Violet “Ice Rose”: fajták

A Senpolia RS-ICE ROSE a Svetlana Repka tenyésztő munkájának eredménye. A kertészek értékelik ezt a fajta elegáns fehér lila nagy virágokkal. Érdemes megjegyezni, hogy a Senpolia másik neve egy ibolya uzambar. Ezért mindkét kifejezés részt vesz a szövegben.

A fajták leírása

A lila „Ice Rose” különbözik a többi fajta, hogy minden egyes új virágzó van egy változás a struktúra és a színek a szirmok található több sorban. Kezdetben fehér lila lebenyekkel a szirmok fokozatosan folt lila vagy cseresznye árnyékban. Lehetséges és sport, amelyet egy salátaél jelenléte jellemez.

Senpolia meglehetősen nagy sötét zöld szórólapjaival rendelkezik hullámos szélekkel és egy steppelt felületekkel. Ők a központtól az ibolya perifériájára helyezkednek el, erőteljes kimenetet alkotnak.

A virágzó üzemet 6 vagy 7 virág egyidejű jelenléte jellemzi, de egy virágzás 2-4 boutons. Ezt az a tény, hogy a rügy csak a “szomszédja” után kiderül. Átmérőjű, az aljzat néha eléri a 45 centimétert.

Sok szempontból a rügyek végső színe a hőmérséklettől függ. Ha a hőmérő 20 fok alá esik, a szirmokat fehér árnyalatú, és ha felemelkedik, akkor valószínűleg a fényes bíborfestés megjelenése egy kis hófehér szegéllyel. Gyakran egy elvezetett babe virágzik teljesen más színű. Ebben az esetben sportnak nevezik.

Fontos megemlíteni, hogy a Le-Icy Rose a Svetlana republikánus fő változatainak kiválasztása. Ugyanez vonatkozik az RS-Ice Rose Suite – egy ilyen vipera, amelyet a fő fajta sportja neveznek.

Növekvő feltételek

A “jég rózsa” termékeny, laza talajt igényel, könnyen továbbíthatja a levegőt, de a nedvességet tartva. Kiváló megoldás lesz a kész keverék beszerzése az összes szükséges anyaggal gazdagított áruházban.

Keverhető és önállóan készíthet. Ebben az esetben szükség van a fekete földi talajra és a tőzegre a felső rétegektől, vermikulitisz, kókuszrostok és faszén. A csernozozem jobb összegyűjteni egy fenyves erdőben, és miután 60 percig kell megtanulni a sütőben. A földnek szükségszerűen erdeinek kell lennie, mivel a gerincoszlopok földjei a senpolia számára nem alkalmasak. A keverék savasságának közegnek kell lennie (5-ről 5,5 pH-ra).

A méretű edénynek meg kell egyeznie az aljzat méretével. Ha túl nagy, akkor a gyökérrendszer bőven növekszik, és a virágok valószínűsége csökken, csökken. A kapacitás optimális mérete lehetővé teszi mind a talaj gyökereit, mind az aktív virágzást. A megfelelő paraméter meghatározásához meg kell mérni az aljzat átmérőjét, és meg kell osztani háromra.

Általában a felnőtt virágok esetében ajánlott 9×9 centiméter méretű tartályokat kiválasztani, és fiatal – 5×5 vagy 7×7 centiméterrel.

A világítás rendkívül fontos a senpolia számára. A meleg időszakban elegendő rendes fény van az utcáról. Más hónapokban a virágiparnak mind a szokásos fluoreszkáló lámpákat, mind a speciális fitolampát kell használnia. Az ablak, az ablakpárkányon található, “jég rózsa” lesz, meg kell tekinteni az északkeleti vagy északnyugatra. Ha elhagysz egy lila-t a déli oldalon, akkor az egyenes napsugarak éghetnek a növények lapjait, a virágokat szárítják.

A páratartalom szintje meghaladja az 50% -ot, Mivel az ibolya rosszul veszi a rossz levegőt. Téli “jég rózsa” a működő akkumulátor közelében, további ellátás szükséges. Például elhelyezhet egy pohár hűvös vizet, vagy megvásárolhat egy speciális elektronikus párásítót a szobában. A “Beszélő” cím ellenére a fajta nem tolerálja a hideget, mint a hőt. A szobahőmérsékletet előnyben részesíti, amely körülbelül 20 fokkal (megengedett határokat – 18-24 fokkal).

A túl magas hőmérséklet a fejlődés megállójához vezet, és túl alacsony veszélyezteti a gyökérrendszer betegségét.

A gondozás jellemzői

A “jég rózsa” öntözését tiszta vízzel végezzük. A folyadék hőmérsékletének 20-25 fok között kell lennie. Túl meleg vagy túl hideg víz megsérti a növény fejlődését, és betegségekhez vezet. A folyamat során fontos biztosítani, hogy a cseppek ne esnek a levelekre vagy a virágokra, különben a fehér foltok megjelenéséhez vezet.

Általában az ibolya rosszul reagál a hagyományos öntözésre, amelyben a folyadék felülről áramlik. Jobb, ha egyfajta módszert használhat, vagy a növény telítettségének nedvességével a vízzel történő nedvességtartalmát. A második esetben a folyadék legalább egy negyed óra kapacitásában marad, hogy megakadályozza a rothadó gyökereket.

Öntözésre van szükség, ha a talaj felső harmada megszárad. Az öntözés gyakorisága sok tényezőtől függően változhat. Ez a szezon, a levegő hőmérséklete és az ibolya kora.

Ezért a legmegfelelőbb megoldás a talaj állapotának rendszeres tesztje lesz.

Az ibolya ültetését követő első hat hónapban a műtrágya nem szükséges. Ezután az adagolók komplex kompozíciókat használnak. Míg a zöld tömegkimutatásokat, nitrogéntartalmú gyógyszereket kell kiválasztani. A kultúra virágzása során jobb váltani a potash kompozíciókra. Az etetés két hétenként történik. A lassú virágok során a foszfor- és káliumtartalmú műtrágyákat segítik, és a mangán, a réz és a kálium javítja a színt.

Vannak azonban számos kivétel, ha a műtrágyák még az ibolyát is károsíthatják. Az első hónapról beszélünk, a növények átültetését követően a szobahőmérsékleten történő változás időtartama, valamint a símlapok bőséges ultraibolya. A műtrágyákat az előnedvelt talajhoz adjuk, így az etetés kényelmesen kombinálódik az ibolyák öntözésével.

Fontos megakadályozni a túladagolás megakadályozását, ami minden esetben negatív következményekkel jár.

Transzplantáció és képződés

Az éves lila lila kétévente letelepíthető. Az eljárást átrakodás módszerével végzik, amely lehetővé teszi a gyökérrendszer megőrzését érintetlen állapotban. Időről időre végre kell hajtani. Ennek köszönhetően nemcsak a konnektor gyönyörű növekedése történik, hanem a központi törzs megnyúlása is, ami a levelekből származó virágok vizuális távolságához vezet.

Senpolia megújítása – Egy egyszerű folyamat. A kimenet felső részét vágjuk és a talajba gyökerezik, vagy vízbe helyezzük a gyökerek kialakulásához. A gyökérrendszer kialakulása után a friss földön átültetheti a virágot. A megújítási eljárás egyszerűsített változata magában foglalja a villogó rügyek eltávolítását, szárított leveleket és lépéseket.

Reprodukció

Leggyakrabban a Senpolia reprodukcióját a dugványok segítségével végzik. Az eljárást kétféleképpen hajthatja végre: csírázhat a talajban vagy a vízben. Az első esetben a hajtásokat egyszerűen a földbe helyezik. A második esetben egy kis mennyiségű meleg forralt folyadékot tartalmazó tartályban tartják őket. A dugványok magukat az erős egészséges szórólapokból készülnek a központi sorból, amelyeket az alaposan élesített, előre feldolgozott szerszámból vágnak. Lehetőség van arra, hogy a szubsztrátumba kerüljön a szubsztrátumba, amikor a gyökérrendszer eléri a centimétert.

Ha a szárat azonnal a földbe helyezik, akkor a meglévő hosszúság egyharmadát kell befecskendezni. Mindkét esetben üvegházhatású feltételeket hoznak létre a kelbimbók esetében: a konténerek üvegedényekkel vagy polietilénnel vannak ellátva. Nem szabad elfelejtened az esti órákban, hogy eltávolítsa a felesleges kondenzátumot.

Palánták öntözés, de mérsékelten.

Pestek és betegségek

Az RS-Ice a legtöbb esetben a kullancsok, hármasok és a tli támadásokon megy keresztül. A kullancsok általában könnyen érzékelik, csak gondosan megvizsgálták a lapokat. A rovarok mechanikus módon történő eltávolítása szükséges, hogy levágja a sérült szárított lapokat, és továbbá feldolgozza a virág rovarölőszereket. A kirándulások leggyakrabban egy lilaba kerülnek egy nyárval. Néha más növényekről repülnek.

A beteg virág feldolgozása “Phytenderm”. Hogy megszabaduljon a TLI-tól “Mospilan”.

A “Ice Rose” lila fajta áttekintése az alábbi videóban kerül bemutatásra.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: