A blokkok és a burkolólapok fugázására

Úgy döntés, mint az elaludt varratok a burkolólap és a burkolólapok, a nyári és háztartási telkek tulajdonosai leggyakrabban választják a habarcsot, lehetővé téve, hogy gyorsan és óvatosan dolgozzon munkát. A kész építési keverékek nem feltétlenül nem feltétlenül. Arról, hogy hogyan lehet lezárni a varratokat módosított homokkal vagy cement-homok kompozícióval, amely az összetevők közül választhat, érdemes részletesebben beszélni.

A bélyegzés szükségessége

Gyönyörű csempe bevonat a pályákon, a ház udvarán vagy a reggeliben mindig a tájképet különleges fellebbezést ad. A mai burkolat anyagai széles választékban kaphatók, könnyen választhat színes vagy formában.

Ez csak a gyönyörű formák vagy a járdák tervezése, a tulajdonosok gyakran elfelejtik, hogy szükség van a varratok megfelelő lezárására az elemek között. A burkolat esetében egy ilyen mulasztás komoly problémává válhat. Kiváló minőségű habarcs nélkül az anyagok megsemmisülnek, a csempe felszínén megjelennek, a megjelenés megváltozik.

A burkolólapok elhelyezése különböző bázisokon (az állítólagos terheléseken alapul). Ugyanakkor, még az elemek egymáshoz való szomszédos szomszédos, nem ad teljes szorosságot. A csempézett “szőnyeg” hiányosságokat kell kitöltenie.

A Grout használatának elmulasztása a különböző külső fenyegetésekre veszélyezteti a bevonatot.

 1. Nedvesség. A hó és a jég olvadáskor kialakuló csapadékcsökkenés elkezdi elpusztítani a csempét. A fagyasztás során szilárd lesz, bővül, áthelyezi a burkolatot, ami megsemmisítéséhez, repedések kialakulásához vezet.
 2. Gyökerek és szárak növények. Ha a bázis nem volt betonozott, vagy a varratok, homok, az ízületek területén esetenként alkalmanként. Gyökerek képesek átszúrni még aszfaltot, és a csempék, hogy egyáltalán vannak ellenségek 1.
 3. Szerves. A varratokba esnek a cipők talpával való átadásával, a szél mellett. A rovarok varratokba kerülnek, a rothadó folyamatok is vannak egy bizonyos kémiai aktivitással.

A hasonló veszélyforrások elkerülése érdekében elegendő az idő múlásával, majd rendszeresen frissíteni.

Mint amennyit elalszik a varratok?

A varratok kitöltése a burkolólapokon, érdemes óvatosan közeledik az összetevők kiválasztásához. Biztos, hogy ne használjon karrier homokot, amely nagyszámú agyag szennyeződést tartalmaz. Az alapvető keverékek alacsony minőségűek, gyorsan repedések. Számos más kompozíció van, amelyek közvetlenül a fektetés után vagy az idő után alkalmazhatók.

 • Módosított homok. Ez a fajta aggregátum egyszerűen a résbe önthető. A módosított homok a töltéshez további polimer adalékanyagokat tartalmaz, amelyek a vízzel való érintkezés után keményednek. A cement aggregátumokkal ellentétben nem hagy nyomokat a bevonat felületén. A módosított homok könnyen behatol a varrásban, átadja a levegőt.
Olvasson tovább  Súlyú burkolólapok

 • Csempe ragasztó. A cement-homok alapú vegyületekkel ellentétben rugalmas polimer kötőanyagokkal rendelkezik. A vízelvezető bázisú burkolathoz a nedvesség-átviteli keverékeket választják ki (pl. PFL gyors keverékből vagy rúdkőből). Ha a kész habzás vízálló, akkor a pálya és a cement kötőanyagokat tartalmazó vegyületeket kell venni. Ezek ugyanazok a gyors keverék, Perel.

 • Tömítőanyag. Az ilyen típusú anyagot jobb megoldásnak nevezhetjük a csempe varrat erősítéséhez. Megoldja a gyomok növekedésének problémáját, javítja a homokos fúzió tulajdonságait. Egy akril tömítőanyagot alkalmaznak a töltött varratok felületére, reteszelve őket. Teljesen átlátszó, felszívódik a homokba, erősítve a felszíni rétegét.

 • Cement-homok keverék. Száraz kompozíciók Dörzsölhet egy klasszikus betoncserépet. A kerámiákhoz jobb választani más lehetőségeket.

 • Talajjal. Eladják a víztartályokban kevert, kész megoldások formájában. Szükséges, hogy keveréket készítsünk a varratokban egy építőfecskendővel, hogy a felület fölé végezze a felületet körülbelül 1 mm magasságban. A szárítás után 24 órás varratok elveszthetők. Színes habarcsot készíthet, hozzáadhat egy speciális pigmentet a fehér alapba.

A leginkább környezetbarát és biztonságos megoldás, ha az udvaron vagy az országban különböző sűrűségű csempe dolgozik, egy módosított homok, amely tömítőanyaggal kombinálva van. Nagy jelentőségű a bevonat esztétikája, használhatsz egy talajt, amely lehetővé teszi, hogy a burkolat hangsá válása.

Milyen eszközöket igényelnek?

A burkolólapokban lévő varratok bélyegeinek végrehajtása során érdemes előzetesen megszerezni a szükséges anyagkészletet és eszközöket előre. A hasznos eszközök közül kiosztható:

 • sűrű gumi spatula;
 • Corto a megoldás dagasztásához (ha a terület nagybeton keverő);
 • Soviet Shovel;
 • puha kefe;
 • Építési szita homokért;
 • rongyok, felesleges régi dolgok;
 • Vödrök vagy öntöző tömlő vízhez.

  Készítsen mindent, amire szüksége van, dolgozni tudsz.

  A tömítés módszerei

  Hogy sima varratok legyenek az utcai útra vagy a burkolt udvar csempe az ország különböző módon lehet. Általában a száraz keverék áramlását használja, de a lumeneket építési megoldásokkal szagolja: csempézett ragasztó, tömítőanyag. Az összes művelet végrehajtásához megfelelő utasítások. De itt vannak finomságai. Például a munkahelyi elhelyezés után, lehetetlen elindítani – legalább 72 órát kell várnia, ha a monolitikus beton alul van.

  Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod, hogy a klinkerburkolatról

  Vannak más fontos pontok is vannak. A munka teljesítményét csak száraz csempein végezzük, tiszta időben. A varratok között nem szabad felhalmozódni a nedvesség, a szemét, a föld.

  Folyékony oldatok

  Ők használják a burkolólapok, természetes kőburkolat. A gránit és a márvány bevonatok sokkal igényesebbek a vegyületek kiválasztásából, és nagyon óvatosan kell dolgoznod a munkát.

  Ha klasszikus Portland Cement használható, vegye be a PC400 márka keverékét az arány 1: 3. Az oldatot úgy állítjuk elő, hogy folyékony tejföllel konzisztenciája legyen.

  A kitöltési sorrend a következő:

  • Az elegyet az adag varrásai mentén osztjuk el;
  • A gumi spatula segítségével kiegyenlített, a fémszerszám nem illeszkedik – a karcolások a felületen maradhatnak;
  • Miután befejezte az összes felületet, rongyokkal törölve, eltávolítva a felesleget és keverjük össze a keveréket;
  • A keményfa 3-4 napot vesz igénybe.

  Ha fagyasztva után az oldat erős zsugorodást ad, akkor megismételheti az eljárást, amíg a varratok teljesen zárva vannak.

  Száraz keverékek

  Ezek a konkrét, kerámiák munkájára, más, kis kezű anyagok esetében. A legnépszerűbb keverékek cementsugaras bázissal rendelkeznek. A vízzel való töltés után könnyen keményíthető. Ön felkészítheti őket, és a PC400 és 5 részből álló 1 rész 1 részét összekevered a frakciók méretével, legfeljebb 0,3 mm.

  Minden összetevő csatlakoztatva van, víz nélkül keverjük.

  A fugázás rendje ebben az esetben így lesz:

  • Az elegyet szétszórjuk a csempe felületén;
  • Az ecset leállt, gondosan dörzsöli a nyíláson;
  • A cselekvés megismétlődik a bevonat teljes felületén – szükséges, hogy a rések kitöltsék a csúcsot;
  • A felesleges keverékeket eltávolítják a bevonásból;
  • Az egész felületet vízzel öblítjük a tömlőből – fontos, hogy hidratáljuk a varratok területeit.

   Kibaszott a bevonat körülbelül 72 óra lesz. Ha a habarcs megrázása után nagyon összetört, az akció ismétlése. A hosszú fogantyú ecset használata segít jelentősen egyszerűsíteni a keverék dörzsölésének folyamatát a varratokban.

   Módosított homok

   Úgynevezett száraz keverékek, amelyek a kvarckomponensen kívül összetett polimer adalékanyagok vannak, amelyek a vízzel való érintkezéskor keményednek. A kész fedél megjeleníthető, nem mossa ki a lumenből csempe között. A munka kizárólag a száraz bevonattal történik a következő sorrendben:

   • A zsákokban lévő homokot a munkahelyre szállítják;
   • A keverék szétszóródott a felületen, dörzsölje le a kefével;
   • A varratok bőségesen fészerek – a nedvességnek elegendőnek kell lennie;
   • A felszínen homokmaradványok söpörnek, egy sétány vagy játszótér rohant ki a tömlőből, meg kell kerülni a pocsolyák kialakulását;
   • A csempe törlődik, mint egy habszivacs száraz;
   • A felület csiszolható.
   Olvasson tovább  A lágyítóról a burkolólapokhoz

    A varratok polimerizációja fokozatosan következik be – 24-72 órán belül.

    Ajánlások

    Amikor egy platformot készítenek a csempézett bevonattal a varratok fugázásához, érdemes különös figyelmet fordítani a szennyezésből származó tisztításukra. Könnyen megbirkózhat a feladattal egy kompresszor és fúvókák segítségével a régi porszívóból. A szemét fújása mellett felgyorsíthatja a varratok szárítását.

    A cement-homokbázis főzése is megfelelően szükséges, különben a konzisztencia nem lesz homogén.

    Először 1/2 az összes homok teljes térfogata, majd a cement hozzáadódik. A fennmaradó homok elalszik a végén. Az összetevők egyenletesebb keveredése mellett ez a megközelítés a levegőben lévő por szintjének csökkenését is biztosítja. Folyadék, ha azt a recept biztosítja, adjunk hozzá a végén.

    A megoldások plaszticitásának javítása segíti a speciális adalékanyagokat. Ebben a kapacitásban még a szokásos folyékony mosószer is hozzáadható egy bizonyos arányban. A megoldás egy kicsit sűrűsíthető, és a fogyasztás csökkenti.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: