Nyári és téli takarók: fajták és különbségek

  Nyugodt, kényelmes alvás a test egészségének és a szellem vidámságának alapja. Ezért kényelmes matrac, puha párna, és természetesen egy hangulatos takaró. Nagyon fontos kiválasztani a megfelelő takarót, amely alatt a békés és nyugodt érezheti. Tudni, hogy milyen alkalmas neked, meg kell ismerkednie velük közelebb.

  Mi a különbség, amelyből a takarók készülnek?

  A takarók télre és nyárra vannak osztva. Minden különböző textíliát tartalmaznak, méretek, alapítási lehetőségek, töltőanyag-sűrűség, hőfok. De a fő különbség és a választás fő kritériuma a töltőanyag típusa.

  Télen

  A téli takarónak leginkább alkalmas a fiziológiai és pszichológiai jellemzőire. Egy ember egész idő alatt forró, mások nem tudnak felmelegedni. Annak érdekében, hogy a hosszú téli éjszakák, hogy ne játssza le a fejedelmek szerepét, mérhetetlen (forró – hideg), és ébredjen fel az alvó és a teljes erők, válassza ki azt a terméket, amely alatt nem lesz hideg, és nem meleg, de csak meleg.

  A fontos ágynemű töltőanyag természetes és szintetikus. A természetes töltőanyagok közé tartozik a pamut gyapjú, a pelyhek, a gyapjú, a selyem, a bambusz.

  Watu a klasszikus, hagyományos töltőknek tulajdonítható. Nem volt annyi idő, mivel a pamut takaró gyakorlatilag az egyetlen eszköz az ágyban felmelegedni. Az előnyök közé tartozik az alacsony ár, a nedvesség jó felszívódása és a hő, a hypoallergenitás, a környezetbarát. De ma a kereslet számukra csökkent, mert ez nem nagyon gyakorlati példány, és a követelések listája meglehetősen lenyűgöző:

  • paplan elég nehéz takaró;
  • Jól felszívódó nedvesség, rosszul adja vissza;
  • Sűrűségének köszönhetően nem hozhatja létre a biztató hatását, vagyis az összeomlott test alakjának kialakítását, és kizárja a vázlatokat;
  • aktív pormeghajtó;
  • Idővel Vata egy csomóba kopogott;
  • Komplex ügyben: Hihetetlenül nehéz mosni, és ha sikerül, akkor még nehezebb megszáradni.

  PUKHOVO – A legmelegebb téli takaró. Ilyen a legtöbb vásárló véleménye. Az alapminőség itt a maximális melegség minimális súlyú. Az egyszerű kritériummal a flutter opció az összes többi előtt van. Modellek gyártása, gagache, liba és kacsa le. Valamint a pelyhek és tollak keveréke.

  Még a “lefelé” szót, egy kis- és kényelem mellett. A téli takaró legmelegebb példája nem több, mint egy kilogramm. A takaró könnyűsége és a test alakjának képessége lehetővé teszi, hogy az alvó személy úgy érzi, mint egy lebegő meleg levegő felhő. Jó termoregulációval rendelkezik.

  Bizonyos szabályok ellátása és betartása a termék hosszú élettartamát biztosítja, megőrzi, hogy bolyhos és meleg, és a győztes hosszú ideig lehetővé teszi, hogy élvezze a gyengédséget és a lágyságot.

  Javasoljuk, hogy rendszeresen megverte a terméket, hogy elkerülje a csomók kialakulását, száraz és szellőztethető, hogy a fluff nem küldjön.

  Minőség és kényelem mindig az árban. A lecsökkentési költségek attól függnek, hogy melyik madár “megosztott” az októval, hogy kitöltse a takarót. A kacsa ebben az árlistában van harmadik helyen. A második – a Pooh Liba. Észak-Gagari legdrágább díja, és jó alapok vannak: a legmelegebb, nehéz összegyűjteni, és még mindig rendelkezik gyógyító tulajdonságokkal.

  Az egyetlen olyan fogyasztók, akik nem tanácsot adnak a “Paradise Bliss” élvezve, az emberek allergiákra hajlamosak. Nem ajánlott más típusú takarókat szerezni – gyapjú, amely szintén organizmus allergiás reakciókat is okozhat. De hasznosak lehetnek az emberek problémáinak az izomrendszeri rendszer.

  Beszélünk a juh töltőanyagokról és a teve gyapjúról, amelyeket kiváló minőségű szigetelésként ismerünk el.

  Télen a tépett gyapjú takarók nagyon népszerűek. A haldoklóhoz képest nehezebb, de kevésbé térbeli. Jól felszívja a nedvességet, a száraz melegséget és állandó hőmérsékletet tartva. Kopásálló, tartós, tartós. Nagyon egyszerű az ellátásban: könnyen tisztíthatóak, még a mosógépnek is meg kell állítaniuk a mosógépet “enyhe módban”. Csakúgy, mint az összes természetes dolog, szeretem mosni a napban és szellőztetni.

  A juh gyapjú költsége kisebb, mint a teve költsége, de a terápiás tulajdonságokban egy másik nem rosszabb.

  Ezeknek a töltőanyagoknak az, hogy olyanok, mint az emberek, mind a lepkék, így azokat a rovarok elleni védelem eszközével együtt kell tartaniuk.

  Lehetetlen, hogy ne is beszéljen egy másik töltőanyagot a Pooh állatból – kasmírból. Számára a Bluff szállítója a hegyi kecske. Hypoallergén töltőanyag, amely ellenáll a gördülésnek, kopásnak, nem irritálja a bőrt, nagyon gyengéd és puha az érintéshez, tartós, meleg, fény.

  A bambusz takarókat ígéretesnek tartják. A legutóbb a piacon megjelent, a bambuszszálas töltőanyag sok rajongót nyert a fogyasztók körében, akik sokat találtak benne Pozitív tulajdonságok és előnyök:

  • jó hővezető és hőmérsékletszabályozó;
  • Természetes tulajdonságokkal rendelkezik a baktériumok és gombák elpusztítására;
  • Kitűnő átadja a levegőt, lehetővé téve a bőr lélegzetét;
  • nem okoz allergiákat;
  • Nem halmozódik fel a port és a szaga;
  • Könnyűsúlyú;
  • kopásnak ellenáll;
  • nem igényel gondoskodni.

  Mindezek a funkciók jó minőségű, természetes termékben vannak. Ezért, ha úgy döntesz, hogy megpróbálja magát az újdonságot, legyen nagyon óvatos, ha úgy érzi, hogy nem érzi magát, és csalódott.

  A természetes töltőanyagokkal való megfigyelés, mindent és ellensúlyozva, továbbra is elemeznie kell Mesterséges töltőanyagok, Meglehetősen gyakori a modern piacon: Synthepton, Hollofiber, Tinsules, Poliészter szál, Nanofiber. A kis árnyalatok megkülönböztetése, fő tulajdonságai gyakoriak:

  • hosszú élettartam;
  • Biztonság, nem toxicitás;
  • az allergiát okozó komponensek hiánya;
  • Szokatlan gondoskodás;
  • Gyors helyreállítási mennyiség, űrlap.

  Továbbá, hogy ne vegye fel az idegen szagokat, ne gyulladjon meg, melegen takarítson meg. Ezek nem lesznek szigorítva az atkákkal és más kártevő rovarokkal. Hátrányok is: szintetikus takarók nem higroszkóposak és gyorsan villamosítva.

  A profikok, a mínuszok, az árnyalatok és a jellemzők közötti választás: A fő kritérium a kényelem és a kényelem.

  Nyárra

  A téli és a nyári takarók egy célt szolgálnak – kényelmes mikroklíma. De télen kell melegen, és nyáron – ne hagyja, hogy a fagyasztott a nyitott ablakok vagy a légkondicionálók tervezetéből. A nyári verziók töltőanyagok előnyösek a természetes, “lélegző”, jól felszívódó nedvesség, hipoallergén: bambusz, pamut, selyem.

  A világos bambusz takaró alatt egy Terry pamut ágytakaró, egy vékony gyapjú takaró egy szatina tokban nagyon kényelmes és nem meleg lesz nyáron. A Smooth Cool felületű szelíd selyemfelhő ideális lehetőség a nyár számára. Az egyetlen kérdés az, hogy pénzügyileg megengedheti, hogy a niga és a boldogság oázisa.

  Dimenziók

  A kiválasztott takaró mérete az ágy méretétől, valamint az alvásodtól függ. Nagyon fontos, hogy a takaró ne korlátozza az alvó személyt, és megengedte neki, hogy őrölje és zavarja az ágyban. Ezért a takarót többnyire a “készlet”, azaz az ágy szélessége.

  A mérettől függően megkülönbözteti a következő kategóriákat:

  • Gyermekek, ami lehet téglalap alakú vagy négyzet, mind az ágyban, mind a gyerek kocsijában;
  • Felső vagy egyszemélyes ágyak. Egyszeri, valószínűleg azért, mert egy és fél méter szokásos szélessége, bár néha kissé szélesebb lehet. Nagyon kényelmes az ellátáshoz. A kényelem miatt két egy és fél takaró tartalmaz egy “családi” készletet, amelyet kétszemélyes ágyon számítanak ki;
  • Kettős, Standard franciaágyhoz. A családpárok számára, amelyek teljesen kényelmetlenek különböző takarók alatt. Az ilyen takarók szélessége 1 m 72 cm-ről 1 M 80 cm-re;
  • Euro méretű. Egyre népszerűbbé válik. A két méteres szélesség lehetővé teszi, hogy egy családi házaspár kényelmesen érezze magát, és ne próbálja meg “húzza” a takarót az Ön számára: elég mindkettő, és senki sem fogja megfosztani.

  Milyen jobb választani?

  Egy takaró kiválasztása – nagyon fontos és felelősségteljes. A hangulat és az érzelmi állapot végétől függ, mert az egészséges alvás az emberi mentális egészség fontos eleme. Tehát felsoroljuk a kiválasztási kritériumokat.

  • A hő mértéke: nagyon meleg, meleg, szabványos, normál, könnyű, könnyű nyár. A választás pusztán egyéni, célja az egyes és hőmérsékleti rendszer fiziológiai jellemzői a hálószobában. A sűrűségtől és a töltőanyagtól függ.
  • Töltőanyag-tömítés A négyzetméterenként grammban mérjük, és minél több számjegy, a melegítő a takaró. A legmelegebb takaró sűrűsége több mint 400 g négyzetméterenként. M. A nyári takaró esetében ez a mutató legfeljebb 200. A töltőanyag anyaga ebben a cikkben már elég részletesen tekintettük.
  • Takaró méret. Ez a kritérium az Ön szokásai és addictions alapján is kiválasztásra kerül.
  • Kiviteli alak. Döntse el, hogy melyik évszakban válasszon egy takarót, és mi lesz az Ön számára kényelmesebb: takaró, ágytakaró vagy kockás.
  • Takarítási módszerek. A töltőanyag rögzítésének módjától a termék élettartama nagymértékben függ. A leginkább rövid életű lineáris és tépett firmware, ahol a töltőanyag gyorsan meg fog járni. A rögzítés szekcionált és kazettás módszerei jobban bizonyultak, valamint a “kaostetetep” – a töltőanyag rögzítése.

  • Takarókra. A szövet fő követelménye az, hogy a töltőanyagot a takaró belsejében tartsa, ne adja meg, hogy “kijusson”. És egy takarót kell készíteniük, lélegző, kényelmes, tartós. Mint a bolyhos és engedetlen töltőanyag, annál sűrűbbnek kell lennie egy szövetnek. Univerzális a burkolatok pamut. Jó értékelés érdemelt kullancs, szatén, kaukázus, jacquard, selyem. Jellemzőjük a megbízhatóság és a természetesség.
  • Súly. Szintén fontos kritérium. Az egyik azt akarja érezni, hogy egy fedett fényfelhő, a másik, éppen ellenkezőleg, nehézséget igényel, hogy jól érezze magát kényelmesen és védve.
  • Biztonság az egészségre. Az allergiákban szenvedőknek nagyon óvatosan kell lenniük a töltőanyag tulajdonságainak tanulmányozásával és az ügyben, és válasszanak kizárólag hipoallergén anyagokat.
  • Ár. Olcsóbb választás, ne áldozzon minőséget. Egy olcsó takaró aludni, kényelmetlen lesz, gyorsan rögzíthető, és a “kétszer fizetem”.

  A takaró kiválasztása, hasonlítsa össze annak jellemzőit, tulajdonságait, ne felejtse el figyelembe venni a szokásait és preferenciáit. A mai piac olyan gazdag és változatos, hogy biztosan megtalálja az optimális lehetőséget.

  Hogyan válasszunk egy takarót a nyárra vagy a télre, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: