Hogyan kell szárítani egy pehelykabátot

A pehely nagyszerű szigetelőanyag, és télen jól felmelegszik. Az anyag strapabíró, könnyű, könnyen tisztítható és letörölhető. Ahhoz azonban, hogy a pehelypaplan kabátja jó állapotban maradjon, fontos, hogy mosás után megfelelően szárítsa meg.

Íme az útmutató arra vonatkozóan, hogyan szárítsa meg a pehelypaplan kabátját. Kövesse az alábbi lépéseket a töltőanyag egyenletes, csomómentes eloszlásának biztosítása érdekében.

Hogyan kell szárítani egy pehelypaplan dzsekit

Az alapok

A pehelykabátokat nem lehet 30 percnél tovább áztatni, illetve 30 °C vagy annál magasabb hőmérsékletű levegőn vagy vízben melegen tartani. Ne használjon fehérítőt a mosásban, mert az gyengíti a pehely szerkezetét.

A pehelykabátok felületén gyakran csíkok vannak:

  1. Fehér csíkoka nem megfelelő porok (lehetőleg gélek), a túl sok mosószer okozzák;
  2. Sárga csíkokA pehelykabát szárítására vonatkozó tanácsok be nem tartása. Miután a kabátot kimosták, rázza fel időnként a kabátot, és bolygassa fel. Ne tartsa a pehelypaplan dzsekit közvetlen napfényben.

A csíkok elkerülése érdekében mosás után jól öblítse ki a szőrzetet, vagy súrolja le a foltokat kefével. Ha csíkok maradnak, áztasson be egy szivacsot vízbe, és törölje le a csíkokat. Ez utóbbi esetben a pehelyt újra ki kell mosni, ki kell öblíteni és meg kell szárítani, ezúttal a szokásos ápolási utasítások szerint.

Ami a szárítást illeti, a pehelynek természetes módon kell száradnia – jól szellőző helyiségben. Ha a szoba túl nedves és hűvös, a kabát nedves marad, a penész elkezd nőni rajta, és kellemetlen szagot fejleszt. Tehát a fürdőszoba nem a legmegfelelőbb hely a szárításra.

A pehelyt nem szabad tűz fölött vagy radiátoron szárítani. Az első lehetőség nem biztonságos, sem a kabát, sem maga a szoba szempontjából. A második módszer csíkokat okoz a kabát felületén. A forró levegő is megkötheti a nedves tollakat és a pehelytollakat.

Hogyan kell szárítani a pehelyt

Hogyan kell szárítani a pehelyt

A szárításnak 3 módja van: a gépben, vízszintesen vagy függőlegesen.

Automatikus szárítás

A modern automata szárítógépek szárítási funkcióval rendelkeznek. A pehely alkalmas kíméletes, teljesen automatikus szárítógépes szárításra. Ennek a módszernek az az előnye, hogy a pehely néhány óra múlva viselhetővé válik.

Eljárás:

  1. Gombolja be a cipzárat, zárja be a zsebeket, és fordítsa ki a pehelypaplant;
  2. Tegye le a gépbe;
  3. Válassza ki a minimális hőmérsékletet és a fordulatszámot (600-800 percenként);
  4. Vegye ki a pehelyt a gépből, és bolygassa fel a csomók feldarabolásával.

Előfordulhat, hogy a gépet 2-3 alkalommal egymás után kell futtatni, hogy a pehely töltése és anyaga ne romoljon meg.

Figyelem ! Ha a pehelykabát címkéjén szerepel egy olyan felirat, amely engedélyezi a szárítógépben való szárítást, akkor ez az egyetlen lehetőség.

Vízszintes helyzet

Hogyan szárítsuk meg a pehelykabátot

Ez a legjobb módja a pehely szárításának– Álljon laposan, különösen, ha a kabátot egy darabban vagy nagy négyzetekben varrják. Ez a pozíció megakadályozza, hogy a pehely összecsomósodjon, és könnyebbé teszi a száradás utáni felpehelyezést. Ha a szövetet nem csavarták ki a gépben, a víz elkezd szivárogni. Ha azonban a lepedő vízszintesen van elhelyezve, akkor egyenletesen fog elhelyezkedni a cellákban.

Javasoljuk, hogy a pehelykabátot tegye a szárítóba, és helyezze egy erkélyre, loggiára vagy más jól szellőző helyre. Rázza fel a pehelyt, és időnként fordítsa ki, hogy biztosítsa az egyenletes száradást és a pehelymentes pehelytölteléket.

Ne bolyhassa fel a pehelytölteléket, amíg az teljesen száraz nem lesz. Ne tegyen törölközőt a pehely alá, mert az gyorsabban kiszárad.

Ne hagyja a kabátot a radiátoron (pl. radiátor). Ez nem csak nem biztonságos, de fennáll a termék visszafordíthatatlan károsodásának veszélye is.

Helyezze függőleges helyzetbe

Ebben a helyzetben kell száradni a pehelypaplan kabátnak, miután a gépben megszárították. A függőleges helyzet biztosítja, hogy a pehelykabát egyenletesen száradjon, mivel nem kell fejjel lefelé fordítani.

A száradási idő felgyorsítása érdekében kapcsolja be a fűtőberendezést a pehelypaplan szárításához. Ne irányítsa azonban a készüléket túl erősen a ruhára, mert a forró sugár károsíthatja a kabátot. Ezenkívül a természetes pehely nem tolerálja a magas hőmérsékletet, és lebomlik, és ez az oka annak, hogy a kabát a hideg évszakban megszűnik melegedni. Ha apró részecskék ragadnak a pehelykabátba, az helyrehozhatatlanul károsítja a megjelenését.

Időnként felhabosítjuk a pehelyt, hogy megakadályozzuk a csomók kialakulását.

A pehelynek átlagosan 2 napon belül meg kell száradnia. A száradás felgyorsítása érdekében felakaszthatja a szabadban, ügyelve arra, hogy ne tegye ki a napfénynek.

Ahhoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a pehelykabátja teljesen száraz, a következőképpen járjon el. Nyomja össze a kabátja bélését 4-5 helyen a kezével. Ha a felületen nem jelennek meg nedves foltok, az azt jelenti, hogy a kabát teljesen száraz, és a szekrényben tárolható.

Hogyan lehet megelőzni a csomókat

Hogyan kell szárítani a pehelyt

A paplanokon mosás és szárítás után gyakran jelennek meg csomók. Ennek megelőzésére tegyen 4-5 fehér, kemény teniszlabdát a mosógépbe. Ne használjon élénk, telített színű golyókat, mert ezek miatt a pehely kifakulhat. Ha a pehelypaplan kabátját is szárítógépben szárítja, használjon teniszlabdákat. A dob oldalairól visszapattanva megtörik a csomókat, de a készülék dobja a puha anyagának köszönhetően sértetlen marad.

Ha a szárítás után apró csomók vannak a pehelykabátban, dörzsölje ki őket a kezével. Használhat hideglevegő-szárítót vagy porszívót is. Hajszárító használatakor a készüléket csak 20 cm-re kell a kabátjától távol tartani. Ha porszívót használ, próbálja meg a csomót egyidejűleg feldarabolni úgy, hogy a légáramlással szétteríti a kamrában.

Vagy használjon hideg levegővel működő szárítót vagy porszívót. Fordítsa ki a kabátot, fektesse egy sima, vízszintes felületre, és nézze át az egészet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: