A burkolólapok elhelyezése zúzott kőre

A zúzott kő burkolatú burkolólapok sikerének kulcsa a bázis helyes tömítése. Ezért szükséges, hogy komolyan megközelíteni a válogatott törmelék, mert minden típusú munkát vannak bizonyos kiválasztási kritériumok.

Sajátosságok

A készülék elvének zúzott kőbázisának meglehetősen egyszerűnek tekinthető. Csak a megfelelő zúzott kő közül választhat, amely megfelel az összes követelménynek – és a járdát elhelyezheti.

Tény, hogy különböző típusú törmeléknek van bizonyos jellemzői, amelyek megkülönböztethetők egymástól. A megkülönböztető jellemzők tartalmazza: frakció, a here (alak geometriája), sűrűsége és szilárdsága, fagyállóság, adhézió, a radioaktivitás szintje és Tint.

Milyen anyagra van szükség?

Vannak különböző átmérője zúzott kő, és mindegyikük lehetővé teszi, hogy sűrű, homogén és rezisztens bevonatot kapjon. 4 fő frakciók szabályozó dokumentumokban (gosts), de vannak egyidejűleg is. Leginkább a munkahasználat gumi átmérőjű frakciók 0,5-2 cm-ről. Ha az elhelyezett csempe vékony, akkor 1,5 mm-re vághatja le a zúzott kőt.

A kő eredetileg változik. Vannak zúzott kő a sziklákból, az ércből, másodlagos vagy salakból. Az egyik legnépszerűbb típusú törmelék a járdán a Dolomite Crisp. Megkülönböztetik a tartósság, a fagyállóság, a nedvességállóság és az alacsony hőmérsékletek. A mészkőnek az összes anyag legkisebb ereje van, azonban gyakran az alacsony költség miatt van kiválasztva. A másodlagos törmeléket újrahasznosított építési szemetet kapjuk. Az előnye alacsony áron fekszik. A gránitkő nem tartalmaz agyagot vagy ya szennyeződéseket. És a durva felület miatt ez az anyag nagy ragasztó tulajdonságokkal rendelkezik.

A fagyálló bázis meghosszabbítja a járólap élettartama 35-45 évig.

Beschy jelzi a lapos és szellemi kövek arányát. A szabályok szerint nem haladhatja meg a 15% -ot. Túl sok, a kövek közötti kövek tapadása túl sokkal csökken, a cementkeverék adhéziója nő. A pálya esetében az 1. vagy a 2-es besorolási csoport illeszkedik.

kívül, A zúzott kő a tárolási fokozat szerint változik (a maximális teljesítményű terhelés kilogrammonként négyzetméterenként). Egy kis járdán az utazási járművekhez (a terhelés teljes tömege nem haladja meg a 8 tonna), az M600-M800 márka anyaga alkalmas. Egy kivételesen gyalogos sétány, az M300-M400 ereje.

És is zúzott kő gránitból jellemzi megnövekedett radioaktivitást, míg a mészkő és kvarcit természetes háttér csökken. A radioaktivitást a dokumentumfilm megerősítik.

A burkolólapok kiválasztásához nem kell kevésbé komolynak megközelíteni.

 • Az anyag felületének nem lehet számos zseton, gödr vagy rúd.

 • Ha kopogtatsz egymás két jó minőségű csempe, akkor csengőhangnak kell lennie. Ez azt sugallja, hogy az anyag jól szárított.

 • Ezenkívül a csempe megpróbálták elveszíteni egymást. Ha egy kicsit durva és sötétebbé váltak, akkor jobb, ha feladja az ilyen bevonat megvásárlását.

 • A csempe nem lehet túl fényes és gazdag színű, mivel ez bizonyíték a rossz minőségű gyártásra. Egy ilyen bevonat gyorsan reped, és megkezdődik.

 • Természetesen a boltban mindig kérheti a termék minőségi tanúsítványát.

Azért Ahhoz, hogy a járólapot elhelyezzük, előre kell vásárolni egy bevonatot 10-15% -os tartalékkal. Ezt azzal magyarázza, hogy a munkafolyamat során szükség lesz a csempe vágására a kívánt méretre. És van egy esély arra is, hogy bizonyos mennyiségű anyag hibás lesz.

A szerelés szakaszai

Az alapok elkészítése során:

 • a földtermék rétegének eltávolítása (kb. 35 cm);

 • Tisztítsa meg teljesen a növények és fák gyökereit;

 • A vízelvezetés csővezetéke;

 • Tamping alap.

A járda kiváló minőségű elhelyezése lehetetlen az alap részletes előkészítése nélkül.

Az alapítvány építéséhez a törmelék árnyéka nem játszik szerepet, bár most van egy egész árnyalatú. Figyeljen kell, ha az anyagot dekoratív részre használják.

Mindenesetre az anyag megvásárlása előtt gondosan olvassa el a dokumentumokat.

Amint a munka alapja elkészül, folytathatja a fő szakaszokat.

 1. Kezdetben meg kell tenned a törmelék párnáját. Ehhez az alapot az összes dörzsölje. Ezt követően a köveket be kell igazítani és megfordítani (a réteg vastagsága nem haladhatja meg a 18-20 cm-t). A réteg tömítése legalább 95%. A törmelék alap fordítása segít a vibrációs lemez, az önjáró pálya vagy az építési módszer.

 2. Most már határokat kell telepítenie (vagy szegélyező kő). Alternatív módon a folyékony cement-homokhoz vagy a betonoldathoz csatlakoztathatók.

 3. Az oldal telepítése után elkezdheti elhelyezni az elő-szeletelt csempe a törmelékalapon. A bevonat igazítása, általában gumi xy. Ha a csempe nem illeszkedik simán, akkor fel kell emelnie, és újra összehangolja az alapot. Ezenkívül a sima fekvésű csempe halászati ​​vonalat használ. A járda bevonásának kívánt magasságát kell húzni. Mind a hosszanti, mind a keresztirányú irányban történik.

 4. Miután létrehozta a járdát, szükség van a vízre. Amint a bevonat megszárad, töltse ki a varratokat a finom homok csempe között. Ehhez használja a merev sörtéjű kefét. A munka végén a járdát ismét vízzel öntjük a tömlőből, hogy mossa le a homok, a cementhabarcs és a szennyeződés összes maradványait.

Tanács! Hogy a víz ne halmozzon fel a csempe felszínén, meg kell egyeznie a szegély tetejével a határ tetejére. És még jobb, hogy hozzon létre egy torzítás a központi rész a széle a pálya belül 0,6-0,8%, oldalsó küvetta, amelyben a víz. A küvettákat 30-35 cm-en kell elhelyezni a határ végétől.

Hogyan készítsünk burkolólapokat a zúzott kőre, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: