Hogyan hozd ki a fehér ruhákból a tapadást: a ruhák mosásának 8 legjobb módja

A balesetek hirtelen történnek, és az aljasság törvénye akkor működik, ha az ember a legrosszabbtól tart. Tehát viseljen fehér inget az irodába, és este elkerülhetetlenül megkapja az eredményt egy gyönyörű biros stroke formájában.

A tapasztalt irodai hivatalnokok és az iskolások szülei biztosan tudnak néhány titkot arról, hogyan lehet megszabadulni a tintafoltoktól. Összegyűjtöttük a tapasztalataikat, a gyakorlatban teszteltük az összes módszert, és elhoztuk a 8 leghatékonyabb módszert.

Hogyan lehet eltávolítani a foltokat a fehér ruhákból

Miből készül a tinta?

A tinta leggyakrabban 2 összetevőből áll. Az írócsomópont kialakításától függően a pigment különböző sűrűségű lehet. Nézze meg a táblázatot

Fogantyú típusa

A tinta összetétele

Golyóstoll

A legvastagabb olaj alapú pigment kék, lila, fekete és piros színben

Gél

Különböző színű festék géllel keverve.

Kapilláris, golyóstoll

Festékek különböző árnyalatú vízbázisú

A táblázat adataiból levonható az a következtetés, hogy a tollnyom eltávolításának elve a pigment megsemmisítésére vagy a tinta alapjának feloldására korlátozódik.

Hogyan lehet kiszedni a tollat a ruháidból

A legtöbb otthoni eltávolítószer a paszta alapjának kémiai lebontását, majd a szín mechanikus súrolását jelenti. A háztartási tisztítószerek megtámadják a festéket, tönkreteszik a szerkezetét és elszíneződnek.

Hogyan kezeljük a fehér szöveteket

Bár a fehér ruhákról könnyebb eltávolítani a foltokat, mint a színes ruhákról, mégis lehet olyan hibákat elkövetni, amelyek elrontják a dolgokat. Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy vegyen figyelembe néhány dolgot:

 1. Minél frissebb a folt, annál könnyebb megszabadulni tőle. Ha lehetséges, ne hagyja, hogy a foltos ruhadarab szikkadjon.

 2. Ne dörzsölje a foltot durva kefével. A szoros szöszök a szövet szálait bolyhossá tehetik, és feltekeredhetnek vagy kinyúlhatnak, így a sima szöveten bolyhos rendetlenséget hozhatnak létre. A legkíméletesebb módszer egy régi fogkefe használata. Kis körkörös mozdulatokkal finoman dörzsölje a foltot.

 3. A folt intenzív dörzsölése kézzel károsíthatja a szerkezetetszövet, a szövés deformációja és a szálak megnyúlása.

 4. Ne hagyja a klóros foltokat hosszabb ideig a szövetenhígítatlan oldatok. A klór a festés mellett a szálakat is tönkreteszi, ami lyukakat okozhat.

 5. Ne feledje, hogyA gyapjúszövetek kiszámíthatatlanul reagálnak a különböző vegyi anyagokra. Ezért használat előtt tesztelje a kiválasztott terméket egy nem feltűnő területen.

 6. Ha a fehérítőszert választja, figyelmeztetni kell, hogy a folt sokkal fehérebb lehet, mint a ruhadarab általános színe.

gomb 2.jpg

A folteltávolítás helyének beállítása

Először is hagyjon helyet a konyhaasztalon vagy a fürdőszobában, és fedje le olajos vászonnal. Ne kísérletezzen lakkozott vagy festett bútorokkal, különben a feloldódott lakkból új foltot kap, és tönkreteszi a bútorokat.

A foltok eltávolítására szolgáló kiválasztott jogorvoslatokat és eszközöket az Ön elé kell helyezni. A következőkre lehet szükséged:

 1. Pamutbetétek;

 2. egy feleslegesen tiszta fogkefe;

 3. Egy edény az összetevők összekeveréséhez (műanyag vagy üveg);

 4. Egy kis és egy nagy kanál a keverék kiméréséhez és összekeveréséhez;

 5. víz (hideg és meleg);

Hogyan lehet megszabadulni a foltoktól otthon

Először is nézzük meg, mi van kéznél. Biztosítjuk Önt, hogy sok helyen találhat jogorvoslatot a biros foltokra.

Mustárpor

Ez lehet nevezni egy univerzális természetes fehérítőszer. Tintafoltok esetén is nagyon jól működik. Készítse elő a tartozékokat. Szükségünk lesz:

 1. mustárpor;

 2. Egy kis keverőtál;

 3. szobahőmérsékletű víz;

 4. nagy kanál.

A folt eltávolításához a következőket teheti meg

 1. Tegyünk 2 evőkanál foltot egy csészébe. . Öntsük bele a mustárport és 2 evőkanálnyit. . víz. Keverjük össze a pasztát. Ha úgy látja, hogy a folt kicsi, akkor felére csökkentheti az összetevők használatát.

 2. Terítse a szennyezett ruhát egy sima felületre. Ha a terméket nem lehet kibontani (pl. garbó pulóver) – egy színtelen műanyag zacskó két szövetréteg közé szorítva. Ez megakadályozza, hogy az aljszőrzet átázzon és ki legyen téve a hatóanyagnak.

 3. Kanalazzuk a folyadékot a foltra, és hagyjuk 30 percig hatni.

 4. Ha letelt az idő, dörzsölje le a foltot a kezével, és öblítse ki a szövetet víz alatt.

 5. Szükség esetén ismételje meg az eljárást.

 6. Mossa a ruhadarabot a mosógépben normál cikluson.

Fogkrém

Ez körülbelül 5 perc alatt lemossa a friss tintát. Használjon fehér fogkrémet. Szükséged lesz még egy régi, de tiszta fogkefére és vízre.

Rendezze el a ruhákat egy asztalon, és tegye a következőket:

 1. Nyomja ki a pasztát a tubusból, és egyenletesen terítse el a toll vonalait.

 2. Kis körkörös mozdulatokkal kezdje el dörzsölni a foltot a fogkefével.

 3. Ha az anyag vékony, a folt a szemünk előtt világosodik és elhalványul. A folyamat egy kicsit lassabb a vastagabb szöveteknél.

 4. Öblítse ki a megtisztított ruhákat vízzel vagy használja a mosógépet.

Javasoljuk, hogy ne használjon színes fogkrémtisztítót, különben fogkrémfolt-eltávolítót kell keresnie.

Hogyan lehet kiszedni a foltokat a fehér ruhákból

Ammónia

A folyadék egyetlen hátránya az erős ammóniaszag. Ezért ne használjon ammóniát, ha bármilyen légúti betegségben vagy allergiában szenved.

Ha a folt kicsi, nincs értelme vízzel hígítani. Egyszerűen cseppentsen 2 csepp ammóniát a foltra, és dörzsölje a foltot az ujjaival. Ne ijedjen meg, ha a festék elkezd kifolyni. Ne hagyja, hogy a folt megszáradjon és átkerüljön a ruhadarab más részeire. Néhány perc elteltével mossa le a szennyezett területet néhány csepp mosogatószerrel.

Fairy mosogatószer

Egyes háziasszonyok csak vészhelyzetben használják, mivel a mosószer összetétele meglehetősen agresszív. Igaz, hogy a Fae sok háztartási problémára jó. És ugyanilyen könnyű megszabadulni a tollfoltoktól is.

Amire szükségünk lesz:

 1. Tündér mosogatószer;

 2. meleg víz;

 3. puha kefe.

Eljárás:

 1. Vagy terítsen egy réteg szövetet, vagy csomagoljon műanyag zacskót az egyes ruharétegek közé.

 2. Vigyen fel Fae-t a foltra, és dörzsölje be egy kicsit.

 3. Kanalazzunk rá néhány csepp vizet, és dörzsöljük be újra egy ecsettel.

 4. Hagyja ázni 5 percig.

 5. Ezt követően dörzsölje a foltot az ujjai között. Ha a tintafolt eltűnt, öblítse ki a ruhát. Hagyja hatni további 5 percig, ha maradnak foltok.

 6. Gépi mosás a ruhadarabot.

A mosogatószerek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek rendkívül hatékonyak az adott típusú szennyeződések ellen. A nátrium-lauret-szulfát és a propilénglikol oldószer még a kemény foltokat is eltávolítja.

Alkohol

Vegye meg a legolcsóbb színtelen alkoholos folyadékot a gyógyszertárban, és tartsa kéznél. Mindig jól jön. Alkoholos kézfertőtlenítő vagy vodka használható.

A toll foltjainak eltávolításához a következőkre van szükség:

 1. Nedvesítse meg a ruhát alkohollal.

 2. Várjon néhány másodpercet, majd dörzsölje meg a ruhát.

 3. Egy tintafolt nagy foltot okozhat. Ez egy normális reakció.

 4. Miután a kéz kontúrjai eltűntek, mossa le a szennyezett területet mosószappannal vagy mosogatószerrel.

 5. Az enyhén szennyezett területeket újra fel lehet vinni, majd mosógépbe tenni.

Az erősebb hatás érdekében keverje össze az alkoholt ammóniaoldattal 1:1 arányban. De nem gondoljuk, hogy ez jó ötlet, mivel minden termék önmagában is jól végzi a dolgát.

Hajlakk

Ez egy tény!A hajlakk másodpercek alatt eloszlatja a ruhákat. Szükségünk lesz bármilyen hajlakkra, vízre és szappanra.

Harcoljunk így a folt ellen:

 1. Helyezzen egy papír vagy szövet törülközőt a szennyezett terület alá.

 2. Vigyen fel hajlakkot a foltra.

 3. Anélkül, hogy megvárná, hogy a folt megszáradjon, dörzsölje az ujjai között, majd öblítse le a maradék lakkot vízzel.

 4. Ha a szöveten enyhe vonalak maradnak, azok a gépben történő mosás után kimosódnak.

A hajlakk titka az, hogy alkoholt tartalmaz. De néha nincs kéznél alkohol, de van lehetőség hajlakkot használni.

Hogyan lehet eltávolítani a foltokat a fehér ruhákból

Vegyi radír

Trükkként is használható. A szemed előtt működik. Ehhez a következő anyagokra lesz szükség:

 1. víz;

 2. Mangán;

 3. Ecetsav (70%);

 4. hidrogén-peroxid.

A tintacsíkok eltávolításához a következőképpen járjon el

 1. 1 óra alatt. . Adjunk hozzá magnézium-permanganát kristályokat (egy vékony kés hegyén), és keverjük, amíg sötét oldatot nem kapunk.

 2. Vigye fel a terméket a foltra egy vattapamacs segítségével. A tinta azonnal elszíneződik. Mangánoldatból származó sárgás rózsaszínű foltot jelenít meg.

 3. Egy másik vattapamacs segítségével vigye fel a hidrogén-peroxidot a foltra. A szennyeződések nyomai azonnal eltűnnek.

 4. Öblítse le a terméket tiszta vízzel.

Háztartási vegyi anyagok

Néha előfordul, hogy az otthoni jogorvoslatok nem tudnak megbirkózni a nehezen oldódó tintapigmenttel. Az okok különbözőek lehetnek: a paszta festékének kémiai összetétele, a szövet sűrűsége és összetétele, a folt kora.

A fehér szövetek sajátossága az, hogy szinte félelem nélkül használhatunk rajtuk különféle fehérítőszereket. Íme néhány jogorvoslat, amely nagyszerűen működik a biros jelek eltávolítására:

 1. Vanish folyékony fehérítő, Nika;

 2. Főnök, Cinderella, Persol, Antipyatin, Typhoon.

 3. Klóros fehérítő Belizna, Chistin, Steril.

 4. Amway folteltávolítók.

 5. Speciális tolleltávolító: dr.Schnell Novo Pen-Off, VMD 88 tintaeltávolító, dr. Beckmann golyóstoll- és filctoll folteltávolító.

A felsorolt termékek használata előtt célszerű elolvasni a használati utasítást. Azt is javasoljuk, hogy ne hagyja figyelmen kívül az óvintézkedéseket. Korrozív folyadékok kezelésénél viseljen védőkesztyűt. A vegyi anyagokat tartsa távol a szájától és a szemétől.

A Biros tintafoltokat nem lehet normálisan kimosni, de könnyen eltávolíthatók helyi szerekkel. Az általunk javasolt módszerek egyszerűek és valóban működnek. Ha jól csinálod, a fehér ingeid makulátlanok lesznek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: