Hogyan tartsuk életben a szerelmet: 12 tipp egy pszichológustól

A szerelem egy gyönyörű érzés, amely inspirál és örömmel tölt el. De nagyon gyorsan elmúlhat, ha nem dolgozol a kapcsolaton, és nem tartod fenn.

Nézzük meg, hogyan lehet a szerelmet évekig fenntartani és a partnerrel bizalmi kapcsolatban maradni.

Hogyan tartsuk életben a szerelmet: 12 fontos tipp egy pszichológustól

Értsék meg, hogy a válságok elkerülhetetlenek

Természetesen azt szeretné, ha a kapcsolat mindig egy tündérmesére hasonlítana, és a cukorkás-csokis időszak nem ér véget. De minél hamarabb felismeri, hogy ez lehetetlen, annál könnyebb lesz túlélni az elkerülhetetlen válságot a kapcsolatban.

PszichológusokkiemelniA kapcsolat 5 szintje:

  1. Tudatossági szakasz, ami egy év együttélés után következik be. A rózsaszínű szemüveg lekerül, és elkezdi látni a partnerét nem egy tökéletes hercegnek, hanem egy hétköznapi embernek, akinek megvannak a maga hiányosságai. Ha az együttélés előtt nem beszélték meg a fontos kérdéseket, például a pénzügyek megosztását, a gyermekvállalást és -nevelést, a szabadidő eltöltését stb.., Itt az ideje, hogy most tegyük meg. Az értelmes párbeszéd a módja annak, hogy túljussunk az első válságon egy kapcsolatban.

  2. A veszélyes komfortzóna szakasza, ami 3-4 évvel a kapcsolat kezdete után következik be.Brit tudósok végeztekkutatásEgy 2000 házaspár körében végzett tanulmány kimutatta, hogy mindössze 3,5 év elteltével a partnerek hajlamosak kevesebb időt tölteni egymással, gyakrabban mondanak le a szexről az alvás javára, és ritkábban mondják ki a szerelmes szavakat. Beáll egy komfortzóna, ami egyrészt jó, az emberek megnyugszanak és megbíznak egymásban. Másrészt azonban bosszantó háztartási szokások, rendezetlen háziruhák stb. jelennek meg.. A tanulmányban a megkérdezettek 82%-a mondta azt, hogy boldog a kapcsolatával, de 49%-uk azt kívánta, bárcsak romantikusabb lenne a párja. Ahhoz, hogy túljusson a válságon, meg kell tartania a kapcsolatot: gyakrabban kell együtt lenni, nem szabad feladni az intimitást, és továbbra is meg kell lepni egymást.

  3. A hétéves viszketés– A nyugati pszichológiában a válság hivatalos definíciója, amely 5-7 év után következik be egy kapcsolatban. Ekkorra a pár már kialakított egy rutint, megtanulta a szokásokat, és robotpilóta üzemmódban kommunikál. Úgy tűnik, hogy semmi új és érdekes nem történik többé, ezért a partnerek elmenekülnek egymástól, vagy úgy döntenek, hogy gyermeket vállalnak (első vagy második). Egyik lehetőség sem megoldás, a gyermekek új felelősséget jelentenek, és nem csodaszer minden problémára, és a különválás boldogtalanná teheti a párt, ha még mindig szeretik egymást.Robert Taibbi pszichoterapeutaajánljaTartsa érdekes kommunikáció, nem korlátozódik a banális “Milyen volt a napod”, hallgatni és hallani egymást, és beszélni a kilátások a jövőre együtt, elképzelve azt 5 vagy 10 év múlva.

  4. A problémás korszak, Ami 10-15 év után következik.AKutatás, A 10 év a kapcsolat legnehezebb szakasza. Több mint 2000 megkérdezett nő vallja, hogy a házasság 11. évében a legnehezebb a kisgyermekek iskolai teendőivel, a háztartás vezetésével és a munkára szánt idővel foglalkozni. Az időhiány stresszt okoz nekik, amit a kapcsolatra vetítenek ki. A legjobb módja annak, hogy átvészeljük ezt az időszakot, ha humorral kezeljük a helyzetet, és megpróbáljuk megtalálni a pozitívumot mindenben.

  5. Szürke válás– Az utolsó válságfázis, amely a kapcsolat 20-30 éve után következik be.Kutatásmutasd meg a,hogy a válási arány ebben a szakaszban elkerülhetetlenül megnő, mivel a párkapcsolati problémákhoz egy életközépi válság is társul. Egy másik ok az üres fészek szindróma, amikor a felnőtt gyermekek elhagyják a szülői házat, és a házaspár, ismét, mint fiatalkorukban, egyedül maradva, úgy érzi, hogy a házasság kimerítette magát, mivel a fő küldetés teljesült. Ahhoz, hogy túléljék az időt, fontos, hogy ne távolodjanak el egymástól, találjanak közös érdeklődési köröket és töltsenek minél több időt együtt. Ha túl tudjátok élni ezt a nehéz időszakot, nem valószínű, hogy a kapcsolatotok veszélybe kerül.

Olvasson tovább  Izomfájdalmak edzés után - 7 módszer a fájdalom csökkentésére

Kiderül, hogy a válságok a kapcsolatban néhány évente jönnek, és a képesség, hogy leküzdjék őket, az unió időtartamától és harmóniájától függ.

Tippek a szerelem életben tartásához

A kapcsolat kialakítását segítő szabályok triviálisak, de valamiért kevesen tartják be őket. Íme a tippjeink, hogy minél tovább megőrizze érzéseit.

Befektessen a kapcsolatba

Az első dolog, amit minden párnak fel kell ismernie, hogy a szerelem tevékenységgel jár. Nem kell azt gondolni, hogy ha a cukiság-csokor időszakában egyszer már befektettél a kapcsolatodba, az elég. Ahhoz, hogy a szerelem, meg kell tartani, hogy örömet egymásnak, és hogy a feltételeket az érzéseiket.

Ebben az esetben nem annyira az anyagi oldalról van szó, hanem a hajlandóságról, hogy erőfeszítéseket tegyen egy szeretett személy kedvéért: adjon egy csokrot ok nélkül, hogy munka után találkozzunk, főzzön reggelit, hagyja aludni a házastársát stb.. Arról van szó, hogy ápolni és élvezni akarja a partnerét, beleértve a romantikus vacsorákat és kirándulásokat, amelyekre időt és erőfeszítést kell fordítania.

A szeretet terének megteremtése és megtartása

A szeretet tere több összetevőből áll:

  1. érzelmi kompatibilitás, ahol a pár kritika és negatívitás nélkül elfogadja egymást;

  2. A kapcsolat intim része, amely meghatározza a partnerek egymás iránti szexuális vonzalmát;

  3. Fizikai tér – közös otthon, közös rutin és személyes hagyományok;

  4. A közös érdekek, célok és tevékenységek az, ami két embert nemcsak szerető párrá, hanem partnerré is tesz;

  5. A másokkal való közös kapcsolatok – a szülők, a gyermekek és a barátok is ide tartoznak, és fontos eldönteni, hogyan és milyen gyakran találkozunk és kommunikálunk velük.

Kívánatos, hogy legyenek közös barátaink, valamint egy külön kör, akikkel a partnerek egymás nélkül kommunikálhatnak.

Ismerje fel, hogy a konfliktusok és a veszekedések elkerülhetetlenek

Hogyan maradjunk szerelmesek: 12 fontos tipp egy pszichológustól

Egyetlen kapcsolat sem lehet tökéletes, elkerülhetetlen, hogy a pár veszekedjen és nehezteljen egymásra. Fontos azonban, hogy a konfliktus célja a kompromisszum megtalálása és a kapcsolat megőrzése, nem pedig a másik személy megbántása. Ebben az esetben minden nézeteltérés erősíti az uniót, ahelyett, hogy tönkretenné azt.

Olvasson tovább  Hogyan kell a cicát az alomdobozba vonni - bevált módszerek

Figyelemmel lenni a kapcsolat változásaira

Gyakran előfordul, hogy a partnerek nem veszik észre a hozzáállás megváltozásának első figyelmeztető jeleit. Vagy nem akarnak jelentőséget tulajdonítani nekik. Ennek eredményeképpen a válság egyre mélyül, és bekövetkezik a vissza nem térő pont, amikor a szerelmesek annyira megbántják egymást, hogy az érzéseik másodlagossá válnak.

Ennek megelőzése érdekében fontos, hogy ne csak beszéljetek egymással, hanem beszéljetek az elvárásaitokról, a sérelmeitekről, a problémáitokról. Csak egy ilyen párbeszédben hallja meg a pár egymást, és mutat rá azokra a dolgokra, amelyekkel foglalkozni kell, és amelyeken át kell dolgozni.

Ne feledje, hogy nincs visszaút

Nem számít, mennyire szeretik egymást az emberek, ha a kapcsolatokat nem dolgozzák fel, és a problémákat nem beszélik meg, a sérelmek felhalmozódnak, ami végül olyan helyzethez vezet, ahol már nem lehet visszatérni a régi állapotokhoz. Még akkor is, ha még mindig vannak érzések, és az egykori szeretett személynek nem volt ideje idegenné válni.

Ennek megelőzése érdekében érdemes időről időre felkeresni egy pszichológust. Ideális, ha együtt látogatják meg, de ha a partnere nem fogadja el ezeket a módszereket, látogassa meg őt egyedül, ebben az esetben is hatással lesz.

Itt fontos megjegyezni, hogy minden pár minden válságban úgy tűnik, hogy úgy gondolja, hogy elérte a pontot, ahonnan már nincs visszaút, és a kapcsolatnak vége. De legtöbbször még mindig van esély arra, hogy megmentsd az érzéseidet, ha egy kis türelmet és toleranciát mutatsz.

Készen állni arra, hogy adjunk és vegyünk is

A szerelem csak azokban a párokban tart és növekszik, ahol mindkét partner befektet a kapcsolatba. Például mindegyikük odafigyel, empátiát és támogatást mutat a másiknak. Fontos, hogy a partnerek tiszteletben tartsák egymás méltóságát és személyiségét.

Nemcsak elfogadni kell a szeretetet, hanem adni is kell a szerelmünknek, hogy ő is érezze, hogyan bánnak vele. Az egyirányú kommunikációból álló kapcsolatok előbb-utóbb azt eredményezik, hogy a szerető belefárad az adakozó és a semmit sem kapó szerepébe. Ennek következtében a szerelem meghal, és a pár szétválik.

Ennek elkerülése érdekében tartsák meg az egyensúlyt, tiszteletben tartva egymás érdekeit és vágyait, és elkerülve az elhallgatásokat és félreértéseket, hogy kapcsolatuk napról napra erősebbé váljon.

Mindig együtt fekszenek le

Hogyan mentsük meg a szerelmet: 12 fontos tipp pszichológus

Egy szerető pár fő szabálya mindig együtt fekszik, még akkor is, ha veszekedtek, és nem volt ideje kibékülni. Ez vonatkozik azokra a családokra is, ahol a férfi a gyermek születése után egy másik szobában alszik, azzal érvelve, hogy túl korán van ahhoz, hogy felkeljen a munkához.

Fontos felismerni, hogy a férj és a feleség egyenrangú szülők, akiknek kötelezettségeik vannak az új családtagokkal szemben. És ezt az új szakaszt együtt kell végigjárni, hogy ne távolodjunk el egymástól.

Olvasson tovább  Hogyan lehet pénzt megtakarítani: egyszerű és praktikus tippek

Itt nem olyan párokról van szó, akik szándékosan választottak külön hálószobát, például azért, mert az egyikük horkolása zavarja a másikat. Mindenki maga dönti el, hogyan éli az életét, de ha meg akarod tartani a szerelmedet, ne küldd el a férjedet, hogy aludjon a kanapén, vagy hagyd el magad, ha veszekedés van. Függetlenül az otthoni környezettől, együtt kell lefeküdni.

Ne hanyagolja el a meleg szavakat és a támogatást

Még ha nem is szereted a nagy szavakat, fogadd el, hogy a másik félnek szüksége van az érzéseid szóbeli megerősítésére. Mondjátok egymásnak a legmelegebb szavakat, támogassátok kedveseteket. Még ha úgy is gondolod, hogy egyetlen vallomással vagy házassági ajánlattal bizonyítottad az érzéseidet, valójában ez nem elég. A napi simogató szavak és az őszinte törődés táplálja a kapcsolatot, életben tartva az érzéseket.

Légy nagylelkű az ölelésekkel és csókokkal

A tapintható érintkezés kulcsfontosságú a kapcsolatok fenntartásában és fejlesztésében. Tudományosan bizonyított, hogy a szerető embereknek a nap folyamán legalább háromszor meg kell ölelniük egymást, és minden egyes ölelésre legalább 10 másodpercet kell szánni.

Ha gyakran és hosszú ideig szakítotok, töltsétek ki a hiányt a találkozók alatt az ölelkezés idejének és mennyiségének növelésével. Fontos felismerni, hogy itt nem a fizikai vonzalomról van szó, hanem valami sokkal fontosabbról. A szerelmes embereknek meg kell érinteniük egymást, és érzéseiket nem verbálisan kell kommunikálniuk. Ha ezt a szabályt követed, nem fog zavarni a kérdés, hogyan mentheted meg a kapcsolatodat.

Ne feledje, hogy a partnere a legfontosabb személy az életében

Ezt különösen fontos megjegyezni a gyermek születése után, amikor sok nő feloldódik az anyaságban, elfelejtve a feleség és a szeretett lány státuszát. A gyerekek és a szülők családtagok és fontos emberek az életünkben, de ne felejtsd el, hogy a fiaid és lányaid felnőnek és elhagyják a szülői házat, és hogy anya és apa külön családot alkotnak, saját életmóddal.

Az Ön partnere olyan valaki, aki a végsőkig Önnel lesz, még akkor is, ha a gyerekek már nem élnek együtt.

Tehát prioritásként kell kezelned a kapcsolatodat anélkül, hogy bárki közétek állna, és felborítaná a kapcsolatod egyensúlyát.

Családi rituálék létrehozása és megtartása

Hogyan tartsuk életben a szerelmet: 12 fontos tipp egy pszichológustól

Ez az, ami a legjobban erősíti a kapcsolatot. A rituálék és hagyományok bármit jelenthetnek: közös vacsora, függetlenül attól, hogy mindenki milyen későn ér haza, közös könyv olvasása hétvégén, éves kirándulás a hegyekbe stb.

Válassza azokat a dolgokat, amelyek összehozzák és közelebb hozza önöket egymáshoz, és érzelmi kapcsolatot teremtenek. A családi rituálék nem teszik lehetővé, hogy elveszítsék egymást a válság szakaszaiban.

Töltsön kevesebb időt az interneten

Ha nincs online munkád, menj haza, tedd el a kütyüidet, és tölts időt a családoddal. Az estét a telefonon tölteni szomorú színvonalú. A pszichológusok azt állítják, hogy a párok 86%-a éppen azután jutott szakításhoz, hogy túl sok időt töltött az interneten.

Válassza a valós életben való kapcsolattartást a szerelmével a közösségi oldalak helyett, és akkor hosszú távú kapcsolatuk lehet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: