VALLOTA: Jellemzők és gondoskodás otthon

Sokan szeretnek egzotikus lehetőségeket használni a növényvilágból a meleg országokból, mint beltéri növények. Az ilyen virágok mindig szokatlanul és élénken néznek ki, és a belső tér kiemelkedővé válnak. Az egyik ilyen növény – Wallota az Amarillix családból, amelyet a Kapskaya régió Dél-Afrikában nyújtottak ki.

Leírás

A szelep várható élettartama elérheti a 20 évet. Ugyanakkor a növény rendszeresen dolgozik az élet életében, amíg a legrégebbi. A Wallow gyönyörű felszerelt levelei vannak, amelyek olyanok, mint a forrás levelei. Van egy monofonikus fényes zöld színű és lila színe a nagyon alapon.

Vallota virágzása során vékony, hosszú színű virágfestékek, amelyeken több nagy szín virágzik. Formában hasonlítanak a gramofonokra, és hat szirmokkal rendelkeznek.

Vannak nevezett “szoba Lilia” vagy “Lilia Forest Fires”. De mindaz, ami valójában összekapcsolja a Vallot liliomokkal, ez a virágok megjelenése. A két növényben semmi sem gyakori.

Rossz ötlet, hogy elindítsa Vallotát, ha kisgyermekek vagy állatok élnek a házban. A növény nagyon mérgező, így jobb, ha nem kockáztat. Ezenkívül, amikor egy virággal dolgozik, mindig emlékezni kell a bőr és a nyálkahártyák védelmére.

Néha az internetes erőforrások felhasználói nehézségekbe ütköznek a növények három generikus azonosításával: Vallota, Clivia és Zirtatutus. Az ilyen zavartság az a tény, hogy mindezek a növények felhívták a Waloto-nak, de később a gyökerek és a színek szerkezetében nyilvánvaló különbségek miatt oszlanak meg.

A Nerds, a lila és a Vallota Wallow és a Valota kiválóan fordítják a Zirtatantok nemzetségét. Néhány internetes erőforrás tartósan ragaszkodik ahhoz, hogy a Zirtatutus és a Vallets két független növény születés, de valójában a Zirtatutus mind a wallota.

A Clivia külön nemzetségben van kiemelve. Több jelben különbözik a vallotesektől:

 • gyökér – nem izzó;
 • Egyéb virágzat – egy tizedik kis virággal;
 • levelek Növelje a földet egészen, hozzon létre egy hamis öltönyt, és minden irányban eltérítse a ventilátort.

Típusok és fajták

  A Vallotát több tucat faj képviseli, De a latilitásunkban, különösen az edényekben csak két volt.

  • Vallota szép. A növény hosszú levelei sötét zöld telített hangokra festettek. A virágok narancssárga, burgundiak és fehérek. Az utóbbi nagyon ritkák.

   • Lila vilota. A méret, a Walnotes kiváló: a levelek vékonyabbak, a virágok miniatűrek. Lila Vallot lombozat festett fényes zöld hangok. A fajok neve a virágok lila színéből történt.

   A fajok mellett vannak olyan növények is. Két fajta is népszerű a virágvízzel.

   • Vallota rózsaszín gyémánt. Nagyon hasonlít a miniatűr liliomokhoz. Virágok “Pink Daimond” Van egy finom világos rózsaszín és sárga mag. Ez a fajta szelep miniatűr klasszikus szép.

    • Vallota krémes szépség. Vallotes fényes zöld levelek és krém virágok. Érdekes tulajdonság az atipikus virágzás ideje. “Beauty Creams”, ellentétben más fajtákkal és valvotes típusokkal, ősszel virágzik. Ezért a hálózat megtalálható a “Őszi Lilia” hálózatban.

    Otthoni ápolás

    VALLOTA – A növény viszonylag szerény, így könnyű gondoskodni vele. A növekedés nem okoz semmilyen problémát, ha követi a szezonális szabályokat, és biztosítja a szükséges ellátást.

    Hőfok

    A Wallow egyértelműen kifejezett időszakok – az alvás időtartama és virágzó időszak. Ezért a különböző szezonban lévő virágkövetelmények eltérőek lesznek. És egy másik virág nem tolerálja az éles hőmérsékleti különbségeket, így a szezonális hőmérsékletváltozásokat fokozatosan kell elvégezni, és nem egyszer egy alkalommal.

    Nyári Vallota előnyben részesíti a hőt. Optimális hőmérséklet a növényhez – 23-25 ​​s. A téli virág elalszik.

    Annak érdekében, hogy a növény virágzik a berendezett virágos fázisban, ez az időszak alatt mérsékelt hűvös virágot kell biztosítani. Ez segít neki pihenni és helyreállítani az erőket. Vallotion izzó kényelmesen télen 12-18 s.

    Hogy a növény ne haljon meg ellenjavallt:

    • dámajáték;
    • Szomszédság a fűtőberendezésekkel télen;
    • Állandó hőmérséklet 10 másodperc alatt.

    Világítás

    A virág azt mutatja, hogy nem tudsz aggódni minden alkalommal, amikor a nap kifelé néz, arról, hogy mit kell sürgősen átrendezni a potot, vagy ilyesmit. Ez a növény szereti a napfényt, és az egyenes napsugarakat is átruházza, mint amennyit nem minden beltéri virág büszkélkedhet. De ez nem jelenti azt, hogy Vallotát kell tartani, ahol kell. Ez a funkció egyszerűen segíti a virág túlélését vészhelyzetekben.

    A nyári virágot védeni kell a közvetlen naptól. Az év jelenlegi idején a napsugarak különösen intenzívek, és túl agresszíven járnak el a növényekre. Annak érdekében, hogy a szelepnek nincs égési sérülése, jobb, ha átrendezed a potot, ahol a növény képes lesz elég szétszórt fényt kapni.

    A Vallota napsugarak különleges szükséglete reggel és este. Az emberi nap nem tetszik. Ezért a vallóták elhelyezésére szolgáló optimális hely lesz keleti ablakok. A szélsőséges esetben is alkalmas a déli, de akkor szükség van arra, hogy vigyázzon arra, hogy délben a virág védi a napot.

    Öntözés és alárendelt

    A falu nem tolerálja a nedvességet. Ő pontosabb és könnyebb szenvedni aszályában az edényében, mint a mocsár. Így a virág öntözése mérsékelt. Amikor a szubsztrátum legalább kétharmadát szárítja – újra a vízre. Nyáron az üzemnek hetente kétszer, télen – havonta kétszer öntözni kell.

    A legjobb, ha egy edényt egy raklaphoz egy raklaphoz kell helyezni, amely képes lesz a felesleges nedvességet összegyűjteni. És ezeknek a többletnek azonnal meg kell adnia. Tehát a Vallota védi a konvergenciát.

    Érdekes tény: Ha abbahagyja az időt, hogy a nyáron a vizet vízbe vigye, vagy csökkenti az öntözés intenzitását, akkor nem fog meghalni. A növény a hibernálásba esik, figyelembe véve, hogy az öntözés csökkenése a pihenőidőtartamra készül. Így a növény ötvözi a biológiai órát. Nem kell mindent elhagyni, ha ez történt. Gondosan meg kell adnia az évszak díját az ismerős helyekre.

    A vallótáknak nincs külön követelményei a levegő páratartalmára. Nyáron a növénynek permeteznie kell. Ezt a naponta egyszer vagy kétszer is megteheti, de biztos lehet benne, hogy reggel vagy este. A fennmaradó évszakokban a virág nem szükséges.

    A permetezésnek mérsékeltnek kell lennie. Nem kell egy növényt önteni vízzel, hogy egy hatalmas mennyiségű vizet szüretelik a levelek és a színek, és a talaj felső rétege nedvesedett az öntözésből. Fontos megjegyezni, hogy a Vallot nedvesség túlkínálata nem tetszik a túlzott szárazság. Minden fontos arany közepén.

    Mint bármely más beltéri növény, A Vallota-nak táplálkoznia kell az összes szükséges anyag és nyomelem egyensúlyának fenntartásához. Táplálja, hogy elinduljon ébredés után és a virágzás vége előtt – Ebben az időszakban az üzem aktívan elnyeli mindent, ami a talajból származhat, hogy növekedjen és virágozhasson.

    Átlagosan a valvek visszajelzési gyakorisága – háromhetente. A virágzás vége után az etetést le kell állítani. Valvots, komplex univerzális műtrágyák beltéri növények vagy speciális műtrágyák a hagymás színekhez.

    Virágzás

    Áprilisban ébred fel a téli hibernációjától. Határozza meg az ébredés pillanatát csak – a növények elkezdenek megjelenni és új levelek növekedni. Ebben a pillanatban, amikor a hőmérsékletet el kell kezdeni, hogy fokozatosan emelje fel 20-24 s-ig.

    Lehetetlen a hőmérsékletet ugyanolyan szinten hagyni – annak érdekében, hogy a fagyasztott élettartamok túllépjék, és elkezdjék virágozni az üzemet. De a hőt nem szabad rendezni, mert hosszú idő után a hűvösségben halálhoz vezet.

    Ugyanabban az időszakban el kell kezdenie a növény etetését. Kezdetben egy kicsit többet végeznek. Áprilisban kéthetente egyszer, és a tavasz végéig három héten át etethet. Amint a Wallota kiadja a Stem-flowerost, helyettesítheti a komplex műtrágyákat azoknál, amelyek foszforot tartalmaznak, és stimulálják a növények virágzását. Ez segíti a virágot ebben az energiafogyasztásban egészséges állapotban.

    A virágok képződése során a növény az üzemet, szükség van valamivel intenzívebben, mint a szokásosnál. Miután a hibernációs időszak fokozatosan gyakrabban csinálja. Mivel a tavaszi Vallota egy kissé megnedvesített állapotban folyamatosan szüksége van a talajra. Felesleges víz, amely a fazék alatti raklapra megy, minden szintén szükség van az egyesítéshez.

    Reprodukció

    Virágok szeretik a vallotot az a tény, hogy nagyon könnyen megszorozódik kétféleképpen.

    • Lukovitsa lánya. Az életében az életét önállóan növekszik az izzók gyermekeire. Mindez, ami ebben az esetben van szükség, az, hogy ezeket az izzókat elkülönítsük az anyavállalatból és a transzplantációtól egy külön tartályba. Ez a növényi transzplantáció során történik. Az új növény gondozása azonnal megegyezhet egy felnőttnek.
    • Magok. Minden szintén nagyon egyszerű – az esésben csak nedves talajban kell vetni, üveggel, és 16-18 s. Egy hónappal később a hajtások akkor jelennek meg, ha folyamatosan vállalja a potot és a nedvességet. A fiatal hajtásoknak fokozatosan meg kell tanítaniuk szobahőmérsékletre, egyre nagyobb mértékben. És hat hónapos élet után, a kis szelepeket a személyes edényeik és gondoskodás standard módban lehet keresni.

    Átruházás

    A Vallota egy ritka növény, amely nem csak állandó transzplantációra van szüksége, de rendkívül negatívan érzékeli őket. Ez stresszes neki, ezért csak akkor kell átültetni, ha vannak okok. Átlagosan a növényt 3-5 évente átültetik.

    Virágok ajánlott szedés a valvots számára Kis és sekély edény, amely alkalmas az izzók méretére. Vallota rövid gyökereket helyez el az izzók aljából, és szükségük van egy kis helyre. Az izzó és a falak vagy a falak közötti optimális távolság 2 cm. És a fő dolog – a potnak elegendő vízelvezető lyuknak kell lennie, hogy a felesleges nedvesség szabadon kijusson a talajból.

    A valvóták esetében fontos kiválasztani a megfelelő talajt. A növénynek nincs külön követelménye, de bármilyen talaj sem illik. Az alapvető követelmény – a szubsztrátumnak laza és könnyen kell lennie, hogy levegő és víz is legyen.

    Lehet vásárolni egy talajt az AMARYLLINE-hez, amelyet áruházakban értékesítenek. Wallota határozottan nem alkalmas univerzális talaj a beltéri növények számára. Még akkor is, ha a csomagban a hatalmas színek listája van, vannak valpates vagy zirtatutus.

    Összekapcsolhatja a hordozót. Az alábbi összetevők bármelyikét veszi figyelembe:

    • 3 darab lombhullató páratartalom, 2 rész tőzeg morzsák és 1 darab zúzott a crust vagy a faszén és a homok por állapotára;
    • 3 darab gyep, 2 rész tőzegrák és 1 darab perlite vagy vermikulit (jó talajelvezetéshez) és null por.

    Vallota transzplantációs idő – kora tavasz, Ha a transzplantáció jelzése volt az a tény, hogy az edényben lévő izzók nagyobbak voltak, mint a talaj. Ha a transzplantáció oka nem tervezett (a pot vagy növény megszakadt, csak megvásárolható a boltban), akkor az évszakra hivatkozva van.

    Az aljzat átültetésekor a potot vízelvezetés közben megszórjuk, majd a talaj meg van nedvesítve, és csak az izzók ültetik. Csak a fele kell lennie. A növénynek mérsékelten öntenie kell, és egy heti meleg helyen kell eltávolítani, hogy nyugodtan gyökerezzen.

    Betegségek és kártevők

    Wallota az egyik legkisebb szeszélyes egzotikus növény, amely jó ellenállással rendelkezik a kártevők és betegségek ellen. Ez nem jelenti azt, hogy a növény egyáltalán nem beteg, vagy a priori védelem minden rovar behatolásból. De ha tudod, mit kell tennie, Vallota segíthet abban, hogy gyorsan megbirkózzon a bajokkal, és folytassa az egészséges életet.

    Wallota lehet fusariasis, fertőzés fejjel és szürke rothadás.

    • Fuzariózist okozhat – Szegény talajkezelés előtt ültetett virág. A fertőzés megelőzése érdekében a talajt forraljuk és szárítjuk.
    • A rothadó oka – Nedvesség megteremtése (például túl gyakori öntözés).
    • A fertőzés oka szürke rothadással Általában a téli vagy túlkínálatnál a szükséges szint alatti hőmérséklet csökkenése.

    A betegségek elleni küzdelem módja körülbelül azonos: Távolítsa el az üzem összes érintett részét, és kiküszöbölje a fertőzés okait (visszaállítja az öntözést vagy a levegő hőmérsékletének felemelését).

    A Vallota-nál fogyasztható rovarok – ez egy webes tick (szürke pókháló egy növényen) és egy pajzs (barna foltok a leveleken és a kis rovarok). Mindkét esetben Szükséges kezelni a növényt gazdasági szappannal, vagy ha a fertőzés nagyon erős, rovarirtó. Ezt megelőzően eltávolítania kell a rovarokat vagy a pókhálókat nedves ruhával.

    Nincs virág

    A betegség és a kártevők mellett maga a növény is aláírhatja, hogy valami baj van vele. Ha a vallóták nem virágzik, akkor több ok is lehet. Meg kell találni, hogy melyik releváns, és korrigálja a helyzetet.

    1. Vallota kiugrott a potból. A legközelebbi tavasszal a növénynek többet kell átültetnie egy edénybe.
    2. Vallot pot túl nagy. A növény ebben az esetben megkezdi az összes rendelkezésre álló helyet, új izzókat hoz létre. Emiatt nincs elég energia, hogy színpontos szárat képezzen, és még több virág. Szükség van tavasszal, hogy transzplantálja a növényt egy fazekasságban kisebb.
    3. Nem figyelték meg – a növény nem adta meg a szükséges hűvösséget, és nem csökkentette az öntözést, táplált. Ennek eredményeként Vallota nem állította vissza az erőt, és nem hajlandó virágozni. Meg kell állítania a növény ciklikus életét, és pihenjen neki, ha szükséges.

    Úszás és eső levelek a téli szezon előtt – normák. Ez azt jelzi, hogy a növény a pihenőidőben szerepel.

    Az otthoni közelítésről.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: