Violet “Fire Bird”: Jellemzők és termesztés

Az ibolyák a házi termesztés legnépszerűbb növényét tekintik. A sok apartmanok ablakpárkányát díszítik zöld lombozatukkal és buja virágokkal. A “tűz madár” a leggyakoribb nézet. Ebben a cikkben megadjuk a fajta leírását, mondja meg a színek termesztési és reprodukálási módszereit. Ez lesz senpoliáról, de óta az “ibolya” – a név jobban ismerős, néha is használják.

Sajátosságok

A fajta két alfaja van: Violet “PC-Heat Bird” és “EC-Fire Bird”. Az elsőt a Svetlana Köztársaság tenyésztője eltávolította. A szubfajok virágai nagyok, érdekes színűek, ahol a kék szirmokat sárga színű sárga árnyalattal hígítják. A virágok szélei egyenetlenek, és láthatják a terepet. A nagy leveleknek merész és húsos szerkezete van. A kis lábaknak köszönhetően a levelek kimenete meglehetősen sűrű.

“EK-Fire Bird” származik. Korshunova. Nagy rügyek rózsaszín színű korallbetétekkel, séta, mint a sugarai a közepétől a szélig, szokatlanul szép és óvatosan néz ki. Nagy, füves zöld levelek egy kis snapperrel, sűrű gyűrűvel borítják a virágokat, amelyek mennyisége elérheti a tíz darabot.

Növekvő

A sensipolia növekvő folyamata bonyolítja az a tény, hogy nem olyan könnyű jó virágzás elérése. Rendszerint az ibolyákat négy virágzásnak adják ki, amelyek mindegyike három rügyet virágoz. Amikor először virágzik a rügyek színét, sötétebb, a következő – egy kicsit könnyebb, nagyobb hangsúlyos metszéssel.

Világítás

A bőséges virágzás egyik legfontosabb feltétele a kiváló minőségű világítás. A “tűz madár” fajta meglehetősen igényes és a termesztési valamennyi fő szabályozásra is figyelemmel, hogy több rügyek buja virágzását érheti el. Az üzem számára a legkedvezőbb az ablakpárkányra eső természetes fény. Sajnos gyakran nem elég, ezért Fontos, hogy mesterséges megvilágítást szervezzen. Általános célokra, különleges lámpák, napfény utánzó. A sugarak egy virággal vannak irányítva.

Leggyakrabban a téli lámpák használatához, amikor a napfény nagyon kicsi. A senpolia-nak legalább tizenhárom órán át kell lennie a sugarak alatt. A fény szeretetének ellenére, Az ibolya nem ajánlott közvetlen napsugárzásnak kitenni, Ezért sok flowerflowers kiterjed az ablakot tleal függönyök, zárja be a növények kissé, de ugyanakkor ők hagyja elég sugarak a fejlesztését.

A talaj kiválasztása

A talaj vásárlásakor nagyon figyelmesnek kell lennie, mivel az ibolyák nagyon szeszélyesek a talajba, ahol növekedni fognak. A kertészeti üzletekben Univerzális szubsztrátot vásárolhat Senpoliy számára. A fő összetevők tartalmaznia kell a következő összetevőket: tőzeg, tűlevelű alom, finom és lapos a talaj, valamint a perlit hatású, mint a sütőpor. Fontos, hogy a talaj homogén és könnyű legyen. Ügyeljen arra, hogy használja Ceramzit mint vízelvezetés, Ez megakadályozza a stagnálást. A pot aljára kerül, ahol “tűz madár” nőnek.

Fazék ibolya

Az ibolya termesztéséhez a kis edényeket általában használják, amelynek mérete a kimenet méretétől függ. A nagy szenzoriumhoz, előnyösen kilenc centiméter átmérőjű tartály, közepes és ötpontos méterre alkalmas.

A kapacitást műanyagból vagy kerámiából kell választani. Műanyag – gazdaságosabb lehetőség, miközben van egy kis súlya és tartós. De ez az anyag van és mínusz – gyakorlatilag nem hagyja, hogy az oxigén szükséges a növekedéshez.

Lehetőség van megoldani a probléma megoldására, több lyuk lyukait a falak falaiban.

A kerámia opció két alfaj: mázas és stlaced. Az első szebb, lehet egy érdekes festmény és vonzó az ablakpárkány. Hosszú ideig szolgálnak, de mint pl. Műanyag termékek, ne hagyja a levegőt. A virágok növekedéséhez az üvegek nélküli edények a leginkább alkalmasak, sajnos nem olyan tartósak, mint két előző lehetőség.

A tartály vásárlásakor figyeljen a súlyára. Ha otthon van egy kis színes polc, akkor ne töltsön be kerámia edényekkel a földről, jobb választani a műanyagot.

Az ablakpárkányon bármilyenfajta edényt tudsz tenni.

Gondozási szabályok

Fontos, hogy folyamatosan hidratáljuk a talajt, amelyben az ibolya nő. Számos mód van a vízre.

  • Óvatos. Egy kis tartályt vékony torkával a víz sensipolia-hoz, hogy a folyadék ne kerüljön a kimenetbe.
  • Phityt. Wick, használjon vékony szövetszalagot szintetikus anyagok. Az egyik tippje egy pohárba kerül, és a második egy pohár vízbe kerül. A növény önállóan szabályozza a szükséges mennyiségű nedvességtartalmat a talajban.
  • Öntöző raklap. Ez a módszer öntözés nem talaj, és a raklap, amelyben van egy edény, a fő dolog az, hogy a lyukak a napi nedvesség felszívására kerülnek.

Feed Satpolia legfeljebb két hétig ajánlott. Használnunk kell a folyékony komplex műtrágyákat, amelyeket kifejezetten az ibolyákért hoztak létre. Az utasítások szerint fel kell oldani a vízben és öntsük virágot.

Az öntözés során győződjön meg róla, hogy az oldat nem éri el a leveleket, mivel ezek súlyosan megsérülhetnek.

Reprodukció

A “tűz madár” fajta reprodukálása két esetben következik be: Amikor egy lapot a talajban vagy a vízben lévő lapot növekvő gyökerei. Az első lehetőség sokkal könnyebb. A megvalósításhoz a lapot friss vágást kell kezelni egy speciális tetőszeri anyaggal és a földre való átadással. Ezután az időről időre csak vízzel kell elviselni a talajt, néhány hét múlva elhagyja a leveleket.

A második lehetőség összetettsége ellenére hatékonyabb. Először is meg kell vágnod a lapot, és egy pohárba helyezzük egy centiméter mélységgel. Néhány hét elteltével a gyökerek megjelennek, és amint a hossza körülbelül két centiméter lesz, a lapot átültetik a talajba. Javasoljuk, hogy a gyökereket legfeljebb két centiméter mélységig transzplantálja, majd fedje le a tartályt egy polietiléncsomaggal, hogy létrehozzon egy üvegházhatást.

20-25 nap elteltével lehet eltávolítani, a virágos “gyerekek” ebben az időben jelenik meg. A gyökeresedés folyamatában rendszeres időközönként szükség van a talajra, de lehetetlen eltávolítani az öntözéssel, mivel a gyökerek meghalhatnak.

Arról, hogy hogyan növekedjünk egy lila-t a levélből, többet megtudhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: