Hogyan és hogyan lehet eltávolítani a szemöldökfestéket otthon

A mai szebbik nem általában nagyon kényes arra, hogyan néznek ki. Ápolt haj, szép smink és a megfelelő ruhák, hiszen minden nő szeretné kiemelni erényeit és eltüntetni tökéletlenségeit. A szemöldökfestés is egy módja annak, hogy a megjelenésed kifejezőbbé és figyelemfelkeltőbbé, valamint csábítóvá és érzékivé váljon. Ez egyúttal azt is lehetővé teszi, hogy ne kelljen minden nap ceruzával vagy szempillaspirállal korrigálnod a szemöldököd, mivel a szín legalább néhány hétig kitart.

De mit lehet tenni, ha a szín rossz, a szín túl intenzív, a szemöldök természetellenesnek tűnik, vagy a nőnek egyszerűen nem tetszik, ahogyan kinéz?? A makacs pigmenteket nehéz eltávolítani, mivel ezek a pigmentek keményen tapadnak, és nem szabad, hogy könnyen leoldódjanak. Szakértőink azonban összeválogattak néhány hatékony módszert, amellyel otthon is megoldhatja a problémát, anélkül, hogy kozmetikushoz kellene mennie.

Hogyan és hogyan lehet kimosni a szemöldökfoltot otthon

Mielőtt leöblítené a szemöldökfestéket, vegye figyelembe a következő óvintézkedéseket

A professzionális termékek, amelyek lemoshatják a szemöldökfestéket, olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek helytelen vagy nem megfelelő használat esetén potenciálisan veszélyesek. Az otthoni módszerek használata a bőr vagy a szemöldökszőrök sérülését, a szem nyálkahártya égését stb. is okozhatja..Ha úgy dönt, hogy saját maga végzi el az eljárást, mindig vegye figyelembe a szakértők ajánlásait:

 1. Ha speciális terméket kíván használni, akkor ajánlatos, hogy az ugyanolyan márkájú legyen, mint amit a színezéshez használt.

 2. Alkalmazza az utasításoknak megfelelően és a gyártó tanácsai szerint.

 3. Ne növelje a termék expozíciós idejét az utasításoknak megfelelően.

 4. Vigyázzon, hogy a folyadék ne csöpögjön le a szemöldökről vagy a nyálkahártyára.

 5. Soha ne használjon durva oldószereket, például acetont, körömlakklemosót, lakkbenzint vagy más kémiai oldószert a festék eltávolításához.

 6. Próbáljon meg a lehető leghamarabb dolgozni a szemöldökfestés után, mivel minden eltávolító (tisztítószer) jobban működik a friss festékkel.

 7. Mielőtt bármilyen terméket használna, győződjön meg arról, hogy nem allergiás az összetevőkre. Vigyen fel egy cseppet a termékből egy különösen érzékeny bőrfelületre, például a csuklóra vagy a könyökhajlat belső oldalára.

 8. A terhes vagy szoptató nőknek kerülniük kell a szemöldökfesték lemosására szolgáló vegyi eltávolítók használatát, hogy ne tegyék ki magukat potenciálisan káros termékeknek.

 9. Ha a szemöldök területén bőrsérülés, gyulladás vagy kiütés jelentkezik, a kezelést el kell halasztani.

 10. A szemöldökfesték kiöblítése előtt viseljen gumikesztyűt, és takarja le a ruháját egy köpennyel.

 11. A kezelés után, bármilyen terméket is használ, mindenképpen tisztítsa meg a szemöldök alatti és az ívek körüli bőrt, és használjon javító vagy hidratáló babakrémet.

Ha a kezelés során bármilyen kellemetlenséget (az enyhe égő, meleg, bizsergő vagy viszkető érzésen kívül), kellemetlen érzést vagy akár fájdalmat tapasztal, azonnal öblítse le, anélkül, hogy megvárná az eredményt. Ilyen esetekben jobb, ha kevésbé agresszív és biztonságosabb terméket használ, vagy kozmetikus segítségét kéri.

Professzionális eltávolítók a szemöldökszín eltávolítókhoz

A vezető kozmetikai gyártók termékek széles választékát kínálják, amelyek a szemöldökfesték eltávolítására szolgálnak, beleértve a szőrszálak és a bőr eltávolítását is.Például megvásárolhatja:

 1. RefectoCil színtelenítő az Esteltől.

 2. RefectoCil Tint eltávolító Sensitive.

 3. LVL-ről való eltávolító.

 4. Remover Vector 2 Színeltávolító tonik.0 ONIQ márka.

 5. Henna Spa színeltávolító.

A hasonló kozmetikai termékek különböznek más kozmetikai termékektől, mert hatékonyan és finoman eltávolítják a pigmentfesték nyomait, és még ápoló hatással is vannak a bőrre. Az ilyen termékek összetétele gyakran tartalmaz hialuronsavat, amely mélyen hidratálja a bőrt, fokozza saját elasztin- és kollagéntermelését, D-panthenolt, aktiválja a sejtmegújulás folyamatát, a biotin vitaminokkal, ásványi anyagokkal és más hasznos és tápanyagokkal telíti a bőrt.

És bármennyire is tiszta az ember, bármennyire is gyakran zuhanyzott, nehéz elkerülni, hogy a szemöldökére szennyeződés kerüljön:

 1. rosalon hajszín eltávolító.Fogjuk mindkét palackot és rázzuk össze, keverjük össze a tartalmát 1:1 arányban egy zománcozott (üveg, kerámia) edényben. Vigye fel a szemöldökre, hagyja hatni 15 percig, törölje le papírtörlővel, majd mossa le a kezelt területet bő hideg vízzel.

 2. Estel hajfesték eltávolító.Keverje össze a katalizátort és a redukálószert egyenlő arányban. Használjon megfelelő üvegedényeket (üveg, kerámia stb.)..). Alkalmazza a szemöldökívekre 15 percig. Törölje le egy ruhával, öblítse le a bőrt vízzel, alkalmazza a semlegesítőt három percig, majd öblítse le.

 3. Favor Master Lux színtelenítő.Keverjük össze a flakonok tartalmát, 30 percig alkalmazzuk a szemöldökre, töröljük le egy ruhával, öblítsük le vízzel.

Általában a festék jól lejön az ilyen termékek használata után, nehézségek fordulhatnak elő azoknál, akik feketére festették a szemöldöküket, valamint azoknál a nőknél, akiknek többször volt festési eljárásuk.

Ha valamilyen okból kifolyólag nem tud vagy nem akar professzionális, speciális terméket használni, akkor megpróbálhat megszabadulni a szemöldökszíntől olyan termékekkel, amelyek minden nő otthonában megtalálhatóak. Hatékonyságuk a haj új színének megadásához használt festék típusától/összetételétől függ. Ha az egyik termék nem működik, egy másikat lehet kipróbálni. Ne végezze el ezeket a kezeléseket egymás után, hanem hagyja a bőrt egy kicsit pihenni az egyes kezelések között.

Szemöldökfesték eltávolítására alkalmas eszközök

Hogyan és mit kell eltávolítani a szemöldök festék otthon

Íme néhány háztartási és drogériás orvosság, amely a túlságosan telített vagy nem megfelelő szemöldökszín orvoslására használható:

 1. Hidrogén-peroxid 3%-os koncentrációban.Ne alkalmazza 3 percnél tovább. Biztonságosabb, ha fél teáskanál peroxidot hígítunk egy pohár sima vízben, majd az oldatot 15-20 percig tartjuk a szemöldökön, és ellenőrizzük a változásokat.

 2. Orvosi alkohol, ammónia és kölni– Gyakorlatilag bármilyen alkoholtartalmú oldat. Keverje össze a folyadékot növényi olajjal (10 ml). 10 csepphez). Áztasson egy vattapamacsot a termékbe, és kb. 5 percig kenegesse a szemöldökét. Ha a pálca hegye elszíneződik, cserélje ki egy újjal. Legyen nagyon óvatos az ammónia használatakor. Szúrós szaga van, és az arc területén alkalmazva szédülést okozhat.

 3. Citromlé, szintén 1/3-ban vízzel hígítva.Ez a szer nem mossa le a szemöldökfestéket azonnal, de 3-4 kezelés után. Az egyes alkalmazások között hagyja a bőrt körülbelül 12 órán át pihenni, hogy ne terhelje túl a bőrt. A nem kívánt pigmentfoltok eltávolításához vegyen annyi friss citromlevet, hogy két vattakorongot áztasson bele. Tegyen korongokat a szemöldökre 15 percre, majd öblítse le a területet vízzel.

 4. Mosószappan és bármilyen súrolószer-részecske. A szappant azért tartják a mi céljainkra hatékonynak, mert lúgot tartalmaz, amely nemcsak a zsírt bontja le, hanem a pigmenteket is eltávolítja. A következők valamelyike használható csiszolóanyagként: használt kávézacc, finom só (Extra), szódabikarbóna, zúzott zabpehely vagy tojáshéj. Ügyeljen arra, hogy a csiszolószemcsék ne legyenek élesek, nehogy megkarcolják a bőrt. Rögtönzött súrolószerek helyett használhat kész, színtartó súrolószert. Reszelje le a szappant finom aprítóval vagy aprítsa fel késsel. Hígítsuk fel a csiszolóanyag-részecskéket vízzel, hogy feloldódjanak és sűrű tejföl állagúvá váljanak. Adjunk egy szappanos keverékhez egy súrolószert, masszírozzuk be a szemöldök környékét, hagyjuk rajta 10 percig, majd folyó víz alatt alaposan öblítsük le.

 5. Kamilla főzet, citromlével is keverve. A termék segít enyhén világosítani a természetes festékkel festett szemöldököt, de a tartós kémiai pigmentekkel nem boldogul. A főzetet 50 gramm szárított kamillából és 200 ml. víz . Miután a folyadék felforrt, 30-40 percig kell hagyni, hogy áztassa, majd hozzáadhatja a citrusfélék levét. Egy másik lehetőség a szemöldökfoltok lemosására az, hogy vegyünk kamillás tasakokat (mint a tea), főzzük le őket, és alkalmazzunk egy-egy tasakot az ívekre 30-60 percig.

Ne feledje, hogy a szín eltávolítása saját maga, beleértve az otthoni gyógymódokat is, mindig magában hordozza a váratlan és nem kielégítő eredmények kockázatát. A haj károsodhat, ami hajhulláshoz vezethet. Vagy bőrirritáció vagy bőrpír jelentkezhet a területen. A szín, amitől meg akar szabadulni, nem mindig úgy “viselkedik”, ahogyan azt remélte. A pigmentek egyenetlenül válhatnak le, a szemöldök foltos lehet, vagy a színe feketéről kékesre, zöldesre, sárgássá stb. változhat..Ha nem akarsz kockáztatni, de valamit tenned kell a szemöldökszíneddel, még ha csak egy időre is, például randira mész, próbáld ki ezt a rövid távú szemöldökszínjavítót:

 1. Ecsetelje a szemöldökcsontot alapozóval. Vigyen fel tonikot az arcra, a szokásosnál sötétebbet, hogy a szemöldök világosabbnak tűnjön a bőrhöz képest.

 2. Vigyen fel egy könnyű szemöldökárnyékot a kívánt árnyalatban, és alkalmazzon szemöldökviaszt vagy zselét, hogy rögzítse a terméket, hogy ne keveredjen össze.

 3. Púderezzük be a szemöldököt nem csillogó, fényvisszaverő púderrel.

 4. A szemöldök színéhez illő smink elkészítéséhez. Ha például a szemöldököd fekete vagy nagyon sötét, akkor viselhetsz füstös szemet, macskaszem sminket, fekete szemceruzát, használhatsz mély, sötét árnyalatú szemfestéket stb..

Egy nagy napszemüveg is elrejtheti a hibás szemöldököt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: