Staplia: otthonok és gondozás otthon

A mai szobanövények számos fajtájú fajta szerepelnek, amely lehetővé teszi az áramlásokat, hogy vegye fel a kultúrát az ízletes preferenciáik alapján. Nagyon gyakran az ablakpárkányon, a lakóépületek és az irodák találhatók, amelyek között a kompakt virágzó állomány kiemelhető.

Staplia: otthonok és gondozás otthon

Staplia: otthonok és gondozás otthon

Staplia: otthonok és gondozás otthon

Sajátosságok

Ez a kultúra egy évelő, amely húsos hajtások, valamint Hihetetlenül gyönyörű virágok, amely a típustól függően más színű lehet. A virágos rudak körében számos más lehetőség a növényi rudak között is megjelent a növény nevére “Rendszercsillag” és “tengeri csillag”. A botanikai jellemzők alapján a succulensek az oldalsó oldalakhoz tartoznak.A természetben a kultúra megtalálható az afrikai erdőkben a fák alatt, a hegyi lejtőkön, valamint a tározók közelében. Ami az otthoni ellátást illeti, az üzem, amely zamatos, minimálisan figyelmet igényel a tulajdonosának, így a virág növekedése is sikeres lesz.

A kultúrát nagyméretűek nem emelik ki. Általános szabályként egy felnőtt példány elérheti az 50-60 centiméter maximális magasságát. A Stapelia felületi gyökérrendszerrel rendelkezik, és maguk a szárak sima bőrrel húzódnak a bordázott folyamatokba. Megnyugtathatja, hogy egy ívelt alakja több arc, a szín előnyösen zöld, a motorok sárga és rózsaszín.

Staplia: otthonok és gondozás otthon

Staplia: otthonok és gondozás otthon

Staplia: otthonok és gondozás otthon

Ami a virágzást illeti, a legtöbb esetben nyáron és meleg hónapokban esik. Először is, meglehetősen nagy légbimbók kezdnek növekedni a kultúrán, amely a méretükben elérheti a nagy csirke tojást. Könyvjelzőjük és a kialakulás a hajtások alján történik, néhány fajta megjelenik a tetején. Virágok nőnek külön kékítőkön, Minden bizottság öt szirmokat tartalmaz, amelyek alapjai egy sajátos tölcséren belül. Gyakran előfordul, hogy egy húsos görgő jelen van a bud közepén.

Csillagszirmok az éleiben egy hosszúkás halom, könnyű árnyalatokban festve. A virág színe maga a kultúra változatosságától függ.

Staplia: otthonok és gondozás otthon

Staplia: otthonok és gondozás otthon

Hogy a növény a virágzó fázisba lépett, lehetséges, hogy kitaláljuk az állománytól származó kellemetlen szagot. Ezt a funkciót a kultúra a teljes fejlesztés és a beporzás érdekében kell előírni. Ez az illat, hogy képes arra, hogy vonzzon bizonyos rovarokat, amelyek a természeti környezetben beporzótelepítenek.

Azok a virágok, amelyek egy zamatos otthon termesztésével foglalkoznak, ilyen esetekben egyszerűen átadják a virágot a verandára vagy erkélyre. Vannak kilátás erre az évre, amely a virágzás során meglehetősen kellemes szagot exudál. A virágzó állomány időtartama körülbelül két hét.

A kultúra önálló hibákkal jelzi a virágaktivitást ezzel a megjelenésével. Ezért még egy újonc is képes lesz kijavítani a fogva tartás feltételeit, élvezheti a virág vonzerejét az otthonában.

Staplia: otthonok és gondozás otthon

Fajták

Ma a nemzetközi botanikai osztályozás alapján több mint öt tucat faj van a zamatos földön. A következő készletek különösen népszerűek a virágvíz között.

  Nagy-virágos nagyvirág

  Ennek a fajnak a hajtásai négy arccal rendelkeznek, a fő elágazás a kultúra alapján csökken. A nagyfokozó egy színre emel. Átmérőjű, a feltárt rügy 15-25 centiméter méretű, a fajok életkorától és jellemzőitől függően.

  Színes szirmok – bíborvörös vagy bordó, könnyű vile. A virágzási fázis elég rövid, mivel általában két-öt napig tart. A virágból származó szag ez az időszakban kifejező.

   Staplia: otthonok és gondozás otthon

   Pestray

   A hajtások szerkezetének különféle jellemzői megkülönböztetik, ami a szakaszban a körben van megfelelő formája. A szárak széleiben kis fogak. Általános szabályként a hajtások magassága körülbelül 15 centiméter.

   Nyári zamatos virágok Sárga vagy krém virág burgundi vagy barna fröccsenés. A virágok átmérője a közzétett formában körülbelül 5-7 centiméter. Ez a faj a virágzás során meglehetősen erős szagot sugároz.

    Staplia: otthonok és gondozás otthon

    Staplia: otthonok és gondozás otthon

    Csillag alakú

    Az ilyen típusú évelők szárai négy arccal rendelkeznek, magasságuk 15-20 centiméter. A zöld színű növényeket rózsaszín vagy piros válások kiegészítik, egyidejűleg nagyon kicsi. A virágok egymás mellett jelennek meg, és kis csoportokat hoznak létre 2-3 rügyekből.

    Átmérő a közzétett formában nem haladja meg a 10 centimétert. A szirmokat egy buggy felszín jelzi, a fátyolok az oldalakra összpontosítanak. A fajok stiplikei virágok narancssárga, piros és sárga virágok.

     Staplia: otthonok és gondozás otthon

     Vas-és virágos nagyfoker

     A virágnak meglehetősen szerény méretei vannak, amelyek nem haladják meg a 15 centimétert. Szárak festettek egy világos zöld árnyékban. Általában a virágzás folyamatában három rügyek alakulnak évelőként. A virágok lesznek Citromszín, Az átmérő 5 centiméteren belül változik.

      Staplia: otthonok és gondozás otthon

      Óriás

      Ehhez a típushoz a húsos szárak jellemzik, valamint nagyon nagy virágok, amelyek átmérője 30-35 centiméter lesz. Színező szirmok – Sárga sötétvörös fröccsenéssel, Az űrlap egy kicsit szűkült és kinyújtott. A növénynek nagyon erős szaga van a virágzó fázisban.

       Staplia: otthonok és gondozás otthon

       Staplia: otthonok és gondozás otthon

       Aranypíra

       A szárak 10-13 centiméter hosszúságúak, a virágok és a rügyek kialakulása az állomány tetején történik, egy kis virágcsoporttal. Átmérőjük 4-5 centiméter. Ha virágoznak, ez a növénynek lapos virágok lesznek, amelyek egy tengeri csillaggal hasonlítanak. Színező szirmok – Sárga vagy saláta Minimális tubercles. A bimbók közepén nagyszámú erőteljes.

        A fajta jellemzője nem mérgező, hanem kellemes, diszkrét illatú.

        Staplia: otthonok és gondozás otthon

        Hirsuta

        A növény virágzik a kis barna-lila virágok, amelynek mérete legfeljebb 10 centiméter. A szirmok díszítik Keresztcsíkok és lila halom, amelyek lehetővé teszik, hogy a virág vizuális hasonlóságot szerezzen bársonygal. A kultúra szárai nem rendelkeznek zabininnal, a fogak csak alább vannak elhelyezve. A szirmok jelen vannak a széleken.

         Staplia: otthonok és gondozás otthon

         Desmetiana

         Évelő évelő, amelynek magassága 30 centiméterrel érhető el. A szárak négy élvel vannak kialakítva. A virágok a szélek körülosak Gyönyörű lila árnyalatú. A rózsaszín halom színe pozitív hatással van a beltéri növény dekoratív vonzerejére.

          Staplia: otthonok és gondozás otthon

          Alapértelmezett

          Egy fajta, hogy a szokatlan és nagyon vonzó zamatok valódi ismerete értékelni fogja. A virágban lévő hiba nagyszámú mellény, amely központjában található Gyönyörű csillag hajlított szirmokkal. A növény maga is eléri a kis méreteket: Rendszerint a fajok állománya 15 centiméter magasra emelkedik. Blossom blokkolt, hétig tarthat.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Változékony

           A tenyészet sima szárakkal rendelkezik, amelyek hossza 15 centimétert ér el, és rügyekkel virágzik, amely az átmérőben látható formában körülbelül 7 centiméter. A szirmokat sárga-zölden festik, díszítik a burgundi csíkokat és fröccsenő.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           A fogva tartás feltételei

           A jelenlegi ellátás elég egyszerű. A fő árnyalat, amely a tőzsdei növekedést és a virágzás lehetőségeit biztosítja kompetensen kiválasztott hely.

           Negatívan befolyásolja a virágcserép virágos permutációját, így az ablakpárkány vagy más felület kiválasztása egy virággal való elhelyezéséhez alaposan kell lennie.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Világítás és szállás

           Succulent nagyon érzékeny a fényre, mivel a növény hiánya gyakran csepp rügyeket, és megváltoztatja a száruk színét is. Intenzív fény – Fontos jellemző, amely biztosítja a növények jó növekedését otthon. Helyezzen egy virágot az ablakok déli, nyugati vagy keleti oldalán. A nyári hónapokban azonban érdemes egy árnyékoló rácsot használni, amely közvetlen napfényt szétszór, amely elkerüli az égési sérülést.

           Az ultraibolya túlkínálata állományban Brown Spots. Egy másik jel, amely az égésre mutat, a szárak vörösségét fordítja. Ami az északi oldalon növekvő kultúrákat illeti, a napfény minimális időtartama alatt a téli hónapokban további háttérvilágítást kell szervezniük.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Páratartalom és hőmérséklet

           Az évelőkre alkalmas hőmérő mutatók az évszaktól függően eltérőek lesznek. Tehát a meleg hónapokban a + 22-26 fokos tartomány megfelelő hőmérséklet lesz az állományhoz. Nyáron a kultúra jól alakul ki az erkélyeken és a loggiákon, de az ilyen helyiségek tervezetét ki kell zárni.

           Succulent közelebb van a puzzie-hez, közelebb kerül novemberre, akkor februárig folytatódik. Ebben az időben érdemes leengedni a levegő hőmérsékletét a növényi tartalom + 14-16 fok. Azonban a tenyészet kritikus jele + 10-12 ° C-ra csökken.

           Ami a páratartalmat illeti, az állomány, mint egy kaktusz, nyugodtan fejlődik az alacsony páratartalmú házakban. Nem szükséges a permetezéssel hidratálni. Azonban a virágtermékek ajánlott egy periodikus meleg zuhanykultúra rendezésére, kivéve az ilyen eseményeket a Staplia virágzási ideje alatt. Ha a fürdésnek elkerülnie kell a talaj kikötőjét a potban, amelyben növekszik.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Hogyan kell törődni?

           Az otthoni zamatos gondozás több kötelező tevékenységre csökken.

           Locsolás

           A hidratálás folyamatában szükséges Kerülje a talaj és a stressz víz öntését egy edényben, mivel túl sok folyadék van a gyökér forgását, valamint a gombás betegségek kialakulását. Ahhoz, hogy megvédje az üzemet ilyen helyzetekből, a leszállás folyamatában a vízelvezetés meghozatalához szükséges.

           Az öntözés talajszárításként történik. Ebben az időszakban márciustól szeptemberig, a frekvencia az öntözés csökken egyszer egy héten, decemberben és januárban érdemes megállni őket egyáltalán.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Trágya

           Succulent, annak ellenére, hogy, Időszakos etetés szükséges. A növekedés és a virágzás kedvező hatása nyári etetés. Hetente egyszer hajtják végre, speciális táplálkozási vegyületeket alkalmaznak, amelyek zamatosok és kaktuszok számára készültek. A kálium-műtrágyákkal ellátott készletek időben történő táplálása pozitívan befolyásolja a növény ellenállását a különböző segédeszközökhöz. Télen a műtrágya évelő nem igényel.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Átruházás

           A fiatal virágoknak rendszeresen újratelepülnek, és ez a szükségesség kapcsolódik az aktív növekedéshez a nagyszélességű méretben. Az eljárást tavaszi hónapokban állítják elő.

           Ami a felnőtt stapeliiumot illeti, a talaj és a pot 2-3 éven át cserélhető. A transzplantációs folyamat kultúrájának megfiatalítása érdekében a központból származik, hogy távolítsa el a régi hajtásokat, amelyek már nem képesek színfűrészt és rügyet alkotni. Az évelő transzplantátumokat néha helyettesíthetjük a talaj felső rétegének frissítésével.

           A transzplantációs folyamatot csökkenti a virág gyökerezésére egy olyan edényben, amelynek speciális szubsztrátja van, amely önállóan vagy vásárlással elvégezhető a boltban. A staplia talajja finom földterületből és durva homokból áll. A vízelvezetésnek 1/3 egy részét kell elfoglalnia egy virágra.

           Az évelő csak az elő ellopott talajban gyökerezik, kiszállása és átültetése. A tenyészet 2-3 napos ültetése után a kultúra nem.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Reprodukció

           Kétféleképpen módosítani a zamatos otthon:

           • dugványok;
           • Magok.

           Az ültetési anyag betakarításához érdemes éles kést használni, ami a munka előtt szükség van továbbképzésre. A növény egy részének elválasztása után a vágás helyét is faszénnel kezeljük. Amikor a szárat elválasztják az anyavállalattól, a példányt több órán át bármilyen felületen kell hagyni, hogy egy kicsit jóváhagyott legyen.

           Miután a vágott dugványok a homok és a tőzegből álló talajba gyökereztek. Idő után, amikor a dugványok teljesen gyökerezik, azokat külön kis kapacitásba kell keresni, előzetesen szubsztrátot a homokból, a levél földön, a gyepen és a faszénből.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           A zamatent reprodukciójának második lehetőségét a magzatból gyűjtött magok segítségével végzik. Az összeszerelt ültetési anyagot homokos talajban vetik ki. Általában a hajtásokat 2-3 hét után mondják ki. A kecses kultúra érdemes biztosítani és searban egy kis edényben.

           Egy évvel később a succulenseket nagy tartályba transzplantizálhatjuk. A transzplantációhoz használjon egy módszert a tenyészet átrakodására egy tartályból a másikba.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Betegségek és kártevők

           Minden lehetséges képesség, amely leküzdi az állományt, a nedvesség kopásával kapcsolatos hibákkal kapcsolatos hibákra vonatkozik. A virágon fekete pontok és lágy szárak jelennek meg. Leggyakrabban az üzem a gyökér rothadás alakul ki, amelyből az évelő szinte lehetetlen gyógyítani. Az ilyen kultúra érdemes összejátszani az ültetési anyagot a dugványok formájában, hogy otthon maradjon az ilyen típusú állományban.

           A kártevők között a kultúra legnagyobb veszélye képviseli Tll, kultusz tiszta és sokféle cerver. A rovarirtó kártevők elpusztítják a rovarirtókat.

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Staplia: otthonok és gondozás otthon

           Még inkább az állomány távozása megtanulja a következő videót.

           Kamat cikk
           ( Még nincs értékelés )
           Ossza meg barátaival
           123
           Megjegyzés hozzáadása