Melyek az ágyneműk mérete?

Szinte mindenki hallható az ágynemű méretéről, mint a “féloldalas” vagy a “kétágyas szoba”, de kevés ember megérti, hogy mit képviselnek maguknak, és milyen más standard méretek állnak rendelkezésre, valamint milyen méretűek jellemzi az egyik gyártó készletét egy másikból. Ebben a cikkben nem a teljes ágykészletekről beszélünk, hanem a fő alkatrészek meghatározó paramétereiről – a lapokról, valamint azokról a méretükről.

Szabványkészletek

Rendszerint a legtöbb kút gyártott többféle méretű méretre osztva.

  • Az egyik legnagyobb készlet, az “Euromax” vagy a király mérete 220-240 cm széles paraméterekkel, valamint 240-260 cm hosszú paraméterekkel készül.
  • Más hasonló, de kisebb paraméterek, az úgynevezett “Eurostandard” vagy kettős. A lap beállításai 200-215 cm szélesek, és 220 cm hosszúak.
  • A következő legnagyobb “orosz szabvány” vagy dupla, amely magában foglalja a következő méretekkel rendelkező lapokat: 175-180 cm széles és 210-220 cm hosszú.
  • A fenti készletek legmagasabb “kicsije” egyszeri, vagyis néha nevezik, félig liter és lapjait a következő méretekkel: 143-160 cm széles, 210-230 cm hosszú. A kétlátó modell közötti különbség csak a párnahuzat számában figyelhető meg. Az első az első dolog, a második – kettő.
  • Külön, megjegyezheti a családi készlet lapjait egy ágyhoz két dudorral. Az ilyen készlet lapok 143-160 cm szélesek, és 210-230 cm hosszúak.
  • A gyermeklapok különleges helyet foglalnak el – gyerekeknek készülnek (100-130 cm hosszúságúak, és 140-160 cm szélességűek) és serdülőknél (145 cm szélességű és 200 hosszúságúak).

Ezek azok a készletek paraméterei, amelyekben a már említett legegyszerűbbek mellett egy paplanfedelet, valamint néhány párnahuzat tartalmaz a készlet típusától függően.

Nyilvánvaló, hogy a lapok mérete több lesz, és átlagosan 5 cm-rel különböznek a dimenzióaktól.

Mit kell tudni a besorolásról?

Európa, mint számos más nyugati ország, saját dimenziós vonala mindent, az ágyneműre vonatkozik. A megadott paraméterek mellett a vászoncsomagoláson, ha külön megvásárolják, megjelölve és a termelő ország nevének besorolása.

Így az Eurostandart királynőnek, kettős és kettős és másfélnek, mint extralong méretűnek tekinthető.

Általános szabályként a hazai piacon lévő összes terméket egy fordítással ellátott címkével értékesítik, de ha nincs senki, akkor nem kell aggódnia, elég ahhoz, hogy több különböző készlet nevét emlékezzen.

A lapok típusai

A készletkészletek klasszikus osztályozásán túl a lapok a következő típusokra vannak osztva.

  • Rendes lapok. Kényelmesek, mindannyian használják őket. Könnyű mosni, száraz, vasalható és hajtogatható. De gyakran újra kell tölteniük. És néhányan a kényelmes formája miatt is kezelik a régi lapot a gazdaságban.
  • Lemezek gumi sávon. Az előnyük nyilvánvaló – nem kopognak az ágyon, szorosan szigorítják a matracot. Így a fehérnemű nem ütközhet. Néha azokat lefedőként használják. De nehéz hozzáadni őket, különösen, ha ez a maximális méret, akkor időre van szüksége ahhoz, hogy elsajátítsa ezt a képességet. Ezenkívül nehéz választani őket. Túl nagy ahhoz, hogy egy matrac lap egy gumi nem fog tartani, és még rosszabb lesz, mint a szokásos. Egy ilyen lapot át kell változtatni vagy helyettesíteni egy új. Azt is meg lehet jegyezni, hogy a gumiszalag fehérnemű egy egyszemélyes ágy számára alkalmas. Nagy matracok vagy ágyak esetén jobb választani egy hagyományos lapot, és megtanulják, hogyan töltse ki biztonságosan.

A szokásos lap méretének mérete a gumiszalaggal rendelkező modelltől eltér. Általános szabályként az első több centiméter hosszabb ideig mindkét oldalon, mint a második.

A gumi lapot jó hozzáférés lehet egy nem szabványos ágyhoz vagy matrachoz. Például, a csatlakoztatott matracok vagy egy kerek alakú matrac, amelyen a szokásos kis lapot korrigálni kell minden alkalommal miatt korlátozott méretű, a keverés ugyanannak a modellnek az íny válhat az egyetlen optimális megoldás. Fontos, hogy mérje meg a matrac méretét.

Összefoglalva, meg lehet jegyezni, hogy a lap nem csak méretben van, hanem az anyag minősége is. Így a matrac alatt helyesen kiválasztott ágyneműméretek mellett (amely különösen gumiszalaggal rendelkező modellekkel), fontos helyet foglalhat el és későbbi zsugorodását. Ezért ajánlott az ágyneműek nem olyan szintetikus szálakból kiválasztani, amelyek a mosás és szárítás után megváltoztatják méretét. Legyen óvatos, és vegye be, és ne mindig ismert, de kiváló minőségű termékek.

Tudjon meg többet arról, hogyan válassza ki a lap méretét, megtudhatja a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: