Útburkoló csempe “tekercs”

Jelenleg speciális burkolólapokat használnak a gyalogos sétányok és a kastély oldalak befejezésére. A “tekercs” modellek egyre népszerűbbek. Ezek megfelelnek az alapvető minőségi követelményeknek, különböznek a szokatlan külső regisztrálásban. Ma megnézzük az ilyen befejező anyag fő technikai jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Útburkoló csempe "tekercs"

Útburkoló csempe "tekercs"

Előírások

A “tekercs” csempe két fő módon történhet: vibráló és préselés. Az első esetben a betonlapok világosabb színűek lesznek, a második esetben az anyag kevésbé fényes színezéssel lesz, de sokkal tartósabb és tartós lesz.

A “tekercs” különböző méretű és súlya lehet, de a leggyakoribb opció a 225x140x60 mm-es minták. Az anyag 40, 50, 70, 80 és 100 mm vastagságú bevonatokból készülhet.

Útburkoló csempe "tekercs"

Egy négyzetméter 40 darab szabvány méretű, míg a teljes súlyuk 136 kg lesz. Jelenleg az ilyen típusú speciális gumi blokkolás (a hideg préselés módszerével) is készül, méretei elérése 225x135x40 mm.

A gumi modellek meglehetősen elasztikus befejező anyag, amelyet speciális tartósság és a hőmérsékleti módok ellenállás jellemez, a vízhatásokhoz.

Útburkoló csempe "tekercs"

Útburkoló csempe "tekercs"

Előnyök és hátrányok

A “A tekercs” burkolatának számos jelentős előnye van, amelyek közül a következők megkülönböztethetők:

  • dekoratív megjelenés;

  • Nagy színsáma (különböző színek kombinálhatók egymással, amikor egy bevonatot hoznak létre);

  • magas szintű szilárdság;

  • tartósság;

  • A termékek eredeti formája (lehetővé teszi, hogy érdekes és gyönyörű bevonatot hozzon létre);

  • Viszonylag alacsony költség (az ár függ az anyag színezésétől, a gyártási technológiától, csempe vastagságától);

  • Egyszerű telepítési technológia;

  • magas szintű ellenállás a mechanikai károkkal és terhelésekkel;

  • környezetbarát anyag.

Útburkoló csempe "tekercs"

Útburkoló csempe "tekercs"

Amint azt már említettük, ez a befejező anyagok széles körben végezhetők el a gyönyörű színekben. De leggyakrabban piros, fekete, homok, szürke, zöld és barna. Ebben az esetben a választás a fogyasztó személyes preferenciáitól függ.

Ez a csempe könnyen és gyorsan kuplung szinte bármilyen talajjal, valamint.

Ez az építőanyag lehetővé teszi az egész díszítő képek létrehozását a járdák és a kerti pályák felületén.

Útburkoló csempe "tekercs"

Útburkoló csempe "tekercs"

Gyakran az ilyen típusú csempe gyártásának folyamatában speciális bozontos felületet alkotnak. Ez jelentősen növeli az erő és a biztonság fokát, ha fagyasztott vagy nedves felületen mozog.

Hátrányok Az ilyen befejező csempe gyakorlatilag nem rendelkezik. De néha a fogyasztók túl magasra ünneplik a gumiablakból készült csempe fajok költségeit. Ezenkívül az ilyen elemek a lehető legnagyobb és megbízható bázist igényelnek a rögzítéshez. Ne feledje, hogy ha összetett geometriai formájú mintákat tervez, akkor a fektetés jobb a szakembereknek.

Útburkoló csempe "tekercs"

Útburkoló csempe "tekercs"

A lefektetési lehetőségek

Számos különböző lehetőség van arra, hogy a csempe a járdák számára. Tekintsük a leggyakoribbat. Az ilyen befejező anyag színeinek sokfélesége lehetővé teszi, hogy szép és eredeti mintákat hozzon létre a felületen. Hasonló dekoratív járdák gyakran szokatlan tájképekként szolgálnak.

Az ilyen csempék elhelyezésére szolgáló lehetőségek az egyes elemek színétől, valamint a felső sorok (keresztirányú, hosszirányú vagy átlós) fekezésétől függenek.

Emlékeztetni kell arra, hogy a “tekercs” rögzítését el kell kezdeni a szerelt határon, majd fokozatosan vezetni. Vízszintesen, függőlegesen, néha átlós irányt használhat.

Útburkoló csempe "tekercs"

Útburkoló csempe "tekercs"

De a legegyszerűbb és gazdaságos megoldás a szokásos monoton csempe “tekercs”. A telepítés ebben az esetben szinte minden személy megbirkózhat. Ugyanakkor a rögzítést merőlegesnek kell tenni az emberi mozgásra. Ez a bevonat a kész formában a lehető legkisebben fog kinézni, és sokáig tarthat.

Az egyszerű minták a pályák felületén két színű anyagok segítségével alakíthatók ki. Ezek közül csíkokat lehet keresztirányban vagy hosszirányban. Érdekes és óvatosan körkörös rajzokat is néz ki, de ez a telepítés sok időt és a legpontosabb számításokat igényel.

Útburkoló csempe "tekercs"

Útburkoló csempe "tekercs"

És gyakran két színben díszített elemekből is kis képeket hozhat létre rombuszok, négyzetek és más geometriai formák formájában. Ahhoz, hogy hozzon létre egy teljes tervező összetételét, ajánlott egyszerre három színt használni egyszerre. Ebben az esetben nemcsak a gyönyörű geometriai mintákat, hanem a különböző kaotikus szétszórt egyes elemekből álló képeket is alkotják (bár egy színező csempe nem érinti egymást).

És az eredeti kialakítás létrehozásához is, azonnal használhat egy klasszikus “tekercset” a hátramenet (van egy konvex felülete a központi részen) és egy kis csökkentett élek. Ha ilyen befejező anyagot fektetünk, gyönyörű dekoratív mintákat hoznak létre a járdán nem csak a kontrasztos szín segítségével, hanem szokatlan formában is.

A vásárlás előtt és a telepítési lehetőség megválasztása előtt figyelembe kell venni a terhelés mértékét, amely befolyásolja a bevonatot, különös figyelmet kell fordítania a csempe méretére is.

Útburkoló csempe "tekercs"

Útburkoló csempe "tekercs"

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása