Loft lámpák

Az, aki azt mondja, hogy egy új stílus jelent meg a modern design – loft, a rossz gyökere. Az egyik legérdekesebb stílusból közel egy évszázaddal ezelőtt származott. De azóta érdeklődés nem fakul.

Ennek oka nem szabványos, informális, gondolatok és érzések szabadsága. Szokatlan hely, bútorok, lámpák vonzzák. Ma részletesen beszélünk arról, hogyan lehet kiválasztani a világítást ilyen stílusban.

Sajátosságok

A huszadik század negyvenessége. Amerika próbál kijutni az elhúzódó gazdasági válságból. Sok gyár és növény zárva van az országban. És ez a körülmény kihasználta azokat, akik nem engedhették meg maguknak, hogy távolítsák el vagy vásároljanak házat. Hatalmas gyári helyiségek, beleértve a padlást, új tulajdonosokat találtak.

Rejtett mennyezetek keresztbe gerendák, nincs partíciók, téglafalak díszítés nélkül – ez az, ami megkaptuk ezeket a tereket. De ha a kreatív csehországhoz tartozik, van értelme, hogy valaki körül nézhessen? Az “Élek, ahogyan azt szeretném,” prédikált új tulajdonosok a tetőtérben. Ez a stílus első jellemzője.

Második jellemző – egy hatalmas hely, amely különleges világítást igényel. És az volt. Az ablakok néha az egész falon. De este ezt a területet fel kellett világítani a mennyezetről, a falakról.

Magas nyers mennyezetek, amelyeket senki sem díszített, beton és fagerendák, csövek, légcsatornák. Egy ilyen mennyezeten nem fogsz lógni vándor-széklet gyémánt csillárokkal és öt szarvával. Tehát a tetőtéri stílus harmadik jellemzője – szándékos durvaság, gondatlanság.

De az atipikus formák használata a bútorokban, a világításnak a negyedik funkciónak nevezhető. Nos, milyen más stílus képes megengedni, hogy egy csillár vagy sconium a vízcsövekből, nem rejtőzik ezt? Sok fa, szilárd műanyag, üveg és sok fém.

Ha a lakás vagy a ház klasszikusan nagy méretű, akkor nem tud nagyméretű lámpák nélkül, hasonlóan a professzionális világító eszközökhöz.

És ez az ötödik funkció. Annak érdekében, hogy feltételes vonalat folytasson a konyha és a hálószobák gyakran különböző típusú világítást használnak. Tehát a hatodik funkció a fényt tartalmazza.

Ma sok irányban. És mikor díszített, nagymértékben mozoghat a klasszikus technikákból. A tetőtéri ipar és az ultra-modern “loft” – túlságosan más. Ezenkívül a kis szobák alkalmasak egy ilyen stílusra. Ezért elmélyül a témában.

Nézetek

A stílustól függetlenül a lámpák:

 • mennyezet;
 • fal;
 • asztali;
 • szabadtéri;
 • utca.

A működési elv szerint:

 • a hálózatról;
 • a napelemek munkájából;
 • az elemekről;
 • Gyertyák, kerozinlámpák és t. Ns.

A fényt biztosító területen világítás történik:

 • gyakori;
 • Helyi.

Rögzítés útján:

 • a mennyezeten horog (a csillárok különböző konfigurációs kapcsolódnak, beleértve zsanéros, külön-külön lóg vezetékek egy villanykörte, amelyek mindegyike lóg egy külön horog; egyetlen szuszpenziót csatlakozik a horog;
 • A rudak a foltokhoz és a pálya (gumiabroncs) rendszerekhez vannak rögzítve a rögzítő sávhoz, valamint csoportos szuszpenziókhoz vagy fénysugárzókhoz;
 • Nehézszerkezetek vannak felszerelve a kereszt alakú rögzítőn (fából készült tömb, láncok, spotlámpák).

A lámpa működésének elvén:

 • A lámpa az izzólámpa menetével (egyszerűen, olcsó, de rövid életű);
 • Halogén (Welllighted, olcsó, de gyorsan túlmeleged, egyéni bázis, ultraibolya kibocsátása);
 • Lumineszcens (hosszú ideig szolgálja, gazdaságosan fogyasztja az áramot, drága, gyorsan égett a feszültségcseppekben, ragyogjon “halott” fényben);
 • LED (figyelemre méltóan megvilágított, hosszú ideig szolgáljon, ne melegítse, drága, külön transzformátor szükséges a munkához).

A lámpa típusával való döntés, amelyet egy speciális áruházban lehet megvásárolni. De mivel a tetőtéri helyiségek általában nem szabványosak, akkor a lámpák gyakran tervező, egyetlen példányban, amely kifejezetten megoldja a belső ötleteket.

Anyagok

A tetőtéri ipari stílus használatakor a lámpák sok fémelemet kapnak: csövek, láncok, keret, profilvezetők, nagyszámú összekötő szerelvények. Széles körben használt réz, bronz, sárgaréz, alumínium alkatrészek. De ahol a gravitáció miatt lehetetlen fém használni, használjon PVC csöveket és szerelvényeket.

Ha nem illeszkednek a természetbeni belsõbe, akkor azt jelenti, hogy festékkel és patinációval újratelepíthetők.

Ezenkívül a lámpák gyártása során természetes fát és kender kötéleket használnak. A konyhaasztal felett csodálatos lesz egy fadoboz csillárnak, amelyben bor vagy sörösüveg sötét üvegből készült, az izzókkal felfüggesztették őket.

Nehéz elképzelni egy padló lámpát egy lámpával a virágban a tetőtérben. De tekintettel arra, hogy a stílus szereti a tégla színét és egy skót cellát, akkor talán az ilyen textíliák és a lámpasarok számára használják.

Az üveg megengedett, de közvetlen vagy kerek geometriában, curling nélkül. Néhány trendi dekorátor kínál klasszikus csillárokat sok felfüggesztéssel.

 1. Ez egy atipikus pálya a tetőtérnek, és talán van.
 2. Az ilyen típusú lámpához magas mennyezetre van szükség.
 3. Meg kell haladnia: nem minden csillár alkalmazható a mi stílusunkra.

Színek

Modern művészeti történészek száma 3 Loft-stílusú utasítások: Bocho-Loft (Bohemny), elbűvölő, ipari. Milyen irányból díszített, a színséma el van távolítva:

 • Bocho Loft – Ez a kombináció a tetőtérben falak bútorok, világítás és tartozékok az elképzelhetetlen színek. A legfontosabb az, hogy közvetlen hozzáállásuk van a különböző típusú művészetekhez. Ezért azt mondani, hogy milyen színű cseh loft lámpát fog végezni, talán senki sem lehet.

 • Elbűvölő tetőtér Könnyen megtudható a pasztell színekről. Nagy mennyiségű fém szín helyett használható, például szürke-lila. Itt van, hogy a csillárok, lámpák, plafonok különleges szerepet játszanak. Szokatlanok. Nem eklektika. Ez a dekoráció fő eleme.

 • Ipari tetőtéri ipar – a legnépszerűbb és ismerős. Használt 2-3 fő színek. Accentként – egy kontraszt egy eleme. És a lámpa nagyon alkalmas erre a szerepre.

Van egy csomó világító készülék a “fekete lámpa lámpa” névvel. Ez a szín valóban gyakran mennyezetminták vagy szabadtéri. A mesterségesen idősebb mennyezetű Pendant csillárokat gyakran fehér festékkel és bronzsal borítja.

Az áramszedő fali lámpák gyakran fehérek.

De ha a lámpára összpontosít, akkor vörösbarna, kevésbé gyakran – zöld vagy kék. Talán ez az opciónak szüksége lesz egy kísérő tartozékra: dekoratív párna, festés, kép, szőnyeg.

Formák

A legnépszerűbb és szokatlan lehetőségek:

 • Ha a mennyezeti lámpa használatos Gumiabroncsok, Ezután négyzet alakú, háromszög, egyszeri vagy több közvetlen formában lehet elhelyezni. A gumiabroncsok könnyen telepíthetők. Még könnyebb kiemelni őket a forduló mechanizmusok miatt.

 • Spaoty, A legvalószínűbb, a PVC-tól, a forgácslaptól, a gipszkartonból származó feltételes partíciókat díszítik. Talán a hálószoba feletti kép kontúrján épülnek fel. A fémből és a fából készíthetsz egy könyvtárat a LED-es szalagot az oldalfenyőben.

És a vendégek számára, hogy ne veszítsenek el a tetőtérben, ugyanolyan izzókkal rendelkezzenek nyilakkal. Gyönyörű, eredeti, funkcionálisan.

 • Gyakran a loft-apartmanok magas mennyezettel felfüggesztve Lámpák pókok. Egy ilyen csillár nagyon egyszerűnek tűnik, de érdekes. A modellek többek:
 1. Több vezetékek eltérnek a központi horogból, mindegyik végén van egy kazetta villanykörte. A mentéssel rendelkező vezetékek mindegyike egy kis különálló horogon lóg. Hány vezeték, annyi horog található, amely különböző távolságokon található a központtól. Nincs olyan placon, amely ilyen csillár sugallja.
 2. Képzeld el egy fém asztali lámpát egy hosszú lábon egy csuklópánt közepén. 8-15 Az ilyen lámpák bázis nélkül vannak rögzítve a mennyezetre. A plafonok különböző szögben vannak irányítva. A csuklópánt miatt a láb nem egyenes.

 • Érdekes csillár Hoop formájában, lógott egy tyúk kötélen. A csomagolás kissé. A villanykörték mennyisége a mennyezet magasságától függ.
 • Rendkívül érdekes megjelenés Strasszok, négyzetek, téglalapok, trapézek Fémcsövek. Sem az üveg, nincs más karima a csillárban. Csak bordák és izzók. Ez természetesen nem elbűvölő tetőtér.
 • A tesztelők csak lehetnek Hatalmas magasság. Professzionális reflektorral, az ilyen kültéri lámpa hasonlít egy világítótoronyra vagy televízióra.

 • Abszolút nem szabványos lámpa A csőből. Ez kombinálható könyvespolc vagy akasztóval. Sok lehetőség, de mindegyik különböző vízvezetékcsövekkel és szerelvényekkel (összekötő elemek) készült.
 • A kültéri lámpa lehet Néhány teremtmény formája. Ez nem lesz kitty vagy kutya kerek vonalakkal. De a padlóburkolat egy robot formájában égő szemekkel találkozhat egy ilyen házban.

Hogyan válasszuk ki a világítást?

A megvilágítás kiválasztása a szerelvény módjától és helyétől függ, valamint a helyiségtől funkcionális. Elektromos munka elvégzése során figyelmet kell fordítania a következő pontokra:

 • A fénynek fedeznie kell az egész szobát.
 • Ha a terület túl nagy, különféle lámpákkal.
 • Gondoljunk arra, hogy az egyik típusú izzók használata. Ellenkező esetben, ha az egyik zónából a másikba költözik, a szemed fáradt lesz a fény éles eltolódásától.

A világítás, a tartósság és az árú LED lámpák vezetése szempontjából.

 • A szétszórt fény létrehozásához a lámpát a mennyezetre vagy falakra kell irányítani, a helyszínen – a padlón, a tükörben vagy az asztalon.
 • A villanykönyve nem kell vaknak lennie. Ha erőteljes reflektorfényeket használ, fém függönyökkel kell rendelkezniük, vagy a szemtől távol kell irányítaniuk.
 • A tetőtérben a vezetékek megengedettek, nem akarják elrejteni őket. De vigyázzon a biztonságra: a vezetékeket nem szabad összekeverni a lábuk alatt. A villanykönyve nem kell túl közel lennie a vízhez.

Beton mennyezetekhez, beleértve a burkolatokat is, használjon gumiabroncsokat (sávrendszerek). Megbízható, könnyű, harmonizálja a kiválasztott stílust.

A lámpa kiválasztása előtt döntse el a modellt:

 • Loft ipari lámpák. Az ipari vagy ipari lámpák először ebben a stílusban jelentek meg. De alkalmazza most. Gyakrabban használják a konyhában és az étkezőben, valamint a fürdőszobában. A hálószobában és a nappaliban további kombinációt igényel fényes elemekkel.

 • “Retro” vagy “vintage”. Meglátogathatja az idősebb rokonok tetőtéri, és kereshet ott a régi lámpákat, amelyek alkalmasak a mi stílusunkra. Festeni őket, vagy csak mosott – függ a remekmű állapotától és az ötletedtől. És a loft szereti az Edison izzólámpáit.

A lámpa lenyűgözi és megijeszti az árát. Ezért a gyártók gondoskodtak az olcsóbb modern partnerekről.

 • Hosszú vezetéken. A fent említett egy verzióról. De készítsen ilyen lámpát – könnyebb. Különösen, ha a kábel nem csak fekete, hanem a szín. Nézze meg őket egy dekoratív alapot, vagy helyezze a falra, a mennyezetre speciális horgok. Ha szeretné – készítsen eredeti plazékokat üveges palackokból vagy dobozokból.
 • Tervező lámpák. Ne akarjon, mint mindenki? Lépjen kapcsolatba a tervezőjével vagy a boltjában. Vagy készítsen egy lámpát. Végtére is, minden ott van!

Stílusos belsőépítészeti ötletek

Tehát meg kell találni, hogy milyen lámpák alkalmasak bizonyos szobákra: konyhák, hálószobák, bejárati csarnokhoz és nappalihoz. Ha eddig a pontig összpontosított nagy szoba – stúdió, most konkretizálják az információt rendszeres lakás vagy ház osztva partíciók.

Kínálunk ötleteket, előfordulhat, hogy nem közelítik meg a házát. De kreatív emberek vagytok, és találsz egy kiemelt magadnak.

Mit használhat a konyhában a világításban:

 • Csillárok fémlemezekkel lógnak az asztalon egy csőszerű rúdon. Lehet, hogy egy vagy több lámpa lehet egy vagy különböző szinten. Az űrlap más lehet. És nagyon eredeti lesz.
 • A csillárok helyett a gumiabroncsokat két különböző irányba irányított lámpákkal telepítheti.
 • A mennyezeti világítás helyett bármilyen opcióra szerelt falat használjon. Ráadásul a lámpáknak nem kell nagynak lenniük. A fémelemekből készült “kép” a LED-es lámpákkal összefonódott a fal közelében az asztal közelében.

Mi nem alkalmas a konyhában:

 • Lámpák.
 • Asztali lámpák virágos lámpákkal.
 • Fali lámpák – Kandelabra.

Hálószoba világítás:

 • Használjon felfüggesztési mennyezeti lámpákat a hosszú többszintű zsinórokra. Mivel a hálószoba pihenőhely, vigyázzon a plofonokra. A fénynek nem lehet fényes.
 • A falra szerelt sconce kiáll egy nyers fára. Így a fényt, és hangsúlyozod a stílusodat.
 • Scaven helyett lógjon egy nagy vízszintes fotót vagy képet, az estát. A kontúron hagyja ki a LED szalagot.

 • Asztali asztalként használja az Edison lámpát. Megfelelő lesz.
 • Lehetséges üveggerendák, de sötét monoton üveg használata.
 • A padlóburkolat elnémításának megfelelő és megengedett.

Használja óvatosan a hálószobás csillárokat kristályszuszpenziókkal. Nehézkes.

A folyosó lámpái a mennyezetről lóghatnak, a falakhoz csatolva, szabadtéri:

 • Ha a folyosó kicsi, növelje vizuálisan a mennyezeti kerület körüli foltok segítségével. Részei közvetlenül a padlón, egy másik rész – a falakon.
 • Fali lámpák, bordázott gerendákkal a tükör fölött, de nem magasabb, mint 2 méter. Ellenkező esetben a gondolkodásod nem szívesen fog.
 • Egy nagy folyosón, tegye a megfelelő lámpát a tetőtéri szék mellett. Fém hálós csövekben kb. 2 m hosszú stretch LED szalag. Tegye a csöveket egy nagy emeleti vázba, amely megfelel a stílusnak (alul). A váza alapjain keresztül adja ki a vezetéket a kimenetre. Este találkozik egy futurisztikus képet.

A tervezéshez a nappali tervezői javasolják a hangsúlyt:

 • Mindenféle lámpa megfelelő: mennyezet, fal, kültéri, asztali.
 • Alkalmazandó bármely forma és készülék: gumiabroncsok és pókok, csillárok és egyszemélyek a kerület körül.
 • Ha a lakás a bunk, akkor az alsó szintre fényt, hogy a rétegek között feküdjön a jumperben.

 • A padlót a kanapéba vagy karosszékbe helyezi. Ha a központi világítás szerepe van, helyezze oly módon, hogy ne vak szemét.
 • A bárány helyett lógó lámpák nagy gerendákkal egy fém hosszú lábon jól néz ki a kanapé felett.
 • A nappali számára kiváló lehetőség lesz a padló feletti falakon található kis lámpatestek használata. Az ilyen világítás megmutatja a szoba méretét, és hangulatos légkört teremt.
 • Használjon többszintű világítást, minden szépségben bemutatja a nappaliját.

Külön kell mondani az utcai lámpatestekről a tetőtér stílusában. Használják őket a helyi terület megvilágítására és esztétikusságára. Az ilyen lámpák a tornác előtt helyezhetők el, a pályák mentén, a házban és a ház falán, a pavilonban.

Készült öntöttvas, bronz, réz, kovácsolás vagy hegesztés, a fények a webhelyének valódi díszítése lesznek. És ez az eset áll fenn, amikor lehetőség van a villamos energiával vagy használja a napelem a lámpák, de reagálni őket megfelelően.

És ha tesz egy nagy gyertyát egy fém zseblámpa, és fedjük le a felső fele a bor szép üveget, akkor a gyertya nem fog menni, és a tűz nem tud flush a fű és a fák.

A fali lámpatestek rugókkal, láncokkal, plaflulesekkel díszíthetők. Röviden, különböző lehetőségek.

Hogyan készítsük el az eredeti loft stílusú lámpát a saját kezével, akkor tanulhat az alábbi videóból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: