Csatlakozók LED-szalagokhoz

  A mai napig hosszú szobák integrált díszített díszítő attribútuma volt. De gyakran előfordul, hogy a szabványos szalaghosszig kevés, vagy több szalagot szeretne csatlakoztatni forrasztás nélkül. Ezután egy speciális adaptert használ, amelyet csatlakozónak neveznek. Ez a csatlakozó kiváló megoldás lesz a dióda szalag számára, amelyet kiterjeszteni szeretne, vagy szükség van több ilyen eszköz csatlakoztatására.

  Megpróbáljuk kitalálni, hogy milyen eszközt jelent, hogyan válasszuk ki helyesen és hogyan kell csatlakozni egymással, több szalaggal.

  Ami?

  A LED-szalaggal vagy a vezérlőhöz vagy az áramforráshoz való csatlakozás összekapcsolása 2 módszerrel előállítható: forrasztás vagy terminálokkal felszerelt speciális betét használatával. És csatlakozó neve van. És elvben már lehetőség nyílik a készülék funkcióiról származó névről. A LED szalag csatlakozója kiváló alternatíva a katona számára, amelyet képesnek kell használni. És emellett ismernie kell a világítási technológia jellemzőit, képes dolgozni a forraszanyaggal és a fluxusokkal, és tudni kell, hogyan kell megfelelően.

  De az ilyen összekötő eszköz használata kiváló megoldás lesz azok számára, akik meg akarják menteni az idejüket.

  By the way, a csatlakozókat a szakemberek gyakran használják, mert ezek az eszközök:

  • gyorsan telepítve;
  • univerzális;
  • Engedje meg, hogy megbízható és magas színvonalú kapcsolatot biztosítsunk;
  • Adja meg a vegyület védelmét a por és a nedvesség;
  • még az ember is használható tapasztalat nélkül.

  Hozzá kell adni Huzalproblémák A forrasztás során gyakran előfordul, és így használhatja a szükséges típusok több csatlakozóját, és összegyűjti a kiváló rendszert. Ezenkívül költségük alacsony, ami szintén előnye lesz.

  Az egyetlen pillanat, hogy emlékezzen arra, hogy bármilyen kapcsolódási módot alkalmazzon egyszínű szalagra, jobb, ha a teljes hossza nem haladja meg az 500 centimétert. És az oka, hogy maga a szalag jellemzői, és pontosabban beszél, a fény diódák működésének megengedett ereje. Csatlakozók általánosan használt javításánál szalagok, valamint szóló komplexum a konfiguráció a műsorszámok kanyarban egy kis sugarú, azaz, hogy tökéletesen illeszkedik, mondjuk, egy szöget, ha azt kell véghezvinni, hogy.

  A fajok áttekintése

  Meg kell mondani, hogy egy ilyen eszköz, mint csatlakozó, különböző kritériumok kategóriáira osztható. Fontolja meg, mit jelentenek az ilyen szempontok:

  • Hajlítási szint;
  • kapcsolat módszer;
  • kapcsolatok száma;
  • a munkakör dimenziói;
  • különböző körülmények között;
  • Névleges feszültség.

  A kanyarban

  Ha olyan kritériumot tekintünk, mint a hajlítás szintjét, akkor a LED-szalagok esetében ilyen típusú csatlakozók vannak:

  • hajlítás nélkül vagy egyenes nélkül – ez általában a LED-es világítási mechanizmusok egyenes vonalú területeinek meghatározására szolgál;
  • szögletes – akkor használják, ha egy eszközt 90 fokos szög alatt kell csatlakoztatnia;
  • rugalmas – a lekerekített területeken lévő szalagok összeszerelésére szolgál.

  Csatlakozás útján

  Ha olyan kritériumot vesz fel, mint kapcsolat módja, a csatlakozók 3 kategóriába sorolhatók:

  • bilincsek;
  • piercing;
  • Egy reteszel, amely lehetővé teszi a felső fedél rögzítését.

  Az utolsó típust általában leggyakrabban használják, mert lehetővé teszi az alkatrészek egyenes vonalát. Külsőleg, az ilyen eszközök háza van egy pár szorító eszközzel. Alattuk a rugós betöltött típusok érintkezői, ahol a LED sáv be van adva.

  A rögzítő- vagy rögzítő modellek megkülönböztetik az üreges szerelési típusú zárott lemezek jelenlétét. Az ilyen eszközön a LED-szal szorosan van felszerelve, amely után jól rögzített. Az ilyen típusú csatlakozó előnye kis méretű, és a hátránya az, hogy a kapcsolat minden jellemzője rejtve van az ügy alatt, és lehetetlen megnézni őket a csatlakozón keresztül.

  A három említett kategóriák piercing modelljeit leginkább technikailag kell tekinteni, és a lehető leggyakrabban használják, mivel a műtét és a megszakítások során nincsenek elválasztás veszélye.

  A kapcsolatok számával

  Ha ilyen kritériumokról beszélünk, a kapcsolatok száma, vannak csatlakozók:

  • 2 tűvel;
  • 4 tűvel;
  • 5 tűből.

  Az első csatlakozási típust általában monokróm típusú eszközökhöz használják, de a 4 vagy 5-pólusú csatlakozókat általában RGB LED-szal tartjuk.

  A munkaterület szélességében

  E kritérium szerint az összetett bilincsek keresztmetszeti méretben vannak:

  • 8 mm;
  • 10 mm.

  Választás előtt csatlakozó ennek a kritériumnak is meg kell venni, hogy a különböző modellek LED szalagok szélessége közötti kapcsolatok különbözik, vagyis a modell, amelyet alkalmazni lehet az SDM 3528 szalag, nem fog működni egyáltalán az SDM 5050 és fordítva.

  A névleges feszültség

  Ha figyelembe vesszük az ilyen kritériumot névleges feszültségként, akkor vannak olyan modellek, amelyek feszültséggel dolgoznak;

  • 12v és 24 V;
  • 220 volt.

  Hozzá kell adnia, hogy a 220 voltos feszültséggel ellátott modellek teljesen eltérő szerkezettel rendelkeznek, és nem cserélhetőek össze a csatlakozóval 12-24 V-ig.

  A használat elvén különböző körülmények között

  E kritérium szerint a csatlakozó lehet:

  • A hagyományos szalagok áramforrásához való csatlakozáshoz;
  • A LED-szalak csatlakoztatása a tápegységhez;
  • A színes szerelvények alkatrészeinek összekapcsolása;
  • A monokróm szalagok bármely részének csatlakoztatása;
  • szögletes;
  • T-alakú.

  Tippek a választáshoz

  Hogyan győződjön meg róla, hogy a csatlakozók különböző kategóriái nagyon és nagyon. Hogyan válasszunk olyan modellt, amely kényelmes lesz a használathoz, és megfelel az elérhető LED-szalácsoknak?

  Ez megtörtént, ha irányítja a szakemberek ajánlásait.

  • Kezdjük azzal, hogy a csatlakozók lehetővé teszik, hogy bármilyen típusú szalagok minőségi és egyszerű összeköttetése legyen. Vannak csatlakozók mind a monokróm, mind a többszínű szalagok, amelyek bármilyen LED-ekkel felszereltek. Leggyakrabban az eszközök kategóriáját 12-24 V-os szalagokkal alkalmazzák, mivel ezek a legnépszerűbbek a mindennapi életben és a különböző területeken. A csatlakozót a komplex kialakítás fényes kontúrjainak összeszereléséhez kell használnia. És nincs lehetőség egy komplex fényes kontúr összeszerelésére, ezért jobb lesz több rész összekapcsolása egymáshoz.
  • Mivel már világossá vált, a csatlakozók eltérőek. Annak érdekében, hogy a kapcsolat ne legyen túl sokat, nem ellenállt, és nem állította le az áram áramlását, a csatlakozót a munkamódszerekkel kell kiválasztani.
  • Figyelmet kell fordítani arra, hogy egy adott eszköz milyen típusú kapcsolatra van szükség. Ha közvetlen, akkor a kapcsolat csak egyenes vonalon hajtható végre. Ha a kapcsolat nem is csatlakozik, és köteles a hajlításokat, akkor jobb lesz a rugalmas csatlakozók használata. Mind az RGB szalagok, mind a monokróm számára használják őket.
  • A következő fontos kritériumot meg kell jelölni, amely jelöli a LED-ek típusát, amelyre a csatlakozót szánják. A legnépszerűbb szalagok 5050 és 3528. Különböző jellemzőkben különböznek egymástól, és a diódák teljesítményétől és méretétől kezdve, és az árammal végződnek, ami vezetékek és terminálok áthalad. Természetesen a csatlakozók számukra lesznek. Hasonló struktúrájuk lesz, mert ha az 5050-es és 3528 csatlakozókat nyitja meg, akkor néhány kapcsolattartó csoportot és pár reteszelőt láthat az emeleten. De az 5050-es csatlakozó szélessége 1 centiméter, és 3528-0,8 centiméterrel. És úgy tűnik, hogy a különbség kicsi, de az eszköz miatt lehetetlen felcserélhetőnek hívni.
  • A színes szalagok csatlakozói 4 érintkezővel vannak felszerelve, amelyek RGB 5050 szalagokkal vannak érvényben. De vannak más típusú szalagok, amelyek különböző kapcsolatokat tartalmaznak. 2-tűs használják 1-színes szalagok a LED-ek, 3-pin – 2-színű Multiwhite típusú, 4-pin – LED ribbles típusú RGB, 5-pin – a RGBW szalagok.
  • Egy másik fontos kritérium – Munkafeszültség. Vannak olyan modellek, amelyek 12, 24 és 220 volt feszültséggel dolgoznak.
  • A csatlakozók nemcsak kötődnek, hanem összekötve is. Használják az erősítők, vezérlők, valamint áramforrásokkal ellátott vezetékes kapcsolatot. Ehhez különféle csatlakozók vannak a megfelelő fészkekkel a másik oldalon.
  • Figyelmet kell fordítania egy ilyen dologra, mint egy biztonsági osztály. Végül is gyakran előfordul, hogy a szalagok magas páratartalmú helyeken vannak felszerelve. Ezért a csatlakozóknak megfelelő védelemmel kell rendelkezniük. Lakóhelyiségek és irodák esetében az IP20 védelmi osztályú modelleket készíthet. És ahol a páratartalom szintje megnövekedett, jobb, ha az IP 54-65 védelmet használó termékek használata. Ha ezt a pillanatot elhanyagolja, a termék oxidálódhat, ami befolyásolhatja a kapcsolat minőségét.

  A működés jellemzői

  Ha az ilyen eszközök működésének jellemzőiről beszélünk, akkor egy példa a LED szalag csatlakoztatására szolgáló példa. Azt kell mondani, hogy nincs szükség semmit, kivéve a LED-szal, az ollót és a csatlakozót. A zenekar levágása előtt pontosan mérje meg a jellemzőit és meghatározza a hosszát. Meg kell figyelembe venni azt a tényt, hogy a több fény diódák a vágott alkatrész legyen stabilabb 4, ami miatt részek is kiderülhet, hogy valamivel hosszabb vagy rövidebb, mint a méretek, amelyek szükségesek.

  Ezután a tervezett vonalon egy vágást végeznek a környéken található LED-ek között, így vannak “csapok” szerelve a szegmensek két részével.

  A szilikon nedvességvédelmeivel ellátott szalagokban egy késsel meg kell tisztítani az anyagot egy késsel.

  Ezután a készülék fedelének kinyitásával helyezze be a LED-szal tartó szalag csúcsát, hogy a fixms szorosan illeszkedjen a vezetőképes kapcsolatokhoz. Miután a csatlakozót lefedte, ugyanazokat a műveleteket kell tenni a darab másik végén.

  A folyamatban ellenőrizni kell a polaritást, mert a kábelek színei nem egyeznek meg a valódi képhez. Ez az eljárás lehetőséget ad arra, hogy elkerülje a problémákat, és szükség van az egész folyamat újraindítására.

  Miután a szalag minden részét összekötik egymáshoz csatlakoztatva a csatlakozók használatával, és a szkondió szerelhető, azt a tápegységhez kell csatlakoztatni, és győződjön meg róla, hogy a kapott eszköz teljesen működőképes, az összes könnyű dióda egyértelműen lefedi, de nem villog, és nem is bocsát ki unalmas fényt.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: