Hogyan lehet pénzt megtakarítani: egyszerű és praktikus tippek

Sokan élnek fizetésből fizetésből fizetésbe. Teljesen elköltik az összes pénzüket. Gyakran nem azért, mert nincs elég belőle, hanem egyszerűen azért, mert nem tudja, hogyan mentse meg. És csak követnie kell tippjeinket.

Azok problémái, akik nem tudják, hogyan lehet pénzt megtakarítani

Hogyan lehet pénzt megtakarítani

Az oroszok többsége valamilyen pénzügyi problémával küzd. Még azok is, akik sok pénzt keresnek! Ennek az az oka, hogy a megkeresett pénzt azonnal mindenféle tevékenységre és olyan dolgokra költöd, amelyeket utána már nem is fogsz használni. Azok a nők, akik mondjuk egy gyönyörű ruhát akarnak vásárolni, hogy csak egyszer viseljék, különösen rosszul szenvednek ettől.

Ez mind rendben van, de egy nap adódhat olyan helyzet, amikor egy meglehetősen kézzelfogható pénzösszegre van szükség. És nincs is, mert nem gondoskodtál magadnak vészhelyzeti alapról! Ráadásul előfordulhat, hogy a mérlegében hitel szerepel, ami teljesen elfogadhatatlan! Azt hiszed, hogy ez soha nem fog veled megtörténni..? Ne legyen túl magabiztos. Mint tudjuk, a fehér vonalakat az életben előbb-utóbb feketék követik.

Ha van némi megtakarított pénzed, akkor talán tudsz segíteni egy komoly bajban lévő rokonodon. Jól jöhet, ha megbetegszik, ami szintén előfordulhat. Végül, pénzt lehet megtakarítani egy adott cél elérése érdekében. Például egy tengerparti kiránduláshoz. És ha nem tud pénzt megtakarítani, akkor nem valószínű, hogy legalább évente egyszer egy teljes programon pihenhet. oktatás 1 Ha nem tudsz pénzt megtakarítani, akkor nem valószínű, hogy legalább évente egyszer egy teljes programon pihenhetsz. Hacsak nem keresel sokkal többet, mint az átlagos oroszok.

Tegyen félre pénzt a fizetéséből

Valószínűleg a legegyszerűbb tanács, amit adhatsz, hogy a fizetésed egy bizonyos százalékát megtakarítsd. Különösen, ha a kapott összeg lehetővé teszi, hogy túl nagy megerőltetés nélkül tegye.

Az első hónapban 15%-ot tehet félre. A következő – 14%. Addig folytassa, amíg legalább három, de még jobb, ha hat havi bért nem takarít meg. Ne feledje: ez egy vészhelyzeti alap! Ezt a pénzt soha nem szabadna elkölteni. Ez a pénz jól jön majd a már említett “fekete lyuk” esetén. Csak miután ennyi pénzt kapott, gondoljon arra, hogy valami másra is takarékoskodjon.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk megbízható autóakkumulátort

Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy pénzt takarítson meg?

Sokan nem szeretnek naplót vezetni vagy pénzügyi helyzetüket elemezni. De ha tényleg nagy összeget szeretne megtakarítani, akkor nem nélkülözheti. Nem, nem kényszerítünk arra, hogy naplót írj. De legalább telepítsen egy speciális szoftvert okostelefonjára vagy számítógépére, hogy nyomon követhesse bevételeit és kiadásait. Egy ilyen alkalmazás elengedhetetlen, ha már nem sok hasznát veszi a készpénznek, mivel a bankkártya sokkal aktívabb és diszkrétebb módja a pénzköltésnek. A program lehetővé teszi, hogy elemezze a kiadásait, ha nem túl lusta ahhoz, hogy nyomon kövesse őket.

Amikor megkapja a fizetését, próbálja meg kidolgozni a havi költségvetését. Vagy két hétig, ha havonta kétszer kapsz fizetést. Mint fentebb említettük, az összeg egy részét költse biztonsági párna kialakítására. Ezután fizesse ki az összes számláját. A többit ossza egyenlő részekre – számuknak meg kell egyeznie a következő fizetésig hátralévő hetek számával. Soha ne költsön többet a kiutalt összegnél egy hét alatt!

Ha a hónap során nem tervezett bevételek keletkeznek, tegye a malacperselybe. Még az is lehet, hogy saját bankkártyája lesz, ha időt szán arra, hogy igényeljen egyet. Ha egy alkalmazást használ a bevételei és kiadásai nyomon követésére, akkor csak annyit kell tennie, hogy létrehoz egy részt benne. Ezután tudni fogja, hogy mennyit nem szabad soha költeni a kártyáján.

Sokan meggondolatlanul használják a betéti és hitelkártyákat. Azt tanácsoljuk, hogy legyen átgondolt, amit tesz. És tartsa nyitva a szemét a bankja akciói előtt. Lehetséges, hogy a közeli üzletek megnövelt cashbacket fizetnek – használja ki ezt a lehetőséget. És ha a bankkártya könnyű, a hitelkártya igazi ördögtől való lehet. Csábító, hogy valami drága dolog megvásárlásával hiányt szenvedjünk. De Oroszországban a bankok komoly kamatokkal adnak hitelt, amit aztán vissza kell fizetni. Ezért javasoljuk, hogy egyáltalán ne használjon hitelkártyát. Zárja le személyesen egy bankfiókban. Ellenkező esetben kamatot számíthatnak fel a felhasználás elmulasztása miatt.

Felejtsd el, hogy egy hónap alatt sok nagy bevásárlást bonyolítasz le. Ez elkerülhetetlenül fel fogja robbantani a költségvetést. Lehet, hogy még a megtakarított vagy esős napokra félretett pénz egy részét is el kell költenie. Próbálj meg uralkodni magadon. Legyen türelmes a következő drága dolog megvásárlásával, halassza el a következő hónapra. Próbáljon meg néhány szezonális terméket is vásárolni az akciók idején. Például a nyári síelés valamivel olcsóbb, mint a téli nyaralás előtt. És jobb, ha télen szerzel be egy kerékpárt, még akkor is, ha nincs időd azonnal kiértékelni.

Olvasson tovább  Hogyan kell a cicát az alomdobozba vonni - bevált módszerek

Folytatva az értékesítés témáját, készítsen egy listát azokról a dolgokról, amelyeket szeretne megvenni. Próbálj meg emlékezni abszolút mindenre, ami hiányzik. Ez a lista létrehozható az Evernote, a Microsoft To Do vagy bármely más hasonló alkalmazásban. Helyezzen egy listát tartalmazó widgetet ezzel a listával az okostelefonja kezdőképernyőjére. Csak a piacon lévő eladásokat kell ismernie. Ha a listán szereplő terméket jelentős kedvezménnyel árulják, megveheti. Különösen, ha ez nem befolyásolja a költségvetést és az elért pénzügyi biztonsági párnát. By the way, sok online áruház lehetővé teszi, hogy a terméket a “Kedvencek” – ez egy kicsit könnyebb nyomon követni kedvezmények.

Sok kiskereskedelmi láncok ad egy bizonyos mennyiségű bónusz rubel, ha vásárol őket. Ez egy jó módja annak, hogy pénzt takarítson meg. De ezeket a bónuszokat csak a fenti listán szereplő tervezett tételekre használja fel! Például, ha vásárol egy soundbar-t, akkor 2000 bónusz rubelt kaphat, amely néhány héten belül megérkezik. Akartam vásárolni vezeték nélküli hátsó hangszórók is hozzá? Várjon ez a nagyon két hét, akkor kap őket egy kézzelfogható kedvezmény, mint ez.

Hogyan kell cselekedni a megtakarításokkal

Hogyan kell cselekedni a megtakarításokkal?

Megtakarításait elméletileg tarthatja otthon készpénzben vagy egyszerűen bankkártyán. Az első lehetőség számunkra nem tűnik elfogadhatónak. A második csak akkor releváns, ha a bank minden évben az egyenleg bizonyos százalékát fizeti ki. Ha nem, akkor érdemes lehet bankbetétet nyitni. Ekkor az összeg pontosan egy százalékkal fog növekedni. Legalább részben ellensúlyozhatja az infláció megtakarításaira gyakorolt hatását.

Ne feledje, hogy Oroszországban minden bankbetét biztosított, de csak legfeljebb 1,4 millió rubelig. Ha több megtakarítása van, akkor két bankban kell elkezdenie a megtakarítást.

Ha Ön tartalék tőkét épített fel, akkor a későbbi megtakarításokat befektetheti. Ez lehetővé teszi, hogy nagy erőfeszítés nélkül keressen. De a befektetés kockázattal jár! És minél magasabb, annál több jövedelemhez juthat elméletileg. Önállóan is befektethet. De nagyon nagy összegek esetében ajánlatos egy bróker segítségét igénybe venni.

Olvasson tovább  Hogyan tartsuk életben a szerelmet: 12 tipp egy pszichológustól

Ami a befektetési lehetőségeket illeti, a modern pénzügyi piac szó szerint tele van velük. Úgy érezzük, hogy ez egy külön cikk témája. Íme néhány gyors tipp:

Nem kell az összes pénzét egy projektbe fektetnie. Ha nem jön össze, egyszerűen elveszíti.

Vásároljon olyan eszközöket, amelyek érthetőek az Ön számára. Ha nem érti, mi ez és hogyan működik, akkor egy ilyen beruházást el kell hagyni.

Soha ne fektessen pénzt egy esős napokra szánt alapba. Nem szabad kockáztatnia azt az összeget, amiből a közeljövőben meg fog élni. Csak olyan rendelkezésre álló pénzeszközöket fektessen be, amelyek elvesztése nem befolyásolja túlságosan a költségvetését.

Bevételek és kiadások nyomon követésére szolgáló alkalmazások

Végezetül, jegyezzünk meg néhány olyan szolgáltatást, amely nagyban megkönnyíti a családi vagy személyes költségvetés kezelését.

Az Alzex Finance nagyon jó. A szoftver asztali és mobil változatban is elérhető. Az egyetlen hátránya, hogy külön kell megvásárolnia őket – nincsenek kedvezmények. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy mindenféle jelentést elolvasson, és segít a beállított összeg elmentésében is. Nyomon követheti a különböző családtagok bevételeit és kiadásait. És ott van a felhőalapú tároláson keresztül elérhető szinkronizálás.

Egy teljesen más alkalmazás a Zen Money. Ez egy kicsit kevésbé funkcionális, de ez a program képes felismerni a bankok SMS-eit, automatikusan beírva az összes tranzakciót. Adóslistát is feltehetne rá. Vagy emlékeztesd őket, hogy egy bizonyos összeggel tartoznak neked. A Zen Money okostelefonokon és PC-ken is elérhető.

Végül a legfejlettebb szolgáltatás az EasyFinance. Legalábbis azok közül, amelyeket okostelefonokon való használatra terveztek (PC-s verzió még nincs). Szinkronizál az SMS-sel, jelentéseket jelenít meg és célokat állít be. A fejlesztők még a hitelelszámolásról sem feledkeztek meg! Az egyetlen panasz talán az, hogy nincs a bevételek és kiadások családtagok szerinti bontása. És hogy előfizetést kell fizetni (nagyon kevés funkciót biztosítanak ingyenesen).

Természetesen az alkalmazások listája itt még nem ér véget. Választhat egy másik programot, amely mind a kezelőfelület, mind a funkcionalitás szempontjából megfelel Önnek.

Következtetés

Reméljük, hogy a fenti tippek segítettek Önnek. Ha megtanulja, hogyan kell pénzt megtakarítani, kevesebb gondja lesz néhány drága dolog megvásárlásával. De ami a legfontosabb: nem fogsz pénzt adni a bankoknak, és nem fogsz bizonyos kamatot fizetni a kölcsönért.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: