Bambusz párnák

Néhány évvel ezelőtt, a nem szokványos töltőanyagokkal rendelkező párnák egzotikusak voltak. Ma a szemek elfutnak az ilyen fajtából. Különböző lehetőségeket kínál a töltőanyagokhoz: hagyományos állati eredetű és szokatlan növényi töltőanyagok. A bambusz párnák különleges helyet foglalnak el az utolsó között. Ismerje meg őket közelebb velük.

Mi az, és mi néz ki?

A Bamboo párnák töltőanyagot tartalmaznak. Bambuszrostot használ, csak egy fiatal bambuszból készült, amelynek kora legfeljebb 4 év. Bambusz – örökzöld évelő növény, hideg család, Ázsiában növekszik. Ez a növény csodálkozik a növekedés sebességével – egy nap alatt több mint egy méterre készül.

A bambusz magas páratartalmú körülmények között él, azonban az egyedülálló tulajdonságok miatt nincs rothadás, fertőzések, amelyek viszont lehetővé teszik a természetes környezetbarát nyersanyagok beszerzését.

Két rostkészítési módszer létezik:

 • Mechanikai. Bambusz nyersanyagok zúzottak, adjunk hozzá enzimeket és a kapott puha homogén tömegét a szálak. Hasonlóképpen a szálakat a kannabisz, a lenből kapják meg. A nem termelés és az időigényes feldolgozás, amelynek eredményeképpen az ilyen szálakból származó termékek magas költséggel rendelkeznek. Jelölt “bamboo vászon”, amely a fordításban van, jelzi a bambusz len.

 • Kémiai. Különböző kémiai reagenseket adunk az apróra vágott bambusz szára, az intézkedés alapján általuk pedig egy ragacsos egyenletes tömegben. Ezután a nyomást gyakorolt ​​tömeget a fémeszközökön keresztül több finom lyukú, és speciális oldatba helyezzük. A kapott szálak utáni feldolgozás során az összes vegyi anyagot eltávolítják. A viszkózt ugyanúgy hozták létre. A bambusz lenével ellentétben ez az anyag alacsony költséggel rendelkezik, ami szélesebb eloszlást jelent. Jelölt “bambusz viszkóz”, amely a bambusz viszkóz.

Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen módon kapott szálakat nem lehet megkülönböztetni egymástól. Nem különböznek a megjelenésen vagy a működési jellemzőken. A különbség csak címkével és áron található.

A Bamboo Fiber kissé puha, így nagyon ritkán találkozhat a párnákkal 100% -os töltőanyaggal. Az ilyen termékek nem tartanak sokáig. A lágy szálak nem fognak formálni és felhalmozni csomókat az első használat során. A gyártók megoldják ezt a problémát, ha más töltőanyagokat adunk hozzá a természetes bambusz töltőanyaghoz, például a pelyhekhez. Ezért egy jó párnában növényi töltőanyaggal nem lesz több, mint 70% bambusz szálak.

Haszon és kár

A bambuszpárnák egyre növekvő népszerűségével a mágikus tulajdonságai növekednek. Gyakran megtalálja a bambusz szinte elixir ifjúságát, csak az áruk eladása. Tekintsük a bambusz szálak valódi tulajdonságait.

 • Ökológia és természetesség. A bambusz nem igényel különböző műtrágyákat és peszticideket a növekedés során. Szálak, függetlenül a gyártási módszertől, nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat és biztonságos az egészségre.
 • Hipoallergenitás. Az ilyen párnákban lévő természetes antibiotikumok tartalma miatt az allergiákat és a bronchiális asztmát okozó porfogókat nem lehet késleltetni.
 • Antibakteriálisság. A nyersanyagban található természetes antibiotikumok megakadályozzák a baktériumok és a mikrobák létfontosságú aktivitását.

 • Légáteresztés. A bambusz szálakkal töltött párnák tökéletesen átadják a levegő, amelynek köszönhetően gyorsan megszáradnak. A nyári melegben egy ilyen párnán hűvös lesz, és télen meleg.
 • Higiénikus. A töltőanyag kémiailag inert, vagyis nem szívja el a különböző szagokat, és nem halmozódik fel a port.
 • Kényelem. A kiváló minőségű bambuszpárnák nagyon puhaak és ugyanakkor rugalmas. A felülvizsgálatok fogyasztói az alvás minőségének javításáról beszélnek.

 • Egyszerű szolgáltatás. A párnát meg lehet mosni, nem nyomva, hagyományos gépen. A légáteresztő képességnek köszönhetően gyorsan megszáradnak. A töltőanyag minősége nagy mennyiségű mosás után kerül mentésre. Ahhoz, hogy a párna alakját üzembe helyezze, néha néha veri.
 • Költségvetés és egyetemesség. A bambusz párnák meglehetősen hozzáférhetők, valamint megfelelőek, beleértve az asztmátokat, az allergiákat és az újszülötteket.

 • Gigroszkópos. A nedvesség gyorsan felszívódik és gyorsan elpárolog. A bambusz párnák tökéletesek a megnövekedett izzadással szenvedők számára.
 • Tartósság. Bambusz párna még egy nagy mennyiségű strészet után is megtartja tulajdonságait. És az ilyen párnák élettartama 5-7 év.

A Bamboo Fiber nem csak pozitív tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Bambusz töltőanyag, Kivételes lágyság miatt egyedileg kell kiválasztani. Ellenkező esetben az ilyen termék használata a nyakban fájdalmat okozhat, különösen protezies és osteochondrosis jelenlétében.

 • Hamis. A fedélen lévő panda vagy bambusz képe nem garantálja az eredeti termék vásárlását. A bambuszpárnákhoz tartozó hype-val kapcsolatban sok gondatlan gyártó használja ezeket a karaktereket és a szokásos párnákhoz. Óvatosan tanuljon egy címkét sminkkel.
 • Gigroszkópos Nedves éghajlaton, lehet, hogy hiányzik. A párna elnyeli a nedvességet, és nem süllyed, végül vezet, és károsítja a terméket.
 • A bambusz töltőanyag gyorsan zúzott, elveszíti az alakját, így csak egy távolságú formában kell tárolni. A gyártók azt ajánlják, hogy gyakran megverték a párnát, jobb minden használat előtt.

Fajták

A bambusz párnák számos különböző. Háromféle megkülönböztethető:

 1. Anatómiai. Normál szabványos párnák. Különböző méretű és magassága van. Az emberi preferenciák közül választott.
 2. Ortopédiai. Drágább párnák. Támogassa a gerincet a megfelelő helyzetben, ami az oldalán alvó személyek számára alkalmas. Ajánlott a gerinc betegségei.
 3. Transzformátorok. Kemping párnák, kényelmes, hogy puha gallér. Kényelmes az úton és az utazás.

A bambuszszálas töltés módja szerint kétféle is megkülönböztethető.

 1. Bambusz töltőanyag Bármely más 70% -ról 30% -ra keveredve.
 2. Kétkamrás párnák. Az ilyen párnák esetében a bambuszszálas szálat tartalmazza, és nevezik. A párna maga egy másik töltőanyag formáját adja. Ebben a tervezésben kiderül, hogy a személy vezetője a bambuszszálon fekszik, és egy másik töltőanyag a párna alakját és térfogatát rögzíti.

Összehasonlítás más töltőanyagokkal

A bambusz párnák minden előnyének ellenére még mindig szeretném tudni, hogy mennyit nyertek a hagyományos és nemcsak töltőanyagokhoz képest. Összehasonlító elemzést végezünk.

Az összes töltőanyag eredetű három nagy csoportra osztható: Zöldség, állatok és mesterséges. Fontolja meg mindegyiket.

Növényi töltőanyagok

A bambusz mellett a növényi töltőanyagok is magukban foglalják a selyem, hajdina héj, eukaliptusz és algák. Az ilyen töltőanyagok fő előnyei a természetességük és az antiszeptikus hatások.

A molák és a porfogók nem állnak be benne. Az allergiákat érdemes megvásárolni a párnákat növényi töltéssel.

A töltőanyagok saját tulajdonságai vannak.

 • Hajdina héj. Ez a következő előnyökkel jár: az ortopédiai hatás és a masszázs, a természetesség a kompozíció, a higiénia és a legalacsonyabb költség között növényi töltőanyagok. Nem okoz allergiákat, és nem a baktériumok reprodukciós közege. A mínuszoknak tartalmazniuk kell merevséget, keménységet, alacsony életet (2 év) és specifikus hangokat üzem közben. A Buckweel termékeket néha a nyitott napsugarak alatt kell szárítani. Az ilyen párnák mosása ellenjavallt.

 • Selyem – nagyon puha és kopásálló. Jól felszívja a vizet, a termoreguláció képessége, hipoallergén. Otthoni mosás. A Silk Pillow körülbelül 15 évig tart, ami nemcsak a növényi töltőanyagok között abszolút rekord. Eltér a selyem párnák magas költsége.

 • Eukaliptusz Terápiás tulajdonságokkal rendelkezik az illóolajok felhasználása a párnák előállításában. A többi hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a bambuszral. Azonban elveszíti őt a költségekben. A bambusz töltőanyagok sokkal olcsóbbak.

 • Hínár. Higroszkópos, jól kiküszöböli a kellemetlen szagokat. Antibakteriális hatással rendelkeznek. A fő hátrány a praktikus. Az alga töltőanyaggal ellátott párnák csak száraz tisztításba kerülhetnek.

Állatok töltőanyagok

Az állati eredetű hagyományos töltőanyag, amelyen őseink aludtak, a pelyhek vagy toll. A legnépszerűbb a győztes vagy a libabusz. Az új trend teve gyapjú lett.

Nehéz összehasonlítani egymástól. Termékek, mint a pelyhek és a bambusz rost. Az utóbbi azonban egy kétségtelen előnye van – a bambusz töltőanyag nem válik női porkulccsal, és tökéletesen alkalmas allergiákra, ellentétben.

 • A toll és a pooh hasonló szerepet játszik. Kényelmes használni, jól eltölteni a hőt, felszívja a vizet, tökéletesen tartsa az űrlapot. A tollak és a párnák fő hátránya a porciták számára a helyük. Az utóbbi élő és fajta a párnán belül, és allergiát is okoz az embereknek, akik hajlamosak rá. Mossa le az ilyen párnákat. A töltőanyagot évente kétszer kell csiszolnia, valamint a napsütésben és a levegőben lévő rendszeres szárítást. Az ilyen párnák élettartama körülbelül 5 év.

 • Gyapjú. Kedvező hatással van az ízületekre, termosztatikus tulajdonságokkal, légáteresztő, jól elnyeli a vizet. Nem hosszú ideig tartja az űrlapot, és nem ajánlott allergiás és asztmatika a por kullancsok miatt. A gyapjú dolgok lesznek a molyok kedvenc helye. A gyapjú termékek tisztítása csak száraz tisztításban hajtható végre. A Woolen termék 3-5 évig tart. A toll párnák kétszeri költsége alatt.

Mesterséges töltőanyagok

Mesterséges eredetű töltőanyagok – a legegyszerűbb gondoskodás és olcsó opciók. Fő előnyük az egyszerűség és az alacsony költségű egyszerűség. Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket:

 • Hollofiber. A pluszok közé tartozik, hogy a hőszabályozás, nedvszívó képesség, légáteresztő, rugalmas, hypoallergenicity és kopásállóság. Mosni lehet otthon, a szokásos írógépben. A holofibertermék töltésként történő élettartama 5 év.
 • Szinteton. Nem szívja be a szagokat, lélegző, hypoallergen. Működés közben a csomókban fagyasztott, amelynek eredményeképpen rövid élettartama van – 2 év. A tisztítás mosógépben hajtható végre.
 • Szilikon. A mosás után gyorsan helyreállhat, “lélegzik”, lélegző és hypoallergen. Söpörő mosógép. A statikus elektromosság felhalmozódása, amely kellemetlenséget okozhat. Körülbelül 7 évig tart.

Összetett

Az ilyen termék tulajdonságai, mint párna, nem csak a töltőanyag jellemzői, hanem az anyag jellemzői is függenek, amelyből a fedél a. A kiváló minőségű termékgyártó a címkén található termékadatokat jelzi. Ne feledje, hogy a töltőanyagban lévő bambusz szálak százalékában több mint 50%.

Tökéletes, ha az ügy egy öko-bambuszból áll, az úgynevezett bambusz fonalat pamutszálakkal. Azonban egy tisztességes változat lesz szatina eset, x / b vagy teak. A praktikusságnak és a tartósságnak köszönhetően a mikroszálat gyakran használják az anyagot a borítók számára.

A leginkább praktikus opció egy eltávolítható tok lesz egy lezárt bambuszszálas töltőanyaggal. A párnától külön kell törölni. Ezenkívül az ilyen burkolatok zipszel vannak, amely lehetővé teszi a termék merevségének beállítását, csökkentve a töltőanyag mennyiségét.

Dimenziók

A bambusz párnák szabványos méretek: 70×70, 50×70 cm. A gyermekpárnák a következő méretben találhatók: 50×50 és 40×40 cm. Az 50×70 cm méret a kevésbé lush és magas termékekre jellemző. Tökéletes azok számára, akik inkább a gyomorban vagy vissza aludni. A szerelmesek jobban alszanak az oldalon, hogy megállítsák a választásukat 70×70 cm-es párnákon, mivel eltávolítják a gerincen lévő felesleges terhelést, és megszabadulnak a kellemetlenségektől.

Jelenleg számos vállalat kínál ágyneműt a megrendelés alatt. Ugyanakkor fel kell készülni arra, hogy a nem szabványos méretekkel rendelkező termék nehezen válasszon tartozékokat, egyszerűen beszélgetés, a párnahuzatoknak egyedül varrni kell.

Értékelés gyártók

A Bamboo párna csak a fenti tulajdonságokkal rendelkezik, ha a termék magas minőségű, és nem hamis. Fontolja meg a legnépszerűbb és megbízhatóbb gyártókat. Megfelelnek a hazai és a külföldi vállalatoknak. Az utóbbit magasabb termékköltség jellemzi.

 • Moszkva gyártó “Anna Textiles”. 900 rubel átlagos ára. A töltőanyag bambusz rost. Belső fedél anyaga – Pamut 100%. Külső fedél anyag – Jacquard szatén. Méret 50×70 cm.
 • “Otthon ülő”. Orosz cég. Az anyagi tok és a csúcs hasonló a céghezAnna textíliák“Azonban az ár magasabb, és 1150-1350 rubel intervallumban van. Méret 50×68 cm.
 • Arden. Francia gyártó. Az előző opciókkal ellentétben a vállalat tömített bambuszszálas párnákat kínál, és mesterségesen tele van. Az ár magasabb és 1300-1500 rubel. A párnákat 50×50 cm-es és 70×70 cm-es méretben mutatjuk be.

 • Arya. Az orosz termelés is. Természetes bambusz töltőanyag. Külső fedél anyag – pamut. Méret 70×70 cm. 1200 rubel átlagos ára.
 • Primavelle “bambusz”. Az orosz vállalat az előző vállalat termékéhez hasonló terméket kínál. Ugyanaz az anyag, töltőanyag, ár. Azonban a méret különböző – 50×70 cm.
 • TD Dargez “Bombay”. Orosz gyártó. Mivel a töltőanyag a bambuszszálat és a poliésztert 60% -ról 40% -ra használja. Anyagfedél – mikroszálas. Méretek 50×70 cm és 70×70 cm. Az ár a legalacsonyabb azok közül, akik képviseltek – 500-700 rubel.

A vásárlók megjegyzik a villám jelenlétét, amely lehetővé teszi a töltőanyag mennyiségét, és ezért a párna lágyságát.

 • Tango “Bamboo”. Orosz-kínai termelés. Méretek 50×70 cm és 70×70 cm. Ár 1020-1220 rubel. Pamut borító és bambusz töltőanyag. A gyártó garantálja a természetes szövetek és festékek használatát.

 • Természet “bambusz szár”. A hazai gyártó pamut szegecselt borítóval rendelkezik a bambuszral. Töltőanyag – szintetikus szál. A költség 1100 rubel. Méret 70×70 cm.
 • Verossa “Bamboo Fiber”. Az orosz vállalat szokatlan zsinóratikai technológiát kínál. A párnák két rekeszre vannak osztva. Ezek közül az egyik, külső, bambusz, a másik, belső, tele poliészter. Eset normál – pamut. Méret nem szabványos 68×68 cm. Ár 850 rubel.

Vásárláskor érdemes figyelmet fordítani nem csak az árra, hanem a termék kialakítására is.

Hogyan válasszunk helyesen?

Párna kiválasztása – nehéz dolog. Ha például bútorokat vásárol, akkor becsülheti meg jellemzőit, majd az ágyneművel, amit egy ilyen szám nem fog átadni. Az alvás minősége attól függ, ami általában az életet jelenti. De természetesen néhány ajánlás van.

 • Döntse el a típust. Gondoljunk arra, hogy szükség van egy eltávolítható fedélre, cipzárra és töltőanyagra.
 • Pilóta magasság egyedileg kiválasztott és az álom előnyben részesített testtartástól függ. Azok számára, akik az oldalán alszanak, megfelelnek a magas párnáknak, és éppen ellenkezőleg, a hátsó vagy hasi szerelmesek aludni – alacsonyak. Azok számára, akik nem döntöttek, hogy jobban válasszanak valami átlagot. Sokan szeretnek aludni két párnán, ebben az esetben lehetőség van a magasság megváltoztatására.
 • A méret. Vannak különböző értékesítési lehetőségek, azonban a legnépszerűbb az 50×70 cm méret. Az ilyen párnák lehetővé teszik, hogy mentse az anyagot a gyártásban, ugyanakkor ne veszítse el tulajdonságaikat. Egy álomban az ember vízszintesen mozog, átfordul az oldalán, azaz az 50×70 cm-es párnák elég eléggé.

 • Figyeljen az anyagi lefedettségre. Kapcsolja be – kellemesnek kell lennie az érintéshez. Sűrűsége is fontos. Egy vékony szövet nem tart sokáig, egy ideig, a töltőanyag átmegy rajta. Az ügy esete is befolyásolja a párnák ellátásának módját, különösen akkor, ha nem levehető.
 • Textiltermékek vásárlásakor Érdemes figyelmet fordítani a varrás minőségére. Nem lehet ragasztani a szálakat, a vonalnak sima, torzítás nélkül kell lennie. A felelős gyártók kettős varratot használnak párnák készítésénél.
 • Emlékezik,hogy a magas színvonalú termékek gyártója érdekli, hogy a vállalat tudta. A cég nevét, telefonját, címét, címét fel kell tüntetni a címkén. A címkét fel kell tüntetni a termék, a súly, az országgyártó összetételét.

 • Figyeljen a kompozícióra. A töltőanyagban lévő bambuszszál térfogatának 50% -ról 70% -ra kell lennie.
 • Bambusz légtelenített permeátum. A töltőanyag ellenőrzéséhez lélegezze be a levegőt a párnán keresztül. Ha a kísérletet sikerrel koronázták, a párna ténylegesen tele van bambuszszálas.
 • Figyeljen az árra. Túl alacsony ár – ok arra, hogy gondolkodjunk a javasolt termék hitelességéről.

A bambuszpárnák kiválasztásának általános kritériumait a fentiekben ismertetjük. Több figyelmet igényel a gyermek párnája, különösen az újszülött számára. A legutóbbi értékesítésre különleges lapos párnák vannak. Az ügye természetes hipoallergén anyagokból készült.

Érdemes megjegyezni, hogy minden egyes korra szükség van egy párnamagasságra. Tehát egy évig tartó gyermekek számára jobb, ha egy párnát használ, amelynek magassága nem több, mint 2-3 cm. Az óvodai gyermekeknél a párnák 3-5 cm magas, és az iskolások számára már 10 vagy több cm magasságú párnák használhatók.

A választáskor figyeljen a villámokkal ellátott párnákra. A térfogatuk beállítható, ami nagyon fontos a csontok helyes helyzetéhez az alvás közben. A gyermek számára ez különösen fontos.

Hogyan kell mosni?

A bambusz párnák azonban meglehetősen számos ajánlást találnak, amelyeknek köszönhetően sokkal hosszabb ideig szolgálnak. Az eset anyagától függően a mosási mód változhat. Mosás előtt olvassa el az utasításokat.

Bár számos olyan helyszínre írnak, amelyeket a bambusz párnák kedvezően befolyásolnak a bőrt a benne foglalt pektin miatt, de nagyon kedvező hatással van tiszta párnákkal.

Üres A bambusz párna követi a 3-4 hónapot, a gyerekek gyakrabban állnak – 2-3 hónaponként.

Kényelmes a bambuszpárnák mosásához gépgéppel. A jó termék nem veszíti el a tulajdonságait még egy nagy mennyiségű mosás után is. Rövid utasítás:

 1. Ellenőrizze a varratokat. Ha eltérnek, akkor a töltőanyagot már az írógépben kell összeállítani.
 2. Jobb mosási módban mosni, De ha nem illik, és a szokásos.
 3. A vízhőmérsékletnek nem lehet több, mint 40 fok. A forró víz meglehetősen agresszív, és lerövidíti a termék élettartamát.
 4. Használjon folyékony tisztítószereket. A párnák rosszul szegecselnek, ha szilárd mosóporot adnak hozzá. A fehérítő használatából még jobb, hogy tartózkodjanak.
 5. Mosás után érdemes kétszer öblíteni a párnát.
 6. A préselés nem ajánlott. Bizonyos esetekben tilos, olvassa el az utasításokat.
 7. A szárítás érdemes kiadást, csak a párnát, rendszeresen forduljon – Tehát jobb lesz. Ne csepegje a párnát a napsütésben, ez befolyásolja az állapotát.
 8. Használat előtt verte meg a terméket.

A bambusz párna megfelelő ellátással hosszú ideig nyugodt és kellemes alvást ad.

Az egyik ilyen termék rövid áttekintése látható a videóban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: