A LED-es keresők jellemzői

A keresőfény A világítóeszköz, amelynek fő célja a fény sugárzás egy bizonyos területen. Az ilyen modellek a sportmezők, a parkolóhelyek, a gyári és a raktárkomplexumok elrendezése során keresnek.

Ami?

Funkciói tekintetében minden típusú reflektorok több csoportra oszthatók:

 • Messze cselekedetek – a jelentős távolságban lévő objektumok megvilágítására szolgálnak;
 • Tüdőfény – Színházi helyek, stadionok, parkolók és egyéb nagy területek megvilágítására tervezték;
 • Jel – az adatok átvitelére szolgál;
 • hangsúly – az egyes szakaszok helyi kiemelésére használják.

Mivel az utcai spotlámpákban alapvető fényforrás, higany és xenon lámpák hosszú ideig használtak. Napjainkban a LED-eken és a LED-mátrixokon alapuló lámpáknál alacsonyabbak.

Műszaki és működési paraméterei tekintetében többször is meghaladják az összes többi típusú lámpát.

Fő előnyüket figyelembe veszik Hatékonyság, csökkentett teljesítmény, hosszú távú működési erőforrás és alacsony karbantartási költségek. Ezért, annak ellenére, hogy magas költsége az ilyen világító eszközök, hosszú távon kiderül, hogy nyereségesebb megszerzés.

A közelmúltban a halogén spotlámpák megjelentek a piacon, így a lámpák előnyben részesítik a fényt. Halogének Sokan a LED alternatívájaként tekinthetők. A saját javára alacsony költségű – ilyen termékek harmadik olcsóbbak. Azonban a halogének többszörös energiát fogyasztanak, és munkájuk ideje 10-15-szer alacsonyabb. Így, A rendszeres használat során a halogén költsége többször is meghaladja a LED-lámpák karbantartási költségeit.

Mivel a szerkezeti jellemzői bármilyen LED-ek, az ilyen berendezések bizonyítani beszűkített szög kiemelve a fény a fény – ez körülbelül 120 fok, így nehéz, hogy egyértelmű osztályozáshoz ilyen világítótestek. E tekintetben a “LED-spotlámpa” fogalmát ötvözi olyan eszközökkel, amelyekben a világítóelemek egyetlen síkon vannak rögzítve.

Az ilyen eszközök kicsiek. Mind a mindennapi életben, mind az ipari termelésben keresnek. Az előnyök a következők:

 • Hosszú élettartam – akár 50 ezer. órák;
 • teljesítmény a hőmérsékleten – 35 és +45 között;
 • Csökkentett villamosenergia-fogyasztás a hagyományos típusú lámpákhoz képest – a 80-90 lumens folyamatos fényáramának biztosítása csak 1 W-ben;
 • A hálózati feszültségre gyakorolt ​​érzékenység hiánya;
 • Alacsony fűtési hőmérséklet;
 • A mechanikai károsodás és az erős rezgések ellenállása.

Nézetek

A különböző típusú LED-sel fényszórók vannak. A munkalaptól függően négy főfajta létesítményeket különböztetnek meg.

Lineáris

Az ilyen eszközök kialakítása egy lineáris mátrix, amelyben a LED-eket egy sorba helyezzük. Ez az opció optimális a dekoratív kiemelő ablaknyílásokhoz, valamint a kiállítási és kulturális és szórakoztató központokhoz.

Erőteljes és egyenletes ragyogást biztosítanak a keresőfény területén.

Mátrix

Az ilyen LED-mechanizmust az egyes lámpák sűrű elhelyezése jellemzi alumínium szubsztrátumon. Ez biztosítja a racionális hőelvezetést. Ezt a technikát COB néven nevezték el, más szóval – a táblán lévő chip. Segít a LED modul méretének jelentős csökkentésében, és növeli a kristályok működési forrását. Az ilyen reflektorok világosnak és még a teljes hossza fölé is ragyognak.

Monokróm

Monokróm létesítmények, amelyek kizárólag egy spektrális árnyalatú sugárzást adnak: sárga, fehér, valamint kék, piros vagy zöld. Ezek megkülönböztetik a strukturális egyszerűség és az alacsony energiafogyasztás.

A kellemes bónusz valóban hatalmas operatív erőforrássá válik.

Teljes

Alapvető árnyalatok használata alapján: piros, kék és zöld (a vezérlővel együtt). Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy különböző színkombinációkat kapjunk. A vezérlő beállíthatja a színek változásának sebességét, és számos fényhatást biztosít.

A legjobb gyártók minősítése

A LED-es keresők legkeresettebb gyártói listája a következő vállalatokat tartalmazza:

 • “D-energia”;
 • “NovosVet”;
 • KORSZAK;
 • Orbis;
 • Globo;
 • Falcon szem;
 • Feron;
 • Wolta.

A leginkább praktikus és hatékony lámpákat széles körben kínálják: dióda, robbanásbiztos, kézi mini-eszközök és sok más. Kedvező érték / minőségi arány miatt magas keresletet élveznek. A legnépszerűbb lámpák teteje olyan modelleket tartalmaz, amelyek az udvaron, az országban vagy a termelési üzletekben telepíthetők az egész évben, az időjárástól függetlenül. A felhasználók szerint áttekintést nyújtunk a legjobb modellekről.

Falcon Eye Fe

Az átlagos fényerő berendezése, hideg fénysíkot ad. A teljesítmény 30 W-nak felel meg. Hosszú használatával rendelkezik, amely -35-40 fok.

A készülék nem ijesztő expozíció a víz és a porrészecskék.

Feron 32088 ll

Kiváló minőségű mini-reflektor, teljesítmény – 20 W, kereslet a házak világításának megszervezésére és a helyi területre. Spektrum – hideg fehér. A tartós időjárási hatásokkal jellemezhető. Aktiválva mind a tápkábellel, mind az akkumulátortól.

Ez a LED lámpa fehér semleges fényt ad. Utal a legerősebb LED-spotlámpák csoportjára: teljesítménye 40 W. A tervezés olyan oldalirányú elemeket tartalmaz, amelyekkel a lámpa számos felületre van rögzítve.

Sok évet szolgálhat a kedvezőtlen légköri hatások körülményeiben is.

Wolta WFL-10W

A keskeny vezérlésű lámpa hatalma viszonylag kicsi – csak 10 W. Azonban elég ahhoz, hogy kiemelje a pavilót vagy egy telket a veranda közelében. Színes hőmérséklet hideg típus, spektrum – fehér. A készüléket csökkenti az energiafogyasztás jellemzi, mert működési költsége eléggé gazdaságos.

Semleges fehér eszköz, elég világos, 50 W teljesítményjelzővel, Optimális a tágas udvar és kert megvilágításának megszervezéséhez.

Házak, reklámjelek és raktárak homlokzatainak kiemelésére.

Gauss 613100350

Erőteljes világítás 50 W-hoz, világítás – fényes fehér. Az acél tokban javasoljuk, a rozsdaállóság megkülönböztethető. Ez a fényszóró nem fél a víztől, ultraibolya sugaraktól és hőmérsékleti ingadozásoktól. Az utcai vagy termelési komplexum bármely körére telepíthető, ahol nagy helyszínek megvilágítására van szükség. Az ilyen modell működési forrása 35 ezer. órák.

Globo Solar Al 3715s

Teljesítsen ilyen keresőfényt – csak 8 W. Az ilyen lámpák közvetlenül a ház közelében vannak. A napelemek akkumulátorának munkáját. Van egy érzékelő, amely 5-6 m-ről mozoghat.

Novotech 357345

LED-készülék semleges ragyogással, alkalmas a bemeneti zónához vagy az üzleti blokkok közelében. A hatalom 6 W-nak felel meg. Az ilyen keresők előnyei közé tartozik a nagyobb természetes hatások elleni rezisztenciája.

Beépített mozgás érzékelővel van felszerelve, amely egy gyalogosot határoz meg, hogy 8 m-ig távolítsa el.

Rev Ultra Slim

Az egyik legszembetűnőbb LED lámpa, amelynek kapacitása 100 W. A tartós fém sötét esetben készült. Megbirkózhat az esőben és a szennyezett környezetben szállított összes feladattal. Legfeljebb +40 gr-ig dolgozik.

Alkatrészek és alkatrészek

Az ilyen eszközök esetében durráum vagy alumínium esetében készült. Ez a modul kiváló minőségű hőelvezetését és megbízható védelmet okozza. A belső rendszer a következőket tartalmazza:

 • Tápellátás – a 720 V-os hálózat bejövő feszültségének átalakítására szolgál;
 • LED mátrix;
 • reflektor;
 • Erős üveg védelemhez;
 • Pecsétek készlete Figyelmeztető víz behatolás az ügyben;
 • A tápegység termináljai.

Hogyan válasszunk helyesen?

A LED-es lámpa kiválasztásakor az utca világításához számos alapvetően fontos tényezőt kell figyelembe venni: Ez a lámpa fényes fényt kell adnia, ellenálljon a káros hatásoknak, és más.

Erő

A lámpa hatalma közvetlenül befolyásolja az izzítás fényerejét. Az optimális paramétereket külön-külön választják ki, figyelembe véve a keresők előtti feladatokat, vagyis milyen területet terveznek megvilágítani és hol lesz telepítve. Átlagosan a 24-36 W kapacitású eszköz elég ahhoz, hogy kiemelje a bemeneti zónát, és ha jelentős területet kell megvilágítania, akkor a teljesítménynek 50-70 W-nek kell lennie. A stadionoknál a modellek 150, 300, 400, 500 és akár 1000 w.

Védelmi osztály

Bármely utcai kiemelő eszközöknek nagyban különböznek a por és a csapadék rezisztenciájában. A modellek optimálisnak tekintendők, amelynek mutatója nem kevesebb IP64, és lehetőleg – még magasabb.

Még a legmagasabb minőségű, praktikus és erősen meghajtású világítóberendezések is jobban vannak felszerelve a vízügy vagy a lombkorona formájában.

Hadtest anyag

A terület megvilágításához az optimális megoldás lámpa lesz, amelynek esete alumíniumból készül. Műanyag rosszabbodás a feladatokkal, meglehetősen megszakadnak. Az alumínium alapú ötvözetek bármely más fémgel bizonyították jól. Mindazonáltal szem előtt kell tartani, hogy ebben az esetben a korróziós folyamatok kezdődhetnek a közös övezetekben.

Állandó működéssel, még a leggazdaságosabb fények is sok villamos energiát fognak tölteni, így a LED-eken alapuló keresőfény megvásárlásakor jobb, ha a mozgásérzékelővel ellátott eszközöket előnyben részesítjük. Ebben az esetben a fény kizárólag a gyalogos megközelítések.

Egyes fényszórók az akkumulátortól működnek, mások kizárólag AC 220 V-tól aktiválódnak. Ha megvilágítja az országos helyeket, ahol gyakran megszakadnak a villamos energiaellátás, akkor az autonóm modellek gyakorlati megoldás lesznek.

Mint bármely más eszköz, a LED-serselyek további lehetőségei vannak. A világítóberendezések maximális lehetőségeit biztosítják.

A színvisszaadás paramétere – A sheesslight kiválasztásakor nagyon fontos, hogy a fény ne legyen ingerlékeny szervei. Ebben az esetben figyelmet kell fordítani a CRI jellemzőkre:

 • A1 – Kereskedelmi és raktárkomplexumok;
 • 2a – lakóházak és házak;
 • 1v – iskolák és egyetemek;
 • 3 – ipari helyiségek;
 • 4 – Nem megfelelő a belső térhez.

Színhőmérséklet – Egy másik főparaméter a fény árnyékolásáért felelős:

 • világos sárga – utcai területekre;
 • meleg fehér – lakóépülethez, vendéglátóipari vállalkozásokhoz vagy szállodaihoz;
 • Semleges fehér – lakóépületek és lakások számára;
 • hideg feher – termelésre, kórházakra és raktárkomplexumokra;
 • Fényes fehér – üzletek és művészeti stúdiók esetében.

Ha LED-es keresőfényt kíván tenni az országban vagy a vásárlási területen, akkor a választást a védelem osztályával kell elvégezni. Az optimális IP65 lesz. Minden más esetben a szél, a porrészecskék, az eső és a hó, a készülék nagyon gyorsan megtöri.

Az utcai modellek megvásárlásakor figyelmet kell fordítani és formájukat kell fizetni. A kerek háttérvilágítások tökéletesen megbirkóznak egy bizonyos terület irányításával. Ha egyenletesen megvilágít egy nagy helyet – a preferencia jobb, ha az eszközöket négyzetké teszik: szétszórt világítást kapnak.

Ha egy reflektorfényt szeretne vásárolni a garázsba, akkor az optimális megoldás négyszögletes vagy négyzet alakú modellek lesz. A szoba minden területét zökkenőmentesen megvilágítják. A színhőmérsékletnek semlegesnek kell lennie, szélsőséges esetekben, fényes fehér: az ilyen árnyalatok növelik az aktivitást és erőteljesen.

A garázsokban lévő lámpák védelme nem az elválasztott, mert a készülék nem kicsapódik a csapadékhoz és a szélnek.

Mindazonáltal a magas páratartalom gyakran a garázsokban van. Ezért helyesebb, hogy előnyben részesítsék az eszközöket, amelynek védelmi osztálya megfelel az IPX54-nek.

Hatály

Használható lehetőség szerint számos spotlámpa különbözõ:

 • Építészeti épületek és pajzsok számára;
 • belső kiemelés a belső térben;
 • víz alatti kiemelésre;
 • talaj;
 • színpadi;
 • autóipari.

A LED-létesítmények igényei vannak a hirdetési jelek és az összes épület kiemelésére. Ezekben a lámpákban a LED-ek legkülönbözőbb árnyalatai használhatók, aminek következtében a legbonyolultabb tervezési ötletek is megvalósíthatók. Alapvető kritériumok Az ilyen lámpák kiválasztásakor a fénysugár szöge, valamint a nedvesség és a porvédelem szintje (legalább IP 65-nek kell lennie).

Létesítmények Utcai világításhoz Kis kerti oldalak és útvonalak megvilágítására használják. A főkötelezettek számukra a fényáramlás, az energiaadatainak, valamint a védelem meredeksége lesz.

Víz alatti spotlámpák lehetővé tegyék a kiemelő medencék, mesterséges tavak és egyéb tározók szervezését. A fő kritérium a nedvességvédelem szintje lesz (legalább IPX8-nak kell lennie).

A LED-ek kapacitása, valamint bizonyos mélységű mélység, amely képes egy ilyen keresőfény működésére.

   Talaj növények A talajba szerelve és közúti felületeken rögzített. A hatalom mellett a választott fontos tényezők a biztonság mutatója (nem kevesebb IPX6), a védőüveg erődje és a mechanikai hatások ellenállása.

   A LED alapvető árnyalatokat (kék, piros és zöld) használják speciális hatások tervezésére. Segítenek megszervezni a legösszetettebb színű megoldásokat.

   Külön elosztja a lámpákat Növények számára.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: