Halogén lámpák

A világítás az egyik fontos szerepet játszik egy modern személy életében. Ezzel számos technológiai és háztartási folyamat szerveződik. A világítóeszköz kialakítása magában foglalja a könnyűáramot generáló speciális lámpák használatát.

Ezek a mechanizmusok különböző anyagok alapján működhetnek, amelyek különböznek mind a kompozícióban, mind a fizikai paraméterekben. Különös figyelmet kell fordítani mindezen sokszínűségre a halogén lámpáknak. A termékek meglehetősen népszerűek és nagyon széles körben használják a modern iparágban.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Ami?

A halogén lámpák egyfajta hagyományos izzólámpa. Az ilyen struktúrák egyik jellemzője a speciális gáz töltőanyagok használata a szokásos levegő helyett. A Gazegen csoportok fő médiumként végeznek.

Az ilyen típusú lámpák esetében számos alapanyagot használnak:

 • bróm;
 • jód;
 • klór.

Néha a lámpa lombikja tele lehet ezen komponensek keverékével, amely lehetővé teszi, hogy jobb technikai mutatókat kapjon. Az ilyen szerkezet jelentősen csökkentheti az alap méretét.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Az ilyen energiatakarékos izzólámpák mind lámpák, csillárok, mind az autóipar fényszórók számára használhatók.

Meg kell jegyezni a termék több műszaki jellemzőjét:

 1. Áramlámpa nagyon széles körben változhat. Ma a piacon 1 W-tól 20 kW-ig terjedő jelzőkkel rendelkező eszközök találhatók. Mindegyiküket a mindennapi életben és az iparban konkrét feladatok megoldására használják.
 2. Élettartam A halogén lámpa a módosításától függ. Gyakran ez a szám nem haladja meg a 4000-et. órák. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a sima befogadási technológia használatakor ez a mutató 12 ezerre növelhető. órák.
 3. Színhőmérséklet. A lámpát jó színerősítés jellemzi, amely szerint a besorolás megfelel az RA 99-100 spektrumnak. Ez az érték fekete testekben fordul elő, amelyeket 2800-3000-es hőmérsékletre melegítünk.

A halogén lámpa fűtési ideje meglehetősen kicsi, ami lehetővé teszi, hogy néhány másodperc múlva meleg fényáramot kapjon.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Meg kell jegyezni, hogy a lombik eszköz működése során nagyon magas hőmérsékletre melegíthető. Ezért speciális kvarcüvegből készült, ami ellenállhat az ilyen terheléseknek.

A termék ticái eltérőek lehetnek, ami lehetővé teszi, hogy összekapcsolja a különböző villamosenergia-termelőkhöz. Egyes modellek speciális kimenetekkel rendelkeznek fémszálak formájában, amelyeket csak speciális csatlakozókkal kell csatlakoztatni. Ami a fényáramot illeti, ez az érték gyakran a lámpa erejétől függ. Megismerheted a táblázatban szereplő példakénti mutatókat.

Halogén lámpák

Meg kell jegyezni, hogy a halogén készülékek összes jellemzője kissé eltérhet a gyártótól és a környezeti környezettől függően.

Működés elve

A halogén lámpák a hagyományos izzólámpák fejlettebb módosításai.

Ez az építés több fő összetevőből áll:

 1. Tungsten szál. Ezt az elemet spirál formájában végzik, amely lehetővé teszi a rendszer munkaterületének növelését. Ily módon sokkal több fényt kapnak, mint ami egyenes szálat eredményezne. A fénysugárzás előfordulása az áram áthaladásának köszönhetően a volfrámon keresztül történik. Fémeket okoz, hogy a külső közeghez hozzárendelt fotonokat hozzon létre.
 2. Gáz-aggregátum. Mint már említettük, az ilyen lámpákban halogén sorokat használtak. Ez az összetevő egyszerre néhány problémát határoz meg. Először is, a gáz megakadályozza a volfrám szál gyors elpárolgását, amely idővel az idő múlásával lehet. Továbbá, a töltőanyag “teszi” párolt volfrám betétet a spirálba. Ez a speciális kémiai reakciók rovására érhető el, amelyben az összetevők belépnek.

Halogén lámpák

Kérjük, vegye figyelembe, hogy egy ilyen lámpában a falak nem fognak elhalványulni, mivel gyakorlatilag semmi ellentétesek.

Ugyanakkor a nagynyomású gáz befecskendezhető egy kis lombikba. Ez viszont többször meghosszabbítja a termék életét.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Érvek és ellenérvek

A halogén lámpák népszerűsége minden nap növekszik. Ezt sok előnyeivel érik el:

 1. Gazdaság. Ilyen hatás érhető el a kiváló minőségű fénykibocsátás miatt. Tehát például az ilyen típusú eszközöket 15-22 lm-re különítjük el minden hatalomra. Viszont standard izzólámpákban ez az érték nem haladja meg a 12 lm / w. Ezért a halogén analógok segítségével szinte kétszer több villamos energiát takaríthat meg. Felhívjuk figyelmét, hogy az ilyen mutatók idővel javulhatnak, ami az adott gyártótól függ.
 2. Élettartam. A halogén használata lehetővé tette, hogy jelentősen növeljük ezt a számot a klasszikus analógokkal összehasonlítva. A halogén lámpa átlagos működésének átlagos időtartama legalább 2-5 ezer. munkaórák.
 3. Sugárzásjelzők. Az ilyen típusú lámpák meleg fényáramot generálnak, amely a napsugárzást mutatja a mutatók tekintetében. Napjainkban ezeknek az eszközöknek a kibocsátási spektruma változhat, amely lehetővé teszi, hogy a belső és munkakörülmények bármely stílusát választhassa.
 4. Dimenziók. A halogén lámpák műszaki jellemzői ma nagyon változatosok. Mindketten hatalmasak lehetnek az utcai világításhoz, és nagyon kicsiek, ami lehetővé teszi számukra a járművek felszerelését.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Halogén lámpák

De a halogén lámpák nem egyedülálló megoldás az ilyen jellegű problémákra.

Ezeknek a termékeknek sok mínuszuk van, köztük felosztani:

 1. A nedvesség minimális ellenállása. A kvarc üveg szerkezete miatt, amely védőként működik. De ma ez a probléma meglehetősen könnyű megoldani az üveg vagy más anyag külső lombikjait. A puffer szerepét játszják, és nem hagyják, hogy a nedvesség behatoljon a lámpához.
 2. Magas hőmérsékletű fűtés. Ez arra a tényre vezet, hogy a lámpa lehet az eldobható elemek közelében lévő tűz oka. Ezért nem ajánlott olyan anyagok működtetésére, amelyek könnyen könnyen fel lehet használni. Ez a funkció is fontos figyelembe venni a lámpa cseréjekor. Végezze el az összes műveletet csak az egész rendszer lehűlése után.
 3. A lombik izzók nagyon érzékenyek a szennyezésre. Hasonló jelenségek gyorsabban vezethetnek a rendben. Ezért kívánatos, hogy minden műveletet csak a speciális kesztyűvel végezzük.
 4. Magas ár. Ezt úgy határozzák meg, hogy az ilyen rendszer előállítása meglehetősen munkafolyamat. Ezért sokan használhat más alternatív forrásokat a halogén módosítások helyett.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Halogén lámpák

A jobb LED?

A világítási eszközpiac ma gyorsan fejlődik, ami a világító lámpák sok módosításának megjelenését eredményezi. Az egyik versenyző halogén fényforrás LED modellek. Minden évben növekvő rést foglalnak el, mivel sok előnye van más termékek felett.

Halogén lámpák

De a halogén lámpák még mindig van néhány súlyos előnye a LED-es társasok előtt:

 1. Ár. A LED-módosítások ára többször is nagyobb, mint az izzólámpa alapján.
 2. Fényspektrum. Sok tulajdonos megünnepli a meleg sugárzást a halogén modellekből. A fénytől származó fény kellemes sárgás árnyalatú, amely nem néz a szemébe. A LED-modellek gyakran hideg spektrumban működnek, ami kis ideiglenes alkalmazkodást igényel az ilyen világításhoz. A halogén készülékek egyenletesen terjesztik a fényt, míg a LED analógok nem tudnak büszkélkedniük.
 3. Közvetlen kapcsolat. A halogén készülékek egy hagyományos elektromos hálózaton dolgozhatnak, amely kiküszöböli az alsó transzformátorok használatát. A LED-ek esetében ez a tervek nélkül nem szükséges.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Ami a fennmaradó műszaki paramétereket illeti, a LED-es lámpáknak teljes előnye van itt. Sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, és nem annyira melegítenek, ami lehetővé teszi, hogy még felfüggesztett mennyezeteken is telepítse őket. Ugyanakkor nincsenek gázok a lámpában, ami nagy koncentrációban befolyásolhatja az emberi testet.

Halogén lámpák

Nézetek

A halogén lámpák használata nagyon széles, ami nagyszámú fajuk nagyszámú megjelenését eredményezte. A terméket több funkcióban is besorolhatja, melyek közül az egyik hálózatot a hajótest fajtáinak tartják:

 • Külső lombikkal ellátott lámpák. Ezek a leggyakoribb háztartási módosítások. Külsőleg hasonlítanak a szokásos izzólámpákra. De míg a design két lombikból áll. Az egyikük szabadtéri és védő, míg a második belsejében egy volfrám szál és gáz töltőanyag. Hasonló design lehetővé teszi, hogy megszüntesse a kvarc üveglombikra gyakorolt ​​közvetlen hatását. Az ilyen típusú termékek olyan bázisokkal vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a csillárok vagy lámpatestek szabványos patronokba csavarják őket. A piacon évszázadok vannak a piacon – E27 és E14. Ami a külső lombikokat illeti, mindketten átlátszóak lehetnek, így matt vagy tejbevonattal rendelkeznek.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

 • Lineáris. Külsőleg a mechanizmus hosszú kvarccsőből áll, amely két érintkezővel van felszerelve az egyes végeken. Ezek az eszközök az R7S modellek alapjait használják. Az ilyen típusú lámpák nem rosszak a mechanikai hatásokkal. De ugyanakkor sok módosítást kell telepíteni csak a vízszintes síkban. Ez a termék egyik hiányossága. Ezeket az üzemanyaglámpák forrásaként használják.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

 • Reflektorral. Ezek a termékek olyan különleges keretrendszerrel vannak felszerelve, amelyen alumínium vagy infravörös reflektor kerül alkalmazásra. A lombik maga a volfrám szálban található a termék központjában. Az ilyen típusú lámpák gyakran kúp alakúak. A reflex rendszer lehetővé teszi, hogy egy fényáramot küldjön a kívánt pontra. Az eset felső része átlátszó üveggel zárva van, amely néha ultraibolya szűrővel is alkalmazható. A fokozott fényerőtermékeket gyakran csak alacsony feszültségű hálózatokban használják. Ezért szinte minden típusú reflex lámpa működik a feszültségen 12-24 V. A gyártók kiegészítik őket többféle bázissal – GY *, GZ *, GU *, G9 és G10.

Ez a termék ma az egyik legnépszerűbb. A reflektor lámpák nagyon gyakran használják a folt- és zónavilágítás megszervezésére.

Halogén lámpák

 • Kapszula. Ezeknek a lámpáknak kis méretei vannak, mivel a kialakítás maga közvetlenül a két következtetésből áll a csatlakozáshoz. A kis erő miatt egy kis fényt jelölnek ki. Ezért nagyon gyakran használják dekoratív célokra (a polcok háttérvilágítása és t. D. ). Meg kell jegyezni, hogy az ilyen lámpákat nagyon gyengén melegítik. Néhány tervező segítséget nyújt a bútorok kialakításának kiemelésével, hogy gyakorlatiasságot teremtsen. A termékeket többféle bázis kiegészíti, amelyek közül a leggyakoribb GY6, 35, G4 és G9.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

A halogén lámpák egy másik besorolása a hálózati jellemzők.

Két ilyen struktúra van:

 1. Magasfeszültség. A lámpák közvetlenül csatlakoztathatók a szabványos hálózathoz 220 V-os feszültséggel. Ehhez csak csavarni vagy csatlakozni kell a csatlakozóhoz. Gyakran előfordul, hogy az ilyen módosítások közé tartoznak a kétkörös áramköri módosítások, amelyeket szabványos alapok kiegészítenek.
 2. Kisfeszültségű. Ez a fajta termék a leggyakoribb. A hálózaton a 24 V-nál nagyobb feszültségen működnek. Az ilyen rendszerek csatlakoztatása csak speciális redukciós transzformátorokkal történik. Az ilyen típusú lámpák nem minősülnek sok hőt, így szinte bárhol használható. Nagyon gyakran kis csillárokkal vannak felszerelve.

Halogén lámpák

Dimenziók

A különböző halogén lámpák nagyon szélesek.

Az ilyen termékek dimenziói főként az építés típusától függenek:

 1. A két lombikon vagy a reflektoron alapuló lámpák gyakorlatilag ugyanolyan méretűek, mint a szabványos izzólámpa. Ebben az esetben az űrlap kissé eltérhet, ami már a gyártótól függ.
 2. A flip vagy az ujj modellek kis lapos termékek, amelyek hossza elérheti az 1-2 cm-t. A vastagság és a szélesség függ a megalapozott alap típusától.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Színek

Az egyes világítóberendezés fényáramát színes hőmérséklet jellemzi. Ez a jelző azt jelzi, hogy mely fény spektrum van jelen a sugárban. A halogén lámpák gyakran sárga spektrumú áramot generálnak.

Ma többféle hasonló lámpa van a piacon:

 • Narancssárga;
 • sárga;
 • piros;
 • fehér;
 • Kék.

Az utolsó három könnyű fluxus nagyon ritka, mivel ez a spektrum nem klasszikus. Az ilyen lumineszcencia elérése érdekében sok gyártó megváltoztatja a lámpák szerkezetét és műszaki jellemzőit.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Alkalmazás

A halogén lámpák műszaki jellemzői nem teszik lehetővé számukra, hogy mindenhol kihasználják őket. De ma a használatuk környezete meglehetősen széles. A piacon megtalálhatja az otthoni termékeket mind a mennyezeti lámpák, mind a villanykörtékek a csillárok, a lemezek vagy a lámpák számára. A termékek tökéletesek a reflektorok számára, mivel az alacsonyabb transzformátorok nélkül csatlakozhat a hálózathoz.

Nagyon ritka, hogy megfeleljen a stretch mennyezetekre szánt lámpáknak. A pontfények azonban alacsony teljesítményű fényforrásokkal kiegészíthetők, bár fokozatosan elmozdultak a LED-eken alapuló eszközökkel.

A fürdőszobai lámpákat speciális védőburkolatokkal egészítik ki, mivel a lombikot nem tervezték nedves környezetben.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Értékelés gyártók

A modern piac nagyszámú halogénfényes izzót telít, amely különböző feladatok megoldására használható.

Mindezen fajta közül számos népszerű gyártónak kell kiosztania:

 1. Philips. A vállalat ezen a terület egyik vezetője. Mind a szabványos lámpákat, mind az autókat gyártja. A termékeket kiváló minőség és megbízhatóság jellemzi. Sok felhasználó csak ezt a márkát részesíti előnyben.
 2. Osram. A vállalati szakemberek nagy figyelmet fordítanak a termékek minőségére. A villanykörtek folyamatosan tesztelik a fizikai hatások miatt a károk minimalizálása érdekében.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Hogyan válasszuk ki?

A termék megvásárlásakor több paramétert kell értékelnie:

 1. Teljesítmény és fény állapota. A lámpa meg kell adnia az ilyen erő fényáramát, hogy elegendő legyen egy adott helyiség számára.
 2. Feszültség. Itt fontos, hogy közvetlenül a hálózathoz csatlakoztassa a készüléket, vagy használja a lefelé irányuló transzformátorokat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az alacsony feszültségű fajták sokkal kevesebb energiát fogyasztanak.
 3. A foci típusa. Mindez az eszköztől függ, amelyre felveszi a lámpát. Mielőtt megvásárolná, meg kell ismernie a régi modell technikai jellemzőivel.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

A működés jellemzői

A halogén lámpa megfelelő használata jelentősen meghosszabbíthatja az életét. Az élettartamot érintő hátrányok egyike a kövér. Ez nem csak a konyhába, amely a sütés során a levegőben van kialakítva, hanem az emberi kézen lévő anyagok is. Ezért a lámpákat csak speciális kesztyűbe kell cserélni. Ha meg szeretné kiküszöbölni ezt a tényezőt, akkor két áramköröket használhat.

Sok szakértő javasolja körülbelül hat hónapos törlőkészüléket az alkohollal a Nagar eltávolításához. Az ilyen eljárás tárgyát képezik üvegre és hornyokra, ahol a design rögzített.

Halogén lámpák

Halogén lámpák

Ha az eszköz nem sikerült, meg kell ártalmatlanítani, mivel vannak olyan káros anyagok, amelyek nem érintik az embereket és a környezetet. Ezért bontás esetén az ilyen termékeket olyan speciális szervezeteknek kell benyújtani, amelyek ismerik a tulajdonságait és helyesen újrahasznosítani azt.

Mit érdemes figyelni a halogén lámpa megvásárlásakor, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása