Violet “Le-Majer”: leírás és agrotechnológia

Violet “Le Magensek” jól ismert rajongók és a dekoráció sok otthoni virágágyak. A fokozatot a Vinnitsa Elena Anatoly Lebetsk tenyésztője távolította el, sok más gyönyörű hibrid szerzője. Minden zsinórja az előtag Le- és különbözik a morfológiai jelek és szépség stabilitásában.

A fajták leírása

Meg kell tisztázni, hogy a “Le-Majegen” egy tipikus képviselője a Geesny Genus Senpoly családja, és nincs kapcsolat az ibolya családjához. Azonban a mindennapi életben Senpolia-t gyakran ibolya hívják, ezért ebben a cikkben ezt a cikket hívjuk. Violet „Le Magents” tenyésztették 2011-ben és fiatal kora ellenére, gyorsan kapott széleskörű elismerést szerelmeseinek dísznövények. Outwardly, nagyon lenyűgözőnek tűnik, mivel nagy frottír vagy félig világos vörös-burgundi virágokkal rendelkezik, nagyon vékony, néha megszakított vágás. Az ilyen szín nagyon elegánsnak tűnik, és lehetővé teszi, hogy fontolja meg az egyik legszebb szobai színvonalat.

A fajta jellegzetes jellemzője bőséges virágzás, hosszú idő, és néha eléri a 2 hónapot. A virágosok meglehetősen erős struktúrával rendelkeznek, és 3-5 virágot tartalmaznak, 5 cm átmérőjű. Ezenkívül a bootonizáció intenzitását még az első virágzás is megjegyezzük, amelyet Le Madzhent megkülönbözteti más fajoktól.

Hibrid eredete miatt a növény néha sport. Tehát gyakran gyakran láthatsz sportosan fehér virágokkal vagy széles fényes határokkal.

Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

A lila levelek elég nagy méretűek és hosszú mereveken vannak. A fordított oldalról egy ezüst-matt árnyalatú, amely idővel rózsaszínű hangokat szerez. Azonban, mivel a növény egyetért, nem csak a lemezlemezek színe megváltozik. A virágok sötétebb színt kapnak, és a vékony szegélyt meglehetősen széles csíkkal helyettesítik.

Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

A növekedés feltételei

Mint a legtöbb hibrid fajta, a Le-Majer számos kedvező feltétel létrehozását teszi szükségessé a termesztéséhez.

  Hely és megvilágítás kiválasztása

  A növény meglehetősen igényes, hogy világossá váljon, de ugyanakkor szétszórt fény. Ez a követelmény a húsos levelek gyengédségének köszönhető, ami még a legkisebb túlmelegedéssel is kiterjedt égési sérülést kap. Az időtartam a napfény az ibolya legyen 10-12 óra, így a téli, különösen azokban a régiókban, rövid fény nap, mesterséges megvilágítást kell alkalmazni. A South oldalon is elhelyezheti az ablakpárkányokat az ablakpárkányon, miközben szabályozza a hőmérsékletet, amely nem esik vissza 18 ° alá.

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  A nyári hónapokban az ibolya jobb a keleti vagy nyugati ablakok tisztításához, és ha nincs ilyen lehetőség, akkor hozzon létre egy mérsékelt árnyékolás, a magasabb szín árnyékolását.

  Termorem és levegő páratartalom

  Az ibolya “Le Magensek” egy meglehetősen termikus szerelmes növény, és tökéletesen úgy érzi, hogy 18-25 °. Ha télen a lakásban nem túl meleg, és az ablakok északra jönnek, javasoljuk, hogy egy fazék habréteget kapjon legalább 2 cm vastagsággal. És szükség van a szoba rendszeres szellőztetésére is, megpróbálja megakadályozni a tervezeteket. A levegő optimális páratartalma az ibolya számára 50-60%. Ezért a téli hónapokban, különösen, ha van központi fűtés radiátorokkal a házban, akkor egy hidratáló vagy tegye nedves és törölközők elemmel.

  Alapozás

  A “Le Majer” ibolya mind a talaj különleges vásárlása, mind a szubsztrátumban, amely függetlenül főtt. Az egyenlő részvények elkészítése lombozott földterület, tőzeg, humusz és moha sphagnum. A keveréket alaposan összekeverjük, a gyökerek finom szemét és maradványait eltávolítják tőle, és osztják meg a csomókat. A kapott készítménynek laza és enyhe, külföldi zárványok és maradékok nélkül kell lennie. Ezután a talaj öntsön a sütőlapba, és a fertőtlenítéshez a sütőbe helyezzük. Az eljárást 200 ° -os hőmérsékleten 20 percig végezzük.

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Fazék

  A fajta ugyanolyan növekszik, mind az agyagban, mind a műanyag edényekben, így a kapacitás kiválasztása a virág személyes preferenciájától függ. Az előfeltétel csak a pot átmérője, amely a fiatal hajtások (gyermekek) legalább 6 cm-nek kell lennie, és egy felnőtt üzemnek – 8-12 cm. Violet ültetése egy nagyobb edényben nem ajánlott. Ez annak köszönhető, hogy míg a virág nem növekszik a gyökérrendszer, a megfelelő pot térfogat, akkor nem virágzik. Általában körülbelül 2 évet vesz igénybe.

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Ezenkívül az edényt lyukakkal kell felszerelni az extra nedvesség eltávolításához. Ellenkező esetben a víz elkezdődik, ami a rothadó rothadást okoz, és a növény meg fog halni.

  Tippek az ellátáshoz

  Violet “Le Magensek” meglehetősen óvatos gondosságot és fokozott figyelmet igényel. A növényi ellátás több szakaszot tartalmaz: öntözés, időszerű transzplantáció és subcortex.

  Locsolás

  A virág öntözése szükséges, mivel a talaj felső rétege kiszárad, 22-24 ° -os haldokló vízzel. Az üzem öntözése szigorúan a gyökér alatt kell lennie, és nem engedi, hogy a vízcseppek a levelekbe kerüljenek. Az ilyen korlátozás a lemezlemezeken lévő halom jelenlétének köszönhető, amely a cseppeket tartja, és nem teszi lehetővé, hogy leereszkedjen vagy elpárologjon. A felesleges nedvesség eredményeként a lap szerkezete megtört, és elkezd rotálni. Az öntözés 3 módon hajtható végre: alacsonyabb, csepegtető és fityl.

  • Nizhny poliv Lehetővé teszi, hogy vízzel egyenletesen telítse ki a talajt, és a következőkben áll: mély konténerben – egy vödör vagy medence – annyi vizet öntött, hogy a pot a magasság 3/4-jén bujkáljon. Az edény alját perforálni kell. A virágot ebben a helyzetben tartják, amíg a felső réteg nem mer. Ezután a potot eltávolítjuk a vízből, és a tálcára helyezzük, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.
  • Csepegtető módszer A növények közvetlenül a gyökér alatt öntöznek, és egy nagy Srintschik vagy hosszú és keskeny orrú kajak szemüveg segítségével történik. Öntözött, hogy a növekedési pont és a levelek száraz maradjanak. Ez a módszer a legkevésbé munkaerőköltség és a virág által széles körben használt.
  • Fitikus módszer Ez a következők: A természetes szálakból származó kötelet a leeresztő lyukasztóval áthalad, és az ellenkező végét víztartályba helyezik. Ez a módszer lehetővé teszi a gyökérrendszer számára, hogy pontosan annyi vizet kell vinnie, mint amilyennek szüksége van.

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Podkord

  A “Le MeiGen” lila lila alulkálódása havonta 2-szer készül, kivéve a novembertől februárig tartó pihenőidőt. A műtrágyák az öntözés után azonnal hozzájárulnak a nedvességtartalomhoz. A kész ásványi komplexeket etetésként használják, amelyet speciálisan senpolra terveztek. A jó eredmények lehetővé teszik a folyékony szerves kompozíció “stimit”, a “Baikal-M1” mikrobiológiai oldat és a “Master” komplex ásványi kiegészítők bevezetését a Senpolya “20-as jelöléssel”.húsz.20 “Mindig” 18.18.18 + 3 “.

  A műtrágyák előkészítése előtt óvatosan olvassa el a kábítószer használatához szükséges utasításokat, és semmiképpen sem tudja meghaladni a dózis.

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Átruházás

  Palok transzplantáció termel egy évente egyszer a tavasz elején, amíg a forró időjárás előfordulása. Ez az időszak két okból kedvezőbb:

  • A növény már kimaradt a pihenés állapotából, amikor nem lehetett megérinteni;
  • A bootonizáció kezdete előtt, és még inkább a virágzás előtt még mindig elegendő idő van, amely alatt a virágnak lehetősége lesz az átültetés után alkalmazkodni.

  Az ibolya transzplantációs folyamat lépésről lépésre történik.

  • Az alján, a pot feküdt 3 cm-es agyagréteget, amelyen a tőzegből, leveles földből és humuszkeverékből főttek. A pot feltöltését a teljes összeg körülbelül 1/3-án állítják elő.
  • Ezután az ibolya középpontja a központba kerül, és fokozatosan kitölti az üresség szubsztrátját.
  • Másnap az üzemet öntözik, majd a szokásos ellátásba kerülnek. Vízvirág a transzplantáció napján nem ajánlott. Ez annak köszönhető, hogy a gyökerek megsérülhetnek, és legalább egy napra volt szükség ahhoz, hogy a sebek húzódjanak. Ellenkező esetben a sérült gyökerek rothadása megkezdődik, és a növény meg fog halni.

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

  Betegségek és kártevők

   A “Le Majer” senpolya gondozásában és figyelmének figyelmen kívül hagyásával. A leggyakoribb agensek a fuzariózis és a penész. Ezen betegségek kezelésében nehezíti az a tény, hogy a lila nem lehet permetezni, mert a finom a növények leveleinek után egy ilyen eljárás halnak. Ezért könnyebb megakadályozni a betegséget, mint a kezelés kezelése. Tehát a forgó foltok (fusariisis) megjelenése a hőmérséklet vagy a túlzott öntözés éles csökkenése okozza. Puffy Dew, amelynek első jele, hogy a fehér foltok megjelenését figyelembe veszik, a nedvesség feleslegének eredménye is. Mindkét betegség gombásra vonatkozik, és a helytelen gondoskodás miatt jelenik meg.

   Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

   Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

   Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

   Ami a kártevőket illeti, a fehérfehérek inváziója mellett senki sem nyújt speciális problémákat. Ha a fehér legyek még mindig megtámadták a növényt, akkor a felnőtt magánszemélyeket kézzel fogják, majd a leveleket zöld szappannal (10 g 1 liter vízzel) kezeljük és egy szalvétával alaposan ékesszük.

   Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

   Violet "Le-Majer": leírás és agrotechnológia

   Arról, hogyan növelheti az ibolya “Le Magenseket”, lásd a következő videót.

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása