Tenyésztés Begonia Dugványok otthon

A Begonia csodálatos virág, hogy önállóan vásárolhat és növekedhet otthon. A növény otthon, apartmanok, vidéki helyszínen, kertészeti vagy parkban díszíthet. Ezt a virágot a világ szinte minden országában forgalmazzák.

Sajátosságok

Növelje a begónia Dél-Amerika, Ázsia és Afrika trópusi erdeiből. A növény gazdag a fajok sokszínűségében, és több mint 900 faj van. Vannak politikai dekoratív, cukornád, cserje és gyönyörű típusai. A Begonia különböző formákat (csepp alakú, lekerekített, hosszúkás), levelek színeit (piros, fekete és vöröses, ezüst, nehéz mintákkal, rozsdás-zöld, lila, szürke. A szirmok ilyen színekkel rendelkezhetnek: sárga, hófehér, krém, narancssárga, piros, rózsaszín és lila.

Kiképzés

Mielőtt ültetné a dugványokat a talajba, fel kell készíteni őket a reprodukcióra és Kövesse lépésről lépésre.

  • Egy éles kés segítségével meg kell vágnia a menekülés felső részét, körülbelül 11 centiméter hosszúságú. 2-3 csomónak kell lennie a vágónál.
  • Szükséges az alsó levelek eltávolítása, és csak 5-6 lapot hagyhat a szár tetején.
  • Egy ideig a dugványokat száraz szeletekre kell hagyni. Ha a vágófelület megszárad, meg kell kezdeni a gyökerezést.

Leszállás

Grow Begonia a dugványokkal – a leggyorsabb és legkényelmesebb lehetőség a tapasztalatlan növényi és amatőr kertészek számára. Ragyogó lakosztályok az összes szár Begonias számára. Ha át kell téríteni a virágot, akkor jól fog tudni, és növekszik. A dugványok segítségével szinte minden típusú virágot üzemelhet. Hogy a rajz jó, meg kell vágni a virág részét éles késsel. Van egy “FSTA” néven, meg kell vágni. Mindegyik folyamatot, amelyet be kell ültetni, 3 vesékkel kell rendelkezniük, és az ágak normál hosszúságú 11 centiméterrel kell rendelkezniük.

Ha vannak levelek a dugványokon, akkor nem kell vágni őket. Ha a levelek nagy méretűek, akkor fel kell vágniuk a felét, hogy ne vegyenek fel hatalmas számú táplálkozási összetevőt az üzemben. A levágott dugványok le kell hagynod egy kicsit pillantást. Ehhez egy papírlapra kell helyezni őket, és 120 percet hagynak. Jobb, ha nem húzza meg a dugványokat a tartályba. Jobb, ha a virágot a folyadékban levágja, és világos szobába helyezi.

Néhány dugványon a gyökerek megjelenhetnek az ötödik napon, más fajtákban, a gyökerek néhány héttel később jelennek meg.

Amint az első gyökerek megjelennek, a Begonia-t egy jó tartályba kell átültetni, ahol lesz egy leeresztő réteg és megfelelően kiválasztott szubsztrátok. A különleges üzletekben megvásárolhat egy olyan talajt, amely a virág fejlesztésére szolgál. A szakemberek tanácsai szerint a szerzett talajt homokkal kell összekeverni. Olyan talajban van, hogy a Begonia képes lesz jól növekedni és fejlődni.

Olvasson tovább  Házfák: fajták és szabályok

Annak érdekében, hogy az új gyökérrendszerrel rendelkező virág a lehető leghamarabb megtalálható legyen, különleges megoldásokkal, például “corneser” vagy “heteroacexin” szekcióval kell kezelni. Csúsztassa a tartályban lévő dugványokat 1 centiméter mélységét a gyökerekből. Először is, a növény nedvességet és hőt igényel; Ehhez a begónia kell lefednie a fél műanyag palackot, amely lefedi az alsó részét és a fedelet. Ezzel a módszerrel a virág jól fog növekedni. Amint a begónia növekszik, el kell távolítania ezt a menetet.

Vízben gyökerezik

Ha az üzemet a talajban szaporítják, vagy ez a módszer nem tetszik, a virág képes lesz gyökerezni a folyadékban. Csak a következő lépéseket kell követnie.

  • A növény gyökerezéséhez át kell használni egy átlátszó tartályt, öntsön egy tiszta folyadékot szobahőmérsékleten, tegyen egy evőeszközt, és kérdezze meg. A folyadékban csak levelek nélkül kell lennie.
  • A folyékony dugványokban felmelegedett és világos szobában kell lennie. Szükség van a dugványok nyomon követésére. Nem lehet egy csomó dugványt egy üvegbe, nem érinthetik egymást.
  • Amikor a növények megjelennek a növényeken, 1-2 cm-es méretűek, a menekülést állandó időtartamra kell áthelyezni a talajban.

Tanács! A begoniák talaját üzletekben értékesítik, de lehet, hogy magad. Fontos, hogy könnyű sűrűséggel, magas termékenységgel rendelkezik, és gyenge vagy semleges volt az összetételében.

Gondoskodás

Miután új levelek kezdtek megjelenni a hajtásokon, a menedéket el kell távolítani. Szükséges átültetni a virágot az állandó tartózkodási helyén. Ideális feltételek egy fiatal növény számára, hogy a fajták.

  • Az új virág kapacitása nem lehet hatalmas. A kezdethez elegendő méret 710-810 milliméter. A fazék alján lyukak kell lennie a felesleges folyadék áramlására. Jobb, ha egy kerámia edényt használnak, mint a fémes.
  • A növénynek a speciális virágüzletekben vásárolható. A talaj felkészítése, keverje össze 2 darab gyepét és 1 darab levél lassul, homok és tőzeg. A gyökérvirágrendszerhez nem lehetett rothadni, a tartály alján, amelynek leeresztőréteget kell fektetnie.
  • A begónianak biztonságosan kell biztosítania a fényt. De a forró nap virágolhat. Ezért nyáron egy virágot kell elhelyezni a keleti vagy a nyugati ablakpárkányon.
Olvasson tovább  Mint a ficus etetése?

Hőfok

A növény normál hőmérséklete, körülbelül 21-26 fok. Télen 16-19 fokos hőmérsékletre van szükség. Ez a virág a levegő megnövekedett páratartalmát igényli, de nem érdemes permetezni az üzemet. Ezért a tartályt a folyadékkal a raklapon lévő állványra kell mozgatni. A kő köveket szolgálhat.

A legfontosabb dolog – a tartály alja nem érinti a folyadékot.

Locsolás

Az üzem öntözése bőségesnek kell lennie, de nem lehet splash a szárak és a levelek. Virágot önthetsz a raklapon keresztül, erre a kapacitást 21-31 percig kell tartani egy folyadékkal ellátott tartályban. Az öntözéshez szükséges folyadék rezisztens és szobahőmérsékletű. Télen az öntözést meg kell vágni, és a gumófajták ebben az évszakban nem lehetnek öntözés.

Podkord

Amikor a virágzás megkezdődik, komplex ásványi műtrágyákat kell használnia, és adja hozzá őket az üzemhez a virágzási idő végéig. A virághoz további nitrogén etetés nem használható. De ha a növény gyenge és letargikus lesz, akkor nitrogén műtrágyákat használhat.

Transzplantáció és csípés

Mikor jön a tavaszi idő, szükség van egy virágátültetésre egy széles edényben. De ha a gyökérrendszer gyorsan nőtt, és a növény szorosan vált, a transzplantáció egy másik időszakban elvégezhető. Amint a virágot átültetett, azt egy sötétített helyiségben kell elhelyezni. Akkor bokorot kell alkotnia. Meg kell csípni a fő hajtások, hogy további formában. Szükséges eltávolítani a gyenge ágakat és a villogó rügyeket.

Fontos, hogy ne vágja az üzemet, hogy egyáltalán ne száradjon.

Milyen problémák merülhetnek fel?

Begonia növekedésekor néhány probléma merülhet fel.

Ha a gyökerek nem jelennek meg

Hogy felmerüljenek, a következő szabályok kell követniük. Érdemes frissíteni a vágást egy evőeszközön, amely a folyadékban található, és öntsön tiszta vizet. A “Kornin” -hez is hozzáadhatod a folyadékot. Száraz szárazságot kell ellenőrizni, ha a talaj száraz, akkor meg kell fednie a dugványokat, hogy magas páratartalmat kapjon. Szükséges, hogy rendszeresen módosíthassa a változata áztatás a folyékony dugványok a módját gyökereztető dugványok a talajban. Nem tudsz sietni, meg kell adnod egy virágot.

Ha a kis gyökerek 7-10 nap elteltével jelennek meg a folyadékban, akkor a talajban csak 22-30 nap után fejlődnek.

Ha a virág nem fejlődik

Meg kell vizsgálni az üzemet. A gyenge ellátás miatt a betegségek és a kártevők megjelennek. A betegségeket speciális gyógyszerek segítségével gyógyíthatjuk, és a káros rovarokat önállóan kell törölni, vagy rendszeres rovarirtókat használnak. Ez megtörténik, hogy a virág túlságosan tele van folyadékkal. Ha a növény lassú, akkor el kell távolítania a földet az edényből, hogy sikereket. Kell cserélni a talajt, és vágja le a rothadt gyökereket. Akkor vissza kell tenned Begonia vissza a tartályba.

Olvasson tovább  Orchideák Vietnamból: Jellemzők és gondozás

Ha a virág nem fejlődik a tél kezdete, akkor a támadó előtt kell maradnia. A tavasszal a Begonia folytatja a fejlődését. Nyáron a növénynek átültetnie kell az utcára, hogy egészségesebb legyen. Fontos, hogy a szoba, ahol a begónát ültetik, védett a szél, a zuhanyzó és a forró nap. Így ez a virág nagyon egyszerű, hogy könnyű ragyogni és növekedni. Ha a dugványok nem tudnak gondoskodni, akkor újra kell ültetned őket.

Arról, hogyan kell szaporodni a begonia dugványokat, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: