Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Az elmúlt években a LED szalagok nagyban népszerűek voltak. De mint sok más dolog, van egy ingatlanszünet. És nem mindig azonnal megértheti, működik, vagy sem. Számos módszer létezik a teljesítmény értékelésére.

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Ellenőrizze a teljesítményt

LED szalag – a világ legkényelmesebb és népszerű háttérvilágítása. De ez megtörténhet, hogy a hálózathoz való csatlakoztatás után nem világít. És lehetetlen azonnal mondani, maga a szalag hibás, vagy a probléma valami más. Ellenőrizze, hogy otthon van a saját kezével.

Ha a szalag közvetlenül a konnektorból fut, akkor az első dolog, amit meg kell próbálnod csatlakozni egy alternatív áramforráshoz. A legegyszerűbb egy másik aljzat vagy akkumulátor. És az akkumulátor jobb a konzolból vagy egy másik eszközből, a fő dolog az, hogy dolgozott. Ezután a dióda szalag végeit plusz és mínuszhoz kell csatlakoztatni. Ha az ilyen műveletek után világít, akkor a probléma nem a szalagon van, hanem az aktuális forrásban.

Abban az esetben, ha van áramellátás, ellenőrizze, hogy a szalag egy kicsit nehezebb legyen. A legmegfelelőbb módja a tesztelő használata, vagy más módon, a multiméter. Ez egy eszköz, amely mérheti a feszültséget és az áramerősséget.

Ellenőrizze a tápegységet. A vezetékek speciális tesztelőcsatlakozókhoz és más végekhez vannak csatlakoztatva – a tápegységhez. Nincs megjelölés “+ V” és “-v”. Mínusz “com” -ként jelölhető. Ezután megnézzük a multiméter-képernyőt, és ellenőrizzük a kívánt feszültséget.

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

A norma eltérései 10% -on belül lehetnek, de ha a feszültség sokkal kisebb, akkor a tápegység hibás.

A multiméter nagyon kényelmes dolog, de nem mindenkinek van. Határozza meg a hibát is közvetve. Általános szabályok, ezek külső mutatók. Például, ha a LED-szal be van kapcsolva, egy speciális lámpa kell fordulnia a tápegységen, és ki kell választania a jellemző hangokat. Ha ez nem történik meg, akkor a valószínűség, hogy a hibás működés a blokkban van. De az ilyen jelek szerint lehetetlen azt mondani, hogy a vizsgálót, vagy a kapcsolat szakembereket.

Ha a tápegység működik, akkor el kell indítania a vezetékeket és a diódákat. Általában, A kábelezés károsodása egy gyakori jelenség a nagy hosszúságú esetekre. Szóval meg kell kezdeni az ellenőrzést.

Ehhez a multiméter speciális keresztirányú móddal rendelkezik. A befogadás után a hajóknak meg kell ragadniuk a huzal nyitott részét, és láthatják a feszültséget. Sajnos ez a lehetőség nem mindig áll rendelkezésre, így más módon is használhatod. A legtöbb borda segítségével láthatja a réz érintkezőket, amelyek a diódák között találhatók. Rájuk továbbadják az áramot, így a vezetékek teljesítménye problémamentesen ellenőrizhető.

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Ezenkívül szükség van arra, hogy “gyűrűs” a helyeket, amelyekben a huzal bármihez kapcsolódik. Forrasztók vagy csatlakozók lehetnek.

Ebben az esetben, Ha az összes fenti elem működik, folytathatja a diódákat. Néhány típusú kiemelés szekvenciálisan csatlakoztatott izzókból készül, így még akkor is, ha egyetlen dióda szünet, az egész szalag nem fog működni. Ehhez az ellenőrzéshez a multiméter külön funkcióval rendelkezik. A legtöbb esetben a diódák ellenőrzése. Ezen üzemmód bekapcsolása után meg kell érni a lábak lábát vagy a LED érintkezőit. Az egészségéről meg lehet ítélni, ha tüzet fognak. Egy ilyen műveletet minden izzóval kell elvégezni.

Néha a különböző körülmények miatt, hogy meghatározzák a ragyogást nagyon nehéz. Ezért, hogy megkönnyítse magának egy feladatot, ez elég ahhoz, hogy a fény csak egy dióda, aztán majd meglátjuk, az adatokat a eredményjelző, és a jövő izzók, hogy ellenőrizze a feszültséget szerint ezt az értéket.

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

A hatalom mérése?

Multiméter használatával nem csak a lebontást meghatározhatja, hanem mérje meg a LED-szal tartalmazó teljesítményét is. Kiválasztani a megfelelő tápegységet. Ha túl gyenge példát választasz, a szalag gyengén ragyog, és ha túl erős, akkor túlságosan túl van, vagy annak élettartama észrevehetően csökken.

Mérési teljesítmény is otthon lehet. Ehhez használja az áramerősséget: az áramerősség a feszültséghez való szorzáshoz. Ezt megelőzően az adatokat a mérésekből kell szerezni.

A helyes mérések nem könnyűek. Ha a vezeték két területén a feszültséget és az áramerősséget látja, és kiszámítja, akkor csak elméleti értéket kaphat. A gyakorlatban vannak olyan veszteségek, amelyeket figyelembe kell venni.

Ezzel huzalral van tekercs. Az első mérést 5 m hosszúságú vezetéken kell elvégezni. Meg kell mérnöm a feszültséget és az elejétől, és a végétől. Ezt követően az adatokat rögzíteni kell.

Ugyanezt a műveletet 1 m és 0,5 m-es vezetékhosszúsággal kell elvégezni. És az összes kapott eredményt táblázat formájában kell rögzíteni és díszíteni.

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Ezután folytassa a kapott rekordok elemzését. Megjegyezhetők, hogy a vezetéken 5 m volt a feszültség elvesztése kissé volt, és rövidebb másolatokban szinte nem volt.

Most szaporítsa a feszültség értékét a vezeték elején a vezeték áramerősségére, és mindegyik méréshez készítjük. Megjegyezhető, hogy a legstabilabb az 1 m huzal hossza: nem túlmeleged, és szinte nincs veszteség a feszültségben. Hatalom ezen az oldalon, és az öv teljes szalag erejét fogjuk venni, de csak egy méterre használjuk.

Most, tudva ezt az értéket, akkor meghatározhatja, hogy melyik hatalom szükséges az összes szalaghoz. Elég ahhoz, hogy megszorozzák a hatalmat 1 m-re, a háttérvilágítás teljes hosszához. Az egyértelműség érdekében 5 m-es telkenként kiszámítható. Amint látod, A kapott érték magasabb lesz, mint amit a “homlokban” mérésből kapunk.

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Ez a művelet nagyon fontos, ha a LED szalag hossza sokkal nagyobb, mint 5 m. Az elméleti és fizikai hatalom bizonyságának megkülönböztetése nagyon nagy lesz.

Ajánlások

Tehát itt vannak olyan tippek, amelyek felhasználhatók a hiba meghatározásakor és a szalag teljesítményének mérésére.

  • A LED szalag ellenőrzésekor meg kell leválasztani a feszültségforrásból.

  • A szalaghoz szükséges teljesítmény meghatározása előtt ajánlott az útlevelét megtekinteni. Van egy leírás, amelyben ez az érték írható.

  • Ha a szalagot az aktuális forráshoz kell csatlakoztatnia, de ezt nem lehet egy aljzat segítségével, hagyományos elemeket használ. De néha hiányzik a hatalma, különösen gyakran a hosszú háttérvilágítással történik. Ezzel a problémával megbirkózhat az elemek tárolásával. Számos csatlakoztatott aktuális forrás, amely általános érintkezőket tartalmaz a fémrészekben.

  • Ha a standard szondák túl vastagok vagy nagyok, mivel ezek nem kapnak kis hézagokat, frissítheted őket tűvel. Elég csak arra, hogy mászni őket ostorokra, például egy szalag segítségével.

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Hogyan ellenőrizze a LED szalagot?

Ellenőrizze a LED szalagot otthon könnyen. Csak van egy speciális eszköz és néhány készség a használatában. Ezzel mérheti a LED szalag teljesítményét is.

Hogyan ellenőrizze a LED-szal, nézze meg az alábbi videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása