Dupla lapok méretei

Az alvás során az alvás során észrevehetően függ az ágynemű kiválasztásának minőségétől és helyességétől. Nem hiába olyan emberekben, akik azt mondják, hogy “hogyan kell aludni – olyan aludni”. Jelenleg az orosz piac ezen termékek legszélesebb körét mutatja be a világ különböző országaiból származó termelők közül, amelyek mindegyike elfogadta méretét. Ezért, annak érdekében, hogy ne hibázik a választás, érdemes figyelembe venni a tipikus méretei: dupla ágy közös a mi korunkban.

Dupla lapok méretei

Szabványméretek

Jelenleg minden termék jelen van a piacon A származási ország három nagy csoportjára osztható:

 • Háztartási vállalatok áruk;
 • Az EU-országokból származó termékek;
 • Ázsiai ágynemű.

Dupla lapok méretei

Dupla lapok méretei

Dupla lapok méretei

Ugyanakkor az első csoport árui az Orosz Föderációban elfogadott normák szerint szabványosítottak, az európai áruknak az uniós előírásoknak felelnek meg, és az ázsiai fehérnemű felelős az orosz szabványok és az európai szabványokért. A kastély Törökországból származó árut, amely gyakran megfelel a saját szabványaiknak.

Dupla lapok méretei

orosz

Az Oroszországban, Fehéroroszországban, Tádzsikisztánban és más Ex-USSR-országokban kiadott ágynemű mérete 2007-ben bevezetett GOST 31307-2005. E dokumentum szerint az ágyat olyan ágynak tekintik, amelynek szélessége meghaladja a 140 cm-t. A dokumentum kettős lapjának minimális mérete 180×210 cm arányát jelzi. És ez a formátum, amely a fent említett országokban előállított országok nagy részében kettős. Egyéb GOST formátumok megengedett kettős lapok:

 • 210×230 cm;
 • 220×215 cm;
 • 240×260 cm;
 • 220×220 cm.

Az ilyen típusú ágyneműk egzotikusabbak, de még mindig előfordulnak a raktárpolcokon. Ezért, még akkor is, ha a fehérneműt a GOST szerint végezzük, érdemes megtalálni a beton méretét a csomagoláson. Szerencsére ugyanaz a goszt közvetlenül vállalja a gyártókat, hogy jelezzék a termék méretét.

Dupla lapok méretei

Néha az orosz szabványt is megfigyelték a Kínában és Németországban előállított árukra is.

európai

Európában azonnal vannak Számos különböző méretű ágy a kettős:

 • Twin, egy tipikus lemezméret, amelyben 183×274 cm;
 • Király, amelyre a lapok általában 274×297 cm formátumban vannak;
 • 305×320 cm méretű királynő;
 • Dupla / Teljes, amelyben nincs méretei 229×274 cm-rel jellemezve;
 • Alkalmanként megfelel a megnevezésnek a 2-ágy, amelynek mérete megegyezik az iker formátummal.

Könnyű látni, hogy a kettős ágynemű orosz szabványához legközelebb eső lapok, mint az iker. Általánosságban elmondható, hogy az európai fehérneműt sokkal nagyobb méret jellemzi, ami azt jelenti, hogy biztonságosan megszerezheti a nagy és nem szabványos ágyak tulajdonosait.

Dupla lapok méretei

Néha az ilyen készletek helyett a klasszikus lapok egy rugalmas zenekaron van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy biztosítsa a fehérneműt a matracon. Az elem standard dimenziói különböznek a klasszikusoktól:

 • Az iker a 90×190 cm-es gumi méretét fogadta el;
 • A király számára ez az elemnek 150×200 cm-es formátuma van;
 • A királyné szabvány esetében 180×200 cm méretét elfogadják;
 • A kettős / teljes készlet megfelel a 140×190 cm méretnek.

Érdemes megjegyezni, hogy a nem szabványos matracok és ágyak rugalmas zenekarának testreszabott fehérneműje sokkal bonyolultabb, mint a szokásos.

Dupla lapok méretei

A méretek megnevezése mellett vannak más fontos jelek az európai készleteken:

 • A felszerelt lapok jelzik a jelenlétet a gumiszalagon lévő lapok sorában;
 • A felszerelt valancia a rugalmas zenekar speciális változatát jelöli, amelynek különleges hibája van, amely a padlóra csökken.

Minden meghatározott méretet szigorúan tiszteletben tartják a kontinentális Európa szinte minden gyártója, köztük Olaszország, Franciaország és Lengyelország. Csak a fent említett német termékek néha megfelelnek az orosz gosztnak, és nem az Európai Unió szabályozásának.

Dupla lapok méretei

Dupla lapok méretei

Családi lehetőség

Az orosz piacon jelölt fehérnemű, mint “család”, általában Törökországban készül. A lapok szabványos méretei:

 • 229×274 cm;
 • 220×250 cm;
 • 240×260 cm.

Könnyű látni, hogy ezeknek a formátumoknak a megadott vendégek megfelelnek, és a rész jelentősen különbözik tőlük. Török “Család” ágynemű méretben az európai és az orosz között köztes helyzetben van, így elsősorban alkalmas standard ágyakra és matracokra.

Dupla lapok méretei

Dupla lapok méretei

Dupla lapok méretei

Dupla lapok méretei

Hogyan válasszuk ki?

Lap kiválasztása, Mindenesetre a matrac méretéről kell törekednie. Ugyanakkor a szabály igaz: “jobb, mint kevesebb”, mert ez a fehérneműnek teljesen lefednie kell a matracot, míg semmi sem akadályozza meg a többlet eltávolítását. Ezért a matrac + dupla magasságának minimális számításán alapuló méretek alapján kell kiválasztani a dimenziókat, a matrac hosszát + magasság. Tehát, ha a matrac méretei 120-180 per 20 cm-ig (szélesség, hossz, magasság), akkor a lap minimális mérete 160×200 cm (120 + 20 + 20 = 160 és 180 + 20 = 200 ). Ennek megfelelően egy standard kettős matrac esetén 140x200x20 cm, a megfelelő lapok mérete 180×200 cm lesz.

Dupla lapok méretei

Dupla lapok méretei

Dupla lapok méretei

Felhívjuk figyelmét, hogy a gyapot készletek, valamint ágynemű pamut tartalmú szövet, mint Satina és Boszem is észrevehetően leülni mosás után, különösen abban az esetben hőmérsékleti viszonyok. Ezt a tényt az ágy kiválasztásakor figyelembe kell venni: Ne vegyen egy ilyen szövetet a matrachoz.

Melyek a dupla lap méretei, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása