Szatén ágynemű: Előnyök és hátrányok, Kiválasztási tippek

Mindig jó figyelmet fordítottak az ágynemű megválasztására, mert az álom a minőségétől és az emberi egészség hangulatától és állapotától függ. A cikkünk olyan árnyalatokat szentel, amelyek a szatén alvásának készletét választják.

Sajátosságok

Atlas eredetileg természetes selyemszálakból készült, Kína Kína. Lefordították, hogy a szövet neve “sima”, amely közvetlenül kapcsolódik a külső jellemzőihez. Az Atlas sok évszázadon át az arisztokraták anyagának tekinthető. Napjainkban ez a szövet nem kizárólag a Sheochal filamentumaiból származik, azokat az alaphoz használják, és szintetikus szálakat használnak segédanyagként, valamint viszkózként és pamutként. Mindezek az alkatrészek szaténből származnak. Kiváló megjelenés és kiváló minőségű.

Atlas előnyei:

 • Természetes megbízható anyag, amelyet kiváló minőség jellemez;
 • Kiváló lélegzőképesség és felszívódás, gyorsan szárad;
 • nem okoz allergiás reakciókat;
 • Az anyag kellemes az érintés, a fényes csillogás, a hűvösség érzését adja a hőben.

Az anyag hátrányai a következők:

 • túl magas ár;
 • A szövet elég csúszós és folyamatosan csúszik az ágyból;
 • óvatos gondozásra van szükség;
 • kellemetlenül számolva télen;
 • foltok ilyen anyagból nagyon nehéz eltávolítani.

Jelenleg senki sem meglepődik senkit a nyomtatott atlaszok széles skálájával. Ez az anyag az Atlas-Jacquardot tartalmazza. A szövet arcrésze vékony szálakból áll, amelyek az anyag simaságát és fényességét adják.

Ez egy olyan atlasz, akinek nincs erőzése, ugyanolyan szép az összes oldalon. Az oldalak egy oldala rajzosabb, de a másik oldalon – a depressziós. Ez az anyag kétoldalúnak nevezhető.

Ez a fajta termék elitnek tekinthető. Az anyag nagy szilárdsággal rendelkezik annak a ténynek köszönhetően, hogy itt a csavart szál kettős szövését alkalmazzák. Az ágynemű ilyen típusú atlaszból nem zúzott és ellenáll a sok stylics, anélkül, hogy elveszítené tulajdonságaikat. A szövet részét képező természetes szálak nagyon kényelmesek az alváshoz.

Jelenleg és Jacquard stretchig, amely különleges szálakból készül, amelyek rugalmasságot tesznek. Egy másik fajta atlasz – Duchis. Nagyon sűrű, de ugyanakkor könnyű szövet. Az Atlas Antiknek van egy texturális felülete a vastagabb és vékony helyek váltása miatt.

Termékek hímzéssel – Nagy kiegészítők alváshoz. Az Atlas hímzésének használata hosszú időt biztosít az ilyen termékek szépségének megőrzésére, mert számos styláta után nem fog mosni és eltűnni. A készleteket hímzéssel díszítik oly módon, hogy ne engedjék kellemetlenséget az emberek pihenésére. A párnák és a párnahuzatok teljesen díszítettek, és a lap csak a széleken díszítőelemekkel rendelkezik.

A szatén párnahuzatok és paplanok különböző típusú összecsapásokkal vannak ellátva. Az orosz gyártók gombokat használnak, és a nyugati főleg cipzár.

Hogyan válasszuk ki?

Az ágynemű kiválasztásakor először ki kell orientálnia a matrac méretét, a párnákat, a takarókat, és figyelembe kell vennie a családtagok ízesítési preferenciáit is. Ezenkívül fontos, hogy képes legyen megkülönböztetni a természetes anyagot hamis. Ha az atlasz nem hamis, fényes arcképe van, és rossz, nem feszült.

A szatén ágyneműt ma több opcióban kínálják. Ezek félelmetes, kettős, uracomplets. Általában a készletekben kétféle lap lehet: egyszerű és egy gumi.

Ha a szokásos lapot készítesz, akkor természetesen a matrac alatt lehet megfordulni, de még mindig eltolódik és csúszik. Ezért a legmegfelelőbb a rugalmas zenekarok lapjai. Az egyetlen hátrány az, hogy az ilyen termékeket nehéz simítani.

Gondoskodás

 • Mosás és szárítás után a fehérneműt úgy tárják tárolva, hogy más elemek ne legyen feltehetően, és nincs esélye. A tároláshoz, ömlesztett polcok, kötvények vagy speciális tartályok alkalmasak lesznek. A szaténlécet védeni kell a nedvességtől és a napfénytől. A vákuumcsomagokban lehetetlen tárolni, mivel elhagyják az esélyeket.
 • Az első mosás előtt különös figyelmet kell fordítania a szövet szerkezetére. A modern atlasz más zárványokkal rendelkezik, és a mosási módszer attól függ. Tippek és ápolási ajánlások megtalálhatók a termékcímkén.
 • Mielőtt mosogatnánk a terméket szatén, akkor először áztat.
 • A gépmosás tilos, csak kézikönyvet alkalmaznak, amelyben lágy mosószereket használnak. Satin vászon nem csavarja meg, hogy ne deformáljon. Néha, hogy megőrizzék a szövetek fényerejét öblítő vízbe.
 • Sukat olyan fehérnemű, amely a szövetbe burkolt, és sima meleg vasat sima, anélkül, hogy ásatást és enyhén nedves anyagot vagy gézet alkalmazna.
 • Ha alig rettenetes foltok vannak, akkor egy ilyen dolog jobb, ha száraz tisztítást ad.

Vásárlói vélemények

A szatén ágynemű véleménye kétértelmű: Pozitív és negatív. Sokan, akik élvezik az alvó készleteket a szaténből Megjegyzések a következő pozitív tulajdonságokkal:

 • Gyönyörű és remek megjelenés, az anyag nagyon kellemes az érintéshez;
 • nyári ágyneműben.

És a negatív felek magukban foglalják azt a tényt, hogy a szatén fehérnemű nagyon csúszós, nehéz gondoskodni róla. De ugyanakkor minden szép dolog megkönnyebbülést igényel.

A szatén termékei mindig jó ízléssel és anyagi ízléssel beszélnek. Ha ez egy olyan bélés gondoskodik, akkor a megjelenéssel sokáig örvendezi a szemet. Emellett az alváshoz szükséges gyönyörű készletek is kiváló ajándék a szerettek és a barátok számára.

A szatén ágynemű varrásáról, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: