Hogyan válasszunk minőségi ágyneműt?

  Annak érdekében, hogy reggel felébredjen a felemelt hangulatban, szükség van kiváló minőségű éjszakai alvásra, amely nagymértékben függ a jó ágyneműtől. Ebben a cikkben beszélünk az olyan anyagokról, amelyekből készül.

  Alapvető minőségi paraméterek

  A teljes alvás hatással van egy személy általános állapotára, hangulatára és egészségére. Ha úgy véljük, hogy az élet egyharmada Morphheus karjaiban töltött, majd a kényelem és a teljes pihenés biztosítása érdekében jó ágyra van szükség egy jó ágyra és kiváló minőségű ágyneműre.

  A kiskereskedelmi gyártók számára ma hatalmas választékot kínál az ágynemű készletek, amelyek különböznek a szövet szerkezetében, sűrűség, különböző színek. Vannak ágynemű készletek a legolcsóbb – költségvetés a legdrágább – luxus.

  Tekintsük a főbb jellemzőit, hogy vegyék figyelembe a vásárlást. A címkéken meghatározott fontos kritérium a vászon minőségi osztálya, amelyet a pamut, selyem és vászonszövet különböző mutatói határoznak meg.

  • A pamutszálas szövetek minőségi osztálya mutatja a vászon gyomirtásának százalékos arányát. Ez a szám a legmagasabb és befejeződéstől számított öt lépésben van besorolva. Az ilyen besorolás határozza meg az ágynemű minőségét és megjelenését.
  • A selyem ágynemű minőségi osztályát a szálak sűrűsége határozza meg. Sűrűségegység – anyu vagy gramm négyzetméterenként. A luxus fehérnemű 22-40 mm-es jelzővel rendelkezik.
  • A len ágynemű minőségi osztályát az ökológia és a sűrűség tulajdonságai határozzák meg. Szennyeződések nélkül a vászonvászonnak sűrűsége 120-150 g térenként kell lennie. M.

  Az ágynemű és a kopásállóság erőssége az egyik fő mutató, amikor kiválasztják. Az ilyen jellegű probléma az első néhány strészet után észlelhető, mivel a laza ágyneműszövet gyorsan elveszíti a megjelenést, és a Benuck-ba jön.

  A higroszkóposság és a lélegzőképesség tulajdonságai nagyon fontosak a nyár folyamán az emberi test izzadságának tulajdonságai miatt. A tulajdonságok természetes szövetei kényelmesebb feltételeket biztosítanak, mint a szintetikus. A vászon gyártásában alkalmazott festékek, és gyönyörű és világos látványt kapnak, hipoallergénnek kell lennie, és stabilitást kell biztosítani, ha rendszeres mosás. A sűrűség a fő kritérium, amelynek elsősorban a vásárlás során figyelembe kell venni, mert az ágynemű tartóssága attól függ, hogy az ágynemű attól függ. A sűrűségét az 1 kV rostok számától függően határozzák meg. Lásd és tükrözi a gyártó a címkén:

  • Nagyon alacsony – 20-30 szálból 1 kV-ig. cm;
  • Alacsony – 35-40 rostonként 1 kV-ig. cm;
  • Átlagos – 50-65 rostonként 1 kV-ig. cm;
  • átlag felett – 65-120 rost 1 kV. cm;
  • Nagyon magas – 130-280 szál 1 kV-ig. cm.

  A sűrűség attól függ, hogy milyen anyagot tartalmaz, amelyből a készlet készül, a csavart szálak szövése és technológiája:

  • Természetes selyem – 130 és 280 között;
  • len és pamut – legalább 60;
  • Perkal, szatén – több mint 65;
  • Batista – Legalább 20-30 1 kV rost. cm.

  Először is, belépve a boltba és az árut választva, megnézzük a csomagolást. Szükségszerűen magas színvonalúnak kell lennie, mivel feladata az ágynemű védelme a környezeti befolyással és biztonságos szállítás közben szállítás és tárolás közben. Az áruk minősége a csomagolás megjelenésétől függ. A GOST-nak megfelelően az egyes termékeket az egyrészes szövedékből kell elvégezni, azaz további varratok egy lapon és egy paplanfedélen nem megengedettek, az ilyen varratok rontják a termék erősségét. Ha lehetséges, ellenőrizze, mennyire erős a fő öltések a termékekről. Ha a szakítószövet, akkor látni fogja a lumeneket a varratok területén, akkor tartózkodnia kell a vásárlástól.

  A színes vászon gyártásában jó festéket kell alkalmazni, amely mosáskor képes ellenállni a magas hőmérsékletnek. A gyártó címkéjén fel kell írnia az üzemmód és a kívánt mosási hőmérséklet ajánlását. A festék minőségének teszteléséhez az anyagnak elveszíti a kézzel: a pálmafesték jelenléte rossz minőségű termékeket mutat. Homályos színes rajz azt mondja, hogy a fehérnemű lengyelül mosáskor.

  A GOST-nak megfelelően új fehérnemű, a textíliák illata, bármely más szaga (kémia, penész) jelenléte a helytelen gyártási technológiákról és a nem megfelelő tárolási és szállítási követelményekről beszél.

  Értékelési anyagok

  Természetes

  Az ágynemű különböző szövetekből készül, de emlékezni kell arra, hogy a legjobb választani a természetes nyersanyagokból előállítottat. Az anyagok jellemzőinek bemutatása, amelyből az ágynemű gyártott.

  • Természetes selyem Ez az elit, és drága anyagokra utal (ez talán az egyetlen mínusz). Selyem egy olyan kérdés, amely télen meleg lehet, és hűvösséget okozhat a nyári éjszakai hőben. Selyemléje elegánsnak tűnik, jó az érintéshez, nagyon tartós, de megfelelő ellátást igényel. A textil története több évezrede van.

  A szálas szövetbányászat selyem selyembányainak előállítására a kakaókból, így az ilyen textilek a világ legdrágább és fényűzőnek tekinthetők. Finom anyag, folyik, teljes egészséges alvást ad, és kellemes érzéseket biztosít. A szövet jó légzési tulajdonságokkal rendelkezik, olyan anyagokat tartalmaz, amelyek lassítják az öregedési folyamatok jól elnyeli a nedvességet, de nem teljesen elnyeli, így a bőr nem túlterhelt.

  • Vászon Megfelel az összes szükséges követelménynek: kényelmes a test, nem villamosított, nem fakul, nem tanul, ideális elnyeli a nedvességet, eldobja az UV sugarakat. Len környezetileg, mert peszticidek használata nélkül termesztik. Jó hőátadással és a legmagasabb erővel rendelkezik, az ilyen fehérnemű sok éven keresztül szolgál.

  Amikor az első használat, az ágynemű durva, amikor érintkezik a testgel, de két mosás után nagyon kényelmes lesz. A len egyetlen hiánya az, hogy a szövetet nehéz megpróbálni. A természetes vászonvászvár könnyedén meghatározható a szövet felületén meglévő csomók.

  • Blended szövet Pamut és len szálakból áll, sokkal könnyebb, mint a vászon, az alábbi erő. Egyes gyártók készítenek készleteket, amelyek magukban foglalják a lenlapokat, valamint a len- és pamutszálakat tartalmazó paplanburkolatokat és párnahuzatokat.

  • Bambusz Az orosz piacon a közelmúltban megjelent. A vászon ragyogó és puha, nagyon kényelmes a test bármikor az év bármikor antimikrobiális tulajdonságokkal és kellően nagy szilárdsággal rendelkezik.

  • Pamut Ez a leggyakoribb anyag az ágynemű gyártásához. Az árak a gyártótól függően nagyon eltérőek a nyersanyag-feldolgozás minőségének és technológiájának köszönhetően. A pamut mosása és használata sokkal kényelmesebb, mint a Len. A legjobb és tartós az Egyiptomban előállított pamutnak tekinthető.

  • Szatén Sokkal lágyabb, mint egy szövet százalékos pamut. A csavart pamut szálakból készül. A gyártásával mind természetes, mind szintetikus szálakat használjon. Úgy néz ki, mint a selyem, de a költség sokkal alacsonyabb.

  Satina fehérnemű nem bánja. Az anyag hátoldala durva szerkezetű, így nem csúszik. A szatén előnye, hogy télen tartós, praktikus és meleg. Nyár a szatén jobb, ha elhagyja és inkább olyan anyagokat, amelyek jobbak a levegő.

  • Puplin Külsőleg, nagyon hasonlít a tekercshez, de a pamutszálak, a selyem, a viszkóz és a szintetikus szálak termelésével kerül hozzáadásra. A fő különbség más típusú ágyneműből az, hogy amikor készül, különböző szálakat használnak a szélességben, míg a ruhát létre kell hozni. Előnyök POPINE: A szövet nagyon puha és rugalmas, így jó a testnek; ellenáll egy csomó stylics, jó higroszkópossággal rendelkezik, tökéletesen megtartja a hőt, nem tanul.

  • Perkál hozott pamutból származó pamutból. Az anyag a szálak összefonódása miatt történik, és hozzáadja a kirakott szálat, amely a szövet erősségét és simaságát adja. A Perkal nagy sűrűségű, és ennek megfelelően hosszú élettartama a magas színvonalú megjelenés elvesztése nélkül. Előnyök: Az alvás során kényelmes körülményeket teremt, bársonyos és gyengéd felületi struktúrával rendelkezik, kiváló minőségű légáteresztő képességgel rendelkezik, jól tartja a meleget.

  • Batiszt – kifinomult, áttetsző és szelíd dolgok, amelyeket csak különleges esetekben lefedik az ágy. A szövet a legfinomabb, kiváló minőségű csavart szálból készült, amely pamut, len és szintetikus szálak keverékéből áll. Első alkalommal, egy ilyen szövet a XIII. Században fodrosok voltak a XIII. Században. Az erő javítása érdekében a szövetet mercerizációnak vetik alá (J feltaláló. Mercer) – az alkáli feldolgozása.

  A szelíd vászonra nagyon finom ellátást igényel, így a mosást csak manuális üzemmódban kell elvégezni, legfeljebb 30 ° C hőmérsékleten, sajtó nélkül. A vasalás gézszövetettel és csak rossz oldalról készült. Előnyök: Selymes gyengéd felszín, jó lélegzőség, nagyon kényelmes a testhez, hipoallergen, jól tartja az eredeti megjelenést.

  • Ranfors tisztított pamutból készült. Meg kell jegyezni, hogy a szövetek a zsugorodáshoz való képessége a pamut tisztítás minőségétől függ, így a ranfororok gyakorlatilag nem adják meg a mosás után. A szövet gyártása során átlós interlacing készül, ami megnöveli az erőt és a sima felületet. A RANDFORS előnyei: könnyű és gyengéd felülete van, nagy szilárdsággal rendelkezik, jól tolerálja a mosást, hosszú megőrzi a kezdeti megjelenést, nem elektronikus.

  A Ranfors nagy higiéniás hatású, mivel az előállításkor a festékeket kiváló minőségben használják. A struktúrák hasonlóságának köszönhetően gyakran zavarosak egy ütközéssel vagy flopdal, de meg kell jegyezni, hogy nagyobb értéke van.

  Szintetikus

  A szintetikus ágynemű poliészterből és cellulózból készül. Van egy nagy a választék a vászon szintetikus szálakból, megszerezni azt az alacsony költség, de ez nem szükséges, hogy a vas, ez szárad az erkélyen 10 percig, egy csúszós, nem higroszkópos és légzáró, kényelmetlen a test, hideg, hogy aludjon rajta, gyorsan hozzon létre horgokat és kat.

  Policotton fehérnemű pamut és szintetikus keverékből készült, fényes gyönyörű színekkel, könnyen fenntartható, tartós, de kényelmetlen a testhez. A tudósok azzal érvelnek, hogy a szintetikus vászon káros az emberi testre. Az ilyen nyilatkozatokat kell figyelni, mert sok tanulmányt végeztek, ami megerősítette ezt.

  Az ilyen ágynemű megsérti a hőcserét, nem felszívja a nedvességet, amikor alkalmazzák, a megfelelő légszellőzést elvégzik. A szintetikus fehérnemű lehet a dermatitis oka, felhalmozódik a gombafájásokat okozó mikroorganizmusokat.

  Vélemény

  A leginkább lelkes vélemények leggyakrabban megtalálhatók a természetes selyem fehérneműről. A vásárlók azt mondják, hogy a selyemnek finom felülete van, és nagyon szép megjelenésű, nem okoz allergiát. Természetesen elvégzett, így a szezontól függetlenül nagyon kényelmes alvás, nagy szilárdsággal rendelkezik, egy ilyen ágynemű nagyon hosszú ideig szolgál. Annak érdekében, hogy a selyem ágynemű az eredeti formanyomtatvány megtartásához szigorú szabályokat kell elvégezni:

  • A teljes pislogás, a szövetet válik nagyon törékeny, ezért törölhető csak kézzel (soching) vagy finom módban a hőmérséklet nem magasabb, mint 40 ° C, egy teljesen oldható szappant oldatot;
  • Fehérítés elfogadhatatlan;
  • Az öblítőt többször is elvégzik, amíg a mosószer teljesen öblítés;
  • A centrifugálást manuálisan, óvatosan és csak törölközőn végezzük;
  • A száraz ruhát csak sötét helyen lehet;
  • csak a legkisebb hőmérsékleti üzemmódban.

  Különböző márkák igyekeznek reprodukálni a természetes selyem tulajdonságait olcsóbb mesterséges analógokban. Hasonló tulajdonságokkal vannak viszkóz, amely előállított Facellulózból és egy folyamatos és egyenletes megjelenésű, nagyon gyengéd a kapcsolatot, nedvszívó és légáteresztő, hypoallergenne. A vevők megjegyezték, hogy a viszkóz analóg nagyon sok, nincs szükség a szükséges erővel, nincs gyógyító tulajdonságai és a szükséges vízszigetelés.

  A hazai termelők nagy része a tömeges fogyasztóra összpontosít, és az ágyneműt elfogadható áron kínálja. A legtöbb vállalat pamut alapú ágyneműt gyárt. Az ilyen fajtából mindig válasszon ki egy magas színvonalú természetes ágynemű, leginkább praktikus az ár és a minőség poplin.

  A kiváló minőségű vászon kiválasztásához lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: