Hogyan mossuk le a biotermékeket

A biohab egy biopolimer, amely nagyon meleg, könnyű, vékony és könnyen ápolható zoknit készít. Gyakran használják más alkalmazásokban is. Ezeket az anyagokat kézzel vagy gépben lehet mosni. Ugyanakkor van néhány szabályunk, amelyek betartása biztosítja a szövet megjelenésének tartós változását.

Hogyan kell mosni a bio-habot

Mi a bio down

A szerves pehelyt “véletlenül” találták fel az 1970-es években, és később az amerikai űrhajósok ruházatához használták. Miután felfedezték ennek az anyagnak az egyedülálló tulajdonságait, széles körben használták más alkalmazásokban is.

A bio-hab egy új generációs ágyneműhuzat. A biohab egy szigetelőanyag, amelyet a messzi északon élő emberek és a sarkkutatók ruháinak és hálózsákjainak készítéséhez használtak. De ma már megtalálható a pehelykabátokban, a horgász- és vadászruházatban, a paplan- és párnatöltelékekben, valamint a gyermekjátékokban is.

A környezetbarát anyag hipoallergén, ellenáll a zsugorodásnak, a nedvességnek és a kopásnak. Megfelelően ápolva nem gördül vagy gyűrődik össze. A biohab hosszú távon megőrzi térfogatát, ellenáll a poratka és a penész ellen. A pehelyt a természetes környezetben kell hagyni száradni, hogy a lehető legkevesebb időbe teljen.

Hátránya: negatívan viszonyul a hőhöz, de statikus elektromosságot is termel. Gyúlékony, kevésbé higroszkópos és drágább, mint a normál pehely.

Útmutatónk

A biohab mosásához az optimális hőmérséklet 30-40°C. Ha a hőmérsékletet túl alacsonyra állítja, nem szabadul meg a szennyeződésektől, ha viszont túl magasra, akkor a pehely leereszt.

A megfelelő mosószer a gélpor, mivel a hagyományos száraz por fehér foltokhoz és csúnya csíkokhoz vezet. A pehely és gyapjú mosására szolgáló speciális mosószer is alkalmas, mivel nem tartalmaz nátrium-perborátot, és ezért savasabb, mivel a lúgos környezet tönkreteheti a bio-habszálakat.

Fehérítőt és lágyítószert nem szabad használni.

Győződjön meg róla, hogy elolvasta a termék címkéjén található információkat. A gyártó megadja a maximális mosható vízhőmérsékletet, a termék gépben való mosásának és vasaló használatának lehetőségét. Például egy tenyérrel ellátott kézmosómedence a címkén azt jelenti, hogy a ruhadarabot csak kézzel lehet mosni, míg egy áthúzott vonallal ellátott medencénél azt, hogy csak száraz tisztítással vagy vegytisztítással lehet mosni.

Előkészületek

 1. Ha a szövet lefelé van a kapucnin, távolítsa el. Ez vonatkozik az összes levehető szerelvényre is.

 2. Erős szennyeződés esetén mossa ki a kabátot mosószappannal. A puha kefék és szivacsok is jól használhatóak a kemény szennyeződések esetén.

 3. Soha ne áztassa lefelé.

 4. Ezzel befejeződik az előkészítő munka.

Hogyan kell mosni a bio-habot a mosógépben?

A bio-habot tartalmazó termékhez nem szabad más elemeket hozzáadni. Ha van némi üres tér, az jó dolog: a ruhák jobban öblíthetők, és a mosószer-maradványok teljesen eltűnnek.

Eljárás:

 1. Válasszon a kényes, kézi mosás, gyapjú vagy selyem közül.
 2. Kapcsolja ki a csavarógépet, és megfelelő, 600-as sebességgel (különben a töltelék összecsomósodhat).
 3. Állítsa be az öblítőszert. Ha a por mellett mosószert is ad hozzá, akkor a ruhát legalább kétszer ki kell öblíteni.
 4. Fordítsa ki a ruhadarabot, húzza fel az összes cipzárat.
 5. Helyezze a ruhadarabot a dobba, és tegyen bele 2-3 teniszlabdát. Műanyag golyók is használhatók.

A műanyag golyókat kifejezetten a töltőanyaggal töltött dolgok mosására tervezték – a barkácsboltokban találhatók. A biohab golyók megakadályozzák a pehely összecsomósodását, és fokozzák a gél vagy más mosószer hatását. Az öblítés során teljesen eltávolítják a mosószer maradványait, ami megakadályozza a csúnya csíkok kialakulását.

Figyelmeztetés! Ne mosson túl gyakran gépben bio-habos termékeket, különben felgyorsul az elhasználódás.

Hogyan kell kézzel lemosni

Hogyan kell mosni a bio-habot

A pehely kézzel történő mosása munkaigényesebb, mivel a pehely nedvesen nehézzé válik, ami megnehezíti a mosást és az öblítést. Mégis, a kézi mosás a legkíméletesebb és legtisztább módja az összes szennyeződés eltávolításának.

 1. Először rázza fel a pehelypaplant, hogy megszabaduljon a portól, majd ellenőrizze a zsebeket, zárja be a cipzárakat, akassza ki a pehelypaplant, fordítsa a kabátot fejjel lefelé.

 2. A következő lépés az erős szennyeződések lemosása puha szivaccsal és szappannal. Ne áztassa előzetesen a ruhadarabot. Töltse meg a kádat meleg vízzel, és adjon hozzá megfelelő mosószert.

 3. Mossuk le, szivaccsal és többször öblítsük le tiszta vízzel. Az öblítés után győződjön meg róla, hogy a víz teljesen tiszta.

A szárítás jellemzői

 1. Óvatosan csavarja ki a ruhadarabot, hogy elkerülje annak deformálódását. Ne tekerje fel túl szorosan a kabátot, különben a pehely összegyűrődhet. A lepedőt egyszerűen a kád aljára kell helyezni 20-30 percre, hogy a víz természetes módon lefolyjon.

 2. Ezután helyezze az elemet a padlószárítóra, rongyokat fektetve alá. Ez segít megszabadulni a nedvesség nagy részétől. Ezután akassza fel a kabátot a ruhafogasokra – ne hajlítsa félbe, különben még a vasaló sem lesz képes megbirkózni a keletkező gyűrődésekkel.

 3. Ezután csak helyezze a ruhadarabot hűvös, száraz helyre, fűtőtestektől távol. Ha a pehelykabátot az utcán kell szárítani, nem szabad közvetlen napfénynek kitenni.

 4. Ha a biopárnákat már kimosták, vízszintesen kell szárítani őket egy fém szárítógépen vagy az erkélyen több kötél tetején. 1-2 óránként fordítsa át őket a másik oldalra, hogy egyenletesen száradjanak.

 5. Átlagosan 3-4 órát vesz igénybe a pehely teljes kiszáradása. A szárítási folyamat felgyorsítása érdekében a terméket a szárítógépbe is beteheti a “paplan” szárítási módot használva. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor csak állítsa a hőmérsékletet minimálisra.

 6. Miután a pehelykabát teljesen megszáradt, óvatosan rázza fel. Ez segít kiegyenesíteni a tölteléket és formázni a kabátot. Ezután vasalja ki a ruhadarabot a gézzel a tetején. Vasaló helyett használjon gőzölőt, hogy megőrizze a szövet felső rétegének és magának a tölteléknek az integritását.

A biohabos termékeket kibontva a szekrényben, a szezonon kívüli időszakban pedig pormentes borításban tárolja. Ne használjon vákuumzsákot, mert az gyűrődést okozna a pehelykabátban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: