Virág áll az ablakpárkányon: Jellemzők és típusok

Lehetetlen elképzelni egy hangulatos lakást vázák nélkül virágokkal. A dekoratív funkció mellett az otthoni növények előnyei, folyamatosan generálják az oxigént. Ezért nagy mennyiségük plusz minden szobában.

Leggyakrabban a virágok az ablakpárkányra kerülnek, mivel sok ultraibolya szükségesek. De a virágcserepek nedvességének periodikus behatolásából az ablakpárkányok vörös foltok maradnak, amelyeket később nehéz kivonni.

Annak érdekében, hogy elkerülje az edényeket és a piros foltokat az edényektől, akkor a virágokat díszítő állványon telepítheti.

Sajátosságok

A virágüzletekben a virágok legszélesebb választása az ablakpárkányon. De a könnyű működés érdekében az ilyen termékeknek meg kell felelniük néhány egyszerű követelménynek.

Az állványnak:

 • Legyen stabil (ne essen ki egy kis elmozdulást a gravitációs központnak a lógó növények miatt);
 • van egy tartóssági margó (több vázát ellenáll a földön);
 • Ne zavarja a növény fejlődését;
 • közelítse meg a tervet a szoba belsejébe.

Ezen túlmenően, a lelátókon elhelyezett ablakpárkányon ne zavarja a szabad ablaknyitás szellőztetésére és jó nappali világítás az egész szoba.

  Függetlenül attól, hogy a tervezés, a virág állvány elhelyezheti növények bármilyen fajtájú és konfigurációk, csak egy bizonyos sorrendben. Nagy növények esetében az ilyen kialakítás alacsonyabb szintje alkalmas, és kicsi.

  A rackhez jól illeszkedik a szoba belsejéhez, figyelmet kell fordítania a termék anyagára. Virágállvány elvégezhető:

  • fából;
  • MDF;
  • fém (csövek);
  • műanyag;
  • Acél (kovácsolt acél).

  Mivel a műanyag ablakok jelenleg a legnépszerűbbek, mindkét műanyag állvány közül választhat. Az ablakpárkány ilyen típusú állványa univerzálisnak nevezhető.

  A gamma színek ilyen termékekben különböznek egymástól, ami miatt az állvány egyszerű és könnyen kiválasztható a szoba bármely formaterve alatt. Ezenkívül a műanyag formatervezési minták könnyűek és elég rugalmasak, ami lehetővé teszi számukra, hogy sok edzést sok nehézség nélkül mozgassa őket.

  Ez az anyag és a hátrány azonban törékeny. Ezért gyakrabban értékesíthető. Műanyagból és fémből készült kombinált termékeket talál.

  Kevésbé gyakori fémes állványok, amelyek bármely színben krómozottak és festettek. Sokkal erősebbek, emellett nem tartoznak a mechanikai károk.

  A klasszikus lehetőség egy fából készült állvány, amely szervesen dolgozik bármilyen növényfajokkal, és hangulatos otthoni légkört teremt.

  Meg kell jegyezni, hogy ez a termék már számos változatban – a támaszok formájában Korgi a tiszta polcok fából vagy MDF. A fából származó háztartási növények számára alkalmas a szoba bármely formatervezésére, kivéve a high-tech stílusát.

  Meg kell jegyezni, hogy az ilyen virágállványok árkategóriája lényegesen magasabb, mint az MDF hasonló termékei. Ez magyarázza az utóbbi népszerűségét. A támogatások előállításához csak MDF-t használnak, laminált borítva, mivel nem fél a nedvességtől.

  Olvasson tovább  Adenium: Leírás, típusok és gondozás otthon

  A színek legdrágább állványai helyesen hívhatók. Nem csak a boltban vásárolhatnak, hanem a mestert saját rajzai szerint is megrendelik. Ezeknek a támogatásoknak az árkategóriája a kialakításuk létrehozásának és egyediségének magas költségeinek köszönhető.

  Ezenkívül ezeknek a állásoknak a kialakításánál modern és divatos árnyalatokat használnak, például patina vagy bronz. És ezek a termékek nagyon tartósak.

  Érvek és ellenérvek

  Minden anyagnak saját előnyei és hátrányai vannak. A fából készült állványok előnyei a következők:

  • Természetes textúra és egyedi fa minta;
  • A lakk és a színfestés lefedésének képessége.

  A hátrányok közé tartozik:

  • a mechanikai károk nagyobb valószínűsége;
  • Gyors a megfelelő nap alatt;
  • Szegény nedvességállóság.

  Az olyan anyag, mint az MDF sokkal jobb, hogy nedvességet és napsugarakat hordozhasson, feltéve, hogy a felülete megvilágítva van. Azonban a karcolások és szaklások formájában bekövetkező mechanikai károsodás is vonatkozik.

   A virágállvány műanyag anyaga sokkal praktikusabb a tisztítás érzésében, valamint az olcsó. Örülök és a nedvesség ellenállása. De az ilyen termékek gyorsan égnek ki a napban. Ebben az esetben megjelenésük helyrehozhatatlanul elrontottnak tekinthető, mivel a műanyagot nehéz átfedni.

   Az ilyen típusú termékek hátránya az alacsony szilárdság.

   Ami az ablakpárkányon lévő fémtámogatásokat illeti, az egyetlen hátránya a korrózió lehetősége. Még a por típusú festék bevonása ellenére is ez a termék elkezdi romlani a víz stagnálás helyén (a fazekak alatt). Ezért a száraz támaszokhoz kell követnie.

   Ellenkező esetben minden fémtermék csak pozitív oldalról leírható.

   Mechanikai expozíció nem félnek. Még akkor is, ha az állvány esett és megsebesült, szinte mindig lehetséges, hogy a kezdeti megjelenést csak a termék kezével eldobja. A szoba általános színű oldatának megfelelően festhető bármely kívánt árnyalatban.

   Tehát egy másik javítás után nem lesz szükség azonnal megváltoztatni az állványt, elég ahhoz, hogy elég legyen. Ezenkívül egy ilyen terméket bármely stílushoz és szobatervhez választhatunk.

   Nézetek

   Számos alapvető színtípus áll az ablakon. Ugyanis:

   • Állvány állvány;
   • távtartó;
   • Sarok típusú termék;
   • Többszintű állvány.
   Olvasson tovább  Pelargonium pluszság: fajták, leszállás, gondozási és reprodukciós szabályok

    A rack a legegyszerűbb megjelenés. Egy függőleges lábánál a virágcserép állványa vagy tulajdonosai egy ellenőrzőben találhatók. Stabilitása biztosítja a láb, általában kereszt alakú. A terméknek nincs további kötőeleme, és könnyen megközelíthető bárhol néhány perc alatt.

    A rugó az állvány egy állvány formájában a felső lejtő és az ablakpárkány között. A termék kiváló kiút lesz azoknak a virágtermékeknek, amelyek keskeny ablakpárkányokkal rendelkeznek. A telepítés csak 6 cm. A rezisztens rack mechanizmus egyszerűen két felületet vág, anélkül, hogy károsítaná őket.

    Ez az opció kiváló a színek hosszú távú termesztéséhez, mivel a kívánt síkban mozgatható: vízszintes vagy függőleges. Végtére is, a távtartó tulajdonosai eltávolíthatók, anélkül, hogy szétszednénk az egész tervet, csak néhány perc alatt. Érdemes megjegyezni, hogy egyes gyártók olyan termékeket hoznak létre, amelyek ferde lejtőkön telepíthetők.

    Ez a kiváló út díszíti az ablakokat, és a fentiekben ismertetett esetekben azonban a belső térben megkülönböztethető a belső térben. Gyakorlati megoldás lesz kirakodva a rack és a páros állvány felszerelése az ablak másik végén.

    A sarokállványok úgy vannak kialakítva, hogy egy dekorációt hozzanak létre az ablak oldalán. A többi változatból csak az edények számára csak egyrészt megkülönbözteti az edények jelenlétét, mivel más része az ablak sarokba jut.

    Az ilyen termékeket tökéletesen kombinálják kis ablakokkal. A sarokállványok könnyen telepíthetők az ablakpárkányon, hogy az ablakok könnyen kinyíljanak, és ne sérüljenek rámpákat a növényekkel.

    Többszintű virágos állványok jelennek meg több padon, fennáll az egyik felett. Ezek hajlamosak vagy egyenesek lehetnek. A legnépszerűbbek a legnépszerűbbek és a termékek téglalap alakú formái. Az ablak bármely részében telepíthetők.

    Szeretném megjegyezni, hogy az eladott ablakokhoz vannak csuklós többszintű, de a falukra szükségük van a fal fúrásához. Ezenkívül az ilyen modellek felszabadulnak és megvilágítanak.

    Választási szabályok

    Gyakran a hostess az ablakpárkányon nagyszámú beltéri virág van. Ahhoz, hogy egy harmonikusabb dekorációt hozzon létre, használhatja a virágok színeit az ablakpárkányon. Jelenleg számos különböző modell létezik, amelyek különböznek a szín, az anyag és a design.

    A megfelelő választás érdekében ismernie kell a színek polcai néhány funkcióját.

    • Az első dolog, amit kell figyelni, a közös dekoráció egy lakásban vagy házban. Két alapvetően különböző irányok jelenlétében a legjobb, ha külön választhat az egyes szobákban lévő állványt. De gyakrabban az összes lakóhelyiség dekorációja visszhangzott maguk között, ami lehetővé teszi, hogy ugyanazokat a termékeket vásárolja meg azonnal minden ablakban. Az ilyen megközelítés a ház holisztikusabb tervezési koncepcióját biztosítja.
    • Szükség van az ablak méretére is. Ha nagy, akkor a színekhez többszintű állványok használhatók. A kis nyílásokhoz, állványokhoz, támasztókhoz vagy szögletes termékekhez alkalmasak, amelyek sok helyet hagynak közelük.
    Olvasson tovább  Ripzalidopsis: fajták, különbség a sklubberger és a gondozás

    • Annak érdekében, hogy a fény szabadon behatoljon a szobába, ne telepítse az állvány ablakait süket falakkal, vagy például virágok virágok. Az ablakpárkány legjobban díszíti a termékeket a lábakon, de szokatlan díszítéssel fürtök vagy geometriai háló formájában. Nem ajánlott választani a design ablakokat sötét vagy fekete színekben, mivel a szoba több komornak tűnik. A fehér állvány egyre szervesbb lesz ugyanazon az ablakpárkányon.
    • A polcok részleteit nem lehet terjedelmes és hatalmas, hanem éppen ellenkezőleg, vékony. Meg kell teremteni az egyszerű és mérnöki tervezés hatását. Ellenkező esetben az ablakpárkány túlterheltnek tűnik.
    • Fontos és minőségi anyagtermék. Jobb, ha ellenáll a nedvességnek, amely nem lesz képes aggódni a polc tartósságáról, és elvégezheti az összes szükséges manipulációt a virágok, a föld és a por tisztításához.

    • Meg kell jegyezni, hogy az ablakon lévő színes polc az egyik olyan termék, amely közül választhat, amelyből a gyártó márka érinti az utolsóat. Sokkal fontosabb, hogy jól kombinálható legyen a szoba közös dekorációjával, és nagyon funkcionális volt.
    • Érdemes emlékezni és pontos számításokról. Először is, olyan edények számára vonatkozik, amelyek az ablakpárkányon kell állniuk. A polc megvásárlásakor nemcsak a szépségről, hanem a virágokkal kapcsolatos oszlopok számáról is emlékezned kell. Nagy mennyiségükkel megvásárolhat egy diaállványt.
    • A szoba légköre, amelyben az ezred telepítve lesz. A konyhában választhat egy modern változatot a high-tech stílusban krómozott, sima vonalak és fürtök alkalmasak a hálószobában, egyedülálló kialakítás lesz megfelelő a nappaliban.

    Ha egy magánház dekorációjáról beszélünk, például a veranda ablakpárkányról, akkor jobb választani egy kovácsoltvas opciót, amely egy tégla és fa dekorációval kombinálható.

    További információ az ablakpárkány színéről a következő videóban található.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: