Hogyan kell tisztítani a viaszolvasztót

Ma a gyantázás hatékony módja a nem kívánt testszőrzet eltávolításának, a fűtött folyékony viasz használatával. Erre a célra egy speciális, viaszolvasztónak nevezett készüléket használnak. Az ápolás nem bonyolult, de a gyantát használat után a lehető leghamarabb meg kell tisztítani.

Gyors és egyszerű tanácsokat készítettünk arról, hogyan tisztítsa meg megfelelően a gyantát – házi és bolti szerekkel egyaránt.

Hogyan kell tisztítani a gyantázógépet

A viaszolvasztó különleges jellemzői

A gyantázás a viasz előolvasztását igényli, amelyet egy viaszolvasztó készülékben végeznek. Az alkalmazott viasz típusa a készülék felépítésétől függ, amely lehet darabos, filmszerű vagy konzervált. A kozmetikai viaszkazettákat is a viaszolvasztóban melegítik fel.

Egyszerűen csatlakoztassa a viaszkészítőt, és várjon fél órát, hogy felmelegedjen a viasz. Ezt követően a termék biztonságosan használható.

Ezek a készülékek speciális fűtőelemekkel vannak felszerelve, amelyek állandó viaszhőmérsékletet biztosítanak.

A viaszolvasztó megfelelő tisztítása minden használat után biztosítja a készülék hosszú élettartamát. Patronos vagy dobozos viasz melegítésekor a helyzet bonyolultabb: nem csak a viaszt kell megtisztítani a tál belsejéből, hanem a készülék testét is. Erre a célra terpentin használható: csak nedvesítsen meg egy ruhát, és törölje át vele a tál falát. De a terpentin kellemetlen szagú, ezért manapság más módon is lehet tisztítani a viaszolvasztót.

Hogyan kell tisztítani egy viaszkészítőt egy fémtállal

Ha a készüléknek kivehető fémtála van, A készülék tisztításához a következő lépések szükségesek:

 1. Helyezze a tálat egy vízzel teli edénybe, és adjon hozzá egy kevés mosószert;
 2. Tegye a serpenyőt a tűzhelyre, és kis lángon forralja fel;
 3. Várja meg, hogy a viasz elváljon a tál falától, amíg a megpuhult viasz a víz felszínére úszik;
 4. Vegye le az edényt a tűzről, és várja meg, amíg a viaszdarabok kihűlnek és megkeményednek;
 5. Távolítsa el a megkeményedett viaszt;
 6. Törölje szárazra a tálat, és helyezze a készülékbe.

Ez a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer, mivel nem kell kemény tárgyakat használni a tál falán.

Hogyan kell tisztítani a patronos viaszfűtőtestet?

Ne merítse a készüléket szappanos vízbe. A viaszolvasztót kétféleképpen lehet tisztítani, az első, hogy a készüléket zsebkendővel törölje át, hogy eltávolítsa a kiömlött viaszt.

A második módszer a forró gőz használata.Ez az opció akkor alkalmas, ha a viaszolvasztó falai nagyon piszkosak. Az eljárás a következő:

 1. Helyezze a vizes edényt a tűzhelyre, kapcsolja be, és várja meg, amíg felforr;
 2. Fordítsa a viaszolvasztót fejjel lefelé, és tartsa a gőz fölé, hogy a viasz megolvadjon és lecsöpögjön;
 3. Távolítsa el a forró viaszt alkoholos oldatban megnedvesített ronggyal.

Ez a módszer különleges óvintézkedéseket igényel, mivel nagy az égési sérülések veszélye.

Gyantázás utáni gyantázáshoz használt készítmények

A viaszolvasztó gyorsan és hatékonyan tisztítható viaszeltávolítóval. Ezek a készítmények pillanatok alatt megolvasztják a viaszt és eltávolítják azt, függetlenül a felület típusától. Az ilyen készítmények ára azonban meglehetősen magas.

Olcsóbb alternatíva a dörzsölőalkohol és az olaj használata. Meleg viasz egy olyan ruhát, amelyet előzőleg növényi olajba, pl. a boltban vásárolt finomított napraforgóolajba áztattunk. A viasz rá fog ragadni erre a ruhára. A zsírfoltok eltávolításához a ruhát 40%-os alkoholos oldatba (vodka is megteszi) kell áztatnia.

Mechanikus módszer

Ha a viaszolvasztónak volt ideje kihűlni, késsel, fa spatulával vagy spatulával eltávolítható a megkeményedett viasz. Óvatosan távolítsa el a megkeményedett viaszcseppeket a felületről.

Ezután áztasson be egy ruhát szappanos vízbe, és futtassa végig a készülék felületén, majd törölje le a viaszt alaposan.

Nem ajánljuk ezt a módszert nagyon gyakran. A mechanikus tisztítás karcolásokat hagyhat a viaszolvasztó felületén, és károsíthatja a tál belsejében lévő tapadásmentes bevonatot.

Ha mechanikusan tisztítja a forró viaszolvasztót, a viasz gyorsan lejön. Ebben az esetben azonban fennáll az égési sérülések veszélye: ezért a legnagyobb óvatossággal és körültekintéssel kell eljárni.

A viaszolvasztó tisztításának egyéb módjai

Hogyan kell tisztítani a viaszolvasztót

A különböző felületek tisztítására szolgáló speciális termékek már kaphatók a boltokban:

 1. Testápolóval nedvesített törlőkendők az epilálás utáni ragacsos réteg eltávolítására. Ezek előrecsomagolt szőrtelenítő vagy epiláló készletekben kaphatók. Ezeket a kozmetikai anyagokat árusító szaküzletekben lehet megtalálni. A kendők segítségével gyorsan és alaposan megtisztíthatja a felületeket;
 2. Alkoholba áztatott törlőkendők 90%-os. Ezeket a drogériában árulják. Ezek a szerek gyorsan és könnyen eltávolítják a viaszt az üveg-, műanyag- vagy fémfelületekről. Az izopropil-alkohol hatóanyag segít a viasz teljes feloldásában, pillanatok alatt;
 3. Bőrtisztító krém. Ez a termék zsíros összetevőket tartalmaz. Egyszerűen áztasson be egy kis pamutkrémet, és törölje át a viaszolvasztó falát, hogy gyorsan megszabaduljon a viasztól;
 4. Mindenféle növényi olaj – lenmag, napraforgó, olívaolaj. Még a masszázshoz használt olaj is alkalmas. Olaj helyett zsíros krém használható. Az eljárás egyszerű: vigye fel az olajat/krémet a meleg gyantázógép falára, és várjon legfeljebb 10 percet. Ez idő alatt a viasz feloldódik. Ezután egy ruhával vagy száraz pamutkendővel a gép falához kell érinteni a viasz letörléséhez. A zsírmaradványok eltávolításához nedvesítsen meg egy ruhát szappanos oldattal, és törölje át vele a készülék falát.

A fenti jogorvoslatok csak meleg gyantával hatékonyak. Ha a készülék lehűlt, a fenti módszerek nem működnek.

Óvintézkedések

Mivel a viaszkészülék áram alatt van, ne engedje, hogy víz kerüljön a készülékházba vagy az érintkezők közelébe. Mielőtt bekapcsolja a gyantázót, győződjön meg arról, hogy a készülék teljesen száraz – ugyanez vonatkozik a dugaszra, a csatlakozó érintkezőre, a vezetékre és a vezetékre is.

Ha a készüléket nedves állapotban kapcsolja be, fennáll a rövidzárlat veszélye, és Ön megsérülhet.

Soha ne használjon nedves ruhát bedugott elektromos készüléken. A viaszkészítő készüléket csak kikapcsolt állapotban és az áramellátásról leválasztva szabad tisztítani.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: