A takarók méretei

Semmi sem járul hozzá a normális élethez, mint elegendő mennyiségű hőt, és minden szempontból: alvás és kikapcsolódás, házházakban és emberi kapcsolatokban. A takarók ebben a tekintetben messze vannak az utolsó szereptől. Megfelelően kiválasztott takaró meleg éjszaka, vagy csak fagyos napokban. A pikniken, a házi összejöveteleken, az iskolai barátokkal folytatott találkozókon jön.

Nem kevesebb, mint a takaró mérete. Ebben a cikkben megtanulhatja, milyen takarókat képviselnek az orosz és a külföldi gyártók, mi a modellek mérete, és mely árnyalatok érdemes megfontolni a választás és a vásárlás során.

A takarók méretei

A takarók méretei

Mik vannak ott?

Meglepő módon még egy ilyen egyszerű dolog, mint egy takaró, egy bizonyos számú fajra és alfajra oszlik. Számos tényezőtől függnek: gyártó, méret, funkcionális cél, gyártási anyag és t. D. Kezdeni, a vevőnek el kell döntenie, hogy hány embert kell kiszámítani.

Azok a modellek, amelyekről megvitatásra kerülnek, a leggyakoribbak, és a többiek nem szabványosak. Információkat fognak bemutatni az egyes fajok számára. Érdemes megjegyezni, hogy a modellekre utalnak, nem azonosak a minőség. Ha szeretné, megtalálja az egyik típusú takarók kiváló példányát. A legfontosabb dolog az, hogy támaszkodjon a paraméterekre.

A takarók méretei

A takarók méretei

Alapértelmezett

A szabványos takarók kétféle típusra vannak osztva:egy- vagy félig liter és dupla.

Először meg kell fontolnod Egy- vagy félig csendes takarók. Az ilyen példányokat egy személyre tervezték. Ha egy személy egyedül él, vagy minden családtag külön takarót szeretne, akkor figyelmet kell fordítania erre az opcióra.

A leggyakoribb fél-literes takaró 140×205 cm-es modell – a takaró klasszikus nézete, amelyet mindennapi szovjetbe fogadtak. Kis és keskeny ágyakhoz – csak jobb, mint egy ilyen takaró nem érinti a padlót.

Ajánlott a serdülők szolgái a hadseregben és más felhasználói kategóriákban.

Az egyik legnépszerűbb és eladott lehetőség az “Ecocomfort” modell a TM “Párna” -tól.

A takarók méretei

A takarók méretei

Dupla takarók, Hogyan értem meg a névtől, amelyet egy pár embernek szándékozott.

Ezek többféle méretre vannak osztva:

 • 200×220 cm – a leginkább sokoldalú és kényelmesebb lehetőségnek tekinthető. Az egyik legfontosabb kritérium az, hogy ez a takaró kényelmes az ágyneműválasztáshoz; Kiváló modell jelenik meg ebben az összegben – cashmere takaró a “Textiles”.
 • 2004200 cm – takaró négyzet formájában. Sajnos, hasonló példányok nem annyira gyakran találhatók az orosz területen. Rendszerint a kelet-európai országokban, például Németországban, Franciaországban és Olaszországban vásárolható meg; Azonban vannak olyan házi minták, amelyek TM “WRIX betűt”, g. Ivanovo.
 • 195×215 cm – nem a legkényelmesebb minta, amelynek eredményeképpen Európában nem olyan széles körben népszerű, mint egy négyzetes takaró, és megtalálja, hogy nem olyan könnyű. A katalógusban Sofia de Marko, akkor rendelhet egy selyem és pamut takarót hasonló paraméterekkel.
 • 172×205 cm – Ez a fajta kiváló a szovjet időkben élt személy számára, ezt a takarót a szovjet észrevette; Az Egyesült Királyságban is elosztották, ezért ugyanazt a takarót “angolnak” nevezik. Az ilyen minták 100% -os pamutból származnak Yaroslav Ivanovo-t.
 • 150×220 cm – “Család” takaró ilyen paraméterek egyes esetekben a La Pastel az Orosz Föderáció területén történik. A modell biztosítja az optimális egyensúlyt a hőmérséklet és a páratartalom között, ami az egészség szempontjából fontos; Ez egész évben használható. A modellt mesterséges selyemből végzik.

A takarók méretei

A takarók méretei

Euro

Az euro méretű ágyakat felnőtteknek tervezték. A kategóriából származó takarókat több opcióban mutatják be:

 • 155×215 cm – az egyszeri takaró leggyakoribb típusa, az euró méretnek nevezik. Az egyik előnye, hogy nagyon kényelmes az ágynemű kiválasztásához. Agro-Don olyan takarókat hoz létre, az úgynevezett “Aphrodite”, a szürke szibériai liba kölykével.
 • 200×220 cm – Ez az eurósprogram két embernek aludni. Családi párnak nem kell aggódnia a kényelem és a melegség miatt: elegendő takaróval rendelkeznek a megfelelő méretekkel. Az ilyen példányokat a fent említett TM “Writestandart” -ra vásárolhatja.
 • 220×240 cm – Ha a vevőnek luxus ágyas ágya van, amelynek szélessége több mint 180 cm, ez a példány létrejön neki (különösen, ha ez a személy maga nagy méretű). Ilyen takaró nevezik királyi ( “King Size) vagy euró Maxi: Ezek a definíciók teljes mértékben jellemezni az ár és a szóváltás társított takarót, mivel a vásárlás Maxi Maxi igényel meglehetősen komoly pénzösszeg, és gyakran merül fel a kiválasztás a szükséges ágynemű. A kínai selyem hely ilyen takarókat kínál széles körben.

A takarók méretei

A takarók méretei

Gyermekek

 • 100×135 cm – A takarót 3 évig terjedő gyermekeknek szánják. Javasoljuk, hogy figyeljen a hazai termelési takaróra – egy szintetikus fogselyemréteggel tele van. A rovarok kockázata kizárásra kerül, ezért ajánlott az allergiákban szenvedők számára is. A modell szokatlanul könnyű, kellemes az érintéshez és tartós.
 • 100×140 cm – Amellett, hogy az előző példányt 3 évig terjedő csecsemőknek tervezték. A méretsorozat legszembetűnőbb képviselője az “OTV” orosz termelésének mintája, ötvözi a pamutszálakat és a kiváló minőségű Merino gyapjú. Takaró; Nagy elnyeli a nedvességet.
 • 90×90 cm – Ez a lehetőség tökéletes a bölcső és a babakocsi számára. Ezen igények esetében a takarót körülbelül hat hónapig használják. Az ilyen takaró egyik hozzávetőleges modellje – az orosz termelésű Makkaroni gyerekek egy szürke színű, az anyag – természetes pamut kötöttáru, dekoráció – rhinestones és szelíd csipke.
 • 100×150 cm – Javasoljuk, hogy megvásároljon egy gyapot takarót az orosz szervezet “Natress”, természetes pamut töltőanyag által készített gyermekek számára. A modell alkalmas minden évszakra, a felső rész szatén és Jacquard szövésből áll. Allergiás is alkalmas.

A takarók méretei

A takarók méretei

 • 110×140 cm – a gyermekeknek szánt legszélesebbebb takaró. Javasoljuk, hogy megvásárol egy bambusz takaró, amely gyárt TM „Light Dreams” (Factory „Agro-Don” a Rostov régió), ez kopásálló és antibakteriális, ökológiai rost, 100% pamut és satina.
 • 120×140 cm – Az újszülöttek számára alkalmas négyzet alakú minta. Az akvizíció ajánlott a juhgyapot minta a “Constellation Lotus” márkából.
 • 142×210 cm – minimális lehetőség alkalmas egy tinédzserre. Az egyik fényes példány – az ukrán varrási gyár viva takarója a szintetikus szálból – ecofayber.
 • 145×210 cm – A tinédzser számára alkalmas minimális lehetőségek. A Cashmere Pooh magyar termelésének termékei ajánlottak, hogy a stúdiófüggönyben és a textilben hellén szövőszékben megrendeljék őket.

Azonban a standard két literes takaró alkalmas tinédzsereknek.

A takarók méretei

Nem szabványos

A nem szabványos takarók nem szerepelnek a megadott szabványkategóriákban, külön fokozatok vannak számukra:

 • 140×160 cm – Például a Giovanni Comforter takaró az óvodásokhoz, az ágyakhoz, 160×180 paraméterekkel. Sokoldalúak és alkalmasak az év minden időpontjára, 100% pamutból, tele hipoallergén hollofiberrel. Az Egyesült Királyságban.
 • 160×220 cm – A kínai gyártó Asabella teremt fény steppelt félig literes takaró, az anyag az ő fedelet – a szatén eukaliptusz (Tensel) – egy erős szövetet egy csavart szál formájában egy átlós. Egy ilyen takaró nagyon puha és kellemes a bőrön, könnyű gondoskodni.
 • 150×210 cm – TEMPUR-Fit könnyű takarót nem szabványos paraméterek állnak Dániában, kiváló hőszabályozás funkciót, annak hőmérsékletét beállítjuk alatt a hőmérséklet az alvó személy, amely állítólag a kényelmes és kényelmes alvást még a hő.

A takarók méretei

A takarók méretei

A takarók méretei

A vevő számára könnyebben navigálhat a választásban, az ágynemű mérete az alábbiakban van megadva.

És érdemes megjegyezni, hogy a nem szabványos mintákat nem különítenek el más fajoktól, és a fentiek mindegyike tartalmazzák.

Takaró típus

Méret, lásd

Gyermekek (legfeljebb 3 év)

100×135, 100×140, 90×90

Gyermekek, Standard

80×180, 80×160, 100×140, 100×150, 110×140, 120×140, 120×160, 120×200, 140×160

Gyermek tini

142×210, 145×200, 145×210

Félig litrogén

155×5215, 150×215, 150×220, 150×200, 140×205, 140×200

Kettős

150×210, 150×220, 165×210, 165×200, 200×200, 200×220, 172×205, 160×220, 180×200, 195×215

Család

120×170, 120×180,150×220

Euro

200×220, 220×240, 155×215

A takarók méretei

Hogyan válasszuk ki a kívánt méretet?

Néhány egyszerű tipp:

 • Mielőtt elindulna a boltba, hogy vásároljon egy takarót, először meg kell találnod a méreteket és a Duvette-t. Nagyon kiábrándító lesz, ha időt és pénzt költenek egy hatalmas takarón, erőteljes lesz az ügyben. Néhány kényelemről, természetesen a beszéd ebben az esetben nem tud menni. A házaspárnak gondoskodnia kell arról, hogy megszerezzék családi vagy eurókészletet és a megfelelő paplanfedeletet és a párnázót.
 • A század korai éveiben egy különleges goszt jött ki, amely szabályozta a tartozékok méretét az ágyhoz. Különösen az európai, gyermekek, félig literes és más fajok számára készültek, amelyeket a cikk korábbi szakaszaiban ismertetnek. A vevő figyelmét, hogy a méretek a csomagoláson feltüntetett kerülnek bemutatásra két típusa van: az európai (jelölt levelek) és az orosz (jelölt centiméter).

Amikor a vevő úgy dönt, hogy melyik takarót kell megvásárolni, akkor gondoskodnia kell arról, hogy nem hosszabb, mint az ágy magasabb, mint 50 cm.

A takarók méretei

 • Ügyeljen arra, hogy figyeljen arra a tényre, hogy egy másik takaróval van kitöltve. A takaró súlya közvetlenül attól függ, hogy milyen méretei és kitöltése.
 • Nem számít, milyen csomagolás tetszik a vevő. Sokkal fontosabb, hogy a takaró fenntartja az alvó személy testének hőmérsékletét. Bambusz és eukaliptusz szálak – univerzális töltőanyagok, amelyek télen melegek és hűvösek meleg nyáron. De van néhány ember, akik szokásban vannak, két készletet kapnak – télen és nyáron.

A tudás arról, hogy milyen méretű szabványok vannak takaró, megtalálják a szükséges ágynemű nem sok nehéz.

A takarók méretei

Ha kétségek jelentek meg pontosan a takarót, érdemes gondosan tanulmányozni a címkét. Ott, mint általában, minden részletben mindent érinti ezt a modellt: Méretek, összetétel, gyártó, gondozási szabályok.

Ha azonban a fogyasztó nem tudja, hogyan lehet egyszerűen mosni ezt vagy a fehérneműt, a fizetett vegytisztítás mindig készen áll arra, hogy ezt a szolgáltatást nyújtja neki. Vagy akkor érdemes megvenni egy takarót szintetikus, ami lehet mosni nagyon ritkán, legalább évente egyszer (lehetőleg egy kíméletes módját annak érdekében, hogy ne sértse meg a terméket).

Vásároljon egy új szintetikus modellt ötévente.

A takarók méretei

Érdemes megemlíteni a gyermekek és a családi példányok kiválasztásának jellemzőit. Ha egy kiságyat vásárol egy kiságyban, ajánlatos megfontolni, hogy a csecsemők szokásuk van a takarótól. Érdemes megragadni a “margó” példányát, hogy a matrac alatti takarót tegye ki. A tépőzáras és cipőfűző minták emelkednek.

És ha a vevő két alkalommal takarót szerez, csendesen kiegészíti a “családi készleteket”. Ezek egy pár dudorok és széles méretű lapok jelenléte.

A takarók méretei

Hogyan válasszunk egy paplanfedelet?

Bármely takaró nem lesz teljes, ha nincs disztrette. Számos alapvető ajánlás a választáshoz:

 • Az ágynemű vásárlásakor válasszon egy paplanfedelet, amely minden paraméterben több, mint maga a takaró, körülbelül 5-10 cm. Nehezebb, ha a vevő a nem szabványos méretű alvóágy tulajdonosa. Ágynemű alkalmas méreteihez, hogy az ilyen ágyhoz a szokásos üzletben vásároljon. Meg kell majd igénybe az atelier vagy magánkisiparosok aki elvégzi az egyéni szabási hálószoba kiegészítők minden méretben.
 • A ductile valódi szélessége nem felel meg, amit a gyártó leírta. A probléma elkerülése érdekében ajánlott függetlenül mérni az ágynemű paramétereit közvetlenül a boltban.

A takarók méretei

A takarók méretei

 • Olyan helyzetek vannak, amikor a fehérnemű idővel változhat, kevésbé válhat. Ilyen esetek lehetségesek például, ha egy személy 60 fokos hőmérsékletű vízben lévő paplanfedelet törli, míg az előírt mód 30 vagy 40 fokos mosást jelent. Ezért a tartalék készlet megszerzése soha nem lesz haszontalan pénz. De a minőségi ágynemű megvásárlása esetén nem kell aggódnia. A zsugorodás rögzítését a gyártó biztosítja.

Abban az esetben, a kiválasztás az ágynemű jó minőségű és az illetékes tartja be az előírt mód, ülepedés és vásárlás egy tartalék terméket el lehet kerülni.

 • A kiváló minőségű paplanfedél képes megakadályozni a por, a szennyeződések vagy a meghosszabbítások megjelenését. A gyakorlati funkció mellett ez az ágynemű kellemes díszítésként szolgálhat a hálószobában. A paplanburkolatok megjelenése változhat – fényes akcentusként szolgálhat, vagy visszatartott, nyugodt színekben, monofonikus vagy motley-ként szolgálhat – mindez a tervező, a szoba belsejétől és a tulajdonos ízlésére függ.

Tudjon meg többet a takarók méretéről a következő videóból.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása