Ágynemű ágynemű: Tippek a választás és a gondozás

#imagenull.jpg

Az alvás az emberi élet szerves részét képezi, így az ágyneműkészletek kiválasztását minden komolysággal kell kezelni. A legjobb megoldás a természetes szövetek fehérnemű lesz, mint például a len. Az ilyen anyag lehetővé teszi a bőr lélegzetét, elnyeli a nedvességet, és nem bosszantja az epidermiszet. Az ágynemű ágynemű 200-ra mosható a megjelenés elvesztése nélkül az esztétika.

A származási történelem

A fehérnemű meglehetősen drága. Ez a termelés összetettségének köszönhető: a nyersanyagok feldolgozása sok időt igényel a növények jellemzői miatt. Mielőtt elkezdené a nyersanyagokat, amelyekből a szövet készíthető, a szálat a növény bőréből kell kivonni. Úgy gondolják, hogy Len elkezdett növekedni az ősi Oroszország területén. Valójában kezdetben ez a növények megjelentek a Távol-Keleten és Egyiptomban. Lena nagyon magas volt, ezért, valamint a szőrme értékes töredékei a pénz analógként szolgálhatnak.

Sajátosságok

Len meglehetősen sűrű anyag. Néhányan túlságosan durvaak és szögesdek. Azonban ez az anyagnak számos jelentős előnye van.

 • Ökológia. A lent az érlési időszak alatt nem veszi fel a vegyészeket.
 • Gigroszkópos. A szövet gyorsan elnyeli a nedvességet, és gyorsan megszárad.
 • Hővezető. Len lehetővé teszi, hogy az év bármikor fenntartsák a természetes testhőmérsékletet.
 • Légáteresztő anyag. A tulajdonságnak köszönhetően az alvás az ágyneműn nagyon kényelmes.
 • Magas kopásállóság.

 • Nem képezi Katoshkov.
 • Nem villott.
 • A gomba kialakulása nem vonatkozik, antibakteriális hatása az emberi bőrre.
 • Nem okoz irritációt és allergiát.
 • Masszázs hatása van az epidermiszre (a dombornyomott szerkezet miatt).

A pozitív jellemzők kivételével azonban a Len negatív tulajdonságokkal rendelkezik:

 • gyorsan is
 • észrevehető zsugorodást ad melegvíz használatával;
 • rosszul simított;
 • rosszul tart;
 • A feldolgozatlan végek erősen remegnek.

Fajták

Különböző nyersanyagok feldolgozási módszerrel.

 • Melangeus. Használt szál különböző árnyalatok.
 • Nyomtatott. Festett kész anyag.
 • Fehérített. A színes villákat alkáliákkal eltávolítják az anyagból.
 • Sokszínű. Különböző színű szálak.
 • Sav. A gyönyörű szürke árnyalatú lennyel lengyel, kénsavat használnak.
 • Gladkokrácia. Könnyen festett a kívánt színben.
Olvasson tovább  Wadded takarók

Technika szövés rostok

A vászonszövet is különbözik a szövésű szálak technikáján:

 • finom eldobás;
 • Kombinált áttetsző;
 • vászon;
 • Prelicious openwork (főként dekoratív részekre);
 • Nagyszerű Jacquard.

Hogyan válasszuk ki?

A vászon készlet költsége nem lehet a fő mutató a vásárlás során. Mindig kockázatot jelent a hamisítványok megvásárlására (azaz egy szintetikus nyersanyagból származó ágykészlet, amely nem veszi fel a nedvességet és a színek lejártát követően) vagy a vegyes len rostot. Az utolsó lehetőség nem rossz, mivel az ágy lágyabb és gyengéd lesz az érintéshez. A természetes fáklyák alternatívájaként is vásárolhat egy ágyneműt a lavsana vagy viszkóz hozzáadásával.

Szükséges figyelmet kell fordítani a szálakra: szorosan illeszkednek egymáshoz, anélkül, hogy üregeket alakítanak ki. A vékony szálak nagyon hosszúak lesznek, és a diszkrétbe kerülnek. Nagy jelentőségű a termék aromája. Ha a festék szaga az ágyneműből származik, akkor azt jelenti, hogy alacsony minőségű és színes rajzok az első mosás után elhalványultak. Minden képnek szimmetrikusnak kell lennie a termék mindkét oldalán. A 60 fokos mosás során a hőmérséklet-rendszer megnevezésével kapcsolatos címke jelezheti a megfelelő kapacitást.

Kívánatos, hogy a varrás kettős, és nem egyedülálló, mivel az utóbbiaknak gyorsan szétszóródnak. A varrási szilárdság függ a használt szálak erősségétől és megfelelő méretétől. Fontos, és a színskála levelezése a vászon teljes hangjával. Ez megtörténik, hogy a vásárlók inkább az összes alvó attribútumot egyedileg szerezzék meg: párnahuzatok, lapok, dudorok. A kiválasztás illetékes megközelítésével nagyon eredeti ágyat kaphat.

Amikor kiválasztunk egy ágy készlet, érdemes figyelmet fordítani a terméket előállító vállalatra. A vászontermékek nagy választéka külföldön történik. Ezek meglehetősen drágák, melyet a vászonmodellek dekorációja kézi hímzés. De az orosz gyártók is kiváló minőségű és szép termékeket tudnak büszkélkedniük.

Gyártók

A len speciális anyag. Hosszú ideig két hely van, ahol a lengyártás gazdag hagyományokkal rendelkezik – Kostroma és Fehéroroszország. Kostroma-ban a vászontermékeket több mint 8 évszázadon keresztül állítják elő. Ott van, hogy a legnagyobb vászongyártás, ha más orosz városokkal összehasonlítva. A Kostroma Len kiváló minőségű. A kostroma gyárakban előállított ágynemű nagy keresletben van, így az egyik városon belüli anyaggal foglalkozó különböző cégek nem versenyeznek.

Olvasson tovább  Cashmere takarók

Fehéroroszországban a len a textilipar alapja. Korábban varrott nemzeti jelmezek, és most ágynemű. A textil textilpiacának hátterében a mesterséges nyersanyagok len termékei még jobban értékesek.

Hogyan kell törődni?

Leggyakrabban a vászon belsejében (csatorna, párnahuzat) van egy címke, amely részletes megjegyzést tartalmaz az e készletellenes szabályokkal kapcsolatban. Mossa meg a vászon dolgokat kézzel vagy géppuskával. Viharos fehérneműre volt szükség, ha megtalálja a foltokat, mivel a régi szennyezés nem tűnhet el. Ha villám és gombok vannak az ágyneműn, akkor meg kell rögzíteni őket mosás előtt. A koncentrált por nem érinti közvetlenül az anyagot, így vízzel tenyészthető. Nem tudod eltömődni az autót a “String alatt” vászonneművel – kell hagyni legalább ½ tartályt a fehérnemű öblítéshez.

A len színes ágynemű törlődik egy speciális mosószer hozzáadásával, amely lehetővé teszi az árnyalatok fényerejét. Ha fehér vagy szürke len 60 fokos vízben mosható, majd színes – csak 40 fok. A vászontermékek első három alátétje, akár fehér dolgok, akár színes, külön kell elvégezni a többi dolgotól. Az a tény, hogy az LEN-t olyan anyagok különböztetik meg, amelyek negatívan befolyásolhatják más szövetek megjelenését. A koncentráció természetes enzimek ezután lemostuk, és lehet végezni egy közös mosását len ​​és ágy vagy ruhák egyéb anyagból.

Ha a fehér lenfehérnemű erős szennyeződésekkel rendelkezik, a forrásban lévő források segítenek nekik. Ehhez 1 liter vizet kell hígítani egy evőkanál szóda és háztartási szappan. A vászon kilogrammjának forrása 6 ilyen hitelfelvevőre van szüksége. Forraljon 2 órát. Amikor a folyamat befejeződött, a dolgokat egy serpenyőben (medence) kell hagyni a teljes hűtéshez, amely után elég öblítés meleg vízben.

Az ágynemű tisztításakor az enzimeket vagy klórot tartalmazó fehérítőszereket nem lehet használni, mivel ezek az anyagok elpusztítják a lenszerkezetet. A centrifugálási attribútumokat 600 fordulatszámú centrifugában végezzük (megengedett maximális). Ha intenzívebb módot választasz, az anyag a szövetben marad, amelyet nehéz lesz egyenesíteni még a vasval is. Nem szükséges félni, hogy vásároljon ágyneműt a lenből, ha az első érintésben úgy tűnt, hogy durva és tüskés. Néhány stylika után az anyag sokkal lágyabb lesz. Ha manuálisan törli az ágyat, akkor nem kell csavarodni, jobb, ha fehérneműt költünk, és vizet adhatsz. Ha a fehérneműt a centrifuga nyomja meg, a mosás végén azonnal el kell érni és kiegyenesíteni az összes hajtást.

Olvasson tovább  Hogyan ütem és hajtsa le a lapot a gumiszalagon?

Ne használjon speciális technikai berendezést a len szárítására, mivel Lennek nagyon sok tulajdonsága van. Nos, ha az ágyat friss levegőben száríthatjuk, akkor jól fog enni, és kellemes frissességet ad. A lenmeat len ​​egy nedves állapotban 150 fokos maximális vas-hőmérsékleten. Ha a készlet elvesztette az egykori ragyogást, akkor az elülső oldallal kell kezelni. Miután simogatta az anyagot, maradjon egy kicsit nedves. Aztán a fehérneműt az utcára halasztják, amíg teljes szárítás.

Miután az alsóneműt teljesen megszárították, meg kell hajtani és eltávolítani a szekrénybe. Nem lehet fehér len- és színt tárolni, mivel lehetséges a kapcsolattartási helyeken. Fontos, hogy az anyag nem esik az egyenes napsugarak, és ha eltávolítja a halmaz az vászonzacskóba, a tárolás, a fényerő a festékek ágyba továbbra hosszabb. Ha magas színvonalú len-készletet választ, és megfelel az ápolási ajánlásoknak, a fehérnemű tart sokáig, megőrzi a gyönyörű megjelenést.

Hol tudok venni?

A vászonkészlet meglehetősen nehéz megtalálni a kiskereskedelmi üzletekben, mivel az ilyen fehérnemű drága, és nem mindenki meg kell kóstolni a nem színű szín miatt. A legegyszerűbb módja a kedvenc készlet megrendelésének az interneten. Az ágy készlet végső értéke a márka és a méret. Az ár elérheti a 100-150 dollárt.

Vélemény

Azok, akik ágyakat szereztek a lenből származó jegyzetből, hogy vonzzák a szövet természetességét és egy érdekes színt (krémes, világosbarna). A negatív értékelések elsősorban szubjektív érzelmek (túl durva anyag) és rossz minőségű nyersanyagok társulnak.

Hogyan válasszuk ki a jobb ágyneműt a lenből, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: