ki számára. Ez virágot és tervezőket használ növényi panelek vagy más dekoratív tervek létrehozására a belső térben. Közös megoldások a helyiségvirág telepítéséhez:

  • Felfüggesztett kashpo;
  • Függőleges feszített támogatja a falak mentén egy zöld “szőnyeg”;
  • boltív;
  • Ábra keretek és egyéb.

  Mintha szindapsus, sem leszállt, tökéletesen összeomlik a dekoratív funkciójához. A szindapsus levelei a legtöbb faj és fajták hasonlítanak a szív alakúak: ovális az alapon, és élesen hosszúkás a végén.

  Típusok és fajták

  Szindapsus éneke egymás között nincsenek kiemelkedő különbségek. Az összes fajta fő különbségei – a levelek rajza és színe. A dekoratív részek mellett a növények eltérőek lehetnek Lian és a levelek alakja vagy nagysága.

  Összességében körülbelül 2 tucat különböző típus van. De nem mindegyiket beltéri növényekként használják. Tekintsük csak azokat a típusokat, amelyek a második hazájukat a szélességünkben szerezték meg.

  Leggyakrabban a beltéri virág szerepében van egy arany szindapsus. Ez nemcsak a fényes megjelenés, hanem a relatív egyszerű gondosság is. Ez a típusú név egy sárga rajzból kapott szalagok vagy foltok formájában, fényes zöld leveleiben. A kártya elhagyja az ilyen típusú átlagot – az alap hossza a csúcsra elérheti a 6-12 centiméter.

  E fajok alapján különböző növényfajták. A Golden Szindapsus legnépszerűbb osztályai összesen 4.

  • “Golden Queen” Sárga rajz van, néha a lap legtöbb területén elfoglalja.

  • “Márvány királynő”. Bizonyos forrásokban a növénynek van neve “Marble Quin”. Ez a fajta távolról hasonlít az “Golden Queen” -hez, de a levelek rajzolása intenzívebb. Tehát, hogy néhány bokrok “márvány quin” a levelek úgy néz ki, mint ez nem sötét levelek fény rajz, de éppen ellenkezőleg, vannak sötét splasionok a könnyű leveleken. Ábra színe világos zöldtől fehér tónusokig változik.

  • “Trikolór”. Ez a növény fényesebb színű három tónusban: sárga, zöld és krém. A levelein lévő rajzot nagyobb kaotikus jellemzi, a hangsúlyozott csíkok és foltok helyett, egy véletlenszerű lapot nagy fényfoltokkal borítanak.

  • “N-Joy”, “N-Joy”. Ez a fajta a legfiatalabb ma. A holland tudósok vezette. A fajok sötét zöld levelei kaotikus szőke foltokat tartalmaznak, amelyek szétszóródnak az egész felületen. Az “N-Joy” leggyakoribb használata a felfüggesztett vázában való leszállás.

  A következő típusú szindapsus festett. A faj más neve – pictus. Ezeknek a növényeknek a levelei több motley-t néznek ki – a lap teljes területe kis kontrasztos foltokkal borít, és a szélén ugyanaz a kontrasztos él. Az ilyen típusú szín nem ismerős fényes, és matt, szürke-zöld árnyalatokban. Lecke több tojás alakú és aszimmetrikus – egy fél jelentősen több, mint egy másik.

  A faj növénye nem fog miniatűret hívni. Otthon, a liana akár 1 m hosszúságú, és természetes – akár 3 m-ig terjedhet. Képek Superposssehip – fokozott kitartás a kártevők és a lehetséges betegségek ellen, mint más szindapsus nem tud büszkélkedni.

  A felnőtt festett Szindapsus legfeljebb három méterre termesztheti a szőlőt. Ha egy ilyen növény a szálon van kötve, akkor egy zöld szőnyegen emelkedhet a standard lakás mennyezetére.

  Fontolja meg a festett szindapsus fajtáit részletesebben.

  • “Egzotikus”. A levelek úgy néznek ki, mint egy gradiens egy ezüst-zöld szélétől egy lap sötétzöld magig. Nincs fényes és kemény színek. A fajta levelek felszíne hullámosnak tűnik. Az érintéshez ez a hullámosítás is érezhető – vékony konvex testek mennek a magból a levelek széléig.

  • “Trebi”. Ez a virág a fényes mintával rendelkező szórólapok több kontraszt színe van. Messziről úgy néz ki, mint a gyík hátsó része. A lap szélei világosabbak, és a mag mindig sötét.

  • Argyraeus, amely latinulról lefordítva – ezüstből (Az “ezüst” név megfelel). Ezüst szindapsus – liana miniatűr, és a levelek formájában lekerekített, nem haladja meg a 15 cm hosszú. Ezüst szindapsus nevezik, hogy az ezüst foltok egy hideg sötétzöld levél háttérben.

  A körkörös szindapsus egyedülálló, mivel nem rendelkezik a növény minden típusának jellemző jellemzőjével. Ez szinte az egyetlen olyan megjelenés, amely egy foton leveleket tartalmaz színes rajz nélkül. De nem akadályozza meg, hogy az egyik népszerű beltéri növény. Ez történik, mert a rajz helyett a fiscased szindapsusnak van egy másik chipje, amely nem rendelkezik más fajokkal. A felét a színe a növény levelei a faj, szabványos sötétzöld, és amikor a nap esik rájuk, akkor érezhetően ragyogóvá és megszerezni egy teljesen más árnyalatú.

  Ez a szoba az otthoni virág 8 m hosszúságig nő. Liana nagyon elágazó. Azonban a Liane levelek kaotikusan merülnek fel, a “propellázokkal”: főként az alsó bázison és a tetején. Ez elrontja a növény dekoratív értékét.

  “Neon” – Virágosállat. Megkapta a nevét a világos, zöld neon színből, amely a napok hatása alatt lefedi a leveleit.

  Megtalálhatja a nézetben a hálózatban, hogy az epipronok szindapsus thai klón, vagy fajai. A külső hasonlóság ellenére ezek az örökzöldek két különböző klánjai. Mindkettő ugyanabból a régióból származik, és mindkettő a támogatáshoz tartozik.

  Leszállás

  A szindapsus számára fontos a jog kiválasztása. Sűrű és olajos talaj – azonnal nem, laza és egyszerű – amire szüksége van. A boltokban a lombhullató növények számára létrehozott szubsztrátok széles választékát találja – mindez megfelel a szindapsusnak. De ha meg tudod keverni a megfelelő alapozót. Ehhez homok, tőzeg, derm és lombhullató humuszra lesz szükséged. Minden összetevőt ugyanabban a számban veszünk.

  A talaj további lazasége szennyeződéseket ad a vízelvezető anyagból: kis agyag, perlit vagy apróra vágott fenyő kéreg. Add hozzá őket nem feltétlenül, de hasznos lesz a talaj vízelvezetésének javításához.

  Egy jó leeresztő réteg a pot alján – ez már nem ajánlás, hanem előfeltétel. A talaj csak egy agyagrétegen, kis köveken vagy kerámia burkolólapokon elalszik.

  Mielőtt ültetnénk egy növényt egy potba, a vízelvezetés elalszik egy talajréteggel. A réteg vastagságát a növény gyökérének térfogata alapján kell kiszámítani, így a hely a talaj másik rétegére vonatkozik a gyökérrendszer felett. A vízelvezetés szubsztrátumrétegén a szindapszess gyökerei vannak kialakítva, és a szubsztrátum maradékával borítják a tetején és szépen szabotázsban.

  Közvetlenül a kirakodás után, a növénynek meg kell öntenie. Kedvező idő a Szindapsus pot – tavasz megváltoztatásához.

  Gondoskodás

  Szindapsus nem tulajdonítható a szerény szobatársaknak. Lehetetlen egyszerűen elhelyezni, és nem vesz részt életében, szükség lesz bizonyos feltételekre.

   Világítás

   A trópusi erdőkben a növény a fák árnyékában él, így az apartmanokban és irodákban kb. Ugyanazokat a feltételeket kell biztosítani. Félig vagy ott lesz, ahol a fény eléri a már szétszórt.

   Állandó szétszórt fény fél napra csak a fényes színű levelek (például “Neon”) fajtákra van szükség. Ha a szindapsus az árnyékba helyezi, és a fénytől a lehető legnagyobb mértékben elkülönít, a levelei elveszítik a színük és színük fényerejét. Ez arra a tényre vezethet, hogy a virág elveszíti külső fellebbezését. Ezért télen segíteni kell a növényt “feltárni a normát” a lámpával, mivel a fény nap sokkal rövidebb lesz.

   Ha vannak gyerekek vagy állatok a házban, Szindapsusnak kell elhelyezniük a hozzáférési zónájukból. A növény mérgező.

   Jó hely, ahol egy potot találnak egy szindapsus – északi vagy nyugati ablakokkal.

   páratartalom

   Az őshonos szindapsus trópusi erdőket magas páratartalommal megkülönböztetik. De nem kell gondoskodnia egy mocsárba egy potban egy szindapsussal – elforgatja. Minden, amire szüksége van, hogy hetente kétszer permetezze a virágot a szórópisztolyból. Havonta háromszor zuhanyozhat.

   Lifehak: Annak érdekében, hogy nincsenek foltok és válások a levelekben, használjon szórópisztolyt egy kis vízsugár permetezésével.

   Télen, hogy újra létrehozza a délkelet-ázsiai trópusokat otthon, használnia kell a hidratáló. Tehát a szindapsus könnyebb átutalni a hideg szezont, és megnöveli a száraz levegőt a lakásban a fűtési szezon alatt.

   Ha egy közös hely egy olyan edény, amelynek egy ablakja az akkumulátor feletti ablakpárkányon, akkor télre kell átrendezni. A fűtőberendezésből származó forró levegő meg fogja ölni szindapsuszt.

   Locsolás

   A Szindapsus csak az aktív növekedés során bőséges öntözést igényel. A fennmaradó időszakok során az öntözésnek mérsékeltnek kell lennie.

   A pot egy növénynek kell állnia egy raklapon vagy csészealjon. Az öntözés után, ha a víz egy része a szubsztrátumon van kialakítva, el kell távolítani a Szindapsus bosszújának megakadályozásához.

   A tünetek, amelyeket a konvergencia még mindig megtörtént – a növény levelei hátoldalán, a vízcseppek kondenzátumokként alakulnak ki. Meg kell állítania az öntözést, és adjon egy virágot, hogy több napig szárítsa meg.

   A talajt nem korábban kell öntözni, mint az utolsó öntözés után. Nyáron az öntözési időszakosság általában 2-4 napig terjed, télen – kevesebb.

   Hőfok

   Tavasszal ősszel a szindapsus jónak érzi magát a + 20 ° C-os átlaghőmérsékleten. Télen a növény a pihenés állapotába áramlik, és meglehetősen átlagos levegő hőmérséklete + 15 ° C-ban.

   A hőmérséklet-rendszer beállítását fokozatosan kell elvégezni. Szindapsus nem tolerálja az éles hőmérsékletkülönbségeket. Ugyanezen okból védeni kell a vázlatoktól, amelyek szintén pusztítóak a növény számára is.

   Podkord

   Az összes szükséges anyag biztosítása érdekében az üzem nem csak rendszeresen átültetett vagy frissítve van. Ehhez hozzá kell tenned a szindapsuszt is.

   A nyári adagoló havonta 2-szeres növényeket igényel. Fall, a frekvencia fokozatosan vágnia kell, hogy télen csak a Szindapsus havonta táplálja a Szindapsusot.

   A virágért minden ásványi műtrágyák alkalmasak dekoratív lombhullató növényekre.

   A műtrágyát az öntözés után a talajban kell elvégezni, hogy megvédje a szindapsuszt.

   Egy gyönyörű korona kialakulása

   A növény rendezett alakja csak a munka eredménye. Önmagában a növény szorongathatatlanul és kaotikus. A szindapsus gyönyörű fajának kulcsa csípő és vágás. Tavasszal kell megtenni, amikor a növény télen felébred, és az aktuális növekedési fázisban szerepel.

   A metszés lehetővé teszi, hogy megkapja a megfelelő űrlapot. Az éles steril ollóval rendelkező növénynek minden túlcsordulási lianot kell vágnia.

   A paging megakadályozza a Lian nem kívánt növekedését. Ehhez eltávolítja a top vese-t. Anélkül, hogy Liana megszűnik, hogy növekedjen, és elkezdi laterális hajtások növekedni.

   Átruházás

   Fiatal beltéri virágminták minden évben transzplantálnak, amíg növekszik a kívánt méretre. A felnőtt szindapsusnak több finom gondosságra van szüksége. A transzplantáció csak az igény esetén jelenik meg. A véletlenszerű edény által megszakították is feltüntethetők a transzplantációs növényekre is. A gondoskodás oka a törékeny lianák, amelyek könnyen károsíthatók az összes transzplantációban.

   A szindapusus gyökérrendszere bőségesen növekszik és kitölti önmagában az egész potot. Ezért az üzemnek kötelező transzplantációra van szüksége az 1-2 méretű edények változásával. A formában a legjobb, de sekély pot.

   Szindapsusnak öregségi korú volt. A növény várható élettartama – 4 év. Ezen időszak után a virág leesik a leveleket. A virágok azt tanácsolják, hogy ne várjunk, amíg a növény elpusztul, és felkészíti a cserét, saját dugványaiból nőtt.

   Javasoljuk, hogy ne transzplantáló növények, amelyek tavasszal a jövőbeli lian hosszú hajtásai vannak. Ezen hajtások átültetésekor lebomlik. Hajtja és vágja magát magának. Ebben az esetben a transzplantáció normál üzemmódban végezhető el.

   Van egy trükk, amely ösztönözheti a szindapsus gyökérrendszerének növekedését. Ehhez a virágvíz átültetése során a rendelkezésre álló gyökereket hosszúságuk harmadával kell lerövidítenie. Ez a manipuláció kényelmesebb és biztonságosabb az éles ollóval rendelkező növények számára. A vágásokat szükségszerűen apróra vágott aktivált szénnel kell feldolgozni.

   A tenyésztési módszerek

   Virágok tenyésztése szindapsus két módon.

    A dugványok ki kell vágniuk a Lian-t oly módon, hogy mindegyiknek legalább 2 intersticusa van – egy szabad szár két független lombhullató csomó között. A vágásnál a jobb gyökerezéshez fűződőnek kell lennie. A vágás 45 fokos szögben éles késsel készült.

    A dugványok elkészítéséhez vízzel kell elhelyezniük, amelyben az aktivált szén hozzáadásra került, vagy azonnal a homok és a tőzeg szubsztrátjába kerül. A jövő üzemet egy mini-üvegházba kell helyezni, hogy magas páratartalmat és emelkedett hőmérsékletet tartson fenn.

    Tavaszi vagy nyár kedvező idő a tenyésztéshez. De elvégezheti az eljárást és a hideg évszakban. Csak ebben az esetben a dugványok tovább fogják indítani a gyökereket.

    A dugványok csak egy meglehetősen felnőtt növényt reprodukálhatók. Hosszú és erős Lyans-nak és egy jó gyökérrendszernek kell lennie. Nem hagyhatja el a szindapsus donort, hogy hagyja meztelenül, csak gyökerei és stubok szárak.

    Vízszintes kihívások

    Tehát a virág tenyésztése egyszerűbb, mert kevesebb televíziós körülmény van.

    A tenyésztési eljáráshoz az anyavállalatra lesz szükség, és egy másik potot talajjal. A Lian Szindapsusot egy üres edénybe kell küldeni, és a menekülés része a szubsztrátumba. Csak meg kell erősítenie a szőlőt, hogy ne menjen el.

    Néhány héttel később új gyökerek jelennek meg a szárban. Amikor a jövő szindapsus jobb (3-4 hét) gyökerezik (3-4 hét), el kell választani az anyavállalattól, és tovább kell gondoskodnia, mint egy külön helyiségvirágként.

    Családok virágzik

    Szindapsus otthon gyakorlatilag nem virágzik, függetlenül attól, hogy milyen jól biztosította a szükséges feltételeket. És hazájában évente csinálja. A Szindapsusnak egy szabványa van egy olyan családias virágfoltnak, amelynek zöld ágyúja van. Így a virágcsökkentők nem tekinthetők nagy mulasztásnak, hogy a növény nem virágzik.

    Lehetőség van arra, hogy az egész életében, mint egy houseplant szindapsus soha nem vásárol virágokat. Normális, és nem jelenti azt, hogy sürgősen riasztónak kell lennie, és feltételeznie kell, hogy valami baj van az üzemben.

    A trópusi erdőkben Szindapsus nem csak virágok, hanem gyümölcsök is. Ez történhet, és mint egy szoba virág.

    Fontos megjegyezni, hogy a szindapsus gyümölcsei nagyon mérgezőek. Ha a lakás gyermekei vagy állatok, akkor jobb, ha eltávolítjuk a gyümölcsöt, hogy megakadályozzák a lehetséges problémákat.

    Betegségek és kártevők

    A szindapsus betegségei nem fenyegetnek. A rossz gondossággal és rovarokkal fenyegetik.

    A Cindapsus megsértésének tünetei.

    • Sárga levelek – A tápanyagok hiánya a földön. Az üzemnek táplálkoznia kell.
    • Lassú növekedés vagy növény nem nő, Általában – – a földön lévő anyagok hiánya, vagy egy kis pot. Végezze el a nagyobb transzplantációt és legalább részleges helyettesítést a talaj és az etetés.
    • Takarmánylevél – kevés fény vagy tervezet. Kell átrendezni a potot arra a helyre, ahol nincs hőmérséklet csepp és kellően szétszórt fény. A félig is megfelel.
    • Elhagyja a csavart – A fény hiánya. Ugyanaz a dolog: A fazék világosabbá kell adnia, de nem a megfelelő napsütéses sugarak.
    • Barna foltok a leveleken – Ezek a naptól égnek. Meg kell adnia a potot a felében, és védje meg a növényt a naptól.
    • Szindapsus sápadt és soha nem látott, kihúzódik – A fény hiánya.
    • A levelek elakadnak, rozsdam meg a gyökereket és szárat – felesleges öntözés. Megpróbálhatja megmenteni az üzemet. Ehhez teljes körű transzplantációra van szükséged egy új szárazföldre, és az “amputáció” rothadó részek által érintett. A földbe való leszállás előtti részeket összefonódó aktivált vagy faszénnel kell kezelni.

    A rosszindulatú rovarok tünetei a szindapsuson.

    • A lap forgalma, kis barna foltok megjelentek – a panelek elkezdődtek. A növényt “Accutelcom” vagy más inszekticiddal kell kezelni.
    • Italok ezüst lapokon – utazások. Önnek is kell kezelnie a növényi inszekticidet.
    • Szürke Pautinc a növényeken – Web Tick. A kezdethez a növényt szappanoldattal kezelheti. Gazdaságos szappan, hogy vízben oldja a sáros megoldást, de úgy tűnik, hogy nem úgy néz ki, mint a tej. Ha a kezelést nem segíti a megoldás, akkor újrafelhasználás és inszekticid.
    • A leveleken elkezdődött a szó – szükséges a növény kezelése permetrin-t tartalmazó készítményrel.

    Scindapsus Care Tippek a következő videóban.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: