Hogyan kell mosni az öko-bőrt

Az ökobőr egy pamutbélésű anyag, amelyre poliuretánhabot visznek fel. Vízálló, nedvességgel szemben áthatolhatatlan és nem gyűjti a szennyeződéseket. Az anyag strapabíró, légáteresztő és hipoallergén, valamint meleg és kellemes tapintású. Nemcsak ruhákhoz, hanem huzatokhoz és táskákhoz is használható.

Az ökobőr könnyen karbantartható: csak időnként tiszta vízzel vagy nedves ruhával kell kimosni a foltokat. A kézi és gépi mosás azonban néhány szabály betartását igényli. Kifejlesztettünk egy útmutatót az ökobőr mosógépben és kézzel történő mosásához, hogy a bőr megőrizze eredeti, hosszan tartó vonzerejét.

Hogyan kell mosni az ökobőrt

Mosási tanácsadás

Mosás előtt olvassa el a ruhadarabon található címkéket. A gyártó megadja a megfelelő mosási módot (kézi, automatikus), a hőmérsékletet, a mosószer típusát, a centrifugálási teljesítményt, ha lehetséges, és a fehérítés lehetőségét.

Ha nincs címke, nézzen utána, hogyan reagál a termék a vízre. Nedvesítse be a terméket egy nem feltűnő helyen vízzel, és 30 perc elteltével ellenőrizze az eredményt. Ha az anyagon nincsenek gyűrődések vagy ráncok, akkor moshatja.

Általános ajánlások: legfeljebb 30°C-os vízhőmérséklet, maximális sebesség és lassú centrifugálási sebesség. A kézi mosás kíméletes ápolással optimális ezeknél a termékeknél.

Kézi mosás

Ne húzza vagy dörzsölje erősen, különben fennáll a visszafordíthatatlan károsodás veszélye. Ha túl forró vizet használ, a ruhák elszíneződnek és eldeformálódnak. Az első mosásnál hideg vizet kell használni – hogy elkerüljük a ruhák festékkel való mosását.

Eljárás:

 1. Töltsön meg egy medencét meleg vízzel, adjon hozzá mosószert, és helyezze bele a ruhadarabot;
 2. Öblítse ki a bélést kézzel;
 3. Óvatosan törölje le a bőrt egy szivaccsal;
 4. Öblítse ki a ruhadarabot néhányszor alaposan, hogy eltávolítsa a port;
 5. Óvatosan tekerje fel a ruhadarabot, és tekerje be egy törölközőbe, hogy felszívja a vizet;
 6. Akassza fel a ruhadarabot egy fogasra.
Olvasson tovább  Hogyan kell mosni a tüll mosógépben

Vigyázat! Ne áztassa a kabátot mosás előtt ökobőr áztatóba.

Ha a ruhadarabon foltok vannak, mosás előtt távolítsa el azokat. Ha a szennyeződés nagyon friss, nedvesítsen meg egy szivacsot vízzel, és finoman dörzsölje meg. Ha a folt olajos, adjon egy kis mosószert a flanelhez. Így mossa le a makacs szennyeződéseket: tegyen rá egy vízzel átitatott ruhát, várjon kb. 5-10 percet, majd szivaccsal távolítsa el a szennyeződéseket.

Gépi mosás

Hogyan kell mosni az öko-bőrt

Ha a címke nem tiltja a gépben való mosást, akkor így kell eljárni:

 1. Győződjön meg róla, hogy a ruhadarab zsebeiben nincsenek kulcsok, érmék stb. ., gombolja be a kabátot, és fordítsa ki;
 2. Állítsa a centrifugálási sebességet a legmegfelelőbb beállításra: “Kíméletes”, hőmérséklet 30 °C, centrifugálási sebesség 400;
 3. Adjon klórmentes gélt a megfelelő rekeszbe;
 4. Csomagolja a ruhadarabot egy törölközőbe, és akassza fel száradni.

Figyelmeztetés! A hagyományos mosószer nem alkalmas az ökobőrhöz. Ellenkező esetben a szemcsék megkarcolják a szövetet és csúnya fehér csíkokat okoznak.

Mosási technikák különböző ruhadarabok esetében

Az öko-bőr ruhák olyan ruhák, amelyek érintkeznek a bőrével. Ezek a ruhadarabok béleltek, hogy felszívják az izzadságot, a faggyút és más testi váladékokat. Még ha tisztának is tűnik, a ruhadarabot kíméletesen és rendszeresen kell mosni. Egyes műbőr ruhadarabok szövetborítású csővezetékkel kombináltak. Ezeket a tárgyakat is rendszeresen mosni kell.

Az ökobőr kabátokat nem szabad gyakran mosni. A friss foltok letörlése elegendő ahhoz, hogy megakadályozza azok kiszáradását és beágyazódását a szövetbe. A szokásos szappanoldat is működik: hígítsa fel a szappant vagy sampont vízben, áztasson egy szivacsot az oldatba, és mossa le a szennyezett területeket. Ezután törölje át a kabátot száraz ruhával. A zsebek, könyökök, kabátszegélyek és mandzsetták általában tisztításra szorulnak.

A kabátot gépi mosáshoz tegye egy mosózsákba. Ez csökkenti a ruhadarab deformálódásának és sérülésének kockázatát. A hőmérséklet nem haladhatja meg a 30 °C-ot, és a lehető legkönnyebben (vagy még jobb, ha kikapcsoljuk, hogy ne vetemedjen a szövet) kell a fonalat forgatni.

Olvasson tovább  Hogyan kell vasalni egy hosszú ujjú inget

Ha a bélés zsíros, használja a Vanish szőnyegtisztítót:

 1. Fordítsa ki a pehelykabátot, és akassza fel fejjel lefelé;
 2. Keverjen el egy kupaknyi tisztítószert 1 liter forró vízben, rázza habosra, majd vigye fel a bélésre;
 3. 15 perc elteltével puha sörtéjű kefével tisztítsa meg a szövetet;
 4. Ezután törölje le a bélést egy száraz törülközővel.

Ha a babakocsi ökobőrből készült, a szövetet rendszeresen el kell távolítani, szappanos oldatba kell áztatni, szivaccsal le kell mosni, ki kell öblíteni és meg kell szárítani. És ha a keretet nem lehet eltávolítani, egyszerűen öblítse le nedves ruhával, és törölje le alaposan.

Népi jogorvoslatok a tisztítószerekhez

Van néhány népi jogorvoslat, amely segít gyorsan megbirkózni a szennyeződéssel az ökobőrön.

 1. Nedvesítse meg kissé a szivacsot vízzel, adjon hozzá szódabikarbónát, és 4-5 percig dolgozzon, hogy eltávolítsa a szennyezett területeket. Vegyünk egy száraz ruhát, és távolítsuk el a szódabikarbóna maradványait. Ezután használjon citromlevet, hogy megszabaduljon a foltoktól;
 2. A fényes foltok eltávolításához áztasson egy vattakorongot alkoholos oldatba, és tisztítsa meg a szennyezett területeket;
 3. Készítsen szappanoldatot, és adjon hozzá glicerint. Nedvesítsen meg egy puha ruhát a termékkel, és törölje le a piszkos részeket;
 4. Nedvesítsen meg egy vattakorongot egy gyapjúhoz vagy selyemhez tervezett termékkel, és törölje át vele a szennyezett területet. Ezután papírtörlővel törölje le a termékmaradványokat;
 5. Ha ruháin olajfoltok jeleit látja, használjon terpentint;
 6. Italok (pl. vörösbor) okozta foltok esetén áztasson be egy szivacsot hígított ecetbe, és szivaccsal törölje át az érintett területeket.

Súlyos esetekben egy professzionális vegytisztító helyreállíthatja a termék eredeti megjelenését.

Hogyan szárítsuk meg ruháinkat

Lehetőleg hagyja a ruhadarabot száradni egy jól szellőző helyiségben vagy a szabadban, de ne közvetlen napfényben. Ha a ruhadarab a szobában van, tartsa távol a fűtőtestektől, gáztűzhelyektől stb. .

Fordítsa ki a kabátot, nyissa ki az ablakokat, hogy a friss levegő keringjen, így gyorsan és kíméletesen száradjon. Időről időre mindig simítsa ki a pehelyt, hogy megakadályozza a szövet ragadását vagy deformálódását.

Olvasson tovább  Hogyan lehet eltávolítani a penészgombát egy lezárt fürdőszobában?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: