LED szalagok vezérlőpanellel

Most a leginkább a mennyezeti helyet különböző módon adják ki a különböző tervezési megoldásokon belül. A jelenlegi statisztikák szerint a vezérlőpaneles LED-szalagok gyakran használatosak. A fényhatásoknak köszönhetően a lehető legnagyobb mértékben kiemelheti a belső tér egyes elemeit, valamint hozza létre a szükséges légkört beltérben. Érdemes megjegyezni ezt Hasonló szalagok, figyelembe véve a funkcionalitásukat, a hatékonyságot és a tartósságot, nem csak a lakhatási tervezéshez. Hasonló univerzális LED eszközök láthatóak a bevásárlóközpontokban, a showcases, vendéglátóipari létesítményekben és számos kereskedelmi ingatlanban.

Sajátosságok

Valójában, Az azonos színű vagy többszínű dióda szalag rugalmas szalag. Szélessége 5-50 mm-es tartományban változhat, és a hossza 5, 10, 15 vagy 20 méter (talán a sorrendben). A szalag egyik oldalán olyan LED-ellenállók vannak, amelyek speciális vezetékekkel vannak összekötve a rendszerhez. Az ellenkező felületen, általában van egy öntapadó elem. Ezzel a csíkok könnyen és gyorsan telepíthetők a mennyezetre és bármely más felületre.

Fontos figyelembe venni ezt A Vezérlőpanel segítségével a LED szalag különböző számú dióda, amelynek mérete és jellemzői jelentősen változóak. Gyakran a világítás leginkább telített hatása és fényerejének megszerzése céljából további sorok forrasztása.

Azok, akik RGB szalagot (piros, zöld, kék), fontos megjegyezni, hogy az ilyen eszközök többszínűek. Egy ilyen szalag azért működik, hogy mindegyik moduljában 3 színes diódák egyszerre helyezkednek el.

Az egyes színek fényerejének megváltoztatásával eléri a szükséges hatás a látható spektrum egy vagy egy másik elemének dominanciáját. Ebben az esetben egy külsőleg többszínű LED-szalag és RGB sáv különbözik egymástól a következtetések számával. A második esetben 4, három, amelynek megfelel a színeknek és egy közös (pozitív). Érdemes megjegyezni ezt Vannak olyan modellek is, amelyeknek 5 következtetése van. Az ilyen szalagok megjelölve vannak LED RGB W, Ahol az utolsó betű fehér fényt jelez (fehér).

A színes rendszerek egyik legfontosabb jellemzője és előnye a paraméterek kezelésének képessége. Ehhez megfelel a speciális vezérlőknek, amelyek távoli konzolokkal dolgoznak. Elvileg szabályozhatja bármely LED szalag működését, amely a távvezérlővel az említett eszközhöz csatlakozik. De a monokróm szalagok csomagja nem tartalmazza a vezérlőket és a vezérlőpaneleket, mivel gazdasági szempontból nem veszteséges.

A leírt eszközök alapvető előnyei jegyzéke a következő fontos pontokat tartalmazza:

 • A telepítés maximális egyszerűsége;
 • Hosszú élettartam, különösen a hagyományos izzólámpákhoz képest – általában a LED-ek akár 50 ezer órát biztosítanak a szalagok folyamatos működését;
 • Tömörség és könnyű használat;
 • Az anyag könnyedén és rugalmasságával biztosított tervezői ötletek végrehajtásának lehetősége, valamint a fényhatások széles körű széleskörű felsorolása;
 • Üzembiztonság.

Természetesen vannak bizonyos negatív pillanatok is. Tehát a legjelentősebb mínusz a következők:

 • Viszonylag alacsony nedvességállóság, azonban jelentősen javítja ezt a mutatót Lehetővé teszi a szilikon burkolatú szalag vásárlását;
 • a mechanikai kár elleni hatékony védelem hiánya;
 • Viszonylag alacsony színű renderelési index, amelynek köszönhetően a többszínű szalagok alacsonyabbak a fehér LED-eknél.

Figyelembe véve a felsorolt ​​összeget, biztonságosan azt állítható, hogy a kiosztott pluszok teljes mértékben kompenzálják a hiányosságokat. Ugyanakkor az utóbbi minimálisra csökkenthető, bizonyos jellemzőket alkalmazhat a működési feltételek szerint.

A konzolok típusai

Jelenleg kétféle távirányítót találhat – nyomógomb és szenzoros. Egyébként, különböző végrehajtás esetén mindkét kategória azonos funkcionalitással és céllal rendelkezik. Az eszközöket a használt jel alapján is felosztják. Ebben az esetben a működési konzolok jellemzői. Tehát például infravörös opciók használata esetén a vezérlőérzékelőnek feltétlenül kell lennie a láthatósági zónában.

A rádióhullámok lehetővé teszik a háttérvilágítás rendszer vezérlését még a szomszédos szobából, és jelentős távolságokon (legfeljebb 30 m). Fontos megjegyezni, hogy az összes rádiólap bizonyos gyakorisággal működik, ezért a készülék elvesztése a vezérlő újratelepítéséhez vezet. A vezérlőrendszerek egy másik kategóriája Wi-Fi modulon alapul. Ilyen helyzetekben ellenőrizheti a megvilágítást okostelefonnal.

A táplálkozás szempontjából általában, PDO különböző elemeken dolgozik. Egy másik fontos pont az Eszköz funkcionalitás.

A statisztikák szerint a touch modellek ma legnépszerűbbek.

Gomb

A gombokkal rendelkező vezérlőpanelek legegyszerűbb módosításai most különböző verziókban találkozhatnak. Leggyakrabban kifelé, úgy tűnik, hogy a TV-k vagy zenei központok. Az esetek túlnyomó többségében az ilyen szerkentyűeknek van egy sor, többszínű gombok. Mindegyik felelős a LED szalag működési módjának aktiválásáért. Például, ha a piros gombra kattint, a megfelelő szín engedélyezve lesz.

Az ilyen helyzetekben az irányítást az IR sugárzás által létrehozott rádiós csatorna hajtja végre. A funkciógombok használatával a felhasználó konfigurálhatja a fényintenzitást, bekapcsolhatja és húzza ki a szalagot, valamint szabályozza a hatásokat. Ez különösen az úgynevezett virágokról szól. A gyakorlatban a sugárzás kiigazítása a népszerű lehetőségek egyike lett. Lehetővé teszi, hogy beállítsa a kívánt szintet a helyiségben, hogy hozza létre a legkényelmesebb légkört.

Ugyanakkor vannak a következő fő szalag módok:

 • maximális fényerő;
 • éjszakai fény (kék fény);
 • “Meditáció” – zöld ragyogás.

Távoli nyomógomb panel Lehetővé teszi, hogy beállítsa az intenzitását a ragyogás, a villogás és sok más paraméter. Rendszerint a funkcionalitást a modell és a PD sajátosságai határozzák meg. De érdemes megfontolni, hogy a költsége a készülék képességétől függ.

Szenzoros

Az ellenőrző készülékek e kategóriájának egyik legfontosabb versenyző előnye a tervezés egyszerűségévé vált. Tehát, hogy megváltoztassa a színt, elegendő megérinteni a speciális érzékelőgyűrűt a távvezérlőn. A sima átmeneti mód aktiválásához 3 másodpercen belül meg kell tartani a megfelelő gombot. Fontos, hogy a kiterjesztett funkcionalitással az érzékszervi távvezérlők csak egy gombok.

Az ilyen eszközök legfontosabb előnyei elsősorban a következőknek tulajdoníthatók:

 • az aktiválás és a használat egyszerűsége;
 • Képes a diódák fényességének beállítására a 10-100 százalékos tartományban;
 • A modul működése során minden hang teljes hiánya.

A szalag csatlakoztatása?

A gyártó utasításainak megfelelően csatlakoztatás előtt Döntse el a szalag helyét. Az előkészítési szakaszban párhuzamosan figyelembevételre kerülnek a dobozok és kiemelkedések beszereléséhez. Amint azt már megjegyezték, az esetek túlnyomó többségében van egy öntapadó réteg. Lehetővé teszi, hogy gyorsan rögzítse a LED-ek sávjait szinte minden felületen.

A telepítés teljes befejezése után a szalag közvetlenül csatlakozik a kapcsolathoz. Apropó, Tekintettel a könnyű végrehajtásra, az ilyen manipulációk minimális készségek és tapasztalatok jelenlétében lehetnek.

Ha azonban vannak a legkisebb kétségek, akkor erősen ajánlott megbízni a munkát.

A LED rendszerek a következők:

 • Bp;
 • vezérlő vagy érzékelő;
 • Po;
 • Félvezetőszalag maga.

A csatlakozási folyamat három fő szakaszot tartalmaz, nevezetesen:

 • A tápegység csatlakozik a tápegységhez;
 • A vezérlő érintkezők csatlakoztatva vannak a BP – hasonló manipuláció releváns, ha az RGB típusú megvilágítási rendszert használják;
 • A kapcsolattartó kábelek csatlakoztatva vannak a vezérlőhöz.

Vannak olyan helyzetek, amikor a felszerelt (design) szobában már telepítette a vezérlőt, amelyet egy bizonyos hosszúságú világítótávra terveztek. Ha újra kell konfigurálni, figyelembe véve a nagyobb számú LED-eket, akkor valószínűleg az erősítőt telepíti. Ugyanakkor fontos lesz figyelembe venni a vezetékek jellemzőit. A tápegység mind az erősítővel, mind a szalag egyik végével van összekötve. A háttérvilágítás rendszer másik eleme az ellenkező oldalról van csatlakoztatva a terhelés csökkentése érdekében.

Mindent megtesz az összes üzemeltetési utasítások Fontos megfigyelni a polaritást. Ezzel párhuzamosan figyelmet kell fordítani a vezérlő feszültségének és a tápegységnek a fényelemekkel való ellátására. A félvezető zenekarok nem kapcsolhatók egymás után, mivel a telepítéshez való ilyen megközelítés a műanyag bázis túlmelegedését és olvasztását eredményezi.

Leggyakrabban a LED-es szalagok 5 métert adnak el tekercsekkel. A többletből való telepítés és csatlakozás folyamatában könnyen megszabadulhat a hagyományos ollótól. Ha hosszabb szegmensre van szüksége, a csíkok egy kis erőforráló vas használatával vannak összekötve.

Az alternatív szalag kiterjesztése speciális csatlakozók használatát biztosítja. Ezek a miniatűr eszközök bezárják az elektromos áramkört, amikor pillanatfelvételre kerülnek.

A vizsgált megvilágítási rendszerek összekapcsolásakor a következő hibák a leggyakoribb hibák.

 • Csatlakoztasson több mint 5 métert LED-es szalagszekvencia.
 • Scrubs használata csatlakozók és tüskék helyett.
 • Kapcsolat diagram megsértése, amely biztosítja az összes érintett elem bizonyos helyét (BP – Controller – szalag – erősítő – szalag).
 • A tápegység felszerelése tápegység nélkül (ömlesztve). Javasoljuk, hogy a készülékeket 20-25% -kal erősebbé tegye, mint a szükséges.
 • A rendszerbe való felvétel túlságosan erőteljes szabályozó. Technikai szempontból nem merül fel problémát, de ez az akvizíció az indokolatlan túlfizetéshez kapcsolódik.
 • Erőteljes világítási sávok felszerelése hő mosogatók nélkül. Az utóbbi szerepében, szabályként alumínium profil. Ha nem biztosítja a hőelvezetést, amikor a rendszer fut, a diódák gyorsan elveszítik a hatalmat, és sikertelenek.

A távirányító használata?

Semmi nehéz a háttérvilágítás vezérlésében, mivel a felhasználónak minimális lépéseket kell tennie a kívánt szalag működési mód konfigurálásához. Ugyanakkor a távvezérlők használata számos fontos jellemzővel rendelkezik. A leírt rendszerek főbb területe a különböző helyiségek belső terének kialakítása. Széles körben használják azokat is, akik azoknak, akik úgy döntöttek, hogy egy kereskedelmi pontot vagy egy fúziós intézményt nyitnak meg. De a leggyakrabban a távvezérlőkkel ellátott LED-csíkok otthoni és lakásokban találhatók.

Különleges légkör kialakítása, a mennyezet, a karosszéria és a belső rész bármely más része kiemelése, elegendő lesz az RGB vezérlő telepítése a távirányítóval. Az esetek túlnyomó többségében az ilyen rendszerek szabványos konzolokkal vannak felszerelve.

Láthatja azokat a többszínű gombokat, amelyek lehetővé teszik az RGB-sávok működési módjainak beállítását. Minden kulcs felelős a színéért, amely leegyszerűsíti a fényrendszer vezérlésének teljes folyamatot.

Az egyik kulcsfontosságú lehetőség a fény fényességének változása. Szabályként a beállítást a felső sorban található fehér gombok segítségével végzik. Balra növeli a megadott paramétert, és a jogot csökkenti. A gyártók gondoskodtak a szalagok és a távirányító legkényelmesebb működéséről. Ennek eredményeként a változó módok mozgathatók egy ujjal. A következő lehetőségek állnak rendelkezésre.

 • “Fényes világítás” – a világítási rendszer fő működési módja, amely csak fehér fényt használ, maximális fényerővel.

 • “Éjszakai” – Szerelt világoskék ragyogás alacsony fényerő mellett.

 • “Elmélkedés” – A távvezérlővel a zöld fény bekapcsol. Intenzitása A felhasználó saját belátása szerint szabályozza, különösen a használt zenei kíséret.

 • “Romantikus mód” – Ebben az esetben világos piros háttérről beszélünk, és elnémított fényerőt, amely megfelelő légkört teremt. A távoli távirányító (színes és fényerő) csak három gombja lesz használható.

 • “Tánc” – Multicolor szalagos üzemmód, amely a könnyű dinamika használatát biztosítja. Ha aktiválódik, beállíthatja a villogás intenzitását attól függően, hogy melyik légkört és milyen módon kell létrehozni. Természetesen ez nem a könnyű zenével kapcsolatban.

     Összefoglalva, akkor válasszon két fő pontot. A Multicolor LED szalag kezeléséhez vezérlőt igényel. Külsőleg egy kis doboz, amely csatlakozik a tápegységhez, és a mennyezeti niche vagy bármely más helyen található. A háttérvilágítás rendszer második fontos eleme – PD. Jelenleg még a legegyszerűbb szalagok is vannak felszerelve ilyen szerkentyűvel.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: