Világítás a folyosón

A színház akasztókkal és házzal kezdődik – a folyosóval. És jól, ha otthona egy nagy, természetesen megvilágított teremmel kezdődik. És ha ez egy rendes keskeny folyosó? Add ide a helyes világítás, így a vendégek értékelhetik az otthoni szépségét és kényelmét, nem pedig a sarkok, ruhásszekrény vagy akasztón. Igen, és te, kinyitod az ajtót az utcáról, és az elülső fényre fordítva (ahogy mondták a régi napokban), békével mondhatom, hogy “otthon vagyok! “.

A világítás követelményei

Az otthoni vagy lakás első szobájának megvilágítása a szomszédos folyosó méretétől és jelenlététől (távollététől) függ.

Általános szabályok és ajánlások vannak a világításról:

 • Válassza ki ezt a megvilágítási szintet, hogy a tükörben egyértelműen láttad, a tükröződés árnyéka nélkül, de nem temették túl fényes fényt.
 • Ugyanakkor a világítás elrejtenie kell a hátrányokat vagy a javítás hiánya. A matt lámpák szétszórt fénye segít a nem kívánt objektum elvonására.
 • Az első és szomszédos helyiségek fényszintjének megközelítőleg egyenlő az intenzitással. Ez lesz az otthonod egy egészet.
 • A nagy csarnokok villamos energiájának kényelméhez és gazdaságához több fényforrást tesz lehetővé különböző kapcsolókkal.
 • Hosszú folyosókban állítsa be a folyosó elején bekapcsolt átkapcsolókat, és kapcsolja ki – a végén.
 • Ha egy külön öltözőhelyet helyeznek el a folyosón, akkor a világításnak kell lennie.
 • Ne birtokolja a folyosók falát, ahol folyamatosan jársz, és véletlenül megsérülhetsz, és a fali fényeket megoszthatja. Ne helyezzen lógó növényeket alacsony mennyezetre ugyanezen okból.
 • A tükör külön van kiemelve.
 • A villanykörte kiválasztásakor figyeljen a spektrumára. A sárga spektrumú izzólámpa a legkellemesebb a szem számára. Egy hideg kék spektrummal aligha hozhat létre egy hangulatos bejárati szobát.

Nézetek

A folyosó megvilágítása nem olyan durva követelményeknek van kitéve, mint a többi helyiség. De itt van egy faj sokszínűség, amelyből a lámpák kiválasztása attól függ, hogy milyen módon vannak felszerelve.

 • A fényterjesztés területén világítás lehet általános és helyi. Ugyanakkor ez a két típus kombinálható a belső térben.
 • Eredetileg a természetvilágítás természetes és mesterséges.
 • A működési elv szerint – véglegesen (ki) vagy mozgásérzékelővel.

Mit válasszon lámpákat?

Az általános fény feladata, hogy fedezze a folyosó teljes területét. Egy kis terület szobájában gyakran történik az egyetlen forrás. A probléma megoldásához meg kell gondolnia, hogy mit válasszon lámpákat.

 • Csillár a mennyezet alatt – klasszikus lehetőség. Egy nagy négyzet alakú csarnokban egy többszintű lógó csillár szép és a helyszínre néz. Egy kis elülső csillárnak kompaktnak kell lennie. Formában – kerek, négyzet. Minden, csak azért, hogy jöjjön a belső térbe, és elegendő mennyiségű fényt adott.
 • Néha független általános világítás beszélhet. És a legkisebb folyosón, próbálja meg telepíteni néhány fali lámpát az egyenletes világításhoz. Jobb, ha körülbelül 2 méter magasságban van.

 • A pontfények telepítése Szükséges, vagy felfüggesztett mennyezetekre van szükség, amely szintén fényvisszaverő hatást fog biztosítani, amely extra fényt ad.
 • A folt lámpa telepíthető a falra és a mennyezetre. A rendszer segítségével a fal varratok, akkor is megvalósítható, általános világítás, mint több lámpát telepítve ugyanazon útmutató könnyen forgatható különböző irányokba, és teljesen megvilágítja a folyosón a folyosón.

Helyi, helyi világítás telepíthető a falra, a tükör közelében, a tükörbe, beépítve a szekrénybe, megvilágítja a polcot vagy a képet. Az ilyen térszervezet lehetővé teszi, hogy gyorsan megtalálja a megfelelő dolgokat, és gondosan tartsa magát a tükörben, mielőtt kiment a házból.

A fent felsorolt ​​ütemezéshez, pontlámpákhoz és strokeekhez hasonlóan a helyi lámpák közé tartozik az ilyen tervező, mint a fény behatolása az ajtókon az ólomüveg ablakokkal vagy matt szemüveggel, valamint a hullámos ajtókkal. A mellékelt lámpa vagy a természetes világítás miatt az ilyen ajtón áthatoló fény nagyon szép lesz minden bejárati teremben.

Természetben a világítás természetes lehet. Ez akkor érhető el, ha az ablaknak van egy ablaka a magánház tetőjében lévő bejárati ajtón. Ez a fajta fényhatás lámpásnak nevezik. A legegyszerűbb keret vagy összetett konfiguráció formájában lehet. Ilyen kialakítással, a folyosón a fény napján a nap vagy a dob az esőben marad, hagyva a vízmintákat.

Ez lehetetlen ezt a lakásban, de ha tetszett az ötlet, akkor mesterséges lámpát tehetsz. A felfüggesztés mennyezetének gyönyörű belső háttérvilágítása napsütéses napot vagy csillagos égboltot hozhat létre.

Szokjuk, hogy a lámpák működésének elvét – bekapcsolás és kikapcsolás. A modern lámpák mozgási érzékelőkkel vannak felszabadulva, önállóan telepíthetők. Annak érdekében, hogy dolgozzanak, nem kell folyamatosan megérinteni a kapcsolót, csak menj a lámpa alá. Ez azt jelenti, hogy nem kell gondolkodnia, hogy hol hosszú folyosón és folyosón telepítse a kapcsolókat, hogy kényelmes legyen használni őket. Ezenkívül az ilyen eszköz megmenti a készpénzt a villamos energia megmentésével.

Rögzítési lehetőségek

A rögzítés helyén a világítás történik a mennyezet, a fal, a beépített bútorok és a szabadtéri. Ha van egy kis bejárati csarnoka magas mennyezetekkel, akkor jól tűnik. Ebben az esetben a tervezők kínálják:

 • Felfüggesztett vagy stretch mennyezetek pontplonőrökkel a kerület körül. Ezek vizuálisan növelik a szobát, és így hangulatosabbak lesznek;
 • Állítson be néhány egy lámpát egy hosszú lábstílusra a high-tech stílusában. A mennyezet vizuálisan megközelít, és abbahagyja a jól;
 • használja a foltot, fordítsa le a lámpákat és a falakon. A folyosó többé és könnyebbé válik.

A folyosón, alacsony mennyezetekkel, telepítsen lapos mennyezeti lámpákat vagy nagyon rövid lábon. A csarnok jól megvilágíthat, és a csillár a mennyezetből, a szatellumból és a LED lámpákból, valamint a pontplonőrökből. Itt sok lesz a szoba általános kialakításától függ.

A falvilágításról beszélünk, először,. De a szomszédos folyosó kiemelhető a műanyag matt dobozba ágyazott LED-lámpák segítségével. És a LED-szalagok segítenek a dombornyomott fénypontok kiemelésében. Az ilyen megvilágítás a mennyezet alá helyezhető, a padló felett vagy a falon lévő kép formájában.

Mivel a háttérvilágítás a látásod területén lesz, látható lesz bármilyen aláírásra, ez azt jelenti, hogy minden munkát különösen óvatosan kell végrehajtani.

A falban, mint a mennyezeten, akkor is építhet lámpákat. Ha a falakat gipszkartonnal vagy műanyaggal díszítették, akkor a beépített lámpák hasonlítanak a tengeri témákban lévő ajtókra, vagy a napenergia-pitypangokkal repülnek a falon. A bútorokban beépített világítás segít a helyi szinten a dekoráció néhány elemére összpontosítani: tükör, szekrény, festés, panel, fotók. Ugyanakkor a szekrényben a nyílt polcok pontfényeit hozhatja, vagy hagyja, hogy a szilárd vízszintes lámpa. A fényt a kabinet bezárásakor és megnyitásakor is a fény is tartalmazhatja.

A legszokatlanabb megoldás a padlón található megvilágítás. Ehhez a LED Matte lámpák a padlószint alatt helyezkednek el, hogy egy egészben egy egész padlóval legyenek. Az ilyen fényt a folyosó kerülete körül kell használni, és csomagoljuk át egy átlátszó szilárd műanyag dobozba.

Mindenesetre az összes szerelési lehetőségnek meg kell valósítania ötleteit a folyosó megvilágításában, oly módon, hogy biztonságos legyen, funkcionálisan használatban és gyönyörűen használható.

Zónás fény

Mi mást kínálhat erre a szépségre? Különösen, ha a folyosó nem szabványos méretű. Megkapja ezt a kérdést a recepción, a szoba zónájának nevezhető. Vizuálisan meghatározza, hogy mire van szüksége egy vagy egy másik darab a folyosó, annak feladata, válassza ki a világítást kifejezetten e területre.

Első zónaközvetlenül a bejárati ajtón. Tehát egy kapcsolónak és sok fénynek kell lennie, mert a ruháid és a cipők nem kereshetnek a sötétben.

Második zóna – tükör. Itt elhelyezheti az agyat a fényvisszaverő felületen vagy az oldalán. Ezenkívül a tükörre kis lámpákat vásárolhat az elemek és ragasztók közvetlenül rajta. A modern tükrök már beépített pont lámpákkal készülnek. Ezzel a rögzítéssel ezzel a rögzítéssel úgy tűnik, hogy a lámpák kétszer annyi, mint valójában, és ez még fényesebb lesz.

A legfontosabb dolog – a lámpa kiválasztásakor tükörre, ne felejtsd el, hogy:

 • A fény nem eshet hátulról, különben az árnyék nem teszi lehetővé, hogy sminket készítsen, javítsa meg a frizurát, és ellenőrizze magát, mielőtt elhagyja a házat;
 • A fényspektrumnak természetesnek kell lennie, különben a tükör valami kék vagy fehérre néz ki;
 • A világításnak puha, nem túl fényesnek kell lennie, ne tegye meg a nyitott lámpa szemét (a tökéletes verzió egy flexibilis tartójú lámpa vagy folt);
 • A könnyűség magassága attól függ, hogy azok a növekedéstől függenek, akik a tükör használatát használják, de a fénynek nem kell alulról alá esnie, és két méter felett van.

Harmadik zóna – Ruhásszekrény, akasztó, polc. És az elektromos gyakorlatok beépíthetők bútorokba.

Negyedik zóna A Big Hallban – a szék, amelyre leülhetsz. Mellette egy padlót, és az otthoni hőérzetet nem hagyja el.

Ötödik zóna – a folyosó. Itt, amint azt fentebb említettük, lehet egy mennyezet, fal és kültéri fény. A dekoratív háttérvilágítás segítségével nem csak megszabadulsz egy hosszú, sötét folyosótól, hanem hozzon létre egy romantikus hangulatot a lakásodnak. A sötét sarkok megvilágításához használja a helyet.

Ugyanakkor a lámpatestek több csoportba kerülnek, amelyek mindegyike külön kapcsolót igényel. Vagy mozgásérzékelőkkel ellátott lámpákat használhat.

Színek és stílusok

Annak érdekében, hogy a bejárati csarnok bármilyen formatervezéssel, kényelmesnek tűnik, megfelelő módon kell felvenni a dekoráció és a világítás színeit.

Ha a vendégszobája és a háztartási szobák kicsiek, akkor nem lehet sötét szín, különben a vizuálisan többet fog csökkenteni. Ahhoz, hogy vizuálisan nézze meg, hogy a falak fényes legyen, és a bútorok sötétebbek. Ha a folyosón több ajtó, festeni őket élénk színekkel a sápadt falak hátterében. Az ilyen döntés elvonja a kis folyosóról való megjelenést, és ez inkább tűnik.

Ha egy adott stílust újra létrehoz, akkor a színeknek meg kell egyeznie vele.

 • Minimalizmus nem lassú színekkel. Fehér, fekete vagy árnyalata lehet. Mindez kombinálódik a természetes anyagokkal. Itt a csillárok és más lámpáknak egyszerű formáknak kell lenniük.
 • Csúcstechnológia – Ez ezüst fém és üveg. A stílus olyan sokszínű, hogy létrehozhat egy csoda folyosót. Nagyszámú színt adhat az alapvető ezüsthez. Kérjen lámpákat a padlóról a mennyezetre a teljes színekben, de monofonikus.

 • Pop art – Ez a világítás világos, színes. A többszörös színes golyókkal és LED-szalagokkal rendelkező csillár megfelelő erre a stílusra.
 • Klasszicizmus – Ezek barna és homokos fejek, aranyozással díszített, kovácsoltvas csillár. És itt a folyosó mérete döntő fontosságú. Ez a megoldás lehetséges a lobbyban.
 • Ampir Szintén helyet igényel. Itt nincs féltónus. Fényes arany vagy piros, zöld vagy kék lámpák kiváló hangsúlyt fektetnek a folyosón.

Fény, mint a folyosó korrekció eszköze

Nem mindig, olyan helyiségeket kapunk, amelyek teljesen elégedettek velünk. Gondolnunk kell arról, hogy egy kis, keskeny vagy hosszú távú előcsarnokból hangulatos legyen; Hogyan jelölje ki az M-alakú folyosót, hogy ne gyűjtsön össze a sarkát; mint egy négyzet alakú folyosón zonate térben, hogy a terület ne tűnik üresnek.

 • Magas mennyezet esetén a spread telepítésével állíthatja be a magasságot. A lámpák felújításának szögének beállítása úgy, hogy a fény a falakra esik, elvonjuk a kilátást a mennyezetről, és az alábbiaknak tűnik.
 • Drágább opció – feszültséggel vagy felfüggesztett mennyezetekkel. A mennyezet csökkentésére szolgál, elrejti az építési hibákat, vagy úgy, hogy a mennyezeti lámpák fényével, tükröződik az ilyen mennyezetből, növelje a helyet.
 • A keskeny és hosszúkás folyosó vizuálisan növelheti a fényesebb fényt, amely intenzíven megvilágítja a falakat.

 • Ha a folyosó úgy tűnik, hogy sötét és érdektelen, készítsen kifutópályát a LED-szal vagy számos lámpából.
 • Egy M-alakú folyosón, használjon egy stílusú lámpákat, de különböző megjelenésű. Tehát elválaszthat egy zónát egy másikból.
 • Ne felejtsük el a tükörből tükröző fényét! A lámpák kompetens helye nagymértékben bővítheti a szobát.
 • A klasszikus csillár egy hosszú felfüggesztés mellett egy négyzet alakú folyosón hangsúlyozza a figyelmet, és elvonja a nagy helyet.

Tehát a fény segítségével beállíthatja, amit nem szeretsz a folyosón, vagy figyelni a hibákra.

Modern belsőépítészeti ötletek

A modern új épületekben egy bejárati csarnok – ez nem egy elszigetelt szoba a házba való belépéshez, és többé-kevésbé nagy terem. A szomszédos helyiségekből több természetes fénye van, ez kevesebb problémát jelent a mesterséges megvilágítással. A ház építése vagy vásárlásakor még mindig egyszerűbb és tervezési opciók még több.

Többet igényel a mesterséges megvilágítással sötét kis folyosók a szovjet minta apartmanaiban, például Khruschevkában. Sokat mondtunk arról, hogyan növelhetjük a helyet a fény segítségével. Íme néhány tipp:

 • A bejárati terem könnyű, használja a sárga és fehér spektrumú lámpákat. A kék lámpák fényesek lesznek.
 • Az energiatakarékos lámpák matt fehér fényével nem bosszantó és vak szemek.
 • Használja a másodlagos fényt az Interroom ajtók üvegnyílásokkal történő telepítésével.

 • Ha az Entresoli a folyosón van felszerelve, festse az alsó partíciót fényes fényes zománcos és állítsa be a kerület körül. Amikor a fény be van kapcsolva, a mennyezet nem fog nyomást gyakorolni rád. És a zománc gondolkodásának köszönhetően magasabbnak tűnik.
 • A kerület körüli dekoratív padló háttérvilágítás növeli a szoba területét, és nem tűnik zárva.
 • Hosszú folyosók díszítik a képeket, fotók, panelek, amelyek kontúrja kiemeli a LED lámpákat vagy a koszorúkat.
 • Ha vannak fülkék a folyosón, használd őket további pontvilágításra.

Figyelembe véve az internetes fotókat más emberek folyosóról, feltétlenül megtalálja azt, amely meg fogja nyomni a saját döntését. És egy idő után, a munkám eredményére nézve, azt mondod, hogy “otthon vagyok! “

Arról, hogyan válasszon megfelelő lámpákat a folyosón, akkor az alábbi videóba kerül.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: